Poglej naše pretekle dogodke in kaj pripravljamo

V nadaljevanju te vabimo, da pogledaš s čim se ukvarjamo v društvu. Nekaj delavnic in dogodkov je že ustaljenih, skorajda bi lahko rekli tradicionalnih. Vsako leto pa organiziramo tudi  kaj novega, toliko, da nam ne postane dolgčas. 

Naslednji dogodek, ki ga organiziramo sta oddiha za ženske Prebudi boginjo v sebi, ki se bosta odvijala visoko nad Mariborom na Izletniški kmetiji Žunko v soju polne lune od 25. do 28. marca in od 22. do 25.aprila. Vabimo te k ogledu programov za marec tukaj in za april tukaj. Začetek februarja se začenja še en cikel spletnih potovanj po menstrualnem ciklu. Vse aktualne dogodke najdeš na naši facebook strani.

Divji tabori

Divji tabori večdnevna druženja v naravi, z različnimi kreativnimi, glasbenimi ter drugimi delavnicami za osebnostno rast. Letos smo prvič organizirali tudi zimski divji tabor, ki je bil tematsko usmerjen Skrbi zase. Poglej kako smo se imeli na 1. in 3. DIVJEM taboru. Več slik od taborov najdeš na naši facebook strani (1., 2., 3.). Program 3. DIVJEGA tabora pa najdeš pa tukaj.

Po uspešno izpeljanih dveh taborih poleti 2020 se veselimo prihajajočega zimskega v 2021. Planiran termin je v začetku aprila. Tematika pa bo IGRIVOST. Za več informacij spremljaj našo spletno stran 😉

Pridruži se nam na odkrivanju sebe in druženju s somišljeniki ob žuborenju potočka in plesu ob tabornem ognju.

Gobarske delavnice in izobraževanja

Gobarske delavnice so naša stalnica že od začetka delovanja društva. So interaktivne, zabavne in poučne, primerne za vse starosti. Vključujejo sprehod po gozdu in travniku, kjer naberemo gobe in užitne rastline. Po tem skuhamo DIVJI golaž nad ognjem in pripravimo razstavo gob, kjer vse nabrane gobe prepoznamo in razdelimo glede na užitnost.  Vodi jih Slavko Šerod, predsednik mikološke zveze Slovenije in gobarskega društva Lisička iz Maribora. 

Podrobnejši opis zadnje naše delavnice najdeš tukaj. Za več slik pa klikni ENA DVA TRI 🙂

Enkrat do dvakrat letno organiziramo tudi 1. stopnjo izobraževanja o gobah, kjer udeleženci na 3-dnevnem izobraževanju z ekskurzijo spoznajo 80 vrst gob. Izobraževanje vodi Slavko Šerod, predsednik mikološke zveze Slovenije in gobarskega društva Lisička iz Maribora. Udeželenci si pridobijo naziv Determinator pripravnik. Po zaključenem izobraževanju se lahko udeleženci odločijo za vpis Izobraževanja o gobah 2. stopnje, kjer se je potrebno naučiti 240 različnih vrst gob. Izobraževanje je priprava za izpit pri Mikološki zvezi Slovenije (MZS) za pridobitev naziva Determinator svetovalec. Pogoj za opravljen izpit je, da kandidat pravilno določi 60% vseh gob. Zbiramo informativne prijave za izobraževanje 2. stopnje, ki ga bomo izvedli 2 vikenda v avgustu in septembru 2021. Izpit pri mikološki zvezi pa bo oktobra 2021. Cena izobraževanja bo okrog 200€ vključno s plačilom 1x opravljanja izpita pri MZS. Prijavi se tukaj 🙂

Mikroskopiranje gob je naslednja stopnja po uspešno pridobljenem nazivu Determinator svetovalec. Pri tem izobraževanju se spoznava mikroskopske strukture gob z optičnim presevnim mikroskopom in razne druge tehnike mikroskopiranja gob. Izobraževanje iz mikroskopiranja je priprava na izpit pri MZS. Kandidat, ki je izpit opravil pozitivno, se lahko prijavi na izpit pri MZS na naziv Determinator samostojni svetovalec. Za več informacij o naslednjem terminu izobraževanj za mikroskopiranje se obrni na Gobarsko društvo Lisička Maribor.

Ženski krogi in večdnevni oddihi

Od pomladi 2019 organiziramo redne ženske kroge, kjer se srečujemo sestre z namero, da se bolje spoznamo, ozavestimo, povežemo in vzljubimo. 

V teh srečanjih raziskujemo raznolike vaje, meditacije, ples, deljenje v krogu ter samo atmosfero, ki jo pričaramo vsaka s svojo iskro. Raziskujemo taoistične vaje za vitalnost, vadimo prisotnost in senzualnost, osvobajamo telo s plesom in glasom, ena drugi smo ljubeča priča in si zrcalimo naše dušne prostore. Navdih, odgovor, učiteljice in sestre smo ena drugi. Skupaj celimo in negujemo resnico, svojo sočnost in srčnost.

Poleg sestrskih krogov vabimo tudi na dvodnevno delavnico Užitek v meni, na individualne obrede prehoda, pa nekajdnevi oddih Prebudi Boginjo v sebi in delavnice v objemu narave. Če želiš izvedeti več, klikni TUKAJ.

Ženske kroge s hvaležnostjo in občudovanjem do žensk vodi naša članica Andreja Kranjc, ki je že od nekdaj navdušena raziskovalka svojega telesa, notranjih darov in virov vitalnosti. K Andreji se lahko prijaviš tudi na individualni zvočni tretmaje s himalajskimi posodami, negovalni Acess Barsi ali energijski Facelift.  

Pridruži se nam na prebujanju boginje, 4-dnevem oddihu za ženske konec marca in konec aprila. Celoten program za marčevski oddih najdeš tukaj, za aprilskega tukaj. Začetek februarja pa se začenja še en cikel spletnih potovanj Zmenki z mojim menstrualnim ciklom.

Delavnice destilacije in zeliščarske delavnice

Destilacijske in zeliščarske delavnice organiziramo predvsem v toplejši polovici leta. Najraje imamo delavnice nabiranja divjih rastlin, z našim čarovniškim kotlom pa te rastline pretvorimo v čudovite hidrolate in eterična olja. 

Te delavnice smo do zdaj organizirali predvsem v sklopu divjih taborov, v povezavi z gobarskimi delavnicami in kot gostujoči na drugih festivalih ter dogodkih. 

Divje rastline nabiramo tudi za izdelavo nekaj naših DIVJIH izdelkov, ki jih lahko najdeš v naši spletni trgovini.

 

Posebni dogodki za posebne ljudi

Radi imamo posebne dogodke, dogodke, ki so nekaj drugačnega in novega. Na srečo nam idej nikoli ne zmanjka. 

V času delovanja društva smo organizali več glasbenih popotovanj s starodavnimi inštrumenti, vegansko peko s kvasovkami in dve preživetji v naravi.

 Zadnji dogodek, ki smo ga bili primorani odpovedati zaradi nastale Corona KRIZE bi bil Zvočno kulinarični sprehod po travniku. Program lahko pogledate tukaj, saj obljubimo da pride na vrsto takoj po krizi 🙂

Scroll to Top