7. divji tabor - Igrajmo Se

Na že tradicionalnem 7. taboru se bomo posvečali igri in prebujali radovedni otroški duh, na katerega smo v odraslosti že malce pozabili. Vabimo te, da prebudiš svojo pozabljeno krativnost in se nam pridružiš na štirih divjih dneh v toplem domu sredi gozda.4. - 7. november, skrita lokacija

7. Divji tabor nas bo skozi različne delavnice popeljal nazaj k pristnemu duhu otroške igrivosti. Program je namenjen odraslim, ki iščete sprostitev od napornega vsakdana, imate dovolj monotonosti, želite prebutiti radovednost in začeti spoznavati sebe, svoje partnerje in okolico na bolj odprt način.

Petje & Ples
(impro, karaoke, petje ob ognju)

Ali vedno plešeš in poješ popolnoma sproščeno, brez misli in si preprosto dovoliš biti, takšen kot si? Petje in ples sta neločljivo povezana s posameznikovim čutenjem, čustvovanjem in razmišljanjem.

Pravi cirkus

Ustvarili bomo Cirkus! Zato, ker je pisan, pravljičen in poln letečih predmetov ter ljudi. Dodali lokostrelske igre, akrojogo, zavestno borbo ter obilico drugih rekvizitov ob katerih noben ne bo ostal ravnodušen.

Za dame in gospode

Vas je kdaj zamikala igra z vrvmi in umetnost zavezovanja? Skozi senzualno igro bomo raziskovali naše osebne meje,  Sledili bosta zapeljiva delavnica samo za ženske in uskladitev svojih čustvenih vzorcev preko QiGonga za moške.

Program

Cirkuška delavnica

Cirkus nas očara, ker je pisan, pravljičen in poln letečih predmetov ter ljudi. Združuje zavzeto vadbo in prosto ustvarjalnost.

Na delavnici se učimo pravilnih prijemov in osnovnih trikov z različnimi rekviziti (žogice, keglji, rutke, poi, hulahop, palice, diabolo, kitajski krožnik), preizkusimo svoje ravnotežje (slackline, rola bola, hodulje) in izvajamo akrobacije ter človeške piramide.

S cirkuškimi aktivnostmi razvijamo motorične sposobnosti, osebnostne lastnosti in socialne veščine.

Vsak lahko preizkusi svoje ideje in prilagodi vadbo svojim možnostim. Razgibajmo misli in telo skozi igro!

Akrojoga

Akrojoga je vadba, ki združuje elemente joge, akrobatike in tajske masaže. Skozi igro in zabavo razvijamo mišice, raztegljivost in ravnotežje. Skozi različne položaje v paru (in ob pomoči tretjega za varnost) raziskujemo elemente gibanja, zaupanja in sodelovanja. Baza je tista, ki je stabilna in umirjena na tleh ter vodi letalca, ki je čvrst, se zaveda svojega telesa in zaupa. »V dvoje je lepše« pravijo. A je tudi mnogo več. Akrojoga poudari pomembnost uspešne komunikacije, vztrajnosti in zaupanja ter zahteva popolno prisotnost. Na delavnici se bomo naučili enostavnih, statičnih položajev, ki jih bomo pozneje povezali v gibanje po zraku. Vadba je primerna za vse starosti, nivoje, samske ali pare… Veliko letimo, padamo in se smejimo! Vabljeni na delavnico, ki bo zbudila otroka v vas in vas igrivo povezala z drugimi.

Tantrična igra z vrvmi

Vas je kdaj zamikala igra z vrvmi in umetnost zavezovanja? Skozi senzualno igro bomo raziskovali naše osebne meje, naš JA in naš NE, igro moči, sposobnost zaupanja, ranljivost in popolno predajo. Vrv bomo uporabili kot podaljšek našega telesa in komunikacije v interakciji z drugo osebo. Kje je meja in povezava med užitkom in bolečino? Kaj se zgodi, ko popolnoma spustimo nadzor in se prepustimo vodenju? Ali ima igra z vrvjo lahko tudi terapevtski učinek? Število udeležencev na delavnici je omejeno glede na število vrvi. Udeležba je obvezna v paru z osebo, ki ji zaupate. 

Igrivo telo po metodi feldenkreis

“It is in playing and only in playing that the individual child or adult is able to be creative and to use the whole personality, and it is only in being creative that the individual discovers the self .’’ – Donald Winnicott Igra je ključni element našega psihomotoričnega razvoja. Otroci se učijo izjemno hitro in učinkovito in to sposobnost ne omogočata volja in vztrajnost ali celo disciplina, temveč prav igrivost. Podobno lahko elementi igre zelo učinkovito vplivajo na naravno sposobnost vseživljenjsega učenja odraslih. To bomo s pomočjo telesa in gibanja raziskovali v uri in pol, ki nam bo namenjena. Metoda Feldenkrais je sistem somatskega učenja, ki z ozaveščanjem telesa in gibanja, na človeka deluje celostno. Temelji na predpostavki, da je način posameznikovega gibanja, delovanja in drže, neločljivo povezan z njegovim čutenjem, čustvovanjem in mišljenjem. V metodi Feldenkrais uporabljamo gibanje kot sredstvo za spoznavanje sebe, za prepoznavanje svojih nevro-mišičnih navad in njihove povezanosti s čustvenimi in mentalnimi vzorci. Ob tem odkrivamo nove načine in možnosti gibanja ter doživljanja sebe. Novo zavedanje nam omogoča, da postopoma spremenimo navade, ki nam povzročajo stanja napetosti in bolečine, ter s tem olajšamo neudobje in omejitve. Posledično se izboljša drža, koordinacija in vsesplošno psihofizično stanje ter počutje. Metoda Feldenkrais sloni na konceptu nevroplastičnosti, torej sposobnosti možganov, da se spreminjajo in reorganizirajo ter tvorijo nove nevronske povezave. Ozaveščanje skozi gibanje po metodi Feldenkrais so skupinske lekcije, pri katerih je ključni element usmerjena pozornost ob sledenju navodilom učitelja. So nekakšna meditacija v gibanju. Navodila poskuša vsak posameznik izpolniti v svojem ritmu, na svoj način in čim bolj udobno, z zavedanje posameznih delov telesa ter biomehanskih povezav. Pri podajanju navodil učitelj sugerira, kam usmeriti pozornost in kaj opazovati. Kljub temu pa so navodila le okvir, vsak posameznik je avtoriteta samemu sebi, saj je vsak proces raziskovanja in odkrivanja neponovljiv. Lekcije Ozaveščanja skozi gibanje so vsakič drugačne in vsaka pomeni edinstveno psihofizično izkušnjo. Izvajajo se v različnih položajih, ki spodbudijo raziskovanje novih načinov gibanja in nas pripeljejo do širše palete možnosti gibanja ter poglobljenega zavedanja sebe in svojega delovanja. Učenje je organsko, njegovi učinki pa takoj zaznavni – kot večja lahkotnost v gibanju, bolj celostno občutenje sebe, osredotočenost, sproščenost, stabilnost in večje zaupanje vase. 

Delavnica glasbene improvizacije

Na delavnici glasbene improvizacije se bomo osredotočili na tišino, zvok in glas. Raziskovali bomo različne načine igranja na klasična, ljudska in lastnoročno izdelana glasbila ter vsakdanje predmete. Poiskali bomo svoj glas in ga prepletli z glasovi drugih.

Delavnica za moške - Spoznaj svojo čustveno moč

V obliki skupinske “igre” bomo raziskali teorijo 5 elementov tradicionalne kitajske medicine in uporabili QiGong tehnike za prepoznavanje, sproprijateljitev in uskladitev svojih čustvenih vzorcev. Sprostili bomo veliko omejenega, notranjega Qi, ga ponovno aktivirali, tako bomo naša negativna čustva transformirala v zavezniška.

Biodanza - ples življenja

Biodanzo® je utemeljil antropolog, psiholog in ustvarjalni vizionar Rolando Toro Araneda iz Čila. Njen začetek sega v šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Ugotovitve vpliva glasbe je v več desetletnem raziskovanju razumevanja človekovih čustvenih in možganskih odzivov na glasbene stimulacije, ga je vodila pri snovanju izhodiščnega teoretičnega modela biodanze. Ustanovitelj je sistem razvijal in dopolnjeval vse do svoje smrti (februar 2010) s širšim krogov strokovnih sodelavcev s celega sveta, in sicer z novimi znanstvenimi spoznanji fiziologije, psihologije človeka in filozofije življenja. Rolando Toro je bil “romar plesa”; – jasen glasnik življenja, za ljubezen, sočutje in senzibilne medčloveške odnose. Z Biodanzo® marsikateri odnos obogati, marsikateri človek se opogumi in marsikateri človek tako tudi pokaže lepoto biti človek (človeške vrednote se začenjajo prebujati).

Biodanza je znanstveno raziskan sistem, ustvarjen na osnovi antropoloških študij o plesu in izvornih ritualov proslavljanja življenja, ki sinhronizira notranje telesne ritme z gibi telesa in nas na subtilen način poveže z univerzumom. Sistem Biodanze integrira glasbo, gib in naravno avtentično človeško povezanost.

Biodanza uči o življenju, kjer je samo življenje središče, ki se izraža preko izkušnje doživljanja«.

Pomaga nam, da se lažje ponovno povežemo s seboj, z drugimi in da prepoznavamo in razvijamo svoje potenciale. S postopnim integriranjem petih osnovnih genetskih potencialov – vitalnosti, senzualnosti, čustvenosti, ustvarjalnosti in transcendence –vpliva na človekovo bitje v njegovi celovitosti, na vse njegove ravni: celično, imunsko, nevroendokrino, metabolično, hormonsko, psihično. Biodanzo izvajamo v skupini. Skupina predstavlja simbolično človeško družbo – vzorec človeštva. Znotraj skupine se dogajajo odnosi, povezave s čustveno vsebino ob glasbi in vajah za izražanje in razvoj genetskega potenciala. Prisotnost udeležencev v skupini predstavlja faktor stimulacije za druge udeležence, spodbuja, da izrazimo sebe.

To je zdravilna metoda, ki nas globoko in temeljito poveže z življenjem in njegovo močjo. 

Omogoča, da se življenja lotimo z navdušenjem, ter da oživimo in udejanjimo svoja hrepenenja in želje.

 

Biodanza je..čudovit način druženja, kjer s pomočjo glasbe, gibanja in neverbalne komunikacije med udeleženci spodbujamo integracijo človeka na čustveni in motorični ravni. Gibanje, glasba in neverbalna komunikacija nam omogočata izražanje čustev, občutkov, ki jih navadno zatremo, kar lahko vodi do raznih neprijetnih stanj človeka in tudi fizičnih bolezni.

