Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

6. DIVJI TABOR - ustvarjalnica

4 dnevno ustvarjanje majhnih in velikih v osrčju narave

12. - 15. avgust 2021, okolica Logatca

Letošnji 6. divji tabor posvečamo ustvarjanju, igrivosti in zdravemu duhu v zdravem telesu.  Kreativnost ne pozna meja in s tem nam pomaga pogledati “out of the box”. Kaj vse je še mogoče? Katera prepričanja nas omejujejo pri doseganju naših želja? Na taboru bomo presegali meje, prosto ustvarjali kreacije in odkrivali našo kreativno žilico na različnih delavnicah – igrivih, likovnih, glasbenih ter pevskih. Zabavali se bomo s cirkusom, ob lovu na zaklad, poslikavi telesa, izdelovanju lovilcev sanj in še veliko več. Družili se bomo na travniku, ob žuborečem potočku ter rajali ob tabornem ognju. Vzpodbujamo te, da telefon pustiš doma in zamenjaš socialna omrežja za druženje s tvojimi somišljeniki in odkrivanju še neodkrite ustvarjalnosti ter ponovni prebuditvi otroka v sebi.

Ustvarjanje doživetij

DIVJI tabori vseh vrst in letnih časov postajajo naši ustaljeni dogodki, kjer se naša DIVJA družina za nekaj dni zbere v objemu narave. Naš moto je ustvarjanje doživetij in tudi tokrat vam bomo pričarali nepozabno doživetje za majhne in velike. To  bo prav zares DIVJA ustvarjalnica!

Ustvarjalni kotički

Poleg delavnic bomo letos na taboru pripravili ustvarjalne kotičke, kjer bomo zagotovili različne materiale in tehnike za ustvarjanje. Vsak obiskovalec lahko za trenutek ustavi in odpre svojo kreativnost. Le-ta je zelo pomembna pri razvoju otrok, saj jim kasneje omogoča, da so bolj iznajdljivi in se s tem lažje znajdejo v življenju.

Soustvari divjo skupnost

Največji čar naših taborov poleg narave so ljudje, ki se na njih zberejo. Pridi in spoznaj sorodne duše, najdi ljubezen, spet srečaj stare prijatelje in skupaj zapojte DIVJO himno ob zvokih kitare. Deli svoje izkušnje brez zavor na dnevnih praksah deljenja, kjer boš slišan/a in podprt/a. Ali pa se nam pridruži tudi kot prostovoljec/ka 🙂

program

Predstavljamo vam okviren program po dnevih. Tabor se začne v četrtek ob 13 s kosilom, uvodni krog pa je ob 14h. Pri programu si dovolimo manjša odstopanja.

Četrtek

67586419_442655016590488_5954655178727620608_n

Poslikava telesa in obraza

Pred otvoritveno slovesnostjo se bomo pozabavali in prebudili naš kreativni duh s poslikavami telesa in obraza. Za bolj pogumne bo tam Tjaša, ki vas bo porisala z barvami po telesu, drugi pa bomo drug drugemu podarili izkušnjo poslikave obraza in se obarvali v prave plemenske barve.

Postavljanje ognjene grmade

Ogenj predstavlja osrednjo točko okrog katere so se ljudje zbirali in povezovali med sabo že vse od odkritja ognja. Daje nam svetlobo in toploto, opazovanje plesajočih plamenov pa je za mnoge prav pomirjajoče in meditativno. Ognjena grmada lahko samo kup palic, ki gorijo ali pa prave umetniške mojstrovine, ki jih opazujemo z navdušenjem in rahlim obžalovanjem, ko izginjajo pred našimi očmi.Na tej delavnici bomo postavili večerni ogenj, ki nam bo služil kot vir toplote in svetlobe ob katerem bomo lahko rajali in se greli še dolgo v noč.

Otvoritvena ceremonija

Kot se za začetek tabora spodobi bomo letos organizirali ognjeno predstavo s kar nekaj krotilci ognja, bobnarsko spremljavo ter prižigom ognjene grmade. Vabimo vas k sodelovanju in plesu dolgo v noč. Ne pozabi doma tvojih najljubših inštrumentov in pesmarice 😉

Vsakodnevna deljenja

Namen deljenja je, da ima vsak udeželenec možnost izraziti njegove občutke v tistem trenutku. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje.

Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. Skupine za deljenje bomo naključno ustvarili že prvi dan in take bodo ostale tekom celega vikenda. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsobjanja, hkrati pa je zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš tudi v prihodnje med svojimi bližnjimi.

Petek

Izgradnja primitivne peči

Iz naravnih materialov bomo zgradili bomo novo primitivno peč za peko pic. Proces bo potekal od začetka do konca, tudi z nabiranjem ilovice v okolici tabora. Delavnica bo razdeljena po delih na 2 ali 3 dni, saj je za celoten proces potrebno več dni z vmesnim sušenjem ilovice. Zadnji dan pa se bodo najbolj kreativni lahko pozabavali še z okraševanjem in kiparjem z različnimi teksturami ali mozaiki po površini.

Pletenje bakrenega obeska - drevo življenja

Pletenje obeska v obliki drevesa je dokaj enostavno, ker se uporabljajo večinoma enaki gibi in vse oblike vej izgledajo naravno. Iz tankih bakrenih žic bomo upodobili korenine, deblo in veje drevesa, katerega bomo pritrdili na bakren okvir iz trše žice. Delavnica traja eno uro, udeležencev je lahko do 25. Se vidimo!

Ples Moj Gib moj Glas

Ples nima nikakršne definicije, vsak od nas ima v sebi gibalca, plesalca, improvizatorja, ki se nemalokrat skriva za že poznanimi vrstami plesa ali idejami, kako naj bi naše telo v gibanju izgledalo, da bi ustrezalo definiciji plesa. Vendar tako kot v naravi je tudi v vsakem od nas nešteto vzorcev. Ti so fizični, zvočni in emocionalni. Vsak od nas pa jih izraža na unikaten način. Vsak ima svoj svet giba, svet plesa in način izražanja. Zala je tak način izražanja poimenovala “Goli ples”. Ko nam uspe preiti vse stereotipe plesa, nam ostane le še naš avtentičen, nedolžen, iskren in unikaten, od naše ljubezni do nas odvisen gib, ki je tak kot otrok, ko se rodi – popolnoma gol. Dovoljeno je vse. V delavnici vas bo Zala popeljala v raziskovanje lastnega glasu in giba. Prebudili in raziskali bomo naše fizično in čutno telo. Skozi vsa čutila bomo vase srkali informacije, jih ponotranjili in jih izrazili skozi glas in ples. Navdih bomo iskali v naravi in njenih pojavih, oblikah, barvah in zvokih. Tako bomo povezali našo notranjo naravo z materjo naravo okoli nas ter zaplesali naš unikaten ples.

Intuitivno petje ob ognju

Delavnica vas vabi, da se vrnete domov v svoje telo in odkrijete čarobni svet zvoka, ki čaka, da se prebudi in izrazi. Preko različnih gibalnih, dihalnih in vokalnih tehnik bomo ozavestili naš inštrument, ga uglasili s seboj in s skupino. Sokreirali bomo večer ob ognju in izkusili moč zdravilnega zvoka ter primarnih instrumentov.

Akrojoga

Akrojoga je vadba, ki združuje elemente joge, akrobatike in tajske masaže. Skozi igro in zabavo razvijamo mišice, gibčnost in ravnotežje. Vadimo zbranost, vztrajnost, komunikacijo in sodelovanje. Delamo v skupinah, kjer je najmanj en varovalec. Baza je tista, ki je stabilna in umirjena na tleh ter vodi letalca, ki je čvrst, se zaveda svojega telesa in zaupa. Preizkusimo se v vseh treh vlogah, da vidimo kaj nam najbolj ustreza in razumemo kako se počuti drugi. Na začetku naredimo nekaj vaj sami, da uskladimo svoje dihanje z gibanjem, potem poletimo s partnerjem. Najprej osvojimo osnovne položaje, ki jih kasneje povežemo v tok, gibanje po zraku. Sledi sprostitev, drug drugemu se zahvalimo za vadbo z nekaj osnovnimi prijemi iz tajske masaže in se prizemljimo.

PLES V DVOJE

Ples v dvoje je namenjen parom, ki bi radi izboljšali svojo plesno komunikacijo in izkusili enost skozi dvojino. Poudarek bo na učenju medsebojnega stika, vodenja in sledenja ter samostojnega gibanja na različno glasbo. Dotaknili se bomo različnih zvrsti plesa, znotraj katerih bomo iskali predvsem znanje, kako se povežemo v gibu. Tečaj je primeren tudi za pare, ki nimate plesnega predznanja ali mislite, da nimate ritma;)

Delavnica oblikovanja frizur

Potrebujete podporo pri ustvarjanju pričesk za vas ali za vaše deklice? Nimate idej ali znanja kako ustvariti dnevne ali priložnostne pričeske? Bijete bitko, ko so v igri lasje in glavnik? 
Lasje so naš okras in antene, ki v vsebi nosijo zapise naše energije. Prevečkrat jih oblikujemo z nemirno roko ker smo nevešči tovrstnih ročnih spretnosti. Delavnica je namenjena vsem, ki bi se radi v sproščenem vzdušju naučili kako sebi ali drugim v omejenem času narediš frizuro. Količina in zahtevnost trikov se prilagodi glede na obstoječe znanje in vaše ročne spretnosti.S seboj prinesite glavnik ali krtačo, ostali pripomočki za spenjanje (elastike, lasnice, lak za lase) bodo na voljo.

Opazovanje živali (Otroška)

Na tokratnem Divjem taboru bomo z otroki preučevali, kakšno je življenje v potoku. Letošnje leto nas je z referendumom o vodah še posebej zaznamovalo in nas postavilo pred trenutek resnice. Zato je pomembno, da se najmlajšim poda zavest, kako je potrebno čuvati naše vodne vire in zakaj se je potrebno za njih tudi boriti. Tako bomo poglobljeno preučevali naravne zakonitosti potoka, kot pomembne veje vodnega omrežja. Potok zagotovo predstavlja bogat ekosistem in nam daje možnost za učenje v naravnem okolju. Med drugim bomo skozi aktivno raziskovanje spoznavali, kakšen je pomen vode za življenje, zakonitosti vode, življenje v potoku in tudi okolici. Potok bomo preučevali v različnem časovnem obdobju in na različnih koncih. Prav tako bomo preuči njegove pritoke. Otroci se bodo tako ob opazovanju potoka seznanili tudi z osnovami ekologije, ob tem pa bodo prepoznali, kako poteka medsebojna povezanost med rastlinami, živalmi in ljudmi v sobivanju. Tako bodo poleg živalskega sveta otroci spoznali pomen potoka, kot pomembno vejo vodokroga, njegove naravne zakonitosti, vpliv človeka na okolje, kar je zelo pomembno za naravovarstveno ozaveščenost.

Sobota

Ustvarjanje oljnega parfuma

Na delavnici se bomo poučili o botanični parfumeristiki, kaj so prednosti naravnih parfumov, kako so sestavljeni in kako nastanejo. Seznanili se bomo s paleto eteričnih olj, iz katere bo vsak udeleženec izdelal oljni parfum. Predvsem bomo uživali o vonjanju in spoznavanju različnih botaničnih materialov. Delavnico bo vodila Urška Orešnik, ljubiteljska zeliščarka, ustvarjalka botaničnih parfumov in aromaterapevtka. Svojo ljubezen do rastlin in ustvarjanja z rastlinskimi izvlečki uresničuje v družinskem podjetju Herba Slovenica, sicer pa svoje botanično ustvarjanje deli preko strani Vešča.si. Zanimajo jo predvsem različni pristopi povezovanja človeka z naravo in njihovim pozitivnim učinkom na naša življenja. Prispevek za material (izdelava 9 ml oljnega parfuma): 5 eur. Delavnica je omejena na 15 ljudi in bo na taboru izvedena 2x.

Bobnarska delavnica

Ritem nas spremlja na vsakem koraku… V ritmu utripa naše srca, v dihanju spreminjamo ritem in v določenem ritmu korakamo med premnogimi ritmi, ki jih oddaja naše okolje.  Ne moremo se mu izogniti, lahko pa ga globlje začutimo, se mu prepustimo in občutimo kaj nam prinaša.

Na delavnici bomo kreirali enostavne in kasneje zahtevnejše ritme. Poudarek bo predvsem na skupinskem izvajanju enega ritma vseh sodelujočih, naenkrat.

Bobnanje pospremili s kakšno enostavno pesmijo ter tako igranju dodali še vokale in ustvarili prijetno glasbeno dogodivščino. Zaradi neznanega števila sodelujočih je dobrodošlo, da na delavnico prinesete tudi kak svoj inštrument, če ga imate. Vabljeni 🙂

Igre naše mladosti

Od gumitvista, med dvema ognjema, frizbija, twisterja, skrivanja za drevesi in še česa. Če se spomniš na kaj kar smo pozabili nas spomni ali prinesi rekvizite tudi s sabo. Če imaš željo predstaviti kakšno novo igro pa te vabimo, da nas presenetiš 😉

Iskanje naravnih zakladov (Otroška)

Sprehod v gozdu ima veliko prednosti. Na lovu za naravnimi zakladi bomo povabili skrbnike, da se z otroci odpravijo raziskovat bližnjo okolico. Na sprehodu bodo imeli nalogo, da poiščejo različne naravne predmete kot so listi, kamni, veje, perje, cvetje. Te predmete zberejo v škatlo in jih prinesejo nazaj v kamp, da se o njih skupaj pogovorimo. To bo pomagalo otrokovemu jezikovnemu razvoju, njihovemu razumevanju okolja in prepoznavanju narave. Med sabo bodo lahko primerjali različne predmete, slike živali in se naučili veliko o tamkajšnji flori in favni.

Shamanika Love

Shamanika Love skupaj z vsemi udeleženci dogodka prepeva svete pesmi iz celega sveta. Namen naše glasbe je, da se preko prepevanja znajdemo in najdemo v naši skupni večni biti, v veselju in praznovanju življenja.  Pesmi so preproste, ritmi so ognjeni, odprt je prostor za izražanje, petje, ples, odpuščanje, sproščanje, zdravljenje. Vsi smo na odru, oz. odra več ni. Sodelujemo vsi. Aho.

Kreativno raziskovanje glasu in zvoka

Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo spoznati moč lastnega glasu in transformativnost zvoka ter tradicionalnih (terapevtskih) zvočil. Udeleženci bodo odkrivali svoj glas, preizkušali njegove raznolike odtenke in zmožnosti v ekspresivnosti. V skupini in parih bomo opazovali učinke zvočnih frekvenc raznih ropotulj, zvončkov, gongov, šamanskega bobna in himalajskih posod. Z zvokom se bomo stikali ustvarjalno in raziskovalno, skozi sluh, energetsko zaznavo in čutenje ter izkusili njegovo delovanje, skozi kreiranje in prejemanje. Je zelo subtilna delavnica in vabi vse raziskovalne duše, ki želijo sebi in okolici “prisluhniti” malo drugače.

Ustvarjanje gozdnega vrta

Gozdni vrt je čudovit način, da se obdaš z živim ekosistemom hrane in zdravja. Če ti ob nabiranju in uživanju plodov narave zaigra srce, potem je gozdni vrt zagotovo zate. Mnogo rastlinskih užitnih vrst rastlin je, ki jih vključimo ali pa spodbujamo, da bolje rastejo in nam s tem zagotovijo pomemben vir hranil, mineralov in seveda sveže, žive hrane. Vprašaj se kaj potrebuješ od narave in kaj boš morda potreboval v prihodnosti? Modrosti gozdnega vrta in narave so neprecenljive. Vsebina delavnice: x Pozdravni krog in začetek delavnice x Osnove gozdnega vrta in pomembnost namena ter potencialov x Praktični primeri slojnosti in rastlinskih združb v gozdnem vrtu x Praktični primeri ustrezne zastirke (drevesa, grmi, rastline za zastirko)

Nedelja

Lokostrelski turnir

Pozabavali se bomo z loki in organizirali lokostrelski turnir. Na travniku bomo postavili poligon, se razdelili v ekipe preizkusili v lokostrelski natančnosti. Ne bo manjkalo smeha, adrenalina in dobre rekreacije. Lani je bila še posebej navdušena moška populacija, v katerih se je dodobra prebudil bojevnik. Seveda bomo ustrezno zaščiteni z obraznimi maskami, loki pa so zaščiteni s peno, ki ublaži udarec.

Moč Namere

Kakšna nezavedna prepričanja imaš in kako te ta prepričanja ovirajo ali vzpodbujajo v tvojem življenju? Kakšno moč imaš ti sam/a v povezavi z drugimi ljudmi in vesoljem? Skozi svoje življenjske izkušnje so se mi že večkrat zgodile stvari, ki so se mi zdele neverjetne, velikokrat se mi manifestirajo stvari za katere zavestno ali nezavedno ustvarim namero. S tem usmerim mojo energijo v smer tistega kar si želim. Če svojo energijo držimo v želeni smeri, nas vodi do tistega, kar nam je namenjeno. Z meditacijo, raziskovanjem naših prepričanj in razpravo bomo odkrili, kaj želite pritegniti v svoje življenje in kaj vam lahko preprečuje, da bi to imeli ali si celo predstavljali. Ko si vzamemo nekaj časa, da se umirimo, lahko prisluhnemo modrosti, ki nas vodi do jasnosti. Raziskujemo lahko vidike teh namenov in pripravimo Vesolje, da deluje za nas. Vadba zavestnega zavedanja nas bo ohranjala prisotne in odprte ter nam omogočala, da bomo manifestirali in pritegnili življenje, ki si ga resnično želimo.

Cirkuška delavnica

S cirkuško delavnico razvijamo motorične sposobnosti, osebnostne lastnosti (ustvarjalnost, vztrajnost, zbranost, motivacija) in socialne veščine (povezanost s skupino, zaupanje, sodelovanje, komunikacija). Na delavnici se s pomočjo skupinskih gledaliških iger spoznavamo z osnovnimi principi žongliranja. Učimo se pravilnih prijemov in osnovnih trikov z različnimi rekviziti: žogice, keglji, rutke, poi, hulahop, palice, diabolo, kitajski krožnik, rola bola. Izvajamo tudi akrobacije in gradimo človeške piramide.

Pletenje lovilca sanj

Najlepše je ustvarjati v naravi in prijetni družbi. Na taboru bomo izdelovali lovilce sanj iz vrbinih in leskinih vej, ki jih bomo nabrali v okolici. Vsak si bo naredil svoj izdelek, katerega boste odnesli domov in si z njim okrasili vaš vrt, teraso, sobo ali avto. V dopoldanskem času bomo šli na sprehod in si nabrali veje za okvirje, ki jih bomo spletli še pred delavnico. Ta del ni obvezen, saj boste na delavnici lahko dobili že spletene okvirje za lovilce sanj. Znotraj okvirjev bomo z vrvicami spletli mrežo in jih nato okrasili z raznimi okraski in peresi. Delavnica traja dve uri, udeležencev je lahko do 25.

izvajalci in ekipa

10_iva

Iva Hari

Organizatorka, Moč namere
Magistra farmacije, leteča farmacevtka in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo.

Zanima me milijon stvari, sem proaktivna, moje vodilo pa je razvoj na vseh področjih. Rada se kratkočasim s študiranjem zdravilnih rastlin, eksperimentiranjem v kuhinji, risanjem botaničnih risb ter z drugimi alternativnimi metodami, dogodki in ljudmi.

Še veliko neraziskanega se mi poraja ob odkrivanju nepoznanih občutkov in reakcij v meni in okoli mene.

Preko društva DIVJA želim približati naravo in osebni razvoj širši skupini ljudi. Svojo strast sem odkrila v organizaciji dogodkov, pri katerih je moje glavno vodilo “Ustvarjanje doživetij”. Neopisljivi so trenutki, ko vidiš skupino ljudi, ki uživajo ob tabornem ognju po tvoji zaslugi. Ker spomini so tisti, ki ostanejo. Moja želja je, da bi se s skupino podobno mislečih ljudi združili ter skupaj zaživeli v eko skupnosti, kjer bi ustvarili center za organizacijo dogodkov povezanih z naravo in delavnicami za osebnostno rast. S tvojo prisotnostjo na naših dogodkih sem korak bližje temu cilju. Hvala. 
pero

Peter Wechtersbach

Organizator

Peter je z Ivo ustanovil društva čisto na začetku. Je poslovnež, diplomiran informatik, z več kot 10-letnimi izkušnjami na področju informatike ter vodenja podjetja. V prostem času veliko časa preživi v naravi s svojim psom Džajem. Rad ima dobro glasbo, surfanje, hribe in še kaj! Ob divjih kampiranjih pa z veseljem tudi kako zabobna 🙂

12_martin

Martin Vogrič Dežman

Fotograf
Po poklicu in duši sem fotograf, študiral sem na višji šoli za medijsko produkcijo – Inštitut in akademija za multimedije. Rad imam utrujene noge po dolgemu dnevu, mir pred sončnim vzhodom,  svetlobo čajnih sveč, metin čaj in temno čokolado.

Sem sproščen, rad opravim stvari počasi in z občutkom. Pritegnejo me žive barve in tihi trenutki zadovoljstva. Stanujem  v Ljubljani, v Rožni dolini, zraven majhne slaščičarne. Z mano živijo še moja punca Urška in psički Lučka in Marie.

Navdušujejo me pristni trenutki. Iskati, loviti, jih ujeti na najbolj zanimiv način. To mi je prava strast.
ziga

Žiga Birsa

Intuitivno petje, bobnanje, shamanika love

Sever in Kroj is a multimedia, products and solutions trademark.

It is driven by inspiration, people and nature. 

We believe in a healthy lifestyle. Nature is abundant with resources and lots of good stuff. We believe in open hearted unity of the world. We believe that happiness is possible right here and now. And we are working on providing solutions to the challenges that humanity and individuals are facing. Everyone has the right to be happy. Everyone has the right to be free, creative and safe. We strive to empower people to reclaim their birth rights, and step into their power, to live the life we came to live. To break useless contracts with habits, thoughts, actions, people and systems. And to establish new healthy relations. Our goal is to reveal questions that need to be asked and answered. 

Everyone is beautiful and everyone should be able to feel the beauty and live it.

Our goal is to reach universal happiness for all of us in harmony and cooperation with nature.

For us there is only one law: Do no harm to others.

We are specialized in music production, video production, we make useful things, instruments, paintings, food and workshops and various other things. All of them to improve the quality and life.

We offer live concerts, live sound healings, rebirthing sessions, workshops, retreats and counseling.

Rhythm
Inspiration
Great Spirit
Invitation

Fire!

Flooded by Sound
in Flaring Movement
Words in Tongues
of All there Is

Great Spirit of Love
Speak, Sing, Dance
Bring Us
Eternal Peace
While we Break
Through the Walls
of Ignorance
and Deception

Let Us All Be Free
Be in Peace
Abide in Gentle
Loving Harmony
With All There Is
Real

SEVER IN KROJ
is inspired by the Great Spirit
invited into this realm
by your brother
Žiga Hun Caban

ziva_zava

Živa Stojanovič

Akrojoga in cirkus

Živa je samozaposlena v kulturi in vodi tečaje akrojoge, cirkuške delavnice ter jogo za otroke na Centru plesa Maribor in drugje. Končala je šolo uličnega gledališča ŠUGLA v Ljubljani in šolo za cirkus in ulično gledališče CAU v Granadi. Akrojogo je začela trenirati pri Leteči jogi in tam tudi vodila svoje prve delavnice. Veliko cirkuško-pedagoških izkušenj si je nabrala pri Cirkokrogu in na Waldorfski šoli v Ženevi, kjer je delala kot prostovoljka. Je tudi permakulturna načrtovalka in gozdna raziskovalka.

tjasa_jamn

Tjaša Jamnikar

Poslikave telesa, kana
Tjaša je multiuniverzalna ustvarjalka in popotnica, ki se rada prepusti navdihu trenutka. Po izobrazbi je Inženirka Živilstva in prehrane in ta pot jo je vodila, da se je najprej preko Erazmus izmenjave seznanila z alternativnim načinom življenja, ki ji je odprl svet permakulturnega delovanja, joge, duhovnosti, aromaterapije, življenjem v skupnosti, različnimi neformalnimi izobraževanji in festivali. Rada raziskujem in spoznavam nove ljudi, prostore in izkustva, občudujem in opazujem lepoto okoli mene, diham v harmoniji in miru. Srečna sem, ko lahko preživim cel dan v naravi. Neizmerno uživam v igranju kitare, petju in plesu. Ustvarjalnost se nenehno prepleta s tokom mojega življenja. Slikanje teles je nekaj, kar se je nepričakovano porodilo in me prevzame, ko le imam priložnost. Trenutni navdih so poslikave s kano barvo.
masa

Maša Dvoršak

Koordinatorka dekoracij, ustvarjalni kotički

Po poklicu vzgojiteljica, v svojem bistvu pa večna učenka. Njeno življenje osmišlja stik z naravo,
ustvarjalnost, povezovanje s soljudmi in poslušanje zgodb. Trenutno svojo kreativno energijo usmerja
v kvačkanje unikatnih izdelkov, neustavljiva radovednost pa jo vodi v raziskovanje o vplivu dela z
rokami na mentalno zdravje in dobro počutje. Njene sanje so ustanoviti odprti atelje v gozdu,
prostor, ki celostno podpira ljudi in jim daje možnost za povezovanje, soustvarjanje, igranje, celjenje
in svobodno izražanje.

Zala_krog

Zala Erznožnik podreka

Ples Moj Gib, Moj Glas
Z izražanjem vseh vrst se srečuje že celo življenje. Začenši z lutkovnim gledališčem in glasbo, kasneje pa tudi z izraznim in sodobnim plesom. Do danes je imela priložnost spoznati in izkusiti številne tehnike plesa in izražanja, od kontaktne improvizacije, partneringa do različnih tehnik gibanja po tleh in skozi prostor. Šolanje je zaključila v Nemčiji, kjer je doštudirala umetnost giba, improvizacijo, ples in umetnost nastopanja. Od takrat se s telesom ukvarja tudi preko masaže, svoje znanje je dopolnila na šoli za tajsko masažo na Tajskem. Svoje poslanstvo je našla v delitvi tega znanja preko delavnic, ples in gib pa bi rada približala čim širši skupini ljudi in teles.
Irina

Irina Kysselef

Oblikovanje frizur in ples v dvoje
Že od malih nog me veseli ustvarjanje in delo z rokami. Z leti je to postala moja služba, ki je ne bi menjal. Izdelujem najrazličnejša domorodska lesena glasbila, kovane in usnjene izdelke, loke in lokostrelsko opremo iz različnih tradicij, pa še kaj bi se našlo (FB: Medicine artworks). V življenju me veliko spremlja glasba, ogenj, živali in narava, zato je tudi vse izdelano vedno povezano z naravo in naravnim.
anastazija

Anastazija Rodmanova

Pletenje lovilca sanj in drevesa življenja
Izdelava pravljičnega nakita in okraskov. Obožujem raznovrstno ustvarjanje. Največ se ukvarjam z izdelavo bakrenega in kristalnega nakita, kjer ustvarjam tudi različne živalske skulpture ali posebne kose nakita kot so krone, vilinska ušesa, zmaji, samorogi, skarabeji, itd. Zelo rada ustvarjam tudi okraske za notranje ali zunanje prostore iz naravnih materialov iz okolice. Moja torba je po gozdnih sprehodih vedno polnih raznih storžev, peres ter pokrivljenih vej in korenin, iz katerih nato nastajajo čudoviti naravni okraski.
1_alja

Alja Petric

Kreativno raziskovanje glasu in zvoka
Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključila je študij jazz petja na Gustav Mahler Privatuniversität v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani. Z raziskovanjem zvoka in izvajanjem zvočnih tretmajev se aktivno ukvarja od leta 2013. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtske uporabe glasu. Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«. Aktivna je kot pevka v zasedbi Duo Ponte. Njena glasbena raziskovanja segajo od interpretacije glasbenega izročila raznolikih kultur, do projektov uglasbene poezije, jazza  in sodobnih eksperimentalnih zvočnih performansov. Je avtorica glasbeno-zvočnega performansa (OD)Zven trenutka v katerem je združila raziskovanje akustičnih tradicionalnih glasbil in vokalno umetnost. Od januarja 2018 aktivno sodeluje s skladateljico, pevko in producentko JUNEsHELEN v projektu Zvočne krajine – Spevi in Arije. Navdih pri svojem umetniškem ustvarjanju išče skozi zvočne pokrajine v naravi in vsakodnevno urbano življenje v prestolnici. 

Jan Bauman

Otroške delavnice
Jan je profesor geografije in zgodovine. Rad uživa na svežem zraku, zato se je tokrat svojo učilnico odločil prestaviti na prosto. V njej stare in mlade uči sobivanja z naravo. Narava mu pomeni ogromno, zato je njegova želja trajnostno sobivati z njo. Ker se zaveda problematike onesnaževanja bo na taboru predstavil, kako se lahko koristno uporabijo odpadki. Tokrat bomo izdelovali ptičje hišice in cvetlična korita. 
urška_krog

Urška Orešnik

Ustvarjanje oljnega parfuma
Večna sanjalka, potovalka in ustvarjalka. Strast do raznovrstnega ustvarjanja jo žene v spoznavanje vedno novih svetov. Najbolj domača je v svetu besed in knjig in v zelenem naročju Narave. Njen klic jo vodi k vedno novim ustvarjanjem – botaničnih parfumov, aromaterapevtskih dišečih mešanic, skratka iskanju poti, kako iz rastlinskih izvlečkov ustvariti naravnost opojne in magične dišeče stvaritve. V zadnjem času posebno pozornost posveča povezavam med botaniko in našim duhovnim svetom. Svojo dišečo in ustvarjalno pot uresničujem tudi v družinskem podjetju Herba Slovenica.
aljaz

Aljaž Plankl

Gozdni vrt
Aljaž Plankl je človek narave. Je strasten ljubitelj narave, zemlje in vsega kar je s tem povezano. Že od samega začetka prakticira celostni sonaravni pristope, saj je v ta svet vstopil ravno zaradi velike strasti do zemlje in rastlin. Leta 2008 je začel z ustvarjanjem gozdnega vrta v Vitanju in v tej smeri deloval tudi drugod po Sloveniji.

Lokacija in spanje

Divji tabor bo potekal na travniku v bližnji okolici Logatca. Točne koordinate bodo dobili udeleženci po prijavi na svoj email.

Spalo se bo v lastnih šotorih ali brez šotora po želji. Okrog je gozd, tako da imate tudi opcijo viseče mreže – vendar pozor! Ponoči se zna kar shladiti, tako da si prinesite dovolj debelo spalno vrečo/deke. 

Ostale vitalne informacije

Hrana in voda

Glede hrane imate možnost, da si jo zagotovite sami ali da vam jo pripravimo mi. Če si jo boste pripravljali sami na ognju, je to dovoljeno na območju, kjer je skupno gorišče. Imeli bomo kotel in sač, ki si ga lahko izposodite. Odprti ogenj naokrog po travniku ni dovoljen, lahko pa si prinesete s sabo plinski gorilnik. 

V naši kuhinji bomo kuhali vegansko hrano za prostovoljce in delavničarje (3 obroki dnevno). Če želite, da kuhamo tudi za vas je možnost rezervacije prehrane za celoten termin. Zaradi logistike se je potrebno glede tega odločiti pri oddaji prijavnice. Cena na odraslo osebo in za otroke starejše od 13 let je 40€ za celoten tabor.  Za mlajše otroke je hrana brezplačna, v primeru, da tudi starši tudi jejo v naši kuhinji.

Pitno vodo si prinese s sabo vsak sam. Na parceli teče potok, ki izvira v bližini. Voda je pitna na lastno odgovornost. 

Elektrika

Elektrike ni. Če želite ostati mobilni, si zagotovite kak power bank. Na lokaciji je prisoten telefonski signal za klice, internet pa ne deluje.

Kopalnica in Wc-i

Na prostoru so 3 kompostni WC-i, ki delujejo kot normalni WC brez neprijetnih vonjev in so prijazni naravi (ne uporablja se vode za splahovanje). Če imate pred tem zadržke, vam lahko povemo, da so bili udeleženci lanskega tabora z samim delovanjem izjemno zadovoljni. Kopalnice ni. Osrednji center dogajanja na taboru je naš dragi potok, kjer bo označen prostor za umivalnico. Tako se boste umili in ohladili obenem. Pri umivanju v potoku in pri umivanju posode je prepovedano uporabljati sintetične detergente in mila.

Cena in prijave

PROSTOVOLJCI IŠČEMO VAS!

Prostovoljstvo na divjem taborju je posebna izkušnja.

Daje ti priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor. Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. 

Število prostovoljskih mest je omejeno. Če te zanima kako bo potekalo prostovoljstvo, termini in kje potrebujemo pomoč, klikni na spodnji gumb.

Kaj lahko pričakuješ po divjem taboru?

Nove somišljenike

Na divjem taboru boš srečala stare in novo “stare” prijatelje, saj se ti bo za nekatere zdelo, da jih poznaš že od nekdaj. Skupaj bomo za nekaj dni zaživeli v ljubeči skupnosti.

Nove veščine

Če boš pozorno poslušal/a in se udeležil/a veliko delavnic boš domov odnesel/la veliko novega znanja o preživetju, divjih rastlinah in drugih naravnih stvareh. Upamo, da boš postal/a motiviran/a in boš kakšno na novo osvojeno veščino ali hobi nadaljeval/a tudi doma

Spomine

Tabori in festivali so prav posebna doživetja, saj se vsaj mi na njih počutimo kot v kakšni pravljici. Odcepljeni od sveta, pa vendar tako doma. Upamo, da potaborna depresija ne bo prehuda. Če se bojiš, da bo tabora prehitro konec se nam pridruži še kot prostovoljec/ka in si ga podaljšaj za 1 teden 🙂

Cena in prijave

Zgodnja prijava do 20. julija 2021 - 139€.
Otroci 0-3 let BREZPLAČNO
Otroci 4-12 let 45€
Mladi 13-17 let 60€

Prijava po 20. juliju 2020 - 169€.
Otroci 4-12 let 50€
Mladi 13-17 let 70€

Doplačilo za hrano 40€ / odraslo osebo

Člani društva PRAVI DIVJAKI prejmejo 10% popust!
Pridruži se DIVJI ekipi tudi ti!

Prijaviš se TUKAJ. Po prijavi prejmeš račun na tvoj email. Ko račun plačaš je tvoja prijava potrjena. Na voljo je 70 prostih mest. Za vsa vprašanja ali če bi želel/a plačati kako drugače (na obroke), pokliči Ivo na telefonsko številko 070 841 231. Če imaš finančne težave, se nam lahko pridružiš kot prostovoljka/ec. Število prostovoljcev je omejeno, prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

Vprašanja, ki se ti znajo porajati 🙂

Kako se prijavim?

Prijaviš se preko typeform prijavnice, ki jo najdeš TUKAJ. Po prijavi boš v roku 1/2 dni prejel/a račun na tvoj email. Po plačilu računa na naš TRR bo tvoja prijava potrjena. Dodali te bomo na seznam gostov in ti poslali potrditveni email, ki velja kot vstopnica. Število mest je omejeno na 70 udeležencev. Če imaš kakšno vprašanje pokliči na 070 841 231.

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?

Ne. Udeležba je na voljo le za celoten tabor.

Kaj potrebujem s sabo?

S sabo potrebuješ svoj pribor in vse kar rabiš za kuhanje, hrano (če ne boš jedel/la z nami), svoj šotor, spalno vrečo, naglavno lučko in ostale kamping pripomočke. Stvari za osebno higieno. Joga blazino oz armaflex, kakšno dekco. Ne pozabi svojih glasbil za glasbo ob ognju 😉

Umivalnica bo tokrat v naravi, v potoku, ki je zelo čist, tako da je v njem prepovedana uporaba umetnih detergentov in mil! Pomivanje posode ti bo olajšal pepel, ki ga boš našla/el pri ognju.  

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

več kot 1 mesec pred dogodkom vrnemo celoten znesek plačila.
do 10 dni pred dogodkom vrnemo 80% zneska prijavnine..
manj kot 10 dni do 72 ur pred dogodkom vrnemo 50%.
manj kot 72 ur zadržimo celotno prijavnino.
– ne glede na odpovedni rok se zaračuna strošek administracije 10€.
V primeru neudeležbe zaradi nepričakovane bolezni in predložitve zdravniškega dokazila vam izdamo darilni bon v vrednostni vaše prijavnine, ki ga lahko koristite v enem letu za drug dogodek ali izdelke iz spletne trgovine v društvu Divja.
Prijavo lahko prenesete tudi na drugo osebo.
V primeru odpovedi iz strani društva Divja (glede na ukrepe vlade) vrnemo celoten znesek ali po dogovoru prijavnino prestavimo na nov termin.

Domači ljubljenčki?

Domači ljubljenčki so dovoljeni pod pogojem, da so socializirani in jih imate pod nadzorom. V preteklih letih smo imeli težave zaradi spuščenih psov naših udeležencev tabora, ki so se gibali izven našega tabora. Če svojega psa nimate pod kontrolo, ga pustite doma oz. ga obvezno morate imeti na povodcu. V primeru incidenta vas bomo primorani zaprositi, da psa odpeljete domov. Seveda je obvezno tudi pobiranje pasjih iztrebkov na področju tabora.

Za dodatna vprašanja pokličite pišite na naši Facebook strani ali pa pokličite Ivo na telefonsko številko 070 841 231.

Nekaj utrinkov iz poletnega tabora:

Za več slik iz prejšnjega tabora klikni tukaj.

Scroll to Top