Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

10. DIVJI TABOR

Pogumni

11.-14. Julij
SKRITA LOKACIJA BLIZU BREŽIC

Pridruži se nam na poletni dogodivščini!

Preprosto sobivanje v naravi

Med preprostim sobivanjem v naravi bomo odkrivali samega sebe in se učili skozi okno poguma. Kaj ti pomeni pogum in kdo je zate pogumen? Kakšne oblike lahko zajame – kaj so njegovi gradniki? Na taboru bomo raziskovali pogum v odnosih, pogum v doseganju ciljev ter avtentično izražanje. Kako stopiti na pravo pot v življenju ter ali je pogum tudi, da pokažemo svojo sočutno in ranljivo stran?

Odkrivanje svojega potenciala

Na kak način lahko to storimo in na kak način je uspelo drugim? Na taboru bomo poslušali zgodbe pogumnih, ki so na sočuten način dosegli svoje sanje. Preko telesa bomo izkusili, kaj nam pomeni prepuščanje in zaupanje. Dotaknili pa se bomo tudi pogumnih odločitev v medsebojnih odnosih, občutka lastne vrednosti ter avtentičnega izražanja.

Izkustvene in inovativne delavnice

Poguma ne bomo raziskovali le skozi verbalno predajanje znanja, temveč tudi skozi izkustvene ter čuteče delavnice preko telesa. Pridruži se nam na štirih dnevih preprostega bivanja v naravi v skupnosti istomislečih.

Osnovni stebri 10. Divjega Tabora

Pogum v odnosih

Brez izpolnjujočih odnosov in najbližjih oseb bi bilo naše življenje prazno in brez smisla. Kako lahko naše odnose še izboljšamo, kje smo se v preteklosti zataknili, katere stvari bi spremenili? Ali smo pripravljeni popolnoma zaupati ter se predati? Na taboru bomo spoznavali nova orodja, ki nam bodo v prihodnosti pomagala do bolj ljubečih in iskrenih odnosov.

Avtentičen stik s sabo

Naučeni smo, da sledimo smernicam naše družbe ter izpolnjujemo pričakovanja drugih. Ko se ozremo nazaj, nas veliko ugotovi, da je velik del našega življenja in delovanja bilo prav to. Ženemo se za zunanjimi cilji, ki morda niti niso naši. Kdo sem, ko se slečem družbenih pričakovanj in vnaprej predvidenih ciljev? Kdo sem, ko delujem iz stika s sabo in v integriteti? Na taboru bomo raziskovali avtentičen stik z najpomembnejšo osebo v našem življenju: z nami samimi.

Učenje skozi izkustvo

Skozi izkustvene delavnice bomo raziskovali občutke na našem telesu, ter skozi Dramilo zaigrali igro življenja. Skozi Metodo Ključ+ bomo dobili orodje, kako se spoprijemati in preprečevati stres. Utelesili bomo moč in pogum skozi Maorsko Haka tradicijo, odkrivali bomo svoj glas skozi zavestno petje, raziskovali svojo psihologijo in telo skozi zavestno rokoborbo in druge transformativne delavnice.

Program

ČETRTEK

9:00-16:00 – Prihod in registracija

13:00-14:30 – Kosilo

15:00-17:00 – Postavljanje ognja

17:00-18:00 – Uvodni krog z predstavitvijo pomembnih informacij

19:00-20:00 – Večerja

20:00 – Večerni program

20:55 – Sončni zahod in prižig ognja

9:00-16:00

13:00-14:30

15:00-17:00

17:00-18:00

19:00-20:00

20:00-

20:55-

Prihod in registracija, seznanjanje s prostorom

Kosilo

Postavljanje ognja in poslikave obraza

Uvodni krog z predstavitvijo pomembnih informacij

Večerja

Večerni program

Sončni zahod in prižig ognja

DELAVNICE

poslikava_obraza

Poslikava obraza

Pred otvoritveno slovesnostjo se bomo pozabavali in prebudili naš kreativni duh s poslikavami telesa in obraza. Drug drugemu bomo  podarili izkušnjo poslikave obraza in se obarvali v prave plemenske barve.

Postavljanje ognja

Ogenj predstavlja osrednjo točko okrog katere so se ljudje zbirali in povezovali med sabo že vse od njegovega  odkritja. Daje nam svetlobo in toploto, opazovanje plesajočih plamenov pa je za mnoge prav pomirjajoče in meditativno. Ognjena grmada lahko samo kup palic, ki gorijo ali pa prave umetniške mojstrovine, ki jih opazujemo z navdušenjem in rahlim obžalovanjem, ko izginjajo pred našimi očmi.Na tej delavnici bomo postavili večerni ogenj, ki nam bo služil kot vir toplote in svetlobe ob katerem bomo lahko rajali in se greli še dolgo v noč.

Otvoritvena ceremonija

Kot se za začetek tabora spodobi je začetno praznovanje nujno 😉 Prižgali bomo ognjeno grmado, bobnali, plesali in peli. Naj se tabor začne! Ne pozabi doma tvojih najljubših inštrumentov in pesmarice 😉

PETEK

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-13:00 –  Dopoldanske delavnice

13:00-15:00 – Kosilo

15:00 – 15:30 – Krogi deljenja

16:00 – 19:00 – Popoldanske delavnice

19:00-20:00 – Večerja

20:00 – Večerni program in ogenj

7:00-8:00

8:00

9:00-13:00

13:00-15:00

15:00-15:30

15:30-16:00

16:00-19:00

19:00-20:00

20:00-

Jutranja meditacija

Zajtrk

Delavnice

Kosilo

Mehurčki deljenja

Pavza

Delavnice

Večerja

Večerni program, ogenj 

DELAVNICE

Tkanje avtentičnosti - varnost, sočutje in nevroznanost za pristnost stika

Avtentičnost se tke v varnem okolju iz niti pristnega stika s sabo, svojimi potrebami, sencami,hrepenenji in žalovanji. Avtentičnost ni ravnodušnost ali brezbrižnost. Niti glasno zatrjevanje »briga me« ali »vem, da sem najboljši.« Avtentičnost je pristnost in prisotnost s sabo, telesom, preteklo zgodbo, željami v prihodnosti in sedanjim trenutkom. Je zavedanje za tveganje, ranljiva, mehka, nežna in strašansko pogumna. Je odločitev. Je odnos. Je tvoja. Je izbira. Povabljeni, da tokrat tvegamo skupaj. V krogu različnih odtenkov, brez koreografije, vsak v svojem ritmu tkemo pristno zgodbo.

HAKA - prebudi svojega notranjega bojevnika/co

Kako lahko MOČ in LJUBEZEN obstajata v harmoniji? Kako lahko SPREJEMANJE RAZNOLIKOSTI vodi do ENAKOPRAVNOSTI? In kako lahko doživimo te stvari skozi naša telesa, namesto skozi um? Ta delavnica Haka Izkušnje je prostor v katerem prebudimo svojega notranjega bojevnika ali bojevnico skozi antično prakso Māorske prakse Hake. Povabljeni boste, da vstopite v svojo polno moč z deljenjem ponosa, enotnosti z naravo, človeštvom in drugim spolom. Haka je ceremonialni bojni ples, ki izvira iz kulture Māorov. Najprej se bomo poučili o njegovem kulturnem ozadju, globjem pomenu in simbolizmu, zatem pa sledi praktični del, kjer bomo vse to utelesili skozi prakso te enostavne in obenem močne veščine. Skozi to izkušnjo boste pridobili orodja za vstop v arhetip Bojevnika, katerega namen je izkustvo moči in kanaliziranje močnih čustev kot so jeza in strast na produktiven in spoštljiv način. Čas je, da ponovno utelesimo svojo pravo moč in z njo povzdignemo sebe in ljudi okoli nas. Ta delavnica je obenem osebno potovanje in lepa povezovalna skupinska aktivnost. Odprta je za vse, predhodnje izkušnje niso potrebne.

Pogumen glas seže v deveto vas!