Kako v tej hitri, velikokrat instantni kulturi, ki velikokrat preveč poveličuje le denar, moč in

inteligenco, najti prostor za srčnost in radostne trenutke? Eno izmed poti, kako življenje živeti bolj polno, z inteligenco srca in občutljivostjo do sebe in drugih, nam ponuja biodanza.

Zato si je potrebno vzeti čas za sebe, za druženja in za stvari, ki podpirajo in spodbujajo življenje in radost v našem življenjskem okolju.Divja fermentarnica

Na delavnici žive hrane bomo spoznavali moč sožitja med človekom in mikroorganizmi in se osvobajali predsodkov o umazaniji, patogenih, parazitih in virusih. Na planetu so so bili namreč dolgo pred nami in skozi celotno evolucijo smo bili obkroženi z njimi od zunaj in znotraj. Na teoretičnem delu boste spoznali, kako vaš dom cepite in ščitite s koristnimi bakterijami, nato bomo divja zelišča, ki jih boste spoznali in nabrali s Katjo Rebolj,  uporabili za pripravo divje fermentiranega osvežilnega napitka. Naslednji dan pa bomo demonstrirali še fermentacijo veganskega namaza iz semen, oreščkov in stročnic.

Spontano zgodbarjenje

Na delavnici se bomo igrali z besedami ter z njimi ustvarjali nore domišljijske svetove, nekateri bodo samo naši, nekatere pa bomo delili tudi z drugimi. Igrali se bomo tako z vsebino zgodb, kot načini pripovedovanja, se igrali z glasom, držo in atmosfero, ki jo čara pripovedovalec ter povezovali naše osebne zgodbe z izmišljenimi. Seveda pa bomo tudi veliko in osredotočeno poslušali, druge in sebe. Pridi (po)iskat svoj glas!

Impro igranje

Gledališka improvizacija oziroma krajše impro je igra pri kateri ne potrebujemo ničesar drugega razen lastnega telesa in drug drugega. Gre za obliko igranja, kjer je najbolj pomembno biti in ostati tukaj in zdaj, se osredotočiti na svoje soigralce in opazovati, poslušati, se odzivati ter predvsem uživati ob morebitnih napakah, ki jih impro jemlje za svoje ter slavi. Na delavnici bomo spoznali nekaj impro iger, se poigrali, zabavali, skozi odzive spoznavali sebe in druge in slavili skupinsko spontano ustvarjanje.

Karaoke divji petelin

Karaoke divji petelin niso klasične karaoke. Kot se divji petelin s svojim perjem in petjem postavi pred samičko, tako se boste v skupinah postavili pred režijo svojih nasprotnikov. Skrbno izberite svoje 2-4 sotekmovalce in se v skupini odločite, kako boste odpeli (ali odplesali) svojo izbrano pesem. Nastope bomo ocenjevali vsi in sicer tako, da bomo z glasnim ploskanjem in vzklikanjem pokazali svojo  naklonjenost določeni skupini. Zmagovalci ne bodo odšli praznih rok. Prejeli bodo namreč veliko mero ego boosta in bogato-skromne nagrade iz strani našega Društva Divja. Poleg tega se jim bodo poraženci vsako jutro do konca tabora nežno priklonili v znak spoštovanja in občudovanja.

To so karaoke Divji Petelin!

Ženski krog

Opis še čakamo.

Swing

Življenje nam vsakodnevno nudi trenutke uvidov v kompleksnost obstoja, posameznikove osebnosti in družbenega delovanja, ki pa jih je težko zadržati v zavestnem delu osebnosti. Astrologija nam pri osebnem razvoju in soočanju z življenjskimi izzivi lahko pomaga s tem, da nam daje zemljevid posameznikove notranje strukture, ki v veliki meri vpliva na naše počutje in delovanje. Ozaveščanje čustvovanja, razmišljanja in ostalih vzorcev delovanja ter njihova zavestna koordinacija in spreminjanje, sta tako veliko lažji, saj nam naša astrološka mandala deluje kot kažipot s katerim se lažje orientiramo v svojem osebnem vesolju.Na astrološki delavnici se bomo seznanili z osnovnimi astrološkimi pojmi. Govorili bomo o elementih, planetih, znamenjih in astrološki mandali ter poskušali osvetliti njihovo medsebojno interakcijo in kako se le ta kaže v posameznikovi osebnosti in življenjski poti.

Ženski krog

Medtem, ko bodo moški na moški delavnici, se bomo ženske zbrale v svojem intimnem krogu, da podelimo našo unikatno lepoto, izkušnje in vedenja. Vadile bomo srčno izražanje in poslušanje. Priča bomo ena drugi in si tako dovolile, da skupaj ozaveščamo, celimo, rastemo in praznujemo. Kaj nam pomeni biti ženska in kakšne užitke in izzive nam to prinaša? Spoznale se bomo s taoističnimi vajami, ki podpirajo našo vitalnost in hormonsko ravnovesje ter povabile telesa v igrivo povezovanje v skupinah. Dobrodošle med sestre.

Vsakodnevna Deljenja

Namen deljenja je, da ima vsak udeželenec možnost izraziti njegove občutke v tistem trenutku. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje. Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. Skupine za deljenje bomo naključno ustvarili že prvi dan in take bodo ostale tekom celega vikenda. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsobjanja, hkrati pa je zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš tudi v prihodnje med svojimi bližnjimi.

Hitro spoznavanje

Veliko od nas ima težave s vzpostavljanjem prvega stika. Še posebej, če pridemo nekam sami in nikogar ne poznamo. Zato bomo prvi dan po uvodnem krogu eno uro namenili hitremu spoznavanju en drugega. Naključno pomešani se bomo za par minut srečali drug z drugim in si povedali nekaj o sebi. Tako bomo dosegli bolj sproščeno vzdušje že od začetka.

Izvajalci in ekipa

Andrej Pešec

Ženske so z lune, moški so z marsa
Andrej Pešec, univ. dipl. pol., vedski psiholog in pedagog ter strokovni sodelavec preko 150 zavodov v Sloveniji in na tujem. Za njim je preko 1000 interaktivnih predavanj, ki jih krasijo nenavadni življenjski primeri in praktična sinteza sodobnih znanj, zgodbe ter motivacije.

Marijana Đukanović

Kako obvladati stres?
Marijana Đukanović je intuitivna in energijska terapevtka, ki raziskuje svet naravnih ritmov in ciklov tako na osebni ravni, kot tudi v prostoru. Pri svojem delu uporablja vedska znanja (Djotiš in Vastu), znanja coachinga in kvantnih metod samozdravljenja. Pomemben ji je človek, narava in človekov odnos do nje. Pomemben ji je svet in naše bivanje na njem. Zato jo večkrat zasledimo tudi v različnih bivalnih okoljih, ko je potrebno energijsko očistiti ali urediti bivalni in poslovni prostor.

Andreja Kranjc

Ženski krog, Raziskovanje osebnih mej in Zvočna delavnica s himalajskimi posodami
Andreja Kranjc je rojena optimistka, raziskovalka nevidnega, zagovornica naravnih načinov in zaljubljenka v življenje.

Po diplomi iz kulturne etnologije in antropologije je izbrala popotniški način življenja, ki ji je omogočil nov vpogled v bivanje izven njenih con udobja. Je navdušena učiteljica in vaditeljica joge smeha z mednarodnim certifikatom, ki ga je pridobila pri ustanovitelju dr. Madanu Katarii.

Izvaja tudi individualne zvočne tretmaje s himalajskimi posodami in pa negovalne Acess Barse in energijski Facelift. 

Zardi vere, da smo lahko precej bolj povezani z naravo in našo lastno naravo znotraj sebe v zadnjem letu srčno vodi ženske kroge ter delavnice, da se s sestrami skupaj podajo v raziskovanje svojih teles, notranjih darov in virov vitalnosti.

Ajda Flašker

Jutranje prebujanje z meditacijo
Sem doktorica Bioznanosti, ki se mi je življenje nekajkrat obrnilo na glavo in me pošteno streslo iz cone udobja. Potem ko sem nekaj let nazaj pustila službo znanstvenice in se z enosmerno letalsko karto podala na drug konec sveta se je v meni premaknilo marsikaj. Večletno potovanje globoko vase in bivanje v različnih ashramih po svetu me je pripeljalo do mojega pravega poslanstva: ljudem pokazati pot do notranjega miru. Skozi povezovanje s seboj, svojo notranjo oazo miru ter umirjanjem uma. Notranji mir je nekaj kar se ne da kupiti za noben denar, a je hkrati nekaj kar vsak izmed nas nosi v sebi. Včasih zgolj ne vemo na katera vrata potrkati. Sicer sem energična in vesela oseba, ki se navdušuje nad naravo in pristnim povezovanjem ljudi. Ko začutimo sebe in drug drugega, brez mask in ostalih nepotrebnih okraskov. Vedno znova sem hvaležna za vse izkušnje, ki mi jih prinaša življenje in se veselim vsakega trenutka posebej!

Dejan Žuna

Joga in masaža v parih
Tantrik, mag, filozof, izkušen učitelj joge (IRJU 600), meditator, maser, popotnik, praktikant borilnih veščin, raziskovalec gibanja Dejan je od malih nog povezan z duhovnostjo. Že v najstniških letih je začutil povezavo s krščanskim in vajšnavskim okoljem, kasneje pa ga je pot vodila v svet, kjer se je pobliže spoznal s filozofijo hinduizma in budizma. Zanimajo ga filozofija duhovnosti, preučevanje duhovne literature, psihologija človeškega uma, meditacija. Na svojih programih prepleta različne zvrsti joge, rad raziskuje neustaljene vzorce gibanja in telesno komponento povezuje s filozofijo, ki se poglablja v spoznanje zakonov bivanja, odkrivanja smisla življenja in osvoboditve iz kroga trpljenja. Na ravni uma želi v vadečih vzpodbuditi ponotranjene čutov in izostreno mentalno osredotočenost. Rad organizira interaktivne pogovore na temo duhovnosti in izkustvene delavnice, vodi različne programe joge in usposablja bodoče učitelje joge. Zase pravi, da ni učitelj, le človek, ki je dlje časa preživel v tišini.  Dejan ima najvišje strokovne jogijske nazive, a se z njimi ne poistoveti. S prakso joge se je srečal leta 1991, svojo učiteljsko pot pa je začel leta 2008 v Indiji. Do danes je vodil več kot 3000 ur programov joge. Pridobljeno znanje tradicionalne joge je nadgradil s sodobnimi spoznanji jogijske prakse na usposabljanjih doma in v tujini. Verjame, da je bistvo rasti in razvoja lastno raziskovanje, ki poveže pridobljeno znanje skozi izkušnjo v celovito spoznanje. Z Natašo vodita Joga šolo POT JOGE, ki je registrirana pri Joga združenju Slovenije in pri Svetovni zvezi joge Yoga Alliance ZDA, v sklopu katere usposabljata učitelje joge, organizirata tečaje joge, tematske delavnice in joga oddihe. Sta soustanovitelja in strokovni vodji Joga studia Yoga Yama, Ljubljana-Šiška.

Živa Stojanovič

Akrobatska joga - Acroyoga
Živa je samozaposlena v kulturi in vodi tečaje akrojoge, cirkuške delavnice ter jogo za otroke na Centru plesa Maribor in drugje. Končala je šolo uličnega gledališča ŠUGLA v Ljubljani in šolo za cirkus in ulično gledališče CAU v Granadi. Akrojogo je začela trenirati pri Leteči jogi in tam tudi vodila svoje prve delavnice. Veliko cirkuško-pedagoških izkušenj si je nabrala pri Cirkokrogu in na Waldorfski šoli v Ženevi, kjer je delala kot prostovoljka. Je tudi permakulturna načrtovalka in gozdna raziskovalka.

Aleksander Lah

Tantra in kontrola izliva (delavnica za moške)
Aleksander je terapevt tantrične masaže in vodi tantrične delavnice in treninge za moške, ženske in za pare. Več o Aleksandru lahko prebereš tukaj.

Alja Petric

Telo Dih Glas in Zvočna delavnica s himalajskimi posodami
Alja je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Študira jazz petje na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani.

Njena glasbena raziskovanja segajo od interpretacije glasbenega izročila raznolikih kultur, do projektov uglasbene poezije, jazza  in sodobnih eksperimentalnih zvočnih performansov. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. 

Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Akademiji v Zagrebu in si pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«.

Martina Motl

Ples 5Ritmov in Intuitivno petje
Zaljubljena v življenje, predano držim prostor in spodbujam transformacijo ustvarjalnosti in zdravljenja v skupinah, kjerkoli učim. Bodisi, da sem v učilnici srednje šole, kjer poučujem umetnost zadnjih 15 let, na odru gledališča, kjer ustvarjam gledališke predstave, ob ognju ali na pevskem odru, kjer se pustim glasu, da poišče svoj izraz in nenazadnje na plesnem podu, kjer predano držim prostor za plesno prakso Gabrielle Roth, imenovano 5Ritmov (FB: Ples Ritmov Slovenija). V obliki delavnic in rednih tedenskih srečanj v Ljubljani in v tujini. Sem članica mednarodne zveze učiteljev 5Ritmov 5RTA, z certifikatom za poučevanje nivoja valovi (Waves), (5Rhythms Global)  in sem trenutno na šolanju za delo s čustvi (Heartbeat).

Eva Brovinsky

Raziskovanje osebnih mej
S telesom in gibanjem se ukvarjam že več kot 10 let. Sem embodied facilitatorka, učiteljica joge, akrojoge in maserka. Po letih intenzivnih gibalnih praks sem se v zadnjem letu usmerila v bolj subtilno plat giba, v raziskovanje in poučevanje odnosa do sebe in svojega telesa. Telo in to kar sem dojemam kot eno. Telo je prostor v katerem so utelešene vse naše izkušnje in občutki. Priti v stik s svojim telesom pomeni priti v stik s sabo. Gib, drža, dihanje neposredno govorijo našo zgodbo, hkrati pa so tudi ključ do zavestne spremembe stanja uma. V svojem delu vam želim na enostaven in konkreten način približati jezik telesa, da se lahko ponovno zaveste sebe, si povrnete izbiro o svoji prihodnosti in niste več le suženji starih navad.

Urša Drabik

Skriti potenciali užitka ženskem telesu
Urša je tantrična terapevtka, zvočna alkimistka in učiteljica joge. Njena pot se je začela deset let nazaj na duhovnem potovanju v Indijo. Tam se je pobližje spoznala z jogo, meditacijo in holističnim zvokom. Že od najstniških let pa jo je zanimalo raziskovanje spolne energije. Kasneje se je srečala s tantro in tantrično masažo, ter začela intezivno raziskovati terapevtske učinke spolne energije na telo in duha, kar je trenutno njena največja strast. Na različnih izobraževanjih in delavnicah doma in v tujini se je spoznala s tantrično masažo, različnimi tehnikami body work-a in zavestnim dotikom. Kasneje je izpopolnila svoje znanje na izobraževanju za tantrično Dakini in pridobila certifikat za tantrično terapevtko. Svoje znanje združuje v svojih tantričnih seansah, ki jih profesionalno izvaja od leta 2016. Poleg tega občasno vodi delavnice za ženske, in delavnice tantrične masaže skupaj z Aleksandrom Lahom. Na področju tantre, tantrične terapije in tantrične masaže se stalno izobražuje in dopolnjuje svoje znanje. Za svoje delo uporablja in združuje različne pristope iz tantre, taoizma in šamanizma.

Denis Forte

Osvobodimo orgazmično energijo
Po izobrazbi sem doktor znanosti s področja robotike, po srcu pa energijski terapevt in tantrični učitelj. Inženirsko ozadje je pripomogel k temu, da lahko dovolj strokovno pristopam do spiritualnih področji in kvalitetno ustvarjam povezave med znanstvenim svetom in svetom subtilnih energij. Učinkovite prakse meditacije, joge in tantre so me oblikovale v močnega terapevta z energijami. Veseli me, da lahko svoje potenciale s tehničnega in duhovnega področja kvalitetno združim in pomagam ljudem. Moje poslanstvo je omogočiti ljudem, da si povrnejo svojo moč na čim več področjih. Kot tantrični učitelj, želim ljudem približati spoštljiv in zrel odnos do spolne energije, brez sramovanja in nepotrebnih tabujev, kajti ko se zavemo, da je spolna energija naša temeljna energija in nekaj najbolj naravnega kar lahko čutimo ter kvalitetno uporabimo prav na vseh področjih našega bivanja, lahko končno aktiviramo ves svoj speči potencial.

Andrej Kocjančič​

Astrologija​
Andrej se že nekaj let intenzivno ukvarja z astrologijo. Po izobrazbi je sociolog, zanima pa ga vse mogoče in včasih tudi nemogoče. Želi si živeti po lastnih principih in željah, zato je opravljal raznovrstna dela in si med njimi jemal daljša obdobja premorov, ki jih je izkoristil za raziskovanje sebe, vesolja, ljudi in narave. Od del je vredno omeniti predvsem delo z otroci s posebnimi potrebami in delo na zeliščni kmetiji. Dve zelo različni deli, ki sta mu veliko dali in ga o sebi in vesolju veliko naučili. Zaradi širokega spektra zanimanj in alternativnega pogleda na svet, se težko najde in znajde v ustaljenih družbenih okvirih, kar ga sili v iskanje oziroma ustvarjanje novih poti obstoja. Te poti so ga med drugim pripeljale tudi do bivanja v ekološki vasi v nastajanju in jadralnega padalstva, ki zadovoljuje njegov pustolovski duh. V zadnjem letu pa je zaključil uvodno izobraževanje na Inštitutu za psihološko astrologijo – IPAL. Po duši je izumitelj in pustolovec, včasih pesnik in filozof, pogosto psiholog in vse bolj in bolj astrolog.

Iva Hari

Organizatorka
Magistra farmacije, leteča farmacevtka in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo.

Zanima me milijon stvari, sem proaktivna, moje vodilo pa je razvoj na vseh področjih. Rada se kratkočasim s študiranjem zdravilnih rastlin, eksperimentiranjem v kuhinji, risanjem botaničnih risb ter z drugimi alternativnimi metodami, dogodki in ljudmi.

Še veliko neraziskanega se mi poraja ob odkrivanju nepoznanih občutkov in reakcij v meni in okoli mene.

Preko društva DIVJA želim približati naravo in osebni razvoj širši skupini ljudi. Svojo strast sem odkrila v organizaciji dogodkov, pri katerih je moje glavno vodilo “Ustvarjanje doživetij”. Neopisljivi so trenutki, ko vidiš skupino ljudi, ki uživajo ob tabornem ognju po tvoji zaslugi. Ker spomini so tisti, ki ostanejo. Moja želja je, da bi se s skupino podobno mislečih ljudi združili ter skupaj zaživeli v eko skupnosti, kjer bi ustvarili center za organizacijo dogodkov povezanih z naravo in delavnicami za osebnostno rast. S tvojo prisotnostjo na naših dogodkih sem korak bližje temu cilju. Hvala. 

Adrijan Bandelj

Organizator in delavnica Labirint ljubezni
Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani ekonomist, vendar sem se dolga leta bolj ukvarjal s sabo in problemi, ki sem jih videl v mojem življenju kot s katerokoli drugo zadevo. V zadnjih letih so se mi počasi odprle oči in tako je naneslo, da sem se udeležil 2. Divjega tabora. Tam sem odkril, da se cilji društva Divja ujemajo z mojimi, zato sem postal aktiven član in zdaj z veseljem pomagam pri organizaciji in izvedbi naših aktivnosti. Sem človek idej, vendar se hkrati zavedam, kako je za njihovo realizacijo pomembno prilagajanje in vsestransko iskanje pravih rešitev. Ko dobim inspiracijo, rad ustvarim kakšen likovni izdelek, ali kaj napišem.

Martin Vogrič Dežman

Fotograf
Po poklicu in duši sem fotograf, študiral sem na višji šoli za medijsko produkcijo – Inštitut in akademija za multimedije. Rad imam utrujene noge po dolgemu dnevu, mir pred sončnim vzhodom,  svetlobo čajnih sveč, metin čaj in temno čokolado.

Sem sproščen, rad opravim stvari počasi in z občutkom. Pritegnejo me žive barve in tihi trenutki zadovoljstva. Stanujem  v Ljubljani, v Rožni dolini, zraven majhne slaščičarne. Z mano živijo še moja punca Urška in psički Lučka in Marie.

Navdušujejo me pristni trenutki. Iskati, loviti, jih ujeti na najbolj zanimiv način. To mi je prava strast.

Jana Soban

Dihalna tehnika Wim Hof
Jana je velika oboževalka narave in alternative nasploh. To jo je nenazadnje tudi pripeljalo na pot raziskovanja divjih, ledenih voda in tehnike, ki jo izvaja Wim Hof. Rada se poglablja in raziskuje različne načine alternativnega zdravljenja ljudi in živali. Zadnje čase se ukvarja predvsem s tehniko torzijskega polja, ki ji ga je predstavil Tadej Pretner v enoletni šoli Osebne rasti. Obiskala je tudi bioenergetsko šolo Zdenka Domančiča. V prostem času je navdušena plezalka, kamor vedno vzame s sabo tudi svojo 4 nožno kožuharko Mojo.

Žiga Kovač

Dihalna tehnika Wim Hof
Žiga je raziskovalec alternativnih načinov zdravljenja. Zanima ga vse kar je povezano z naravnim načinom dvigovanja oziroma izboljšanja imunskega sistema, predvsem me zanima dihanje v povezavi z ledeno vodo. Obiskoval sem izobraževanje pri Tadeju Pretnerju, šolo pri Marjanu Ogorevcu ter izobraževanje Wim Hof metode pri Wim Hofu na Nizozemskem.

Neža Slak

Poveži se s svojo božansko esenco
Neža je tantrična in jogijska praktikantka in učiteljica. Potaplja se v razumevanje bistva življenja in sveta okoli nas s pomočjo starodavnih tradicionalnih duhovnih besedil in naukov, da bi s svojo transformacijo navdihnila druge. Vodi s svojim lastnim zgledom in pomaga ljudem, da ponovno odkrijejo svojo resnično naravo. S pomočjo orodij, kot je tantrična masaža, sproži pristno prebujenje v duhovno potovanje.
 
 
 

Benedict Newton

Poveži se s svojo božansko esenco

Benedict je že 17 let praktikant in učitelj joge, tantre, astrologije in šaivizma. Je navdušen privrženec tradicionalnih ajurvedskih naukov in raziskuje mistično naravo življenja ter analizira človeško psihologijo, odnose in medsebojno povezanost. njegova raziskovanja človeškega bistva. Pred kratkim se je preselil v Slovenijo, kjer bo z Nežo odprl novo šolo joge, katere cilj je pomagati ljudem, da se spomnijo globlje povezanosti in namena svojega življenja in odkrijejo, da je življenje pot neizmerne sreče in zdravja.

Tea Skupek

Izdelava makrame ogrlice
Sva Eva in Tea, prijateljice že dolgih 23 let in delujeva pod znamko Ethandcraft. Povezuje naju umetnost, restavratorstvo in zadnjih 5 let tudi ustvarjanje unikatnega makrame nakita. Po vseh teh letih učenja in odkrivanja res neverjetnih možnosti vozlanja sva se odločili, da najino znanje podeliva tudi z vami. (Prva delavnica bo potekala v sodelovanju z drušvom Divja.

Eva Drašak

Izdelava makrame ogrlice

Karmen Maser

Bachova cvetna delavnica

Ljubiteljica narave in živali. Po izobrazbi, farm. tehnik. Zaključuje izobraževanje za Bachovega cvetnega svetovalca (BFRP) pri Bachblüten Ausbildungs-Netzwerk, kateri deluje po smernicah Bachovega središča v Veliki Britaniji. Z Bachovimi esencami se je začela intenzivno ukvarjati pred petimi leti. Skozi čas so esence postale njen nepogrešljiv spremljevalec. Njen namen je s pomočjo Bachovih esenc in svetovanjem podpreti čim več ljudi pri vsakodnevnih življenjskih situacijah.

Mihael Imperl

Spoznaj ayurvedo
Moje življenje je pot razumevanja ter prebujanja notranje čistoče. Vsako sekundo imamo možnost harmonije in vitalnosti, živeti povezani z naravo in duhovnimi resnicami.
Pridobivanje znanje iz sveta tradicionalnih oblik zdravljenje ter joge mi pomaga skozi vsakodnevne preizkušnje ter navdihuje mojo umetniško stran. Glasba mi pomaga pri izražanju 
emociji ter deluje očiščevalno. Pisanje besedil ali ustvarjanje melodije resnično obarva prostranstva in vse kotičke, ki se skrivajo znotraj mene. Sem študent in učitelj, včasih poslušen
in discipliniran drugič spontan in kaotičen. Sprejemam tok življenja, ki mi odkriva kdo v resnici sem. Vsakemu posamezniku želim, da odkrije svoje poslanstvo ter hodi po poti ljubezni in sočutja.

Lokacija in spanje

Divji tabor bo potekal na travniku v bližnji okolici Logatca. Točne koordinate bodo dobili udeleženci po prijavi na svoj email.

Spalo se bo v lastnih šotorih ali brez šotora po želji. Okrog je gozd, tako da imate tudi opcijo viseče mreže – vendar pozor! Ponoči se zna kar shladiti, tako da si prinesite dovolj debelo spalno vrečo/deke. 

Ostale vitalne informacije

Hrana in voda

Glede hrane imate možnost, da si jo zagotovite sami ali da vam jo pripravimo mi. Če si jo boste pripravljali sami na ognju, je to dovoljeno na območju, kjer je skupno gorišče. Imeli bomo kotel in sač, ki si ga lahko izposodite, v primeru, da ga ne potrebujemo. Odprti ogenj naokrog po travniku ni dovoljen, lahko pa si prinesete s sabo plinski gorilnik. 

V naši kuhinji bomo kuhali vegansko hrano za prostovoljce in delavničarje (3 obroki dnevno + dostop do prigrizkov/sadja čez dan). Če želite, da kuhamo tudi za vas je možnost rezervacije prehrane za celoten termin. Zaradi logistike se je potrebno glede tega odločiti pri oddaji prijavnice. Cena za celoten tabor je 30€ po osebi.

Pitno vodo si prinese s sabo vsak sam. Na parceli teče potok, ki izvira v bližini. Voda je pitna na lastno odgovornost. 

Elektrika

Elektrike ni. Če želite ostati mobilni, si zagotovite kak power bank.

Kopalnica in Wc-i

Lani smo zgradili dva kompostna WC-a, ki delujeta kot normalni WC brez neprijetnih vonjev in sta prijazna naravi (ne uporablja se vode za splahovanje). Če imate pred tem zadržke, vam lahko povemo, da so bili udeleženci lanskega tabora z samim delovanjem izjemno zadovoljni. Kopalnice ni. Osrednji center dogajanja na taboru je naš dragi potok, kjer bo označen prostor za umivalnico. Tam se boste umili in osvežili obenem. Pri umivanju v potoku in pri umivanju posode je nezaželjeno uporabljati sintetične detergente in mila. Posodo bomo umivali s pepelom.

Cena in prijave

Zgodnje prijave do 20. julija 2020 - 139€. Prijava po 20. juliju 2020 - 169€.
Doplačilo za vegansko prehrano: 30€/osebo za cel tabor Vsi člani PRAVI DIVJAKI prejmejo 10% popust. Število mest je omejeno na 50 udeležencev.

Prostovoljstvo

Prostovoljstvo na divjem taborju je posebna izkušnja.

Daje ti priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor. Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. 

Število prostovoljskih mest je omejeno. Če te zanima kako bo potekalo prostovoljstvo, termini in kje potrebujemo pomoč, klikni na spodnji gumb.

Program po urah bo objavljen kmalu. Pričakujemo vas v četrtek 27. avgusta. Lahko se pridružite že dopoldne ter na skupnem kosilu. Uradni program z Uvodnim krogom je na sporedu ob 14.00.

Udeležence poletnega divjega tabora smo vprašali, kaj jim je bilo najbolj všeč

Vzdušje in energija, ki se je ustvarila med udeleženci na taboru.
Matej
Udeleženec
Čudovit prostor, zelo prijetna družba, odlična organizacija in lep, umirjen tempo. Pa hrana!!!
Maša
Udeleženka
Sproščenost, prijaznost, odprtost vseh vključenih. Veliko novih in zanimivih informacij. Večernje sedenje in petje ob ognju.
Sanja
Udeleženka

Cena in prijave

 Po prijavi prejmeš račun na tvoj email. Tvoja prijava bo potrjena po plačilu prijavnine, ki jo nakažeš na naš TRR. Namen: 5. DIVJI tabor. V roku parih dni po plačilu boš prejel/a račun na tvoj email. Za vsa vprašanja ali če bi želel/a plačati kako drugače (na obroke), pokliči Ivo na telefonsko številko 070 841 231.

Pogosta vprašanja

Kako se prijavim?

Prijaviš se preko typeform prijavnice, ki jo najdeš TUKAJ. Po prijavi boš prejel/a račun na tvoj email. Po plačilu računa na naš TRR bo tvoja prijava potrjena. Dodali te bomo na seznam gostov in ti poslali potrditveni email, ki velja kot vstopnica. Cena za zgodnjo prijavo do 20. julija je 139€, cena po 20. juliju pa 159€/osebo. Število mest je omejeno na 70 udeležencev. Če imaš kakšno vprašanje pokliči na 070 841 231

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?

Udeležba je zaradi logistike na voljo le za celoten tabor.

Kaj potrebujem s sabo?

S sabo potrebuješ svoj pribor, krožnik, steklenico za vodo in vse kar rabiš za kuhanje, hrano (če ne boš jedel/la z nami), svoj šotor, spalno vrečo, naglavno lučko in ostale kamping pripomočke. Stvari za osebno higieno. Joga blazino oz armaflex, kakšno dekco. Ne pozabi svojih glasbil za glasbo ob ognju 😉

Umivalnica bo tokrat v naravi, v potoku, ki je zelo čist, tako da je v njem prepovedana uporaba umetnih detergentov in mil! Pomivanje posode ti bo olajšal pepel, ki ga boš našla/el pri ognju.  

Domači ljubljenčki in otroci?

5. DIVJI tabor je namenjen odraslim. Otroke za ta čas dajte v varstvo in si privoščite oddih v parih 🙂

Domači ljubljenčki so dovoljeni pod pogojem, da so socializirani in jih imate pod nadzorom. V preteklih letih smo imeli težave zaradi spuščenih psov naših udeležencev tabora, ki so se gibali izven našega tabora. Če svojega psa nimate pod kontrolo, ga pustite doma oz. ga obvezno morate imeti na povodcu. V primeru incidenta vas bomo primorani zaprositi, da psa odpeljete domov. Seveda je obvezno tudi pobiranje pasjih iztrebkov na področju tabora.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

Ob odpovedi denarja ne vračamo, lahko pa vam pomagamo pri iskanju novega imetnika vstopnice (pišite nam na email info@divja.net). V primeru, da pride do višje sile kot je smrt v družini ali vaša poškodba vam vstopnico refundiramo.

Za dodatna vprašanja pišite na info@divja.net ali pokličite Ivo na telefonsko številko 070 841 231.

Nekaj utrinkov iz prejšnjih taborov:

Za več slik iz prejšnjega tabora klikni tukaj.

Scroll to Top