Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

9. DIVJI TABOR

Sočutni

4.-7. Julij
SKRITA LOKACIJA ….v bližini Brežic

Pridruži se nam na poletni dogodivščini!

Za vse generacije

Letošnja tematika 9. divjega tabora, ki je namenjen vsem generacijam, je spodbujanje sočutnosti. To smo razdelili v tri stebre – sočutnost do nas samih, do drugih in do narave. Verjamemo, da če bi bilo tega več, bi bil svet lepši.

Srčna sodelovanja in iskrena komunikacija

Namesto individualizma spodbujamo skupnost in sodelovanje. Brez srčnih sodelovanj delavničarjev in prostovoljcev naših taborov niti ne bi mogli izvesti. Na tem taboru se bomo vrnili k osnovam, k spoštljivim odnosom, iskrenosti in držanju obljub. Ali znamo biti iskreni do sebe in drugih? Kje lahko komu dam, pomagam in ne vzamem. Ali smo v teh vrlinah res tako domači, kot bi si to želeli ali je še veliko prostora za izboljšavo?

Spoštljivi do narave ter drug do drugega

Kakšni občutki pridejo in kakšne posledice, ko naše meje in dogovori  niso spoštovani? Kakšnih načinov se lahko poslužimo, da bo tudi narava bolj spoštovana, saj le-ta ne zna govoriti in nam postavljati mej. Začnimo na začetku.

Osnovni stebri 9. Divjega Tabora

Sočutnost v odnosih

V izkustvenih delavnicah bomo zaznavali občutke, vadili iskreno komunikacijo in zaigrali igro življenja. Kje so naše meje, kako se počutimo, ko so nespoštovane, in ali jih mi znamo spoštovati pri drugih? Kako se naši vzorci ponavljajo tudi v dinamiki z našimi najmlajšimi? Kaj nas lahko naučijo oni? Na kak način lahko sočutno pomagamo drugim in kakšni občutki nas prevevajo takrat?

Sočutnost do sebe

S sočutjem do samega sebe si dajemo enako prijaznost in skrb, kot bi jo namenili dobremu prijatelju. Nekateri so do sebe preveč kritični, drugi pa preveč popustljivi. Kje je zdrava meja in kaj se vsak od nas še lahko nauči in kje izboljša? Če si želimo ljubezni, dotikov ali si jih znamo dati sami?

Sočutnost do narave

Organizirali bomo izmenjevalnico oblačil ter povabili različne posameznike, ki so nam v Sloveniji vzgled, da delijo svoje načine sočutnosti do narave. Kako zmanjšati potrošništvo in kako to počnejo drugi? Kako graditi na naraven način in bivati čim bolj v sožitju z naravo? Vabljeni tudi na barvanje z rastlinami ter nabiralniško delavnico, kjer si bomo hrano nabrali v naravi in tisti dan uživali v divjih obrokih.

Program

ČETRTEK

9:00-16:00 – Prihod in registracija

13:00-14:30 – Kosilo

15:00-17:00 – Postavljanje ognja

17:00-18:00 – Uvodni krog z predstavitvijo pomembnih informacij

19:00-20:00 – Večerja

20:00 – Večerni program

20:55 – Sončni zahod in prižig ognja

9:00-16:00

13:00-14:30

15:00-17:00

17:00-19:00

19:00-20:00

20:30-

 

Prihod in registracija

Kosilo

Postavljanje ognja in priprava izmenjevalnice oblačil, knjig in igrač

Uvodni krog z predstavitvijo pomembnih informacij

Večerja

Sončni zahod,prižig ognja in otvoritven obred

 

Otroške delavnice bodo vzporedno z delavnicami za odrasle vodili naši čarodeji in čarodejke Maša, Urška, Jan in Jakob. Tako se boste lahko starši spočili in mirno uživali na delavnicah za odrasle. Obenem bomo imeli tudi dve delavnici za povezovanje odraslih in otrok, da se na sproščen in igriv način še bolje spoznamo.

DELAVNICE

Otroško slikanje obraza

Poslikava obraza

Pred otvoritveno slovesnostjo se bomo pozabavali in prebudili naš kreativni duh s poslikavami telesa in obraza. Drug drugemu bomo  podarili izkušnjo poslikave obraza in se obarvali v prave plemenske barve.

Postavljanje ognja

Ogenj predstavlja osrednjo točko okrog katere so se ljudje zbirali in povezovali med sabo že vse od njegovega  odkritja. Daje nam svetlobo in toploto, opazovanje plesočih plamenov pa je za mnoge prav pomirjajoče in meditativno. Ognjena grmada lahko samo kup palic, ki gorijo ali pa prave umetniške mojstrovine, ki jih opazujemo z navdušenjem in rahlim obžalovanjem, ko izginjajo pred našimi očmi. Na tej delavnici bomo postavili večerni ogenj, ki nam bo služil kot vir toplote in svetlobe ob katerem bomo lahko rajali in se greli še dolgo v noč.

Otvoritven obred

Kot se za začetek tabora spodobi je začetno praznovanje nujno 😉 Prižgali bomo ognjeno grmado, bobnali, plesali in peli. Naj se tabor začne! Ne pozabi doma tvojih najljubših inštrumentov in pesmarice 😉

PETEK

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija ali Joga

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-13:00 –  Dopoldanske delavnice

13:00-15:00 – Kosilo

15:00 – 15:30 – Krogi deljenja

16:00 – 19:00 – Popoldanske delavnice

19:00-20:00 – Večerja

20:00 – Večerni program in ogenj ali

7:00-8:00

8:00

9:00-13:00

13:00-15:00

15:00-15:30

15:30-16:00

16:00-19:00

19:00-20:00

20:00-

Jutranja meditacija ali jutranja joga

Zajtrk

Delavnice ter hkrati otroške delavnice

Kosilo

Mehurčki deljenja – sočutnost do sebe

Pavza

Delavnice in hkrati otroške delavnice

Večerja

Večerni program, ogenj

DELAVNICE

Globoko poslušanje in sočutnost

Na uvodni delavnici našega tabora se bodo dotaknili osnov sočutnega življenja med soljudmi in z naravo. Skozi izkustvene vaje bomo začutiti, delili, se odpirali ter ugotavljali kakšne so naše sposobnosti poslušati, slišati in biti slišan. Kako dobro opazujemo čustva drugih in se na njih primerno odzivamo? Kaj lahko razberemo iz neverbalne komunikacije in ali bi se lahko ob pozornem poslušanju in opazovanju sporazumevali brez besed? Kako se počutimo, ko nismo slišani, kako se počutimo ko naše obljube niso spoštovane. Ali tudi mi kdaj prelomimo obljubo? 

Meditacija v hoji

Na meditatvni hoji gojimo intimnost z Zemljo in njenimi bitji ter si dovolimo, da se zaljubimo v naravo. Ko se odločimo, da dan preživimo zunaj si lahko izberemo meditativno hojo. Ta hoja ne pomeni nujno počasne hoje. Ko hodimo kontemplativno, se prepustimo izkustvu. To ni hoja za kondicijo. Hoja je, da se potopimo v srečanje s tistim, kar nas v tem trenutku kliče. Vedno, ko naše misli odtavajo jih  usmerimo nazaj na korak in se osredotočimo na premikanje mišic. Pred začetkom si dovolite nekaj trenutkov, da preprosto zadihate in se povežete. Določite si namen, da boste ta čas čim bolj prisotni temu, kar se dogaja znotraj in zunaj. Začnite hoditi, vendar preverite, ali lahko sprostite kakšna pričakovanja ali cilj. Ali nam je hoja dala kakšen uvid? Poslušajte, opazujte. Narava govori, šepeta, le če smo pripravljeni prisluhniti.

Jaz in ti skozi zabavno freestyle učenje

Praktična delavnica za otroke vseh starosti, mladostnike, starše, posameznike brez družin, če bi radi na praktičnih primerih doživeli kako se povezati sami s seboj in z družino ob katerikoli učni snovi, ki jo bodo na delavnici izbrali, da jo pokažemo preko masaž in ustvarjalnega giba, ki jih predstavimo kot inovativni tehniki Freestyle učenja. Na delavnici bomo potovali tudi v svoj svet doživljanja sebe in učenja preko igre in smeha.

1.del delavnice:
Pripravite se na bombo energične glasbe, kjer bomo na zabaven način prikazali kako si vsako učno snov zapomnit na lažji način (udeleženci od 3 do 90 let) in pričarali bomo nasmehe na kotičke ust

2.del delavnice:
Učenje preko masaž in povezovanje s sabo in družino, kjer učno snov, ki jo izberete pokažemo preko masaž kako si jo zapomnit in se med seboj kot družina zelo povežemo. Sledi še potovanje v svoj notranji svet učenja preko sprostitve. Freestyle učenje je na eni strani energično, da poka od veselja med učenjem, na drugi strani pa umirjeno s tehnikami, ki vas pripeljejo do stika s sabo in svojim srcem.

Feldenkrais - ozaveščanje skozi gib

Mateja bo na Divjem taboru vodila lekcijo Ozaveščanja skozi gib po metodi Feldenkrais na temo poglabljanje sočutnega stika s sabo.

To bo možnost čisto nove utelešene izkušnje za tiste, ki tega načina dela še ne poznate ali pa poglobljene izkušnje za tiste, ki z metodo Feldenkrais že raziskujete.

Priložnost, da izkusiš globok učinek lekcij na celostno psiho-fizično stanje in počutje.

V lekcijah 𝑂𝑧𝑎𝑣𝑒𝑠̌𝑐̌𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑠𝑘𝑜𝑧𝑖 𝑔𝑖𝑏 po metodi Feldenkrais, uporabljamo gibanje kot ključ, ki nam omogoča dostop v posameznikovo celovitost. Misli, občutki in čustva so bistveni elementi vsakega posameznika in so vedno neločljivo povezana z držo in gibanjem.

Metoda Feldenkrais temelji na principih organskega učenja, biomehanike, konceptu nevroplastičnosti (zmožnosti naših možganov, da se ves čas spreminjajo in tvorijo nove povezave) in psihomotoričnega razvoja ter predpostavki o neločljivi povezanosti gibanja, čutenja, čustvovanja in mišljenja (psihe in telesa).

Lekcije 𝑂𝑧𝑎𝑣𝑒𝑠̌𝑐̌𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑠𝑘𝑜𝑧𝑖 𝑔𝑖𝑏 nam odpirajo neskončno novih možnosti gibanja, delovanja in doživljanja sebe. Gibanje dobi čisto nove razsežnosti ter postane vsakič bolj učinkovito. Krepi se občutek utelešenosti, stabilnosti, gibkosti, avtonomnosti, zaupanja vase, umirjenosti in osredotočenosti. Lekcije blagodejno učinkujejo na regulacijo živčnega sistema ter pripomorejo k somato-emotivni razbremenitvi.

Izdelava minimalistične obutve - 1. del

Na delavnici bomo izdelali minimalistično obutev. V kolikor ste prebrali knjigo Rojeni za tek, obutev verjetno poznate pod imenom “huaraches”. Oblika izhaja iz tradicionalne obutve in je preprosto genialna. Sandali simulirajo bosonogo hojo, narejeni so po meri in so zato izjemno udobni. Zame je to postala edina poletna obutev, ki jo uporabljam za tek, pohodništvo in za vsakodnevne opravke.

Vsak udeleženec si bo naredil svoja obuvala. Za izdelavo podplata bomo reciklirali avtomobilske gume, ta bo vaša stopala zaščitila pred bolečimi izkušnjami z neprizanesljivo naravo. Stopalo se na surovi gumi ne počuti najboljše, zato bomo čez gumo dali še plast usnja in tako imamo že izdelane naše nove podplate. Te je potrebno nato samo še pritrditi na naše noge, kar lahko naredimo na različne načine. Za to bomo uporabili vrvice ali usnjene jermene. šli bomo čez celoten proces izdelave in domov se boste vrnili s parom sandalov v katerih boste uživali celo poletje. Poleg tega novega para obutve boste odšli z delavnice tudi z dovolj znanja, da si sami v prihodnje izdelate še kakšen par.

Eko tisk z rastlinami (otroška)

Na otroški delavnici bomo spoznali tisti čisto pravi eko tisk. Cvetje in druge divje rastline bomo s kladivčki odtisnili v blago in si tako okrasili robčke za brisanje noskov. Opazovali bomo kako se detajli rastlin odtisnejo v blago. Cvetlice bomo vonjali, tipali in okušali. Pogovarjali se bomo o njihovi unikatnosti in skozi to spoznavali našo lastno. 

Gradnja z naravo - rešitve in izzivi

Leta 2019 smo v Hiši Virstan pričeli s prenovo posesti. Kot prvi elementi prenove so se pokazali prenova infrastrukture – in odnosov. V delavnici bo predstavljena prenova Hiše Virstan, kot primer dobre prakse.

Skozi projekt prenove sta bila obnovljena dva objekta, lesen toplar in kamnita hiša, datirana v leto 1837. Objekta sta bila prenovljena z naravnimi in permakulturnimi principi, posodobljeno za potrebne sodobnega človeka.

Predstavljen bo proces od ideje do prenove, skozi katerega sta šla Jošt in Vesna. Predstavilo se bo proces načrtovanja in izvedbe, definiranje in iskanje materialov in vsakodnevnega dela s konceptom 3h na dan.

Skozi fotografijo in besedo bo predstavljena zgodba prenove, naukov in napak.

Namen

Delavnica bo služila opolnomočenju ljudi, da se ne bodo bali naravne gradnje, od nje bodo odnesli inspiracijo, pogum in štartne točke za svojo pot naravne gradnje. Ogledali si bomo načine, kako lahko z majhnimi začetki začnejo pri sebi z naravno gradnjo in načrtovanjem, bodisi s prenovo enega prostora, kuhinje, prizidka, kompostnega stranišča, ali pa večjega projekta. 

Koncert 3 brade

Tri brade sestavljajo trije bradati, v večini samouki glasbeniki Sebastjan, Klemen in Jan. Skupaj igrajo že približno 7 let. Z igranjem so sprva pričeli ob ognju, v domači družbi. Po dobrih 5 letih igranja ob ognju pa so se opogumili in začeli igrati tudi za širši  krog ljudi.  Sebastjan poje in je multiinštumentalist,  igra kitaro,  ngoni, razne flavte, tolkala  in še kaj zanimivega se najde. Klemen igra kitaro, tolkala in poje. Jan igra kitaro, ukulele, tolkala in poje.  Njihov repertoar vsebuje slovenske pesmi, etno pesmi z različnih koncev sveta, indijske mantre in nekaj avtorskih pesmi. Dvema od avtorskih pesmi z naslovom Ptica in Padam iz neba lahko prisluhnete z klikom na spodnji povezavi.

SOBOTA

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija ali Joga

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-13:00 –  Dopoldanske delavnice

13:00-15:00 – Kosilo

15:00 – 15:30 – Krogi deljenja

16:00 – 19:00 – Popoldanske delavnice

19:00-20:00 – Večerja

20:00 – Večerni program in ogenj

7:00-8:00

8:00

9:00-13:00

13:00-15:00

15:00-15:30

15:30-16:00

16:00-19:00

19:00-20:00

20:00-

Jutranja meditacija ali jutranja joga

Zajtrk

Delavnice ter hkrati otroške delavnice

Kosilo

Mehurčki deljenja – sočutnost do narave

Pavza

Delavnice ter hkrati otroške delavnice

Večerja

Večerni program, ogenj 

DELAVNICE

Družinska akroigra

Družinska akrojoga ni akrojoga ampak akro igra. Ker je igra otroška joga in ker je joga… no ja, nekaj drugega kot to kar počnemo tukaj.

In kaj počnemo?

Igramo se seveda! Z otrokom bosta spoznala kontaktno igro z elementi akrobatike. Drug čez drugega bosta plezala, se prevračala, sodelovala, se podpirala, skakala in iznašla kak nov prav poseben objem.

Otroci obožujejo gibalno igro, če jo lahko delijo s staršem ali drugim odraslim še toliko bolj.

Akro igra zamenja vloge

Mi odrasli se spustimo bližje tlom in vidimo svet kot ga vidi otrok. Otrok se na drugi strani znajde visoko nad nami in ponosno zre navzdol. Akro igro vodijo otroci, odrasli pa jih ubogamo (torej prisluhnemo). Kako zanimiv je ta narobe svet!

Akro igra krepi telo in zavedanje sebe

Akro igra da izkušnjo prostora in podpore , ki ni dosegljiva solo, ter tako razvija gibalno-motorične spretnosti in krepi sodelovanje. Obrati podobni saltam in visoki skoki, ki so ves čas podprti na različnih delih telesa, ter tako dajejo občutek varnosti v raziskovanju novih dimenzij gibanja.

Akro igra je zbližanje in stik

Družinska akro igra se je izkazala za dragocen čas kjer imajo otroci starše zase in na voljo njihovo pozornost ter podporo. Včasih je intenzivna, da pomaga sprostiti čustva, včasih je nežena, da krepi zaupanje in ljubezen.

ZA KOGA?

Delavnice so namenjena družinam s predšolskimi (od leta in pol dalje) ali šolskimi otroki. delavnice se lahko z otrokom udeleži tudi kateri koli drug odrasel, ki ga otrok pozna in sta si blizu.

Krog za mame (v vseh oblikah) - Sočutna do sebe in do svojega otroka

Ženski krogi so svet in varen prostor, kjer se povežemo, podpremo in podelimo to kar v tistem trenutku najbolj čutimo in potrebujemo. V krog vstopimo s spoštovanjem in iskrenostjo, da lahko brez predsodkov izrazimo svoje izkušnje in smo pristno take kot Smo in v polnosti Sprejete.  ps: vsa stanja in čustva so toplo dobrodošla. 
V krogu (kjer so dobrodošli tudi otroci) bomo odpirale temo Sočutnosti do sebe in do svojega otroka (notranjega in zemeljskega). 
 
Po taboru bo za udeleženke kroga na voljo tudi dodaten termin za coaching ali telesni proces. 

Divje nabiralništvo

V neobljudeni divjini najdemo kup rastlin, ki so se izmuznile vsem poizkusom kulturalizacije s strani človeka. To še zdaleč ne pomeni, da nas bodo divjaki ugnobili. Prej obratno – divje rastline so pogosto bolje založene z mikrohranili in imajo velik potencial pri razreševanju težav sodobnega načina prehrane. Že navsezgodaj zjutraj se boste lahko z njim odpravili na meditativni sprehod, po zelišča, ki jih bomo pripravili za jutranji čaj in popestritev zajtrka. Dopolne pa bo potekala nabiralniška delavnica, kjer bomo spoznali uporabne in užitne rastline ter jih nabrali za pripravo divjih poslastic tega dneva.

Zgodbarjenje za otroke

Naša čarodejka, knjižničarka Urška bo naše najmlajše popeljala v svet zgodb. Otroci bodo tako v krogu delili svoje zanimive pripetljale iz narave, čudovitega sveta živali in druge pripetljaje, ki so se jim zgodili.

Izdelava minimalistične obutve - 2. del

Za udeležence, ki so se udeležili 1. del v petek. Na delavnici bomo izdelali minimalistično obutev. V kolikor ste prebrali knjigo Rojeni za tek, obutev verjetno poznate pod imenom “huaraches”. Oblika izhaja iz tradicionalne obutve in je preprosto genialna. Sandali simulirajo bosonogo hojo, narejeni so po meri in so zato izjemno udobni. Zame je to postala edina poletna obutev, ki jo uporabljam za tek, pohodništvo in za vsakodnevne opravke. Vsak udeleženec si bo naredil svoja obuvala. Za izdelavo podplata bomo reciklirali avtomobilske gume, ta bo vaša stopala zaščitila pred bolečimi izkušnjami z neprizanesljivo naravo. Stopalo se na surovi gumi ne počuti najboljše, zato bomo čez gumo dali še plast usnja in tako imamo že izdelane naše nove podplate. Te je potrebno nato samo še pritrditi na naše noge, kar lahko naredimo na različne načine. Za to bomo uporabili vrvice ali usnjene jermene. šli bomo čez celoten proces izdelave in domov se boste vrnili s parom sandalov v katerih boste uživali celo poletje. Poleg tega novega para obutve boste odšli z delavnice tudi z dovolj znanja, da si sami v prihodnje izdelate še kakšen par.

Vodena sprostitev in prepustitev zvočnim valovom

“Vabljeni na izkustveno doživetje, kjer bomo s pomočjo vodenih vaj in meditacije dosegli stanje sproščenosti in usklajenosti telesa z umom. Temu bo sledilo prav prijetno in nežno zvočno potovanje, ki nas bo napolnilo z novo energijo in nas vrnilo v še bolj naraven in avtentičen stik s samim seboj. Ob koncu kopeli nas čakajo nasmejani obrazi ostalih ljudi in čudovito naravno okolje, kamor se vrnemo kot bolj izpolnjena in avtentična verzija nas samih. 
 
Zvočna kopel pozitivno vpliva na nas na vseh ravneh;
– od fizične (očiščevalno, sproščujoče in usklajevalno za živčni sistem),
– čustvene (vibracije nežno spodbudijo zastalo čustveno energijo k izrazu in razrešitvi),
– umske (delovanje našega uma se upočasni in dosežemo meditativno stanje),
– energijske (vibracije gonga resnorajo z našimi energijski tokokrogi in jih na ta način uravnotežijo).
 
Za kopel potrebujete svojo ležalko in udobno blazinico, da boste lahko prijetno ležali dalj časa. 
Pred kopeljo se ne priporoča uživati večjih obrokov hrane (vsaj 2 uri).
Po in pred kopeljo je zelo pomembno, da pijemo dovolj sveže vode! 
 
Zvočna kopel se odsvetuje ljudem s srčnim spodbujevalnikom, epileptikom, otrokom, mlajšim od 12 let (v kolikor se otrok lahko sprosti in miruje dalj časa v pasivnem stanju, ni težava). 
 
V kolikor so kakršnakoli vprašanja glede kopeli, sem na voljo na dogodku pred programom!”

Zbor notranjih glasov - Raziskovanje samosočutja skozi psihodramo

Na delavnici se bomo spoznali z notranjimi glasovi, ki oblikujejo naš odnos do sebe. Nekateri so kritični, drugi spodbudni, nekateri v stiku z realnostjo, spet drugi pa so arhaični ostanki vsega, kar smo kot otroci poslušali od pomembnih drugih. S psihodramskimi tehnikami bomo notranji dialog povabili na svetlo, prisluhnili sporočilom, ki jih nosijo različni deli našega jaza, in morda naredili kakšen korak k več samosočutja in manj samoobsojanja. Delavnico navdihujejo vsebine pogumnega in pristnega življenja po dr. Brené Brown.

Večerni ples - Ritem razigranega veselja

Dobrodošli na večerni žur, kjer bomo naša telesa povabili v ples, se igrivo povezali in pustili notranjemu otroku, da se zrazi.

Inkaterra

INKATERRA je glasbena skupina, katere ustanovitelj je Inka Panchito. Inkaterra izvaja zdravilno glasbo iz različnih koncev sveta (ikari, mantre). Glasba je kot zdravilka: povezovanje, ples, slavje
Pachamame, da živimo preprosto, s hvaležnostjo in spoštovanjem. Njihova glasba je potovanje skozi čas in prostor, odmev davnih tradicij, prelita v sodoben izraz, ki zdravi in osvobaja.

NEDELJA

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija ali Joga

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-12:30 –  Dopoldanske delavnice

13:30-14:00 – Mehurčki deljenja

14:00-15:00 – Kosilo

15:00-16:00 – Zaključni krog

16:00 – Pospravljanje in odhod domov

7:00-8:00

8:00-9:00

9:00-12:30

13:30-14:00

14:00-15:00

15:00-16:00

16:00-

Jutranja meditacija ali jutranja joga

Zajtrk

Delavnice ter hkrati otroške delavnice

Mehurčki deljenja – sočutnost do drugih

Kosilo

Zaključni krog

Pospravljanje in odhod domov

DELAVNICE

Sonaravna rez sadnega drevja

Predavatelj Lenart Vrindavan, dipl. inženir agronomije in hortikulture z več kot 20-letnimi izkušnjami, bo predstavil osnove naravne zakonitosti rasti in vzgoje sadnih dreves ter načine za pomoč drevesom, da ostanejo v svojem ravnovesju tako z načinom rezi kot samo postavitvijo drevesa v prostor. Na ta način drevo doseže optimalno rodnost in minimalno potrebo po interakciji, kot je rez. Z upoštevanjem osnovnih zakonitosti sonaravne rezi tako prihranimo čas, izboljšamo pridelek, hkrati pa blagodejno vplivamo tudi na drevesa.

Postavi se zase - raziskovanje osebnih meja

Vam hitro zmanjka besed, popustite pritiskom, potlačite lastno intuicijo ali burno reagirate? Kako navdušen je vaš JA in kako ljubeč in odločen vaš NE? Vse to in še kaj bomo odkrivali skupaj na delavnici.

Na delavnici vas bom vodila v somatsko zaznavanje osebnih mej in svoje notranje moči. Poigrali se bomo z različnimi intenzivnosti postavljanja mej. Izkusili boste kje v telesu lahko pridete v stik z močjo in srčnostjo, ki podpirata vsako jasno postavljeno osebno mejo. Delavnica vam bo ponudila raziskovanje lastnih mej preko izkustvenih vaj samostojno in v paru. 

Intimnost z vodami telesa in zemlje - obred

Intimnost z Vodami Telesa in Zemlje bo popotovanje v čisto zavest vode. Znotraj naših teles bomo prebudili spomin inteligence in moči vode ter kako nas ponovno povezovanje in poslušanje vode lahko odprejo toku naših čustev, intuicije, strasti, sanj, da jih uskladimo s sanjami Zemlje in naše duše. Spomnili se bomo načinov čiščenja, zdravljenja, harmonizacije, kristalizacije naših večdimenzionalnih teles in naše intimne povezanosti z Zemljo. To je del našega večdimenzionalnega utelešanja, ki ima vpliv na vse življenje. 
 

Stik

Vsi potrebujemo bližino, pa vendar velikokrat ne znamo, ne vemo kako pristno pristopiti, se približati in biti v dobrem stiku s sabo ali z drugimi. Delavnica bo povabila v čuječe raziskovanje stika skozi somatski pristop. Z ozaveščanjem lahko prepoznamo kakšni stiki so za nas podporni, hranljivi, nas ohranjajo žive ter katerih ne želimo (več) negovati. 

Otroške delavnice

Tekom programa za odrasle bodo vzporedno potekale otroške delavnice. V nedeljo se bodo otroci zabavali z iskanjem ter izdelovanjem naravnih glasbil ter ustvarjenjem prav pravega naravnega orkestra z Jakobom in Mašo. Jan pa jih bo peljal raziskovat živalski svet v okolici. Obenem bomo imeli tudi dve delavnici za povezovanje odraslih in otrok, da se na sproščen in igriv način še bolje spoznamo.

STALNI PROGRAM (VSAK DAN)

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-12:30 –  Dopoldanske delavnice

13:30-14:00 – Mehurčki deljenja

14:00-15:00 – Kosilo

15:00-16:00 – Zaključni krog

16:00 – Pospravljanje in odhod domov

Jutranja meditacija in jutranja joga

Mehurčki deljenja

Jutranja meditacija

Pravilno uravnotežiti vse aspekte življenja, slediti svojemu srcu in obenem konstruktivno poskrbeti za materialno preživetje je res umetnost. In prav vsi smo pionirji naših življenj. Zakaj? Ker nas ni nihče naučil, v kakšnem odnosu naj bomo z svojim notranjim svetom. Morda ste že slišali, da imamo izbiro, kako se odzovemo na naše vsakodnevne življenjske dogodke, občutke in misli… vendar je to veliko težje dejansko narediti, ko pride do dejanske situacije. In meditacija je orodje, ki nam bo to popolnoma omogočilo. Meditacija je trening harmoničnega odnosa z svojim notranjim svetom občutkov in senzacij, ki jih v nas vzbuja naše vsakodnevno doživljanje. Leta izkušenj z meditativnimi praksami bom delil z vodenjem jutranjih meditacij – dobre podlage za začetek in vsakega dneva.

Mehurčki deljenja

Namen deljenja je, da ima vsak udeželenec možnost izraziti njegove občutke v tistem trenutku. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje. Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. Skupine za deljenje bomo naključno ustvarili že prvi dan in take bodo ostale tekom celega vikenda. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsobjanja, hkrati pa je zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš tudi v prihodnje med svojimi bližnjimi.

Jutranja joga

Namen divjih vadb bo, da celostno razgibamo telo in omogočimo dober pretok limfe fizičnega telesa in lahkoten pretok prane (življenjske energije) našega energetskega telesa. V duhu sočutnosti bodo jogijske prakse zasnovane tako, da nas karseda podprejo v zavestno opazovanje sočutnosti do Sebstva, kjer se vse začne. Potovanje skozi asane (jogijske položaje), pranajame (dihalnih tehnik) in končnega sproščanja bo tako nežen uvod za raziskovalen navdih v prebujajoči se dan.

Izvajalci in ekipa

iva

Iva Hari

Organizatorka, Globoko poslušanje in sočutnost

Magistra farmacije, aromaterapevtka, farmacevtka in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo. Zanima me milijon stvari, sem proaktivna, moje vodilo pa je razvoj novih, srčnih idej. Ko ne ustvarjam dogodkov, se kratkočasim z nabiranjem divjih rastlin, delom na vrtu/okrog hiše, eksperimentiranjem v kuhinji ter aromaterapijo. Še veliko neraziskanega se mi poraja ob odkrivanju nepoznanih občutkov in reakcij v meni. Osebna rast mi predstavlja poštimane odnose s samo sabo in v najbližjih odnosih. Iskrenost, spoštovanje dogovorov in sočutje. Preko društva DIVJA želim približati naravo in hranljive/sočutne odnose širši skupini ljudi. Svoje največje poslanstvo sem odkrila v organizaciji drugačnih dogodkov, eden od teh so tudi divji tabori. Stremim k inovativnosti, novostim, ponavljanje stvari ni nekaj zame. Sem tudi organizatorica in cofounderka Festivala nabiralništva. Dnevi imajo ponavadi premalo ur za uresničitev vseh mojih zamisli.

andreja-1024x1024

Andreja Kranjc

Organizatorka, Stik, Globoko poslušanje in sočutnost

Andreja je divjost raziskovala na svojih popotovanjih po svetu, z bivanjem v ekovasi, na različnih obredih in ob prvinskem bivanju in nabiralništvu v naravi. ‘Divja Divja’ pa je že nekaj let, ko je na taboru navdušeno ponudila jogo smeha in ostala podpornica društva, delavničarka ter soorganizatorka divjih taborov. Navdušena je, ko vabi odlične ustvarjalce na kup in plete nove zgodbe, navdihe, priložnosti za rast.

Prežema jo upanje v svet, kjer smo povezani, ljubeči, podprti in izraženi. V stiku. Zato tudi svoja znanja in izkušnje v skupinski dinamiki z veseljem deli v svet. Pohvalijo jo, da ustvari varen, ljubeč prostor. 

Zaradi želje po večji povezanosti z naravo, svojim telesom in našo lastno naravo znotraj sebe srčno vodi ženske kroge, delavnice in oddihe, da se s sestrami skupaj podajo v raziskovanje svojih notranjih resnic, darov in virov vitalnosti. Veseli se tudi več moško- ženskih delavnic. Obenem jo strast do raziskovanje jasnega pristnega izraza navdihuje, da ponuja delavnice opolnomočanja z glasom ter izražanja preko giba in plesa. Izvaja tudi individualne zvočne tretmaje s himalajskimi posodami in pa Access Barse in energijski Facelift.

Profilka Jakob

Jakob Taljat

Organizator, Jutranje meditacije, Globoko poslušanje in sočutnost

Moja najpomembnejša naloga v življenju je živeti uravnoteženo, delavno in v avtentičnem odnosu z svojim notranjim pilotom. Ta pilot me je v izgubljenih najstniških letih nezadovoljstva drezal in peljal vedno bolj v avtentičnost k samemu sebi. Popeljal me je na potovanje odkrivanja, uravnoteženja, discipline, ter udejstvovanje v veliko različnih interesih. Doštudiral sem industrijsko in grafično oblikovanje, na neki točki sem postal že precej dober ilustrator, potem pa me je pot odpeljala v razne poklice od gradbeništva, dela v proizvodnji, varjenja, oblikovanja v marketingu… Trenutno tudi  razvijam kos zemlje na primorskem, kjer ima dom 135 odraslih oljk, ki nam vsako leto dajejo odlično oljčno olje. Narava mi je zelo pri srcu, kdaj pa kdaj se rad zlijem z njo v eno in se izpostavim elementom. Rad imam ritem, bobne, skupnost, fotografijo, iskrenost, pisanje, kmetije, izumljanje stvari z lastnimi rokami, vrtnarjenje, meditacijo… Ko bi le bilo več ur v dnevu in dovolj časa za vse… Zaključim lahko z mislijo, da verjamem, da smo ljudje zmožni narediti raj na zemlji, se imeti radi in razumeti naravo in sebe. In to se začne z vsakim posameznikom.

Profilka Katarina Veselko

Katarina Veselko

Zbor notranjih glasov ~ Raziskovanje samosočutja skozi psihodramo

Katarina Veselko je po poklicu psihologinja, facilitatorka, predavateljica in coachinja, po duši improvizatorka, plesalka in raziskovalka življenja, v praksi pa večino časa predvsem mama treh majhnih otrok.

Profilka Mateja Kodermanc

Mateja Kodermac

Feldenkrais

 Je certificirana učiteljica metode Feldenkrais, kranio-sakralna terapevtka, v zaključevanju študija telesno usmerjenega celostnega pristopa za delo s travmo – Somatic experiencing, učiteljica joge in meditacije. V Ljubljani in Novi Gorci izvaja individualne terapije z različnimi celostnimi pristopi in vodi izkustvene somatske delavnice ter redne tečaje v živo v Novi Gorici, Ljubljani in na spletu. Rada pleše in poje in raziskuje Naravo – notranjo in zunanjo.

fbt

Maša Dvoršak

Otroške delavnice

Moje ime je Maša, sem vzgojiteljica, študentka psihoterapije, predana ustvarjalnosti, naravi in vsem njenim modrostim. Svoja zanimanja najraje združujem pri delu z otroki, z njimi de lim svojo igrivost, radovednost in radost ter jim znotraj varnih meja dopuščam sladko, divjo svobodo.

urška_krog

Urška Orešnik

Otroške delavnice

Večna sanjalka, potovalka in ustvarjalka. Strast do raznovrstnega ustvarjanja jo žene v spoznavanje vedno novih svetov. Najbolj domača je v svetu besed in knjig in v zelenem naročju Narave. Njen kli c jo vodi k vedno novim ustvarjanjem – botaničnih parfumov, aromaterapevtskih dišečih mešanic, skratka iskanju poti, kako iz rastlinskih izvlečkov ustvariti naravnost opojne in magične dišeče stvaritve. V zadnjem času posebno pozornost posveča povezavam med botaniko in našim duhovnim svetom. Svojo dišečo in ustvarjalno pot uresničujem tudi v družinskem podjetju Herba Slovenica.

jan_krog

Jan Bauman

Otroške delavnice

Jan je profesor geografije in zgodovine. Rad uživa na svežem zraku, zato se je tokrat svojo učilnico odločil prestaviti na prosto. V njej stare in mlade uči sobivanja z naravo. Narava mu pomeni ogro mno, zato je njegova želja trajnostno sobivati z njo. Ker se zaveda problematike onesnaževanja bo na taboru predstavil, kako se lahko koristno uporabijo odpadki.

Profilka Alja Lah

Alja Lah

Intimnost z Vodami Telesa in Zemlje
Alja je doktorica svetovalne psihologije in psihoterapije, njena usmeritev je fenomenološka eksistencialna psihoterapija, eko psihoterapija, multidimenzionalno utelešanje, psihedelična integracija. Študirala je na univerzi eksistencialne psihoterapije v Londonu, kjer sedaj tudi poučuje. 
Njena strast je odpiranja varnega prostora posameznikom, da lahko pridejo bolj v stik s sabo in Zemljo in si dovolijo začutiti življenje z odprtostjo, prisotnostjo in zavedanjem. Trenutno piše knjigo o intimnosti z vodami naših teles in telesom Zemlje, kar jo vodi na različne kraje po svetu in znotraj sebe. 
 
Profilka Uroš

Uroš Švigelj

Divje nabiralništvo, Sočutno podjetništvo
Lov za tehnološkimi dobrinami, kariera v laboratorijih in sedenje za ploskimi zasloni je Uroša puščala praznega in se je odločil za bolj neposredno izkušnjo življenja in postal kmet. Takšen brez traktorja, z motiko, grabljami in užitnimi pleveli med zobmi. Odločil se je, da bo svoje znanje s prodročja kemije združil s svojo strastjo do športa in zdravega življenja. Sodobno udobje je zamenjal s praktičnostjo in pričel tekati po stezicah z nabiralniško košaro. Fitnes naprave pa je zamenjal z ročnim orodjem.  Ukvarja se z butično pridelavo konoplje in drugih zelišč ter iz njih izdeluje izdelke, ki so fuzija tradicionalnih tehnik in znanosti. Svoje znanje in izkušnje pa že slabo desetletje energično deli na delavnicah in predavanjih povezanih s samoopolnomočenjem, samooskrbo, zelišči, fermentacijo, telesno aktivnostjo in naravnim načinom življenja.
Profilka Jošt

Jošt Kozel

Gradnja z naravo - Rešitve in izzivi

Jošt in Vesna sta mlad par, ki ju navdušuje življenje, raziskovanje in utiranje novih poti. Skupno pot sta začela pisati pred približno petimi leti, ko sta se znašla na malem posestvu na Kozjanskem s staro kozjansko hišo. Posest in hiša sta potrebovala gospodarja, Jošt in Vesna pa dom. 

Po izobrazbi gradbeni inženir in arhitekturna/notranja oblikovalka sta tako našla najboljši ”fit” za svoje nadaljnje ustvarjanje in raziskovanje – oba namreč navdušuje razumevanje stavbarstva in vernakularne arhitekture in pri svojem delu uporabljata principe naravne in permakulturne gradnje.

Profilka Vesna Mitrovič Kozel

Vesna Kozel Mitrović

Gradnja z naravo - Rešitve in izzivi

Jošt in Vesna sta mlad par, ki ju navdušuje življenje, raziskovanje in utiranje novih poti. Skupno pot sta začela pisati pred približno petimi leti, ko sta se znašla na malem posestvu na Kozjanskem s staro kozjansko hišo. Posest in hiša sta potrebovala gospodarja, Jošt in Vesna pa dom. 

Po izobrazbi gradbeni inženir in arhitekturna/notranja oblikovalka sta tako našla najboljši ”fit” za svoje nadaljnje ustvarjanje in raziskovanje – oba namreč navdušuje razumevanje stavbarstva in vernakularne arhitekture in pri svojem delu uporabljata principe naravne in permakulturne gradnje.

Profilka Gregor Brovinsky

Gregor Brovinsky

Izdelava minimalistične obutve

Sem preprost človek, ki ima rad naravo. Rad imam preproste, lepe in predvsem uporabne stvari. Te tudi izdelujem. Uživam v ustvarjanju in izdelujem različne izdelke iz lesa. Narava nam že sama po sebi daje čudovite stvaritve. S tem ko jim dodajamo svojo energijo, jih spreminjamo. Trudim se dodajati le tisto, kar je najboljše v meni.

Profilka Eva Brovinsky

Eva Brovinsky

Družinska akroigra, Postavljanje mej

S telesom in gibanjem se ukvarjam že več kot 15 let. Sem facilitatorka in coach urelešenega gibanja in maserka. Po letih intenzivnih gibalnih praks, v zadnjih letih raziskujem v bolj subtilne globine telesa, gibanja v povezavi s psiho in okoljem. Telo je prostor v katerem so utelešene vse naše izkušnje in občutki. Priti v stik s svojim telesom pomeni priti v stik s sabo. Gib, drža, dihanje neposredno govorijo našo zgodbo, hkrati pa so tudi ključ do zavestne spremembe stanja uma. V svojem delu vam želim na enostaven in konkreten način približati jezik telesa, da se lahko ponovno zaveste sebe, si povrnete izbiro o svoji prihodnosti in niste več suženji starih navad.

Profilka Romana Brina Gobec

Brina Romana Gobec

Barvanje tekstila z rastlinami

Iz korporativnega sveta sem par let nazaj pobegnila v oazo naravnega barvanja. Ustvarjam Brinas Studio, kjer me narava uči spuščanja kontrole, opazovanja vsega lepega in bližanja sami sebi. Organiziram ekperimentalno raziskovalne delavnice Barve in nevidno in Otroške kreativnice. Eno izmed tehnik naravnega barvanja bodo otroci lahko spoznali na otroški delavnici.

Profilka Tri Brade

Tri brade

Koncert

Tri brade sestavljajo trije bradati, v večini samouki glasbeniki Sebastjan, Klemen in Jan. Skupaj igrajo že približno 7 let. Z igranjem so sprva pričeli ob ognju, v domači družbi. Po dobrih 5 letih igranja ob ognju pa so se opogumili in začeli igrati tudi za širši  krog ljudi.  Sebastjan poje in je multiinštumentalist,  igra kitaro,  ngoni, razne flavte, tolkala  in še kaj zanimivega se najde. Klemen igra kitaro, tolkala in poje. Jan igra kitaro, ukulele, tolkala in poje.  Njihov repertoar vsebuje slovenske pesmi, etno pesmi z različnih koncev sveta, indijske mantre in nekaj avtorskih pesmi. Dvema od avtorskih pesmi z naslovom Ptica in Padam iz neba lahko prisluhnete z klikom na spodnji povezavi.

Profilka Nina Stopar

Nina Stopar

Večerni žur - Ples razigranega veselja

Nina Stopar je umetnica in učiteljica 5Ritmov – duhovne, gibalno-meditativne prakse, ki živi in prihaja iz Žerjava, v občini Črna na Koroškem. Je ljubiteljica umetnosti, kulturne raznolikosti ter velikih večmilijonskih mest. Danes živi kot svobodna umetnica – slikarka in pesnica. Zanima jo abstraktna umetnost in slikarstvo telesa ter umetnost zapostavljenih skupin, kot je umetnost ljudi s posebnimi potrebami, s katerimi tudi ustvarja. Sodelovala je na večih skupinskih in samostojnih razstavah terizdala pesniško zbirko z naslovom Poljubi in besede. Je prostovoljka društva Hospic Koroška. Svoje plesno in ustvarjalno znanje rada deli z otroki, za katere pripravlja delavnice Utelešanje imaginarnega sveta. To pomlad se ji lahko vsak petek pridružite na vadbi 5Ritmov v dopoldanskem ali večernem terminu v Mariboru, dvorani Ornament.

lenart_krog

Lenart Vrindavan

Sonaravni rez drevja

Predavatelj Lenart Vrindavan, dipl. inženir agronomije in hortikulture z več kot 20-letnimi izkušnjami, bo predstavil osnove naravne zakonitosti rasti in vzgoje sadnih dreves. S Tino nam bosta priskočila na pomoč tudi v kuhinji za četrtkovo razvajanje.  

Profilka Polona

Polona Lupinšek

Jutranja joga

Študij etnologije in kulturne antropologije, vede o človeku, me je navdahnil, da raziskujem Življenje. Bivanje v Indoneziji in potepanja po Aziji so me vodili k sebi ter k spoznavanju antične znanosti joge. Skozi prakse hatha joge, seanse joga nidre in jogijska druženja delim svoje uvide, ki sem jih prejela skozi lastno prakso – kako izboljšati kvaliteto življenja, razširiti zavest in živeti Sebe.

Profilka Luka

Luka Brinovec

Vodena sprostitev in prepustitev zvočnim valovom
Po poklicanosti sem intuitivni energijski terapevt in maser. Večinoma delujem kot terapevt v Termah Snovik, kjer izvajam zvočne kopeli, masaže in individualne obravnave. V domačem studiu v Mengšu pa pod imenom ALTE Luka izvajam  masaže, (refleksoterapijo, tuina), energijske tretmaje, kot tudi svetovanja in mentoriranje za bolj celostno in izpolnjeno življenje. 
 
Rad se potikam po slovenskih gorah in raziskujem naravo, kjer najdem svoj notranji mir in ravnovesje, kot tudi navdih in moč, da nadaljujem svojo pot. 
 
V prostem času rad izvajam tehnike kriya yoge, razne oblike meditacij ter petje manter, se udeležim zvočnih kopeli ali drugih delavnic, kjer odkrivam svojo avtentičnost. Rad imam Življenje. 
 
Moja vizija za prihodnost temeljni na ohranjanju ravnovesja med človekom in naravo, krepitvi lokalnih skupnosti in opolnomočenje posameznika, da ohranja in krepi svojo lastno povezavo s Stvarnikom. Le zdrav (uravnotežen) in osredotočen posameznik lahko ponese v svet pozitiven vpliv.
 
Profilka Mojca

Mojca Stojkovič

Jaz in ti skozi freestyle učenje

Mojca Stojkovič je prof. razrednega pouka, s specializacijo poučevanja angleščine za začetnike ter metode ustvarjalnega giba, je izkušena plesna učiteljica ter uspešna ezoterična terapevtka (CDK Ljubljana), ki uvaja sprostitve in učenje v alfa stanju. S svojo pozitivnostjo in razigranostjo že dvajset let uspešno motivira mladostnike pri učenju katerekoli učne snovi in v vsakemu prižge iskrico pomembnosti.

Je inovatorka novih učnih metod za mladostnike (KAKO se učiti?). Njen moto je lažje poučevanje učencev vseh starosti preko zabave in smeha ter vzpostavitev ključa zapomnitve, s katerim nove besede in definicije shranimo v dolgoročni spomin. Z veseljem dela z učenci, ki imajo učne težave (otroci s posebnimi potrebami-disleksija, ADHD), saj v njih prebuja skrite potencijale, ki jih večina učiteljev spregleda. Je improvizatorka in na delavnicah se zelo prilagodi s tematiko udeležencem, da jih popelje z odgovori na njihova vprašanja v svet, kjer si bolj zaupajo sami sebi v vseh vlogah.

Njeno poslanstvo je povezovanje roditeljev in njihovih otrok preko inovativnih učnih tehnik, ki jih je sama razvila preko 25 letnih praktičnih izkušenj dela z mladostniki .

 

Živi svoj Freestyle lajf, obožuje canyoning in je učiteljica deskanja, plavanja, športna motoristka in predvsem Mama dveh najstnikov (12 in 14 letniki). Je inovatorka za uvajanje masaž v vrtce in šole z licenco (Axelssons institute of Stockholm).

inka_panchito

Inka Panchito

Koncert InkaTerra

Inka Panchito je glasbenik, ki domuje v Sloveniji, a izvira iz Peruja iz andskega kraja Ayacucho, ki leži na višini 2746 metrov nadmorske višine. Izhaja iz glasbeno-umetniške družbine in igra več tradicionalnih inštrumentov. Je zbiralec in izdelovalec različnih glasbil. V Peruju je študiral inkovsko glasbo in zgodovino. Inkovska glasba ga je vedno privlačila. V mladosti je počitnice preživljal med domorodci in jih poslušal, kako igrajo, zato je njegova glasba globoko povezana z njegovo kulturo in okoljem, iz katerega izhaja. Nekoč so v tem prostoru živeli tudi Inki. Slednji so imeli poseben odnos do narave, ki se je ohranil vse do današnjih dni (mati zemlja – pachamama). Danes Panchito živi v Cerknici. Obogaten je z zvoki tradicionalnih perujskih instrumentov, ki imajo izjemno zdravilno in pomirjujočo moč na poslušalce.

SPELA-KROG

Špela Grohar

Krog za mame (v vseh oblikah) - Sočutna do sebe in do svojega otroka
Kot intuitivno – transformativni coach in aktivator podprem in držim prostor na poti samo-spoznavanja in trajnostnega so-Bivanja.
Kot mama odkrivam razsežnosti starševstva in na tej poti z veseljem podprem ostale mame. 
Kot zemeljsko Bitje dnevno odkrivam svoje odtenke in celim svoje rane, da Svetim, se Igram, Podpiram in Kreiram.

Spomini iz 4. DIVJEGA tabora

Lokacija in spanje

Tabor po potekal na skriti lokaciji oddaljeni 1h južno od Ljubljane. Točne koordinate bodo dobili udeleženci po prijavi na svoj email. Pričakal nas po prečudovit potok s pitno vodo in neoknjena narava <3

Spalo se bo v lastnih šotorih ali brez šotora po želji.

Ostale vitalne informacije

Hrana in voda

V naši kuhinji bomo kuhali vegansko brezglutensko hrano za vse udeležence in ekipo. V ceno vstopnice so všteti 3 veganski obroki na dan (zajtrk, kosilo, večerja) in vmesne malice, tako da lačni ne boste 🙂 V primeru, da vas vseeno zagrabi lakota se oglasite v naši kuhinji, kjer vam bomo dali kas za pod zob 🙂 V primeru, da ne želite naše kuhinje in bi si želeli kuhati sami nas kontaktirajte na info@divja.net , da se dogovorimo.

Elektrika

Na voljo bo nekaj vtičnic za polnit telefone. Na lokaciji je prisoten telefonski signal za klice, internet pa deluje le na nekaterih mestih.

Kopalnica in Wc-i

Na prostoru bodo zagotovljeni kompostni ali prenosni wci. Tudi za tuširanje oz vodo za umivanje bo poskrbljeno kot vsako leto.

Cena in prijave

Odrasla oseba

1. FAZA VSTOPNIC (prvih 13 udeležencev/k)

288€

167€ – Rezervacija prijave; 121€ – doplačilo na dogodku

2. FAZA VSTOPNIC (do 31. maja 2024) – AKTUALNA

333€ 

167€ – Rezervacija prijave; 166€ – doplačilo na dogodku

3. FAZA VSTOPNIC

366€ 

167€ – Rezervacija prijave; 199€ – doplačilo na dogodku

Otroci - v vseh fazah

0-3 let brezplačno


4-12 let 80€


Mladi 13-17 let 120€

Število mest je omejeno na 59 udeležencev + otroci 

Vikend vstopnice

Vikend vstopnice vključujejo celoten program z polnim penzionom za soboto in nedeljo. Prihod je možen že v petek zvečer, vendar petkova večerja ni vključena.

199€ 

99€ – Rezervacija prijave; 100€ – doplačilo na dogodku

Cena vključuje

– 2 dni tabora

– zajtrk, kosilo in večerja ter prigrizki čez dan

– prostor za šotorjenje

– neomejena udeležba na vseh delavnicah

Otroci - v vseh fazah

0-3 let brezplačno


4-12 let 40€


Mladi 13-17 let 60€

Število mest je omejeno na 59 udeležencev + otroci 

Si vstopnice ne moreš privoščiti?

Pridruži se programu za delno financiranje vstopnic, katerega podpirajo donatorji društva Divja. Sredstva se razdeljujejo sproti, upamo, da bomo z donacijami omogočili nižjo vstopnico čim večim divjakom <3

Prostovoljci, rabimo vas!

Prostovoljstvo na divjem taborju je posebna izkušnja.

Daje ti priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor. Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. 

Število prostovoljskih mest je omejeno. Če te zanima kako bo potekalo prostovoljstvo, termini in kje še potrebujemo pomoč, klikni na spodnji gumb.

Ti je tabor prevelik finančni zalogaj?

Letos zbiramo donacije za tiste, ki bi se želeli udeležiti naših DIVJIH taborov in jim finance to ne dopuščajo. Naša mentaliteta je, da, več kot daš, več dobiš, ter naši donatorji, ki so prav tako udeleženci letošnjih taborov to že vejo ❤️ Na obeh naših taborih bosta letos tudi predavanji, kako na sočuten način ter s sledenjem svojim sanjam, priti do materialne preskrbljenosti.
 
Vsa zbrana sredstva bomo razdelili med vas in dokazali, da skupaj zmoremo več. Deljenje donacij bo potekalo po navdihu, mogoče pa kak dan pričaka prav tebe kako prijetno email sporočilo.
 
Izredno hvaležni smo za sočutnost in dobroto, ki dokazuje, da smo skupaj močnejši!
 
Če si tabora zares ne moreš privoščiti in bi želel/a doprinos donatorjev, odgovori na par vprašanj in se prijavi tukaj.
.
.
.
#divjitabor #divja #društvodivja #skupnost #vnaravi #delavnice #osebnostnarast #druženje #prijateljstva #ljubezen #srčnost

Pogosta vprašanja

Kako se prijavim?

Prijaviš se preko typeform prijavnice, ki jo najdeš TUKAJ. Po prijavi boš v roku 1/2 dni prejel/a račun na tvoj email. Po plačilu računa na naš TRR bo tvoja prijava potrjena. Dodali te bomo na seznam gostov in ti poslali potrditveni email, ki velja kot vstopnica. Število mest je omejeno na 70 udeležencev. Če imaš kakšno vprašanje pokliči na 070 841 231.

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?

Ne. Udeležba je na voljo le za celoten tabor.

Kaj potrebujem s sabo?

S sabo potrebuješ svoj pribor in krožnik, svoj šotor, spalno vrečo, naglavno lučko in ostale kamping pripomočke. Stvari za osebno higieno. Joga blazino oz armaflex, kakšno dekco. Ne pozabi svojih glasbil za glasbo ob ognju 😉 Naravna biorazgradljiva čistila in milo. Na taboru je prepovedano uporabljati sintetične detergente in šampone. Za pomivanje osebne posode bomo mi zagotovili biorazgradljivih detergent in gobice.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

Več kot 1 mesec pred dogodkom vrnemo celoten znesek 1. dela plačila oz. rezervacije. Od 30 do 14 dni pred dogodkom vrnemo 60% zneska rezervacije. Do 14 dni pred dogodkom zadržimo rezervacijo oz. jo lahko predate drugi osebi. V primeru neudeležbe zaradi nepričakovane bolezni in predložitve zdravniškega dokazila vam izdamo darilni bon v vrednosti vaše prijavnine, ki ga lahko koristite v enem letu za drug dogodek ali izdelke iz spletne trgovine v društvu Divja. Prijavo lahko prenesete tudi na drugo osebo. V primeru odpovedi iz strani društva Divja vrnemo celoten znesek.

Domači ljubljenčki?

Domači ljubljenčki so dovoljeni pod pogojem, da so socializirani in jih imate pod nadzorom (v vidnem polju). Če svojega psa nimate pod kontrolo oz. je navajen pobegnit, ga morate imeti obvezno na povodcu. V primeru incidenta vas bomo primorani zaprositi, da psa odpeljete domov. Seveda je obvezno tudi pobiranje pasjih iztrebkov na področju tabora.

Za dodatna vprašanja pokličite pišite na naši Facebook strani ali preko emaila info@divja.net

Utrinki iz prejšnjih taborov

Društvo za Raziskovanje Osnovne Tvarine Divja

www.divja.net

Scroll to Top