Delavnica je namenjena tistim, želite spustiti različna prepričanja o svojem glasu, se prepustiti raziskovanju zvočenja in prostemu petju ter samozavestno stopiti v polje lastnega ustvarjanja in izražanja. V proces se odpravimo skozi spoznavanje in izkušanje celostne povezave med telesom, dihom in glasom. V skupini bomo raziskovali kaj vse se skriva v našem grlu in na kakšne načine se lahko izrazimo skozenj. Predstavljene bodo preproste telesne, dihalne in glasovne vaje, ki so povezane z mehčanjem mišic, čutenjem podpore, pravilnim dihanjem in zdravim tvorjenjem glasu. Izkusili bomo usmerjeno in harmonično povezovanje glasov in pa raziskovanje skozi prosto improvizacijo, kontrast med resonančno močjo skupine in solističnim glasbenim vložkom posameznika. Vse skupaj bo potekalo v lahkotnosti in sproščenih energijah. Vsak glas je lep in edinstven. Naš glas je izjemen zdravilec v nas! Področje grla in glasu je eno izmed najbolj obremenjenih delov našega fizičnega in energijskega telesa. Od zgodnjega otroštva, ko začnemo govoriti in nas okolica »vzgoji«, da »utihnemo«, se naš glas omeji zgolj na priučen jezik v govornem razponu, ki obsega le nekaj tonov. Posledično naše mišice pozabijo na zmožnosti s katerimi se rodimo. Glas velikokrat postane nefleksibilen, šibak, prepihan,… Lahko se pojavi strah pred njegovo jakostjo, pred tem, da bomo (ne-)slišani, ali da bomo zveneli narobe. Tako se v grlu vsakodnevno kopiči veliko neizrečenega in neizraženega, ali se skozenj celo izliva preveč. Oboje lahko vodi do tenzij v mišicah, nepretočnosti in postopne izčrpanosti energijskega polja. S čuječim opazovanjem glasu skozi telo in dihanje, lahko dobimo poglobljen vpogled v čustvene in fizične zadržke, ki vplivajo na naše svobodno glasovno izražanje in jih začnemo počasi mehčati ter ciljano sproščati.

Radikalna iskrenost

“Radikalna iskrenost” je delavnica, osnovana na principih Brada Blantona, ki uči, kako živeti z večjo avtentičnostjo in svobodo. Skozi praktične vaje v skupini in globoko samorefleksijo bomo raziskovali moč iskrenosti v odnosih, delu in samem sebi. Glavne tematike so jeza, strah, sram, žalost, veselje in privlačnost. Naučili se boste, kako se osvoboditi bremen neizrečenih resnic, zgraditi trdne temelje zaupanja in izboljšati medosebne odnose. Delavnica vam bo pomagala prepoznati in preseči strahove, ki vas ovirajo pri iskrenem izražanju, ter odkriti, kako radikalna iskrenost lahko vodi do bolj izpolnjenega in srečnega življenja. 

Je odločitev. Je odnos. Je tvoja. Je izbira.

Povabljeni, da tokrat tvegamo skupaj. V krogu različnih odtenkov, brez koreografije, vsak v svojem ritmu tkemo pristno zgodbo.

Metoda ključ +

Metoda Ključ + je ena od najbolj dodelanih sodobnih lahko dosegljivih tehnik lajšanja in preprečevanja stresa. Poleg tega je tudi eden izmed najbolj učinkovitih načinov za osebni razvoj, ki omogoča vsaki osebi, da doseže in razvija željene kvalitete kot so volja, ustvarjalnost ali razvijanje naprednih poslovnih in strokovnih znanj. Metoda Ključ- je rezultat 35 let izkušenj dela z astronavti, s policisti, športnikov, državnimi uradniki, poslovneži, menedžerji, programerji, inženirji, vodij projektov, medicinskimi sestrami… Metoda Ključ je bil uspešno uporabljajo za nujno psihološko pomoč žrtvam terorističnih napadov, žrtvam naravnih nesreč, svojcem ob izgubi bližnjih v nesreči ali vojni, uporablja se tudi kot antistresna priprava vojaških psihiatrov in posebnih enot, za obvladovanje stresnih situacij. Enostavnost, dostopnost in učinkovitost te metode omogočajo doseči maksimalne rezultate v ekstremnih pogojih. Metoda je zelo učinkovita celo, ko smo v stiski s časom in v težkih pogojih, kjer so človeška dejanja izvedena na meji posameznikovih mentalnih in fizičnih sposobnosti. Z uporabo metode Ključ, lahko odpravimo negativni stres in dosežemo nivo eu-stresa ali sprostitve v samo 5-20 minutah vadbe na dan, brez potrebe po zunanji pomoči ali zdravilih. Metoda Ključ namreč vzpostavi zavestno stanje homeostaze in možnosti dostopanja do virov energije in regeneracije, ki so sicer na voljo samo med spanjem ali v kritičnih situacijah. S sistematično in redno vadbo Metode Ključ +, hitro najdemo novo, boljše sožitje z zunanjim okoljem (delovno okolje npr.), reagiramo na iste dogodke in situacije, ki so nam vedno povzročale strah ali prekomerni stres, drugače, na veliko bolj sproščen in razumen način. Na enake zunanje situacije, torej, ne reagiramo več na način, ki vodi do stresa, vznemirjenosti ali utrujenosti. V praksi na primer to pomeni, da lahko enostavno vzpostavimo komunikacijo z ljudmi, s katerimi smo prej težko našli skupni jezik ali smo bili z njimi celo v nenehnem konfliktu, in lahko smo veliko bolj uspešni pri vodenju, pogajanjih ali gradnji medosebnih odnosov. Uporabnost Uspešnost in učinkovitost te metode omogočajo doseganje maksimalne rezultate v najkrajšem času. Trenutno metodo Ključ uspešno uporabljajo:
   • pri obvladovanje stresa,
   • pri vojaškem usposabljanju,
   • v športu – priprava na tekmovanja,
   • v psihoterapiji,
   • pri fizikalni rehabilitaciji,
   • za osebni razvoj,
   • v izobraževalnih programih,
   • za poslovna pogajanja.
Podjetniki in direktorji uporabljajo metodo Ključ za:
   • spopadanje s stresom, izgorevanjem in izgorelostjo,
   • izboljšanje koncentracije in produktivnosti,
   • nadzor čustev,
   • pridobiti umirjenost,
   • doseganje jasnosti in osrediščenosti,
   • najti kreativne rešitve na kompleksne probleme,
   • izboljšanje svoje sposobnosti odločanja.
Športniki uporabljajo metodo Ključ za:
   • doseganje maksimalne učinkovitosti,
   • hitro okrevanje po poškodbah, regeneracijo in povrnitev energije,
   • vstopanje v različna stanja zavesti po svoji volji,
   • povečanje in ohranjanje motivacije,
   • izboljšanje vzdržljivosti in odpornosti, ohranjanje osredotočenost in jasnosti.
Igralci, pevci in umetniki uporabljajo metodo Ključ za:
  • odpravljanje treme,
  • kontrolna čustev med pomembnimi dogodki, predstavami,
  • hitro izzvano želeno stanje duha,
  • izboljšano ustvarjalnost in spomina.

Moški krog

Moški krog bomo namenili poglobitvi razumevanje sebe in dinamike v medosebnih, predvsem partnerskih odnosih. Katere teme, način odzivanja me kot nagovori moškega najbolj globoko? Me rani ali zdravi. Me razburi ali pomiri. Me odbije ali povabi v globlji stik. Odprli bomo temo tveganja, ranljivosti v bližnjem odnosu, s tem povezana pričakovanja, pomisleki in strahovi ter kaj pomeni v tem kontekstu pogum in (ne)prepoznavanje le-tega s strani druge osebe. Nelson Mandela: Pogum ni odsotnost strahu, temveč soočenje z njim. Pogumen človek ni tisti, ki strahu ne čuti, ampak tisti, ki kljub strahu naredi stvari. Vabljeni nato tudi v nadaljevanje delavnice v okviru Moško-Ženskega kroga.

Ženski krog

Na delavnici bomo ozaveščale kaj za nas osebno pomeni biti pogumna. Kje mi je to enostavno, kje se zatika? Raziskale bomo kje se ustavimo, sabotiramo, nas je strah in kaj naredimo s tem. Kako je s pogumom in ranljivim izražanjem v odnosih na splošno in v intimnih odnosih. Ozaveščale bomo različne ravni drznosti, poguma in ali jih pri sebi opazimo, prepoznamo, praznujemo … ter kako je z opažanjem tega pri drugih. Spomnile se bomo kdo ob nas je pogumen, morda prepoznale kje vse smo že pogumne same, se morda navdahnile za nov korak, pogumen ali ne …

Vsak ženski krog je odpiranje lepoti ranljivosti, je prostor pristnega stika s sabo in medsebojnega povezovanja, navdihovanja in učenja z vsem kar smo in točno take kot smo v danem trenutku. Dobrodošle, veselim se vas!

Senzualna igra z vrvmi

Vas je kdaj zamikala igra z vrvmi in umetnost zavezovanja? Skozi senzualno igro bomo raziskovali naše osebne meje, naš JA in naš NE, igro moči, sposobnost zaupanja, ranljivost in predajo. Vrv bomo uporabili kot podaljšek našega telesa in komunikacije v interakciji z drugo osebo. Kje je meja in povezava med močjo in predajo, med užitkom in bolečino? Kaj se zgodi, ko popolnoma spustimo nadzor in se prepustimo drugi osebi? Ali ima igra z vrvjo lahko tudi terapevtski učinek? Pridi in preizkusi… Število udeležencev na delavnici je omejeno glede na število vrvi. Udeležba je obvezna v paru z osebo, ki ji zaupate.

Ekstatično plesni DJ set z dinamično gibalno meditacijo

Ekstatično plesni DJ set z Dinamično gibalno meditacijo

Dobrodošli v eni najbolj čistih in pristnih oblik samoizražanja.

Ekstatični ples je prostor izražanja skozi ples, gib in glasbo v povezanosti. To je potovanje z začetkom, gradnjo in stopnjevanjem do vrhunca in zaključkom.

Med plesom ne gre za nastopanje ali dober videz, temveč za pristno izražanje in gibanje s tem, kar je prisotno v vas v danem trenutku (čustva, energija, fizični občutki)

Pri Ecstatic Dance-u veljajo le tri pomembna pravila:

 • plešemo bosi, 
 • brez govorjenja (komunikacija skozi gibanje in energijo),
 • brez drog.

To je več kot le prostor za svobodno gibanje, je prostor, kjer lahko  opravimo zdravilno potovanje. Zato sta začetek in integracija vodena in spoštujemo nekaj pomembnih vidikov komunikacije in soglasja, ki bodo pojasnjeni na začetku. 

Dj drži prostor s prisotnostjo in glasbo, na plesišču pa je poleg plesalcev prisoten še en nosilec prostora/moderator.

Nabor glasbe je večvrsten, organski, etno, tribal, elektronski, izraža različna čustva, razpoloženja in intenzivnosti. Glasba je vaše vodilo, set nastaja spontano v danem trenutku in ni pripravljen vnaprej, med plesalci in dj-jem se ustvarja globoka povezanost in stalna interakcija, ki ustvarja povratno zanko, skozi katero se odvija dinamika dogodka.

Ekstatični ples je lahko globok, čustven ter hkrati radosten, lahkoten in igriv. Je zdravilen, je slavljenje vsega, kar je prisotno. To smo mi v vseh svojih barvah, oblikah in velikostih. Izražanje. Odznotraj navzven in odzunaj navznoter. Tukaj. zdaj. Prisotni.

Dinamično gibalna meditacija

Skozi gibanje, samoizražanje in meditacijo vas vodi v vaše telo. Dinamično gibalna meditacija je praksa, ki ustvarja zavest in povezanost. Zavedamo se svojega fizičnega telesa in svojega notranjega sveta. Odpremo telo in se povežemo z Zemljo, z Vesoljem. To zavedanje in povezanost vnašamo v sedanji čas in prostor v katerem smo in ljudi s katerimi smo. Tako ustvarimo stanje prisotnosti, kjer sta telo in dih naše sidro, Zemlja kot opora, Vesolje kot navdih in trenutek tukaj in zdaj kot naše igrišče. V zavedanju in povezovanju postanejo možnosti bivanja neskončne in brez napora.

Energetsko šepetanje las

Lasje so več kot le tvorba na glavi. So energetske antene in v njih se shranjuje vsa naša preteklost. Ker je korenina lasu vpeta v naš živčni sistem in krvni obtok, se v laseh shranjujejo zelo raznovrstne informacije. Na delavnici nam bo Irina predstavila kakšne skrivnosti nosijo naši lasje, zakaj imamo različne lase, kako si lahko energetsko očistimo lase in predvsem kako zbrati pogum, da skozi lase odrežemo našo preteklost, ki nam ne služi več.

SOBOTA

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-13:00 –  Dopoldanske delavnice

13:00-15:00 – Kosilo

15:00 – 15:30 – Krogi deljenja

16:00 – 19:00 – Popoldanske delavnice

19:00-20:00 – Večerja

20:00 – Večerni program in ogenj

7:00-8:00

8:00

9:00-13:00

13:00-15:00

15:00-15:30

15:30-16:00

16:00-19:00

19:00-20:00

20:00-

Jutranja meditacija

Zajtrk

Delavnice

Kosilo

Mehurčki deljenja

Pavza

Delavnice

Večerja

Večerni program, ogenj 

DELAVNICE

Od neozdravljive diagnoze do zdravljenja telesa, uma in duše

Na delavnici nas bo Barbara peljala skozi svojo izkušnjo od postavitve neozdravljive diagnoze preko izjemnega strahu in začetne stiske do poti, ki jo sedaj označuje kot najboljše, kar se ji je zgodilo. Predala nam bo tako znanstveno ozadje, ki jo je navdušilo na poti samozdravljenja, kot podelila različne pristope in modalitete, ki so ji pomagale na njeni poti. Dotaknili se ne bomo samo telesa ampak tudi in predvsem uma, ki sta neločljivo povezana. Tukaj pa igra pomembno vlogo tudi duša, ki nam vseskozi šepeta, kaj je za nas prav in je ne smemo prezreti. Pogovarjali se bomo tudi o vplivu travme na zdravje in predvsem ozaveščali, kaj nam preprečuje, da zaživimo sebe ali ozdravimo. Živimo v časih, ko so čudeži postali nekaj običajnega in iz te zgodbe prav nihče ni izključen.

Delavnica bo vsekakor tudi praktične narave. S pomočjo različnih praks in tehnik nas bo Barbara povabila v izkušnjo, ki nam bo služila kot kompas za nadaljnje samostojno delo. Barbara je kljub svojem znanstvenem ozadju goreča zagovornica prakse, saj nam šele izkušnja zares oriše globine nove znanosti in starodavnih zapisov.

Moško-ženski krog

Po delavnicah ločenih Moških in Ženskih krogov, bosta obe skupini Boštjan in Andreja povabila v varen skupen prostor. Delavnice bodo povezane, dobrodošel/a na obeh, lahko pa se udeležiš tudi le posamične.

Nagovarjali bomo podobne teme kot na moškem in ženskem krogu, a hkrati bodo teme razširjene in poglobljene, ker bodo podeljene in reflektirane tako iz ženskih kot moških izkušenj. Odzvali se bomo tudi aktualni realnosti, ki jo bomo skupaj prepoznali znotraj skupine.

Prisluhnili si bomo in ozaveščali kje nimamo moči za pogum, a si je želimo; ali kadar smo pogumni in pogrešamo da bi bili smo v tem videni in prepoznani; ter kako podpreti drug drugega v pogumu? …in še več.

Delavnica bo interaktivna, vabila bo v ranljivo deljenje, opolnomočenje, povezovanje in praznovanje. Po lanskoletni veliki udeležbi in pozitivnem odzivu, se veseliva, da se zopet zberemo in si podarimo dragocen čas skupaj.  

Dobrodošli tudi vsi LQBTQA+ člani.

Spontano zgodbarjenje - pogumne zgodbe

Vsaka spontana pripoved je pogumen skok v neznano, obenem pa je naše življenje pravzaprav umetnost komunikacije in spontanega pripovedovanja skozi vsakodnevne interakcije z drugimi (in sabo). Na delavnici bomo krepili zaupanje v svojo pripovedovalsko moč ter ozaveščali in krepili veščine pripovedovanja, ki jih že obvladamo, a se morda tega sploh ne zavedamo. Skozi izmišljene in resnične zgodbe bomo potovali na različne načine in z različnimi izraznimi sredstvi, se igrali in čarali z besedami, glasom, telesi, atmosfero ter ostrili tudi veščine osredotočenega in aktivnega poslušanja, s katerim lahko podpremo pripovedovalca. Vabljeni, da v varnem in podpornem okolju skupaj odpremo pot zgodbam, ki si želijo v svet!

Strah, obtičanost in pogum

V delavnici bomo utelesili svoj strah, da bi ga lahko začutili, pokazali drugim, se z njim igrali ter videli kam ga lahko premaknemo. Mogoče lahko ob tem začutimo tudi kako vznika naš pogum.

Modrosti in orodja Buddhovega učenja v našem vsakdanu

Predstavljam vam metodo meditacije, ki je drugačna od mnogih zahodnih pristopov. Ne gre za iskanje posebnih, blaženih izkušenj, uravnavanje energije, povezovanje z bogovi ali le za razvijanje čuječnosti. Vsi moderni pristopi obljubljajo hiter in učinkovit pobeg iz nelagodja, človeka pa ne vodijo k raziskovanju lastnega potenciala z razumevanjem celotne narave doživljanja. Budistična kontemplativna meditacija pa pomaga pri lajšanju nelagodij brez zunanje pomoči.  Poglablja in razširja vsakodnevno zavest, in se ne ustavi samo v stanju miru, temveč razvija pozornost za raziskovanje narave doživljanja. Ne gre za duhovno ideologijo, ampak za prizemljen pristop, ki podpira vpogled v notranjost človeka. Program
 1. del – PREDAVANJE o meditaciji, kontemplativnem načinu razmišljanja ter reševanju vsakodnevnih problemov.
 2. del – MEDITACIJA, ki je vodena, ki vključuje razvoj čuječnosti, umirjanje in kontemplativno razmišljanje.
 3. del – POGOVORI, ko je čas za vprašanja, deljenje mnenj ter tudi možnost psihoterapevtskega pogovora.

Šamansko popotovanje

Šamansko potovanje je pot samoodkrivanja, eventuelno tudi samouresničitve. Je potovanje v notranji svet, najprej vedno v objem mame Zemlje, njene topline, njene ljubezni. Je iskanje varnosti in simbolov za varnost in za podporo onkraj znanega, v duhu, v izvoru, v zapisih znotraj sebe. Obstajajo načini za to, da se uspešno spravimo v stanje (budnega sanjanja), pri tem pripomore tudi trkanje po šamanskem bobnu v specifični hitrosti, … Mama zemlja je varnostni pas. Srečno pot.

Večerni koncert - SABAKAN

SABAKAN je glasbena zasedba katere stil temelji na afriških bobnih in tradicionalnem zahodnoafriškem glasbenem izročilu. Člane zasedbe druži skupni interes in ljubezen do zahodnoafriških ritmov, ki so jih v različnih glasbenih zasedbah spoznavali skozi pretekla leta. Svoje znanje pa so izpopolnjevali tudi pri afriških učiteljih iz Gvineje, Malija in Burkine Faso. Skozi druženja, z namenom širjenja znanja pridobljenega na raznolikih delavnicah, je nastala zasedba Sabakan, katere ime se referira na tri osnovne zvoke (saba = število tri, kan = jezik, govorica), s katerimi glasbeniki tvorijo govorico djembe bobna in melodijo bas bobnov (dunumba, sangban, kenkeni). Tradicionalne ritme zahodne Afrike pa dopolnjujejo z aranžmaji in lastnimi solo improvizacijami, ter tako ustvarijo široko paleto zvoka, poliritmije in poskrbijo za nepozabno glasbeno doživetje.

NEDELJA

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-12:30 –  Dopoldanske delavnice

13:30-14:00 – Mehurčki deljenja

14:00-15:00 – Kosilo

15:00-16:00 – Zaključni krog

16:00 – Pospravljanje in odhod domov

7:00-8:00

8:00-9:00

9:00-12:30

13:30-14:00

14:00-15:00

15:00-16:00

16:00-

Jutranja meditacija

Zajtrk

Delavnice

Mehurčki deljenja

Kosilo

Zaključni krog

Pospravljanje in odhod domov

DELAVNICE

Dramilo

Dramilo je skupinska igra, ki ji pravim “antični teater”, ker je otroško preprosta, pristna, jasna in vedno izredno sporočilna. Pri dramilu najprej odkrijemo skupno težavo, ki bi jo radi razrešili (in seveda ne vemo kako). V polje zavesti pokličemo rešitev in dovolimo, da nas naša skupna inteligenca, s pomočjo nas samih popelje do rešitve. Skozi besede, dejanja, skozi izražene misli, skozi občutke, se razrešitev izziva zgodi pred našimi očmi, v naše najvišje dobro. Ker smo ljudje večplastna bitja, se igra dogaja na vseh teh plasteh. 

V osnovi je Dramilo redni dogodek, ki je sicer sestavljen iz še več sklopov, namenjenih za odkrivanje in raziskovanje svojih psihofizičnih orodij. 

Transformacija

Na delavnici bo Gašper delil zgodbo, ki jo ustvarjata s partnerico Majo. Kaj ju je pripeljalo do trenutnega dela, zanimive »slučaje«, ki so njima razkrili, čemu naj v življenju sledita in spoznave, ki so njima omogočile spodbuditi vero, da prav zares soustvarjamo lastno realnost. Nekaj praktičnih nasvetov za samozavest, ki so njima pomagali pri ustvarjanju vsebin in dela, orodja, ki so njima pomagala spreminjati miselne vzorce ter omejena prepričanja, čustvene blokade strahu, sramu in nevere vase, načine, ki so njima pomagali pluti skozi težka obdobja in preboje, zdravo mero discipline, ki je koristna za samouresničenje vizije. Ter verjetno še veliko več, kar se bo spontano izlilo iz njega.

Ples Blues - dvojina skozi ednino

Ples blues temelji na lastnem izražanju skozi gib. Ima noto počasnega gibanja in je bolj senzitiven. Uči nas kako se prepustiti, kako plesati počasi in kako razvijati obojestransko komunikacijo med partnerjema. Poudarek je torej na učenju medsebojnega stika, vodenja in sledenja ter samostojnega gibanja na počasno glasbo. Točke za pogum dobimo predvsem zaradi prepuščanja in zaupanja partnerju v intimnem prostoru. Ples je primeren tudi za vse, ki nimate plesnega predznanja ali mislite, da nimate ritma 😉

Zavestna rokorborba

Zavestna rokoborba je orodje za osebno rast. Cilj delavnice je, da spoznamo vir svoje moči. Da se učimo biti prilagodljivi, igrivi, spontani in, da znamo postavljati meje sebi in drugim. Da krepimo čutenje naših čustev in, da jih v varnem okolju znamo iskreno izrazit. Na ta način krepimo svoje samozavedanje, da se lažje soočamo z vsakdanjimi izzivi v življenju. Pogoste tematike so: da se dovolimo biti to kar smo, da si dovolimo izrazit čustva (verbalno in neverbalno), nenasilno izražanje jeze in postavljanje mej, kako ne pobegniti konfliktom, konstruktivna uporaba sile, ipd. Pravila: – Brez udarcev z roko ali nogo – Brez metanja ali dvigovanja – Brez davljenja ali močnih oprijemov okoli vratu – Grizenje je dovoljeno, če se oba strinjata – Močnejša oseba ima večjo odgovornost – prilagodi svojo moč! Poskusita brez besed. Dretje, smeh in drugi divji zvoki so dobrodošli! Z besedo STOP se borba začasno ustavi, da se lahko prilagodiš in spočiješ. Izkušnje udeležencev: “Zavestna rokoborba je res točno to, kar potrebujem. Rokoborba mi je tudi najboljša možna fizična vadba — nič drugega me tako ne utrudi in okrepi v tako kratkem času in na način, ki mi je res blizu in naraven. Moje telo potrebuje točno to. Zavedanje in deljenje izkušenj pa je pika na i — brez tega bi mi nekaj manjkalo. Gre za čudovit preplet fizičnega in psihičnega, odnosnega.” – M. M. Všeč mi je bil del ogrevanja in pogovorov pred samo rokoborbo, saj sem že takrat začutil to energijo bojevnika, pa tudi soočanje s sabo, svojimi strahovi. Opogumilo me je to, da to ni rokoborba “pokaži kolk si močen in dobro ti bo na zemlji”, ampak da je lahko to proces učenja, priložnost za rast in spoznavanje sebe, če si pripravljen to videt.” – D. B. “Vsekakor imam željo ponoviti. En strah mi je odpadel, ki sem ga imel pred tem glede borbe.  Najbolj me je pritegnila borba kot izziv in to, da se lahko zavestno izrazim na svoj način. Sam si nam zelo dobro predal bistvo rokoborbe, navodila in odvodil vso stvar. Sem imel v naslednjih dneh en poseben filing, kot, da mi je ta rokoborba pomenila zame neko iniciacijo. Nekaj je drugače pri meni. Kot, da sem od sobojevnika dobil neko opolnomočenje enega dela moje moške esence.“ – D. S. “Všeč mi je bil varen in jasen prostor, ki si ga ustvaril. Najprej smo se srečali v nelagodju in nezaupanju ter kritiki, nato nas je rokoborka povezala v brate, ki želimo skupaj rasti. Želja po kvalitetnem druženju se je tudi zgodila.” Vsaka borba traja 5 minut, cilj je da se nasprotnika spravi hrbet (lahko tudi večkrat).

STALNI PROGRAM (VSAK DAN)

7:00-8:00 – Jutranja Meditacija

8:00-9:00 – Zajtrk

9:00-12:30 –  Dopoldanske delavnice

13:30-14:00 – Mehurčki deljenja

14:00-15:00 – Kosilo

15:00-16:00 – Zaključni krog

16:00 – Pospravljanje in odhod domov

Jutranja Meditacija

Mehurčki deljenja

Jutranja praksa z elementi Budokona

Jutranja meditacija

Pravilno uravnotežiti vse aspekte življenja, slediti svojemu srcu in obenem konstruktivno poskrbeti za materialno preživetje je res umetnost. In prav vsi smo pionirji naših življenj. Zakaj? Ker nas ni nihče naučil, v kakšnem odnosu naj bomo z svojim notranjim svetom. Morda ste že slišali, da imamo izbiro, kako se odzovemo na naše vsakodnevne življenjske dogodke, občutke in misli… vendar je to veliko težje dejansko narediti, ko pride do dejanske situacije. In meditacija je orodje, ki nam bo to popolnoma omogočilo. Meditacija je trening harmoničnega odnosa z svojim notranjim svetom občutkov in senzacij, ki jih v nas vzbuja naše vsakodnevno doživljanje. Leta izkušenj z meditativnimi praksami bom delil z vodenjem jutranjih meditacij – dobre podlage za začetek in vsakega dneva.

Mehurčki deljenja

Namen deljenja je, da ima vsak udeželenec možnost izraziti njegove občutke v tistem trenutku. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje. Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. Skupine za deljenje bomo naključno ustvarili že prvi dan in take bodo ostale tekom celega vikenda. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsobjanja, hkrati pa je zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš tudi v prihodnje med svojimi bližnjimi.

Jutranja praksa z elementi Budokona

Kako se lahko zjutraj uglasim s telesom, da začutim njegove potrebe? Kako skozi prakso začutim sebe, svojo moč, igrivost, svojo živost? 

Budokon je sodoben sistem mešanih gibalnih umetnosti, ki združuje živalsko gibanje, jogijske asane, trening z lastno težo, borilne veščine in mobilnost. Opolnomoča nas skozi zavestno utelešanje – v gibih ne hitimo ampak se premikamo s kontrolo in zavestjo, da gibanje postopoma postane povezano in mehko, podprto z notranjo močjo. 

Jutra na Divjem taboru bomo začeli s prizemljevanjem in nežno prebudili telo skozi intuitivno premikanje. Skozi prakso bomo utelesili nekaj osnovnih Budokon elementov, kot so tehniko hrbteničnega valovanja, kobrino kapuco, letečega bojevnika,… in vključili elemente živalskega premikanja. S sabo vzamite svoje podloge, v delu prakse pa bomo uporabili tudi travnato podlago in se igrali, raziskovali, se potili in zabavali.

 

Izvajalci in ekipa

iva

Iva Hari

Organizatorka

Magistra farmacije, aromaterapevtka, farmacevtka in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo. Zanima me milijon stvari, sem proaktivna, moje vodilo pa je razvoj novih, srčnih idej. Ko ne ustvarjam dogodkov, se kratkočasim z nabiranjem divjih rastlin, delom na vrtu/okrog hiše, eksperimentiranjem v kuhinji ter aromaterapijo. Še veliko neraziskanega se mi poraja ob odkrivanju nepoznanih občutkov in reakcij v meni. Osebna rast mi predstavlja poštimane odnose s samo sabo in v najbližjih odnosih. Iskrenost, spoštovanje dogovorov in sočutje. Preko društva DIVJA želim približati naravo in hranljive/sočutne odnose širši skupini ljudi. Svoje največje poslanstvo sem odkrila v organizaciji drugačnih dogodkov, eden od teh so tudi divji tabori. Stremim k inovativnosti, novostim, ponavljanje stvari ni nekaj zame. Sem tudi organizatorica in cofounderka Festivala nabiralništva. Dnevi imajo ponavadi premalo ur za uresničitev vseh mojih zamisli.

andreja-1024x1024

Andreja Kranjc

Organizatorka, Ženski krog
Andreja je divjost raziskovala na svojih popotovanjih po svetu, z bivanjem v ekovasi, na različnih obredih in ob prvinskem bivanju in nabiralništvu v naravi. ‘Divja Divja’ pa je že nekaj let, ko je na taboru navdušeno ponudila jogo smeha in ostala podpornica društva, delavničarka, soorganizatorka divjih taborov ter podpredsednica društva. Navdušena je, ko vabi odlične ustvarjalce na kup in plete nove zgodbe, navdihe, priložnosti za rast. Prežema jo upanje v svet, kjer smo povezani, ljubeči, podprti in izraženi. V stiku. Zato tudi svoja znanja in izkušnje v skupinski dinamiki z veseljem deli v svet. Pohvalijo jo, da ustvari varen, ljubeč prostor.  Zaradi želje po večji povezanosti z naravo, svojim telesom in našo lastno naravo znotraj sebe srčno vodi ženske kroge, delavnice in oddihe, da se s sestrami skupaj podajo v raziskovanje svojih notranjih resnic, darov in virov vitalnosti. Veseli se tudi več moško- ženskih delavnic. Obenem jo strast do raziskovanje jasnega pristnega izraza navdihuje, da ponuja delavnice opolnomočanja z glasom ter izražanja preko giba in plesa. Izvaja tudi individualne zvočne tretmaje s himalajskimi posodami in pa Access Barse in energijski Facelift.
Profilka Jakob

Jakob Taljat

Organizator, jutranje meditacije

Moja najpomembnejša naloga v življenju je živeti uravnoteženo, delavno in v avtentičnem odnosu z svojim notranjim pilotom. Ta pilot me je v izgubljenih najstniških letih nezadovoljstva drezal in peljal vedno bolj v avtentičnost k samemu sebi. Popeljal me je na potovanje odkrivanja, uravnoteženja, discipline, ter udejstvovanje v veliko različnih interesih. Doštudiral sem industrijsko in grafično oblikovanje, na neki točki sem postal že precej dober ilustrator, potem pa me je pot odpeljala v razne poklice od gradbeništva, dela v proizvodnji, varjenja, oblikovanja v marketingu… Trenutno tudi  razvijam kos zemlje na primorskem, kjer ima dom 135 odraslih oljk, ki nam vsako leto dajejo odlično oljčno olje. Narava mi je zelo pri srcu, kdaj pa kdaj se rad zlijem z njo v eno in se izpostavim elementom. Rad imam ritem, bobne, skupnost, fotografijo, iskrenost, pisanje, kmetije, izumljanje stvari z lastnimi rokami, vrtnarjenje, meditacijo… Ko bi le bilo več ur v dnevu in dovolj časa za vse… Zaključim lahko z mislijo, da verjamem, da smo ljudje zmožni narediti raj na zemlji, se imeti radi in razumeti naravo in sebe. In to se začne z vsakim posameznikom.

ziga

Žiga Birsa

Šamansko popotovanje, dramilo
Z veseljem soustvarjam z vami na Divjem taboru.  Sem glas Zemlje, da se zbudimo, da sprejmemo njene modrosti, Da živimo v skladu z najvišjo “naravo”, da najdemo mir v sebi.  Sem glas duha, da živimo svobodno življenje v skladu z vsem, kar je. Sem preprostost bivanja in enostavnost delovanja. 
urša_krog

Urša Drabik

Senzualna igra z vrvmi

Urša je trenutno edukantka telesno usmerjene psihoterapije, sicer pa že več let raziskuje delo s telesom, zavestno spolnost, tantro in jogo. Zadnja leta se vse bolj usmerja v terapevtsko usmerjeno delo z žeskami, moškimi in pari, kjer uporablja različne tehnike kot so Sexological bodywork, Somatic consent, tantrična terapija in masaža, Dearmouring, zavestni dotik in zavestna komunikacija, ter coaching o zavestni spolnosti. Ljudem želi približati odkrito komunikacijo o spolnosti, ki je marsikje še vedno tabu, posledica tega pa so pogosto težave ali nezadovoljstvo v spolnem življenju.   

Že od najstniških let jo je zanimalo raziskovanje spolne energije. Po končanem izobraževanju za učiteljico joge, se je srečala s tantro, neotantro in tantrično masažo, ter začela raziskovati terapevtske učinke spolne energije in zavestnega dotika na telo in duha. Na različnih izobraževanjih in delavnicah v tujini se je spoznala s tantrično masažo, različnimi tehnikami body work-a in delom z zavestnim dotikom. Kasneje je izpopolnila svoje znanje in pridobila certifikat za Sexological bodywork, tantrično terapijo in učiteljico zavestne spolnosti, ter praktikantko za Dearmoring in Somatic consent. 

Njena strast je tudi Shibari – japonska umetnost vezanja. Shibari združuje s tantričnim pristopom in filozofijo, ter raziskuje terapevtke učinke te tehnike. 

Svoje znanje združuje v svojih terapevtskih seansah, ki jih profesionalno izvaja od leta 2016. Poleg tega občasno vodi različne delavnice za ženske in pare.

Profilka Mojca Studen

Mojca Studen

Metoda Ključ+
Mojca je najprej diplomirala na fakulteti za fiziko, hkrati pa še na šoli za likovno umetnost – smer kiparstvo.
Že od začetka srednješolskih let so jo zanimale meje in možnosti človeške zavesti. Odgovore je najprej iskala v idejah in filozofiji Sri Aurobinda in Krishnamurtija. Preko njegovih idej se je začela ukvarjati z jogo, predvsem s pranajamo. Začela je spoznavati tudi budizem in prakso spoznavanja same sebe z meditacijo. Srečno naključje jo je pripeljalo v stik s knjigami Carlosa Castanede. Sprva so bile to le zanimive zgodbe, onstran meje mogočega, fikcija in legenda. Radovednost ji ni dala miru: sprejemala je odločitve in se udeleževala seminarjev in delavnic, ki so jih organizirali Carlos Castaneda, Taisha Abelar in Florinda Donner Grau. Legende so tako postale resničnost oziroma ena od možnih resničnosti.

Naslednji korak pri spoznavanju človeške zavesti je bil študij transpersonalne psihologije in vključitev v Grof Transpersonal Training and Transpersonal Hypnotherapy Institute. Ima to srečo, da svoje znanje transpersonalne psihologije črpa neposredno od dr. Stanislav Grof. Stanislav Grof ji je bil tudi mentor pri njenem raziskovanju Holotropnega dihanja.

Svoje znanje biofizike in transpersonalne psihologije je združila v Neuro Training – tehnologijo, ki na edinstven način uporablja binavralne tone. Zasnovan je kot telovadnica za možgane.

Rdeča nit vseh njenih iskanj je njen hobi in strast: prosto potapljanje. Skozi prosto potapljanje se je naučila številnih tehnik samospoznavanja ter spoznala in sodelovala z mnogimi zanimivimi ljudmi, kot je dr. Natalija Molčanova in njen sin Aleksej Molčanov, dr. Oleg Bahtiarev … Natalia ji je pokazala pot do ravnotežja med prostim potapljanjem  kot ekstremnim športom in prostim potapljanjem kot prijetno aktivnostjo, ki odpira človeško zavest. Tako so sooblikovali program prostega potapljanja, namenjen prav temu – Velosimed Potapljanje na dah kot meditacija.

Od leta 2008 deluje kot transpersonalna psihoterapevtka in supervizorka in organizira različne delavnice holotropnega dela, je  ter je del izobraževalnega tima GTT in hipnoterapevtskega študija na fakultet Sigmunda Freuda v Ljubljani.
Profilka Irina

Irina Kysselef

Energetsko šepetanje las in Ples Blues
Irina poučuje ples swing že od leta 2009 in že 15 let soustvarja plesno swing subkulturo pri nas. Plesno znanje swinga, salse in družabnih plesov si je nabirala predvsem na festivalih v tujini ter na individualnih urah pri priznanih tujih in domačih učiteljih plesa. Na mednarodnih swing plesnih festivalih si je na dveh Jack’n’Jill tekmovanjih priplesala 1. mesto ter prav tako 2x zmagovalka na mednarodnem Fast Feet tekmovanju . Preko dolgoletne prakse učenja plesa ter uporabe različnih metod učenja je ugotovila, da pri plesu v paru niso toliko pomembni sami koraki, kolikor je pomembno poglobljeno poslušanje soplesalca ter dinamika medsebojnega odnosa. Poučevanja plesa v dvoje se torej loteva iz vsebinskega stališča. Pari tako lahko poleg plesa vadijo tudi naravno sožitje med spoloma ter spoštovanje v odnosu. Pomemben je zaupanje, gib, sproščenost, poslušanje, muzikalnost, vodenje, sledenje ter maksimalno uživanje. //

V svojem bistvu je estet, kar se odraža na vseh področjih njenega delovanja. Pri svojem delu stremi k celostnem raziskovanju lepote, iskanju popolnosti v nepopolnosti. Podpora, dobro počutje in estetka dovršenost so del njenega ustvarjanja – karakterno unikatna in prilagojena posamezniku.

Po uspešni 10 letni karieri kot organizator oglaševalskih festivalov SOF, Golden Drum in Effie, ter magistriranju na ekonomski fakulteti, je preko plesa swinga odkrila svojo poklicno pot. Dokončala je srednjo frizersko šolo in nešteto tečajev spenjanja pri domačih & tujih mojstrih. 

Znotraj široke palete frizerskih storitev pa se je specializirala za lasno stiliranje, kjer so njene stranke pretežno tuje neveste in pa tudi naročniki kot so Playboy, Ona, Story, Lisca, Mass, Zlatarna Celje, Tabu, Magnifico, Torul, Neisha, Opera in balet, Zvezde plešejo, ter številni fotografi.

V zadnjem času se ukvarja z razvijanjem nove metode striženja – Intuitivno energetsko striženje, ki je mešanica osebnih raziskovanj, ajurvedske medicine in znanstvenih dognanj. Gre za metodo, ki je protiutež cut&go tehniki, saj se stranki posveča celostno. Terapija striženja vsebuje oblikovanje frizure, masažo glave, dela obraza in ramen, zvočno terapijo, energetsko čiščenje ter terapevtski pogovor. Nedvomno je Irina pionirka na tem področju in z lasmi ravna drugače kot klasični frizerji. Z razlogom se jo je prijel vzdevek šepetalka lasem.

BOSTJAN-CAMPA

Boštjan Čampa

Moški krog in Moško ženski krog
Delavnico bo vodil Boštjan Čampa, vodja terapevtske skupine za moške. Aktivno pot na področju osebne in partnerske psihoterapije je pričel leta 2011. Od tedaj poleg terapevtskega dela tudi vodi različne terapevtske skupine na temo odnosov, strokovna izobraževanja, izkustvene delavnice, couching in izvaja supervizije za strokovne delavce. Raziskovanje in praktično delo je usmerjeno na področja kot so: terapevtsko delo z moškimi, partnerski odnosi, anksioznost izbruhi jeze in nasilja, obravnava travm, skupinska dinamika, motivacija ter vodenje individualnih in skupinskih supervizij.
Profilka Peter

Peter Premužič

Zavestna rokoborba in Radikalna iskrenost

Strasten raziskovalec in podjetnik. Njegovo glavno vodilo v življenju je iskanje, eksperimentiranje in deljenje različnih načinov, ki nam pomagajo ostati zdravi, zadovoljni in nam dajejo moč, da raste mo ter skupaj ustvarjamo. Odkril je kako izboljšati glavna področja, od zdrave prehrane, fizične aktivnosti do odnosa s samim sabo in drugimi. Trenutno največ časa porabi za: delo na zanimivih projektih, meditacijo, dihalne vaje, Yogo, plezanje, ekstatične plese, slackline in naravo ter njenih potencialov za zdravljenje.

Profilka Annamaria

Annamaria Prezelj

Dramilo
Sem raziskovalka in ljubiteljica življenja. Raziskujem področja psihologije, astrologije, dimenzij zavesti Rebirthinga, glasbe, vibracij, stanj zavesti, usode, dotika, poezije, menstruacije, umetnosti, fotografije in ljubezni do sebe. Ljubezen do sebe, razumevanje bolečine in človeške izkušnje je po vseh moji raziskovanjih in izkušnjah ključ do izpopolnjenega življenja. Sem tudi mojstrica Usui Reikija, in profesionalna športnica, napisala bi tudi da sem vsak trenutek drugačna, saj niti en trenutek ni enak.
Profilka Tanja Maljevac

Tanja Maljevac

Je strastna raziskovalka življenja in resnice, burilka možganov in kreativna reševalka problemov – vedno z željo vedeti in izkusiti več. Verjame v aktivno in kreativno življenje, moč mreženja, sodelovanja in skupnosti.

Osrečuje jo pomoč ljudem, da postanejo to kar so, da angažirajo svoje potenciale, postanejo srečni in zasijejo. Trenutno deluje kot psihodinamska psihoterapevtka ter predavateljica. Njeno prvo izobrazbo (krajinska arhitektura) in trenutno delo spenja ljubezen do ljudi in narave ter skrb za soustvarjanje boljšega jutri. Pri svojem delu integrira različne telesno orientirane prakse, tehnike za delo s travmo (EMDR, somatsko doživljanje, fascialna integracija, TRE, različne gibalne in plesne prakse, bioenegetics, energetska kineziologija, somatika itd.), sprostitvene tehnike in tehnike izražanja s kreativnimi mediji.

Uživa ko snuje nekaj novega – najbolj pa uživa, če skozi spoznavanje, izkušnje, delavnice in sodelovanje snuje skupaj z drugimi, pa naj bo to projekt, kvalitetnejše  življenje, produkt ali nov način dela v firmi. S podjetji dela predvsem na področju stresa, komunikacije in organizacije. Predava tematike psihosomatike ter travme in dela s telesom na Inštititu za psihodinamsko psihoterapijo ter Univerzi Sigmunda Freuda. V zadnjem obdobju se veliko posveča področjem embodimenta, zavesne prisotnosti ter povezave telesa in duhovnosti skozi ples, tantro, masažo ter Taiji.

Urša Strehar Benčina

Spontano zgodbarjenje - pogumne zgodbe

Je antropologinja, že od malega zapisana gledališki improvizaciji ter umetnosti spontanega skupinskega ustvarjanja. Znotraj Društva IMPRO je sodelovala in sodeluje kot improvizatorka, mentorica, sodnica in moderatorka (tako pri Impro ligi, ŠILI – Šolski impro ligi, kot pri MIŠu – Mali impro šoli, ki jo tudi koordinira), njen glavni užitek pa ostaja pedagoško in mentorsko delo z različnimi skupinami. Zaposlena je v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih, kjer je mentorica različnih skupin mladih, pripravlja in izvaja projekte sodelovanj z domačimi in tujimi partnerji, vodi izobraževanja učiteljev in pedagoških delavcev ter na različne načine raziskuje moč sodelovanja in delovanja v skupini. Je del impro kolektiva Improške in poskuša vključevati načela gledališke improvizacije tudi v svoj vsakdan.

Profilka Gašper

Gašper Dolinar

Transformacija

Sem Gašper Dolinar, zadnjih deset let posvečam raziskovanju starih ved, filozofije, psihologije, znanosti ter sodobnih orodij za pomoč pri ustvarjanju koherentnega življenja tako v sebi kot zunaj sebe. Pred sedmimi leti me je poklicalo k slikanju na platno, kjer sem začel izražati navdih in spoznanja skozi slike. Kasneje se je to prelevilo v produkcijo inspirativnih posnetkov, ki združujejo moje slike in praktično filozofijo življenja na mojem YouTube kanalu, ki je do sedaj dosegel 455 tisoč naročnikov ter skupno 48 milijonov ogledov.

 

Moja misija je spodbujati učenje praktične resnice skozi ustvarjalnost, ki po mojem mnenju predstavlja jezik življenja. Izziv je seveda ostati ustvarjalen in iznajdljiv v svetu neštetih impulzov, vendar se čutim klicanega, da opominjam ljudi na pot resnice, ki je vredna truda, poguma, vere in discipline v tem morju distrakcij. To je ključ do ohranjanja notranjega miru in povezanosti z lastno ustvarjalno ‘žilico’, ki je vir iznajdljivosti in kompas rešitev v vsakdanjih izzivih.

Profilka Uroš

Uroš Švigelj

Sočutno podjetništvo

Lov za tehnološkimi dobrinami, kariera v laboratorijih in sedenje za ploskimi zasloni je Uroša puščala praznega in se je odločil za bolj neposredno izkušnjo življenja in postal kmet. Takšen brez traktorja, z motiko, grabljami in užitnimi pleveli med zobmi. Odločil se je, da bo svoje znanje s prodročja kemije združil s svojo strastjo do športa in zdravega življenja. Sodobno udobje je zamenjal s praktičnostjo in pričel tekati po stezicah z nabiralniško košaro. Fitnes naprave pa je zamenjal z ročnim orodjem.  Ukvarja se z butično pridelavo konoplje in drugih zelišč ter iz njih izdeluje izdelke, ki so fuzija tradicionalnih tehnik in znanosti. Svoje znanje in izkušnje pa že slabo desetletje energično deli na delavnicah in predavanjih povezanih s samoopolnomočenjem, samooskrbo, zelišči, fermentacijo, telesno aktivnostjo in naravnim načinom življenja.

Profilka Marco Moriggi

Marco Moriggi (AT)

Haka izkušnja

Sem skromen praktikant in vodja Hake, maorskega obrednega bojnega plesa. Usposabljal me je maorski kulturni ambasador in glasbenik Matiu Te Huki, ki me je iniciiral, da s svetom delim njegovo Hako.

Usposabljam se za Life Coacha in Socialnega svetovalca, ki s celostnim sistemskim pristopom vodi ljudi na pot osebnega razvoja. Sem moderator Playfighta (Linija Matteo Tangi, playfight.org), redno gostim kroge Playfight na Dunaju v Avstriji.

 Sem raziskovalec na nenehnem notranjem potovanju in prav to ponujam: prostore, kjer lahko pogumni ljudje raziskujejo svojo notranjo pokrajino, ozavestijo lastne vzorce in si dovolijo preizkušati nove načine bivanja. Ter se ob tem zabavati!

Trdno verjamem, da je treba osebno rast in pravo preobrazbo doživeti skozi telo. V izkušnjah, ki jih ustvarjam za ljudi – tako za skupine kot za posameznike – gostim varnejše prostore za raziskovanje občutkov in gibanja telesa na praktičen, a hkrati kreativen in globok način.

Profilka Primož

Primož Korelc Hiriko

Modrosti in orodja Buddhovega učenja v našem vsakdanu

Z več kot 25 leti meditativnih praks, od tega 19 let kot budistični menih, sem se srečal z različnimi metodami ter doživel vzpone in padce v lastnem raziskovanju. Učenje meditacije temelji na starodavnih Buddhovih besedilih, eksistenčnih-fenomenoloških literaturah, stoični filozofiji ter eksistenčni psihoterapiji (logoterapiji), ki je del moje prakse.

Biografija: Primož Korelc Hiriko se je rodil leta 1985 v Ljubljani in odraščal na Dolenjskem. 19 let je bil budistični menih in študent budističnih ved, večino časa v tujini. Leta 2016 je ustanovil prvi slovenski budistični samostan Samanadipa in bil njegov predstojnik vse do leta 2022, od takrat naprej pa deluje kot njegov pravni zastopnik. Znan je tudi po svojem prispevku k budistični literaturi. Bil je glavni urednik založbe Path Press, avtor dveh biografskih knjig: “The Hermit of Bundala” in “The Island Within”, ter prevajalec starih budističnih besedil. V samostanu deluje kot svetovalec za menihe ter za vse, ki so prihajali po nasvet v samostan. Zddaj pa deluje kot eksistenčni psihoterapevt-logoterapevt in vodi tudi meditacijske umike, ima predavanja in učenja meditacije v Mariboru. Poleg svoje zavezanosti budizmu se aktivno vključujem v svoje osebno raziskovanje in razvoj.

Profilka Alja Petrič

Alja Petric

Pogumen glas seže v 9. vas

Glas in glasba sta bila moja sopotnika že od malih nog. Spomnim se neizmernih užitkov ob prepevanju in igraju na različna glasbila, pisanju lastnih skladb in potapljanju v zvočno domišljijski svet. Že lja po izobraževanju me je pripeljala do diplome iz vokalne pedagogike v smeri jazzovskega petja. In ko sem mislila, da sem zaobjela že vse znanje, se je raziskovanje mojega glasu, šele začelo. Grlo sem začela opazovati celostno, skozi mentalno, energijsko in fizično telo. Odkrivam mnogotere plasti, ki so se na zelo subtilnih nivojih ovile okoli mojega vratu kot debel zgoščen ovratnik. Le-te so se z leti tako prefinjeno zlile, da so postale nekakšen del mene. Zdaj se počasi lupim. Gojim sposobnost izražanja, svobodnega petja, postavljanja meja, poslušanje neslišnega in užitkarjenja v tišini. Pri individualnem in skupinskem pedagoškem delu na področju glasu in zvoka, skušam slišati natančneje in videti globje. Sledim dragocenim izkustvom, ki sem jih pridobila na področju glasbenega mentorstva, zdravilnosti zvoka, umetniškega ustvarjanja in v šoli najboljšega učitelja – življenja.

Profilka Alja Markelj

Alja Markelj

Tkanje avtentičnosti

Spec. zakonsko družinske psihoterapije, univ. dipl. Ekolog, EMDR (level II) izvajalka, PRT (Pain Reprocessing) terapevtka ter ustanoviteljica zavoda 200 Gramov Smisla.Moje prepričanje, mnenje ter stro kovno vodilo pri delu je (in vedno bo) varnost. Varnost, varnost, varnost. Nežnost, lahkotnost, mehkoba, varnost. Naše delo na sebi se ne meri v količini solza, rjovenja, nekontroliranih gibov ali nasilnega spominjanja preteklosti in siljenja v več, temveč v sposobnosti, da se zavarujemo, postavimo mejo in si omogočimo, da tokrat izberemo, kaj nam paše.Za nekoga bo to pomenilo, da zavrne dotik, za drugega, da podeli svoje doživljanje in je sprejet. Za nekoga, da prvič dobi dovoljenje, da ne rabi odgovarjati, za drugega, da si da dovoljenje, da spregovori.Za nekoga, ki vodi delavnico se mi zdi najbolj pomembno, da je sposoben ponižnosti, odložiti svoje načrte ter ambicije, preskočiti točke na programu ter zares začutiti potrebe posameznika in skupine.Nekaj, česar nihče od njegovih bližnjih mogoče nikoli ni zmogel.Slediti vam in brezpogojno pripravljena preskočiti program, vas povabim v varen pristan.Človeka in njegove odnose dojemam celostno, kot skupek vplivov dediščine preteklih generacij, unikatnih potez njegovega značaja, izkušenj in prepričanj formiranih v primarni družini v kateri odraščamo in sedanjih odnosov, želja, potencialov ter hrepenenj, ki nas oblikujejo in neustavljivo vodijo. Verjamem, da je naše bitje večplastno, sestavljeno iz fizičnega, psihološkega, socialnega, eksistencialnega, energijskega in duhovnega aspekta, zato pri svojem delu posvečam pozornost vsem dimenzijam. Kot relacijski terapevt dajem posebno pozornost telesu, ki pomni vse in nam nudi vpogled v najglobje dele, ki so razumu skriti. Tako terapevtski odnos, kot tudi odnos s samim seboj, z novimi izkušnjami zdravijo zapis na organski ravni našega telesa.Pri svojem delu s klienti v prvo vrsto postavljam odnos, človeškost, pristnost, sočutje. Konec koncev smo vsi le ljudje, s svojimi ranami in hrepenenji in kako čudovito je, ko si jih drznemo deliti in se zares začutiti. Trenutki smisla so tisti, ki odtehtajo. Vsaj 200 gramov .

Profilka Barbara Jedo

Barbara Jedovnicky

Od neozdravljive diagnoze do zdravljenja telesa, uma in duše

Barbaro najbolj navdušujeta glasba, tako skladanje, petje kot pisanje in (o)zdravljenje duš oz človekovega bistva. Po težki izgorelosti je postala resna navdušenka nad meditacijo v povezavi z razumeva njem nevroznanosti. Skozi lečo znanosti se rada podaja v odkrivanje sveta onkraj očitnega, spoznavanja svojega jedra in odkrivanje neusahljivega vira ustvarjalnosti, modrosti ter ljubezni. Najbolj jo osrečuje, če lahko komu pomaga prepoznati svojo lastno vrednost in potencial ter zanetiti iskrico v očeh. Navdušuje se nad zmožnostmi zdravljenja telesa s pomočjo uma. Od malega verjame v dobro ljudi in svet, kjer vsak posameznik neizpodbitno prejme svoje prepoznavno mesto, vrednost, sprejetost in iskreno naklonjenost. Kot se v glasbi zgodi čudovita stvaritev pri združenju več glasbil v simfonično formacijo, tako lahko ljudje z roko v roki ustvarjamo čudovit svet, ki nas podpira in povzdiguje v najboljšo verzijo samih sebe. Ker nam to pripada.

Jana Kozoglav poprav

Jana Kozoglav

Jutranja praksa z elementi Budokona

Skozi leta pomanjkanja pravega stika s sabo, bežanja iz telesa in potlačevanja občutkov, sem spoznala pomembnost povezovanja s telesom in koliko radosti, živosti je v tem, da čutim. Tako so postopoma prakse, kjer sem se povezovala “gor”, zamenjale prakse, kjer se povežem s telesom, s svojim srcem in notranjim vodstvom. V telesu sem našla svoj dom, varno zatočišče, ki sem ga prej iskala zunaj sebe.Z radovednostjo raziskujem gibanje in bivanje, vidno in nevidno ter se učim od življenja. Jogo poučujem od leta 2017, Budokon od 2019. Redne prakse meditacije, joge in različnih gibalnih umetnosti, so mi pomagale poglobiti stik s sabo in svojim telesom in me podpirajo pri ustvarjanju prostora za novo zavedanje. Življenje mi medtem ves čas daje priložnosti, da nov način delovanja, ki ga čutim v srcu, tudi živim. Rada delim, kar sem se naučila in utelesila na svoji poti in ob tem še koga navdihnila – za gibanje, za globlji stik s sabo, s telesom, s tem trenutkom, z življenjem.Drug drugemu smo najboljši učitelj in ogledalo.

Portret Janez Vidrih

Janez Vidrih

Ekstatični ples

Opis še dodamo

Lokacija in spanje

Tabor po potekal na skriti lokaciji oddaljeni 1h južno od Ljubljane. Točne koordinate bodo dobili udeleženci po prijavi na svoj email. Pričakal nas po prečudovit potok s pitno vodo in neoknjena narava <3

Spalo se bo v lastnih šotorih ali brez šotora po želji.

Ostale vitalne informacije

Hrana in voda

V naši kuhinji bomo kuhali vegansko brezglutensko hrano za vse udeležence in ekipo. V ceno vstopnice so všteti 3 veganski obroki na dan (zajtrk, kosilo, večerja) in vmesne malice, tako da lačni ne boste 🙂 V primeru, da vas vseeno zagrabi lakota se oglasite v naši kuhinji, kjer vam bomo dali kas za pod zob 🙂 V primeru, da ne želite naše kuhinje in bi si želeli kuhati sami nas kontaktirajte na info@divja.net , da se dogovorimo.

Elektrika

Na voljo bo nekaj vtičnic za polnit telefone. Na lokaciji je prisoten telefonski signal za klice, internet pa deluje le na nekaterih mestih.

Kopalnica in Wc-i

Na prostoru bodo zagotovljeni kompostni ali prenosni wci. Tudi za tuširanje oz vodo za umivanje bo poskrbljeno kot vsako leto.

Cena in prijave

Odrasla oseba

1. FAZA VSTOPNIC (prvih 13 udeležencev/k) – RAZPRODANO

288€

167€ – Rezervacija prijave; 121€ – doplačilo na dogodku

2. FAZA VSTOPNIC (do 31. maja 2024)

333€ 

167€ – Rezervacija prijave; 166€ – doplačilo na dogodku

3. FAZA VSTOPNIC

366€ 

167€ – Rezervacija prijave; 199€ – doplačilo na dogodku

Cena vključuje

– 4 dni tabora

– zajtrk, kosilo in večerja ter prigrizki čez dan

– prostor za šotorjenje

– neomejena udeležba na vseh delavnicah

Število mest je omejeno na 69 udeležencev

Vikend vstopnice

Vikend vstopnice vključujejo celoten program z polnim penzionom za soboto in nedeljo. Prihod je možen že v petek zvečer, vendar petkova večerja ni vključena.

199€ 

99€ – Rezervacija prijave; 100€ – doplačilo na dogodku

Cena vključuje

– 2 dni tabora

– zajtrk, kosilo in večerja ter prigrizki čez dan

– prostor za šotorjenje

– neomejena udeležba na vseh delavnicah

Si vstopnice ne moreš privoščiti?

Piši nam na e-mail in se pridruži programu za delno financiranje vstopnic, katerega podpirajo donatorji društva Divja.

Prostovoljci, rabimo vas!

Prostovoljstvo na divjem taborju je posebna izkušnja.

Daje ti priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor. Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. 

Število prostovoljskih mest je omejeno. Če te zanima kako bo potekalo prostovoljstvo, termini in kje potrebujemo pomoč, klikni na spodnji gumb.

Ti je tabor prevelik finančni zalogaj?

Letos zbiramo donacije za tiste, ki bi se želeli udeležiti naših DIVJIH taborov in jim finance to ne dopuščajo. Naša mentaliteta je, da, več kot daš, več dobiš, ter naši donatorji, ki so prav tako udeleženci letošnjih taborov to že vejo ❤️ Na obeh naših taborih bosta letos tudi predavanji, kako na sočuten način ter s sledenjem svojim sanjam, priti do materialne preskrbljenosti.
 
Vsa zbrana sredstva bomo razdelili med vas in dokazali, da skupaj zmoremo več. Deljenje donacij bo potekalo po navdihu, mogoče pa kak dan pričaka prav tebe kako prijetno email sporočilo.
 
Izredno hvaležni smo za sočutnost in dobroto, ki dokazuje, da smo skupaj močnejši!
 
Če si tabora zares ne moreš privoščiti in bi želela doprinos donatorjev, odgovori na par vprašanj in se prijavi tukaj.
.
.
.
#divjitabor #divja #društvodivja #skupnost #vnaravi #delavnice #osebnostnarast #druženje #prijateljstva #ljubezen #srčnost

Pogosta vprašanja

Kako se prijavim?

Prijaviš se preko typeform prijavnice, ki jo najdeš TUKAJ. Po prijavi boš v roku 1/2 dni prejel/a račun na tvoj email. Po plačilu računa na naš TRR bo tvoja prijava potrjena. Dodali te bomo na seznam gostov in ti poslali potrditveni email, ki velja kot vstopnica. Število mest je omejeno na 70 udeležencev. Če imaš kakšno vprašanje pokliči na 070 841 231.

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?

Ne. Udeležba je na voljo le za celoten tabor.

Kaj potrebujem s sabo?

S sabo potrebuješ svoj pribor in krožnik, svoj šotor, spalno vrečo, naglavno lučko in ostale kamping pripomočke. Stvari za osebno higieno. Joga blazino oz armaflex, kakšno dekco. Ne pozabi svojih glasbil za glasbo ob ognju 😉 Naravna biorazgradljiva čistila in milo. Na taboru je prepovedano uporabljati sintetične detergente in šampone. Za pomivanje osebne posode bomo mi zagotovili biorazgradljivih detergent in gobice.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

Več kot 1 mesec pred dogodkom vrnemo celoten znesek 1. dela plačila oz. rezervacije. Od 30 do 14 dni pred dogodkom vrnemo 60% zneska rezervacije. Do 14 dni pred dogodkom zadržimo rezervacijo oz. jo lahko predate drugi osebi. V primeru neudeležbe zaradi nepričakovane bolezni in predložitve zdravniškega dokazila vam izdamo darilni bon v vrednosti vaše prijavnine, ki ga lahko koristite v enem letu za drug dogodek ali izdelke iz spletne trgovine v društvu Divja. Prijavo lahko prenesete tudi na drugo osebo. V primeru odpovedi iz strani društva Divja vrnemo celoten znesek.

Domači ljubljenčki?

Domači ljubljenčki so dovoljeni pod pogojem, da so socializirani in jih imate pod nadzorom (v vidnem polju). Če svojega psa nimate pod kontrolo oz. je navajen pobegnit, ga morate imeti obvezno na povodcu. V primeru incidenta vas bomo primorani zaprositi, da psa odpeljete domov. Seveda je obvezno tudi pobiranje pasjih iztrebkov na področju tabora.

Za dodatna vprašanja pokličite pišite na naši Facebook strani ali preko emaila info@divja.net

Utrinki iz prejšnjih taborov

Društvo za Raziskovanje Osnovne Tvarine Divja

www.divja.net

Scroll to Top