Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

8. DIVJI tabor - POVEZANI

29. junij - 2. julij 2023, Sladki vrh

Bogata zasedba delavničarjev letošnjega že 8. divjega tabora ponovno vabi na druženje v naravi. Dobrodošli mladi in ‘stari’. 8. divji tabor bo zaznamovala skupnostna in družinska dinamika z namenom pristnega in srčnega povezovanja. Tudi, če otrok nimaš, bo to druženje vseh starosti in modrosti. Povabljen/a boš, da se zavestno povezuješ s sabo, se bolje spoznavaš, obenem pa bomo ustvarili mnoge priložnosti za povezovanje med udeleženci. Seveda nas kot vsako leto čaka petje in rajanje ob ognju, pod zvezdami, na travniku, po rosi in sončku ob orkestru zvokov narave. Spet pa se bo za doplačilo mogoče negovati tudi z individualnimi tretmaji naših delavničarjev.

NOVOST LETOST: vikend karta SOBOTA NEDELJA – več preberi spodaj…

Stik s sabo

V stik s sabo te bodo mamile joga in zavesten dih, ozaveščanje karmičnih vezi, nedualnosti, energetskih postavitev v družini in odnosa do nasprotnega spola. Program nas bo vabil v avtentičnost in dramil k več sebe in bližje k tvoji naravi. Imeli bomo tudi priložnost prisluhniti zgodbi naravnega poroda doma, ‘brezpleničarstva’ in nošenja otrok.

Zavestni odnosi

Za boljše odnose bomo spoznavali povezovalno komunikacijo, se učili soglasnega delovanja, se srečali v ženskem, moškem in skupnem krogu, kjer bomo raziskovali bližnje odnose. Povezovali se bomo tudi preko plesa, skupnega petja, bobnov, zgodb.  Mamice boste povabljene v krog s svojimi malčki. Za njih in tudi večje otroke pa bo vsakodnevno pripravljen poseben program.

Skupnost v naravi

Narava nam vsak dan nesebično daje, se razdaja in vabi, da ji prisluhnemo. Pridi in jo začuti, dihaj z njo, bodi narava. Tako bodo tudi vsi ostali stiki pristenjši, bogatejši. Stran od glasnega, hitrega sveta bomo zaustavili čas, da se  boš lahko v svojem ritmu povezoval/a, učil/a, čutil/a ter oddahnil/a in napolnil/a. Čaka te zeleni dom, ogenj, bobni, zvok kitare, stari in novi prijatelji, ljubezen, smeh in solze.  

Program

Predstavljamo vam okviren program po dnevih. 8. divji tabor se začne v četrtek ob 18 uri z uvodnim krogom.

Komur čas dopušča vabljen, da se nam pridruži v četrtek ob katerikoli uri. Pred otvoritvenim krogom se bomo okrasili z poslikavo obraza <3

Pri programu si dovolimo manjša odstopanja.

Vsakodnevno

DT poletje 2020 12 - 5

Karma yoga dneva

Vsak dan bo priložnost, da prispevaš k skupnosti in s svojo prisotnostjo nekomu olajšaš ali polepšaš dan. Lahko se podaš v živopisan svet kuhinje in pomagaš kuharju. Si navdahnjen/a za otroško čarovnijo  in želiš malčkom pokazati gozdna čudesa, kaj ustvarjalnega ali tvojo najljubšo igro? Bi uredil/a naš skupni prostor in poskrbel/a za lepoto? Poznaš divje rastline in užitne cvetke in bi polepšala naše obroke? Se počutiš močno in bi nabral/a les za ogenj? Imaš polno srce~ podeliš lepo besedo, pogled, objem? …skupaj soustvarjamo harmonično skupnost in vesele spomine.

Vsakodnevna deljenja

Namen deljenja je, da ima vsak udeželenec možnost izraziti njegove občutke v tistem trenutku. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje.

Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. Skupine za deljenje bomo naključno ustvarili že prvi dan in take bodo ostale tekom celega vikenda. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsobjanja, hkrati pa je zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš tudi v prihodnje med svojimi bližnjimi.

Jutranja joga

Ne glede na to kdo si, boš spoznal/a, da se prilegaš sam/a vase (kolena točno pašejo v pazduhe, pete v dlani, ..) in koliko bolj funkcionalni in potentni so tako izvedeni položaji. Praksa joge bo močna, a vseeno počasna, ponavljali in povezovali bomo položaje, se pregibali in razpirali, da boš dobil/a kak uvid in da bo gibanje postopoma postalo bolj kompleksno in tekoče.

Sama praksa bo podprta z dihalnimi vajami, ki te bodo peljali še globje v telo, vase. 

Otroške delavnice

V času, ko se boste starši na delavnicah posvečali poglabljanju vase in lahkotnemu druženju, bodo lahko vaši najmlajši v vedrem duhu ustvarjali, se igrali, divjali, raziskovali, se umirjali in sokreirali dogajanje na našem taboru. Poleg organiziranih dejavnosti, ustvarjalnih delavnic in lova na zaklad, bomo mojstrom domišljije in njihovemu navdihu pustili dovolj časa za dragoceno in nenadomestljivo prosto igro. 

Četrtek

poslikava_obraza

Poslikava obraza

Pred otvoritveno slovesnostjo se bomo pozabavali in prebudili naš kreativni duh s poslikavami telesa in obraza. Drug drugemu bomo  podarili izkušnjo poslikave obraza in se obarvali v prave plemenske barve.

Postavljanje ognjene grmade

Ogenj predstavlja osrednjo točko okrog katere so se ljudje zbirali in povezovali med sabo že vse od odkritja ognja. Daje nam svetlobo in toploto, opazovanje plesajočih plamenov pa je za mnoge prav pomirjajoče in meditativno. Ognjena grmada lahko samo kup palic, ki gorijo ali pa prave umetniške mojstrovine, ki jih opazujemo z navdušenjem in rahlim obžalovanjem, ko izginjajo pred našimi očmi.Na tej delavnici bomo postavili večerni ogenj, ki nam bo služil kot vir toplote in svetlobe ob katerem bomo lahko rajali in se greli še dolgo v noč.

Otvoritvena ceremonija

Kot se za začetek tabora spodobi je začetno praznovanje nujno 😉 Prižgali bomo ognjeno grmado, opazovali Rokovo ognjeno predstavo, bobnali, plesali in peli. Naj se tabor začne! Ne pozabi doma tvojih najljubših inštrumentov in pesmarice 😉

Petek

Porod doma, nošenje otrok in »brezpleničarstvo«

Porod je obred, pravzaprav najbolj naraven obred, ki nam ga je dala Mati Narava. Lahko si ga predstavljamo kot Portal, skozi katerega se ženska prerodi v Mater in portal skozi katerega pride nov Človek na svet. Katja Bubnič bo delila o svoji izkušnji poroda na domu izpred dvanajstih let, ko to še ni bila kaj razširjena praksa v Sloveniji.

V močno medikaliziranem svetu, kjer smo hkrati preplavljeni s filmi, v katerih vedno znova doživljamo porod kot nekaj strašnega, nevarnega in izjemno bolečega, pravzaprav pozabljamo, da je porod NARAVEN PROCES. In da je žensko telo USTVARJENO zato, da »naravno« rodi. Skoraj smešno je, da moramo v sodobnem času govoriti o naravnem porodu, kajti kaj drugega pa porod v resnici je, že ženske že tisočletja rojevajo. Ampak glede na to, da smo ženske tako odtujene od svojega telesa, živimo močno v moški energiji ter v stresu, kjer je telo čisto preveč zakrčeno, je dejansko pomembno nameniti več pozornosti mehčanju telesa, grajenju vere vase ter zaupanja v to, da bo naše telo zmoglo skozi ta proces čim bolj lahkotno. Zavedajoč se hkrati, da v nas obstaja prastar zapis rojevanja.

Rada bi tudi spregovorila o nošenju otrok – od rojstva dalje. Tudi to sem že takrat zaradi svojega zanimanja podrobno raziskala in seveda prakticirala s svojo hčerko, ki ni bila nikoli v vozičku. Zakaj bi nosili otroke, če pa je vozičkanje ne samo enostavneje, ampak tudi moderno, normalno itd?

In še ena tema, ki se mi zdi močno povezana z zgornjima dvema, ki sem jo tudi prakticirala s hčerko je to, da se zavemo, da ima otrok v sebi prirojeno zavedanje o izločanju, ki ga z nošenjem plenic izgubi.

Če pa od rojstva, ali pa v prvih mesecih njegovega življenja prakticiramo tako imenovano »brezpleničarstvo« (»diaper free« concept ali »elimination communication«) – »komunikacija o izločanju«, pa lahko otroku pomagamo, da ohrani to zgodnje zavedanje svojega telesa, hkrati pa gradimo močno vez povezanosti, zaupanja in razumevanja ter čutenja svojega otroka. Z vami bom govorila o temah, ki so mi po dvanajstih letih še vedno močno pri srcu, ki jih še vedno opazujem ter raziskujem. Govorila bom predvsem iz svojih lastnih izkušenj, pa tudi iz prebiranja literature ter iz svojih potovanj in življenja v Južni Ameriki.

Povezovalna komunikacija

Na delavnici boste spoznali osnove nenasilne/povezovalne komunikacije (po Marshallu Rosenbergu),v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa h komunikaciji,  ki v odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično večjo povezanost, učinkovitost, avtentičnost ter lažje reševanje in preprečevanje konfliktov. Vadili bomo empatično poslušanje in vživljanje v drugo osebo, spoznali razliko med povezovalnim in razdiralnim jezikom ter ozavestili vpliv potreb in občutkov na naše vedenje.

 

Moški krog

Delavnica bo namenjena moškim, ki si želijo poglobiti vpogled v dinamiko medosebnih odnosov, predvsem v partnerskem odnosu. Odprli bomo teme kot so:

Soočanje s težjimi oziroma čustveno bolj zahtevnimi vsebinami in situacijami

Prepoznavanje in ravnanje s čustveno dinamiko v partnerskem odnosu

Poglobitev partnerskega odnosa

Spoznavanje načinov boljšega obvladovanje reaktivnosti in krepitve regulacije čustev

Ženski krog

Na delavnico vabim ženske, da v varnem krogu sester podelimo naše izkušnje o medosebnih intimnih odnosih. Ozavestile bomo nezavedne dinamike, podelile svoje izzive in hrepenenja ter modrosti. Vsak ženski krog je odpiranje lepoti ranljivosti, je prostor pristnega stika s sabo in medsebojnega povezovanja, navdihovanja in učenja z vsem kar smo in točno take kot smo v danem trenutku. 

Lokostrelski turnir

Pozabavali se bomo z loki in organizirali lokostrelski turnir. Na travniku bomo postavili poligon, se razdelili v ekipe preizkusili v lokostrelski natančnosti.
Ne bo manjkalo smeha, adrenalina in dobre rekreacije. Lani je bila še posebej navdušena moška populacija, v katerih se je dodobra prebudil bojevnik. Seveda bomo ustrezno zaščiteni z obraznimi maskami, loki pa so zaščiteni s peno, ki ublaži udarec.

Gibalno plesna delavnica

Gibalno-plesna delavnica, ki črpa navdih iz kontaktne improvizacije, somatskih praks, Ilan Lev metode, meditacije, zakonov narave, gravitacije. S stremenjem k razumevanju prepletenosti mehkobe in moči, lahkotnosti in teže, bomo svoja telesa zapeljali na pot odpiranja čutnim zaznavam, opazovanja notranjega dogajanja in odzivov na dražljaje. Raziskovali bomo prostore stika s seboj in z drugimi, prostore dialoga in somatske komunikacije.

Sobota

Dramilo

Ljudje smo igralci, ki nastopamo v v številnih igrah v svojih življenjih.

Na delavnici boste s pomočjo izkušnje spoznali predvsem svoje lastne mehanizme, ki vam omogočajo, da boste lahko tudi na odru, pred ljudmi, v družbi, … taki, kot hočete biti.

Dramska igra je pot samo-spoznavanja skozi interakcije z drugimi ljudmi, skozi različne situacije in vloge. Ni treba, da si igralec in da te dramska igra dejansko zanima. Jaz sem prišel do “method actinga” preko glasbe, ker sem iskal način, kako bi bil na odru bolj sproščen.

Na delavnici bomo v skladu z udeleženci postavljali različne situacije v družini, v družbi, v življenju, v našem notranjem doživljanju, tako da je delavnica namenjena tudi tistim, ki bi radi na igriv, ustvarjalen način spoznavali sebe, se postavili v določenih situacijah na pravo mesto in bili to, kar SO. Suvereno, prisotno, ljubeče.

Delavnica je namenjena mladim in starim. Ljudem, ki jih zanima pristna dramska igra, ljudem, ki so na poti samouresničitve, ljudem, ki bi se radi v življenju več igrali. Namenjena je tako igralcem, bodočim igralcem, kot tudi umetnikom, glasbenikom, komurkoli, ki življenju nekaj daje skozi sebe. Delavnica ima več praktičnih sklopov:

-Sproščanje, ozaveščanje telesa in njegovih funkcij

-Vaje za kultiviranje čuječnosti

-Vaje čutnega in čustvenega spomina

-Skupinske igre postavljanja različnih življenjskih situacij

Moško ženski krog

Po ločenih delavnicah za moške in ženske, bosta Boštjan in Andreja držala prostor za srečanje obeh skupin skupaj. Srečanje obeh polov, da si prisluhnemo in da podelimo intimno o naših odnosih. Da se praznujemo in stopimo korak bližje k razumevanju kako dojemamo en drugega, kaj si želimo, kje smo ranjeni in kam lahko  skupaj ob medsebojni podpori zavestno rastemo. 

Izdelava osebne esence

Na delavnici se bomo prepustili dragocenim esencam eteričnih olj. Vsak udeleženec si bo izbral namero, ki ga bo vodila pri izdelavi esence. Eterična olja so čudovito orodje, ki so v pomoč pri lajšanju tesnobnih stanj, depresiji, vlivanju nove moči in motivacije ali ozemljevanju idej. Glede na tvojo namero boš dobil/a napotke, katera eterična olja vključiti, lahko pa pri izdelavi zaupaš izključno svoji intuiciji. Glede na tvoj življenjski slog si boš izdelal/a svoj aromaterapevtski pripravek. Na sami delavnici bo doplačilo za materiale 5€ po osebi, delavnica je omejena na 15 udeležencev.

Karmična diagnostika

Karmična diagnostika nam pomaga, da ozavestimo vzroke naših težav (bolezen, odnosi, ponavljajoče se situacije,…) in preko tega spoznavamo učenja, za katera se je odločila naša duša v tem življenju. Individualna terapija se začne z pogovorom, s katerim terapevt vstopa v naš zapis.

Po diagnostiki, oziroma odkritju vzroka, se skozi meditativni proces transformacije rešuje ulovljenost v določen čas, travmo, težavo, energijo neke druge osebe, itd…

Z rešitvijo vzroka, ki je privedel do težave, se osvobaja energija v telesu, posledično se menja fiziologija, oziroma se aktivira proces samozdravljenja. Z vsako terapijo je energija v telesu pretočnejša in to je potem tisto, kar aktivira spremembe v našem življenju. Stavek »spremeni sebe in spremenil boš svet« se tu še kako izkaže za resničnega. Na delavnici se bomo seznanili, na kakšen način si lahko sami pomagamo s karmično diagnostiko v namene samozdravljenja in kako se v proces ne podamo le na mentalni ravni, ampak vstopamo vanj celostno. To bomo preizkusili tudi v praksi na skupinskem vodenem procesu, ki bo prilagojen potrebam skupine.

Indijanska potilnica

V času tabora bomo iz naravnih materialov zgradili potilnico, ki jo bomo uporabili za še zadnje energetsko čiščenje na taboru v soboto zvečer. Tradicija potilnic izhaja iz domorodnih ljudstev v Ameriki. Sama potilnica je sestavljena iz leskovih vej, teh pokrita z odjevami ali včasih z živalskimi kožami. Potenje predstavlja duhovni obred, potilnica pa zemljino maternico. Sama potilnica se segreva z vročimi kamni, ki jih segrejemo na ognju, ki je v bližini potilnice. 

Ekstatičen ples

D.J. Alkimystic Šamaniak vas bo z divjimi ritmi Indo-Arabske electro dance glasbe popeljal do ekstatičnega plesa, da se boste lahko izražali z vašimi pristnimi, divjimi telesnimi gibi.

Krog za mame

V krogu se srečamo in POVEŽEMO ženske (in lahko tudi otroci), da podelimo in izrazimo to kar v tistem trenutku najbolj potrebujemo. Krog je svet in varen prostor, kjer se podpremo in podelimo veselje in izzive materinstva. V krog vstopimo s spoštovanjem in iskrenostjo, da lahko brez predsodkov izrazimo svoje izkušnje, kje trenutno Smo, ter prejmemo podporo drugih. Naša tema kroga bo Povezovanje.  ps: vsa stanja in čustva so toplo dobrodošla. Po krogu bo na voljo tudi nekaj mest za intuitivni coaching. 

Nedelja

Postavitve družine

Postavitev družine je terapevtski pristop, namenjen razkrivanju skritih dinamik v družini ali skupini, ki škodljivo vplivajo na odnose znotraj le-te. S to metodo je mogoče situacijo ozavestiti in preko tega predelati. Ta alternativni pristop lahko pomaga ljudem, ki iščejo pot k boljšim odnosom.

Ta alternativni pristop je sredi devetdesetih let razvil nemški psihoterapevt Bert Hellinger. Kot

družinski terapevt je bil prepričan, da so člani znotraj družinske matrice energijsko prepleteni. 

Po skoraj 50 letih preučevanja vzorcev ljudi s težkim duševnim stanjem, boleznimi, negativnimi  čustvi in potencialno uničujočim vedenjem v družinah je prišel do ugotovitev, da obstaja velika

verjetnost, da posamezniki te skrbi in probleme nezavedno &quot;prevzemajo&quot; od drugih članov družine, ki jim ne gre tako dobro, z željo, da bi jim s tem pomagali. Izkazalo se je, da s tem dejanjem prevzamejo usodo nekoga drugega in prenehajo živeti svojo.

Iz prakse se je pokazalo, da ko pogledamo na pretekle dogodke skozi pravila novega reda, ki ga

ponuja znanje o družinskih postavitvah,  predvsem pa s spoštovanjem in sočutjem, nam življenje

ponudi možnost, da prenehamo živeti usode naših prednikov in zaživimo svojo.

Nedualna učenja

Ko govorimo o nedualnem učenju, pomeni, da Aleksandar govori iz svoje osebne izkušnje. Nikoli se ne pripravi na govor, temveč začne govoriti iz svoje pristnosti. Taksna srečanja lahko prinesejo velik preobrat v vašem osebnem življenju in tako končajo trpljenje za vas same.

Nedualna učenja pripomorejo pri končanju osebnega trpljenja, ki mu pravimo jaz in moj svet. Ego ali osebni jaz je ustvarjen v svetu, v katerem živimo, in nosi težo osebnosti.

V kolikor obstaja prepričanje, da obstaja oseba, obstajajo tudi pričakovanja, ki posledično vodijo v konflikt. Ko se zgodi spoznanje, da ne obstajam kot oseba, temveč samo kot biološki instrument, skozi katerega teče življenjska sila, odpadejo vsa pričakovanja do nas samih ter sveta, v katerem živimo. To posledično vodi do večjega miru za nas same.

Ko nedualno učenje prinese spremembe v razumevanju, da ne obstaja nekdo, ki nekaj počne, temveč se vse odvija spontano brez našega osebnega napora, takrat odpade večji del psihološkega trpljenja, kar posledično vodi do miru in izpolnjenosti. Ves ta svet, ki ga doživljamo skozi objektiv naše osebnosti, se skozi nedualno spoznanje prepozna kot neresnično, ker edino, kar je resnično, je to, kar je vedno tukaj in se ne spreminja, med tem ko se spreminjajo naše misli, naša čustva in pa nasplošno naš celotni notranji svet.

Kako lahko prepoznamo nedualno resnico?

Nedulano prepoznanje se zgodi! Mi ne moremo ničesar narediti, da bi se to prepoznanje lahko zgodilo, ker v resnici osebni delovalec ne obstaja. Lahko se zgodi, da dobite željo, ki pa je niste vi ustvarili, in potem začnete slediti takšnemu učenju, ki lahko vodi do preobrata. Ko se udeležite takšnega srečanja z Aleksandrom, boste imeli možnost poglobljenega izpraševanja, da bi lahko zazrli mimo vaših pogojevanj, prepričanj in tako imeli možnost spoznati tisto, kar je

vedno tukaj. Ko se zgodi preobrat in prepoznamo, kdo v resnici smo, v trenutku odpadejo vsa naša prepričanja o svetu in nas samih. To pomeni, da bo svet še vedno deloval enako, kot je deloval do sedaj. Ljudje bodo še vedno verjeli v dualnost in zgodbe drugih itd. Tudi vi se boste po takšnem prepoznanju vključevali v svet in ga živeli, kot da je dualen, vendar s prepoznanjem in vedenjem, kdo v resnici ste mimo te dualnosti, kar posledično prinese več miru, razumevanja in pa seveda ljubezni za vas same.

Avtentična povezava in soglasja

Skozi delavnico bomo raziskovali avtentično povezavo, kako lahko izrazimo svoje
želje, občutke ter potrebe. Tokratna delavnica je povabilo v samopovezovanje tako seboj kot
z ostalimi. Kako sklenemo pristen in srčen dogovor?
Kaj si želim dobiti, prejeti, vzeti?
Kako izrazim sebe na varen način, ne da bi se bali biti zavrnjeni in ostati na večni strani
nesprejemanja ali sodbe. Povabilo, da se srečamo s svojim egom, da, se povežemo prek srčne in iskrene komunikacije. Dovolimo svoji ranljivosti in emotivni avtentičnosti, da zaživita na polno. Kako ustvariti zdrav intimen odnos, kjer se nam ni potrebno skrivati pred obrambo in strahom. Delavnica je praktične in izkustvene narave in povabilo za globoko srečanje s
svojo resnico. Prvi korak, ki ga bomo izkusili je, da nam vsem pripada ljubezen. V praksi
bomo izkusili sprejemanje sebe in drugih, brez sodbe, kako lahko izrazimo svoje želje na
varen in iskren način.

8. divji tabor

Izvajalci in ekipa

iva

Iva Hari

Organizatorka, Izdelava osebne esence
Magistra farmacije, leteča farmacevtka in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo.

Zanima me milijon stvari, sem proaktivna, moje vodilo pa je razvoj na vseh področjih. Rada se kratkočasim s študiranjem zdravilnih rastlin, eksperimentiranjem v kuhinji, risanjem botaničnih risb ter z drugimi alternativnimi metodami, dogodki in ljudmi.

Še veliko neraziskanega se mi poraja ob odkrivanju nepoznanih občutkov in reakcij v meni in okoli mene.

Preko društva DIVJA želim približati naravo in osebni razvoj širši skupini ljudi. Svojo strast sem odkrila v organizaciji dogodkov, pri katerih je moje glavno vodilo “Ustvarjanje doživetij”. Neopisljivi so trenutki, ko vidiš skupino ljudi, ki uživajo ob tabornem ognju po tvoji zaslugi. Ker spomini so tisti, ki ostanejo. Moja želja je, da bi se s skupino podobno mislečih ljudi združili ter skupaj zaživeli v eko skupnosti, kjer bi ustvarili center za organizacijo dogodkov povezanih z naravo in delavnicami za osebnostno rast. S tvojo prisotnostjo na naših dogodkih sem korak bližje temu cilju. Hvala. 
andreja

Andreja Kranjc

Organizatorka, Ženski krog

Andreja Kranjc je rojena optimistka, raziskovalka nevidnega, zagovornica naravnih načinov in zaljubljenka v življenje. Bogati jo gibanje, razigrano in svobodno, ples ter stik z naravo. Zadnja leta odkriva moč varnih, srčnih prostorov za transformacijo in spominjanje nazaj naših prirojenih modrosti. S ponižnostjo in strastjo vabi v ženske kroge ter na daljše delavnice, kjer udeleženke raziskujejo svoja telesa, njihove notranje darove in vire vitalnosti. Rada deluje tudi individualno, kjer z energijskimi in zvočnimi tretmaji s himalajskimi pojočimi posodami podpre harmonizacijo teles nazaj v vitalno stanje.

Po izobrazbi je kulturna etnologinja in antropologinja, kar je med mnogimi popotovanji tudi izkusila v praksi. Je tudi učiteljica in vaditeljica joge smeha.
ziga

Žiga Birsa

Divja gradnja, potilnica, dramilo, krogi
Z veseljem soustvarjam z vami na Divjem taboru. 
Sem glas Zemlje, da se zbudimo, da sprejmemo njene modrosti, 
da živimo v skladu z najvišjo “naravo”, da najdemo mir v sebi. 
Sem glas duha, da živimo svobodno življenje v skladu z vsem, kar je. 
Sem preprostost bivanja in enostavnost delovanja. 
SPELA-KROG

Špela Grohar

Krog z mamami

Včasih igriv multipraktik na različnih področjih, danes pa se predvsem uči prepuščati in sprejemati. Zadnja štiri leta so bila obarvana predvsem z materinstvom, je pa pomemben del njenega poslanstva tudi podpora in držanje prostora (predvsem ženskam) v času preobrazbe in vračanja k svoji esenci. Vrača se kot intuitivno – transformativni coach, da “po-sveti”. 

katja_bubnic

Katja Bubnič

Porod doma, nošenje otrok in »brezpleničarstvo«

Od malega sem bila zaljubljena v Indijance in staroselske kulture sveta ter sanjarila, kako bi živela v plemenih.

Pri sedemnajstih sem šla na prvo potovanje – v Francijo, kjer sem naključno odkrila, da v mojih kosteh živi divji in nežni ples. Po Španiji in Maroku pa sem pri triindvajsetih odletela z enosmerno karto v južno Ameriko. Pot me je vodila 8 mesecev po Argentini, Boliviji in me “ustavila” v Peruju. S potovanja sem prinesla dve dragoceni darili. Prvo, ki me je za vedno spremenilo – svojo hčerko. Ter drugo makrame umetnost, ki je v meni prebudila nikoli prej odkrito ustvarjalnost.

Po porodu so se mi začele odpirati take in drugačne zgodbe, in da bi »rešila« svojega otroka pred svojim sranjem, sem stopila na pot Notranje rasti. Skozi veliko delavnic. Preveč. Iskala sem zunaj sebe in zdaj se mi zdi, da počasi prihajam nazaj. V svojo preprostost in naravnost. Mehkobo in sproščenost. Ki me vabi v vse večje sobivanje z Naravo ter soustvarjanje bolj varnega, iskrenega in avtentičnega sveta z drugimi ljudmi.

Najraje sem mama, čeprav je pomojem to moj največji izziv. Ljubim naravo, predvsem vodo in kurjenje ognja. Petje ob ognju. Zdravilna zelišča in yoni parne kopeli. Ustvarjanje makrameja in lepe kristale. Divji ples na živo glasbo, ali samo čuteči mehki ples, ko se globoko zavem, da sta zame ples in petje in tišina molitev. Po mnogih letih obramb pred drugimi in tudi kar nekaj samote, pa me vedno bolj zanima, kdo je Drugi in kako lahko skupaj ustvarimo kaj lepega, si prisluhnemo in se podpremo. Le kaj lepega se lahko rodi, ko se srečamo? Se že veselim našega srečanja in deljenja v krogu.

JAKA KOVAČ

Jaka Kovač

Povezovalna komunikacija

Jaka Kovač je trener in facilitator, član Društva moderatorjev Slovenije in mednarodnega gibanja “Art of hosting”, s katerimi v slovenski prostor prinaša inovativne metode skupinskih procesov. S kolegi vodi različna izobraževanja za nevladne in mladinske organizacije, šole, podjetja in športne klube v slovenskem in mednarodnem okolju. Je certificiran trener nenasilne/povezovalne komunikacije pri ameriškem centru za nenasilno komunikacijo (CNVC), več let je prakticiral skupinski dialog, je učitelj meditacije, 20 let je bil trener juda.

masa

Maša Dvoršak

Otroške delavnice

Moje ime je Maša, stara sem 25 let, sem vzgojiteljica, študentka psihoterapije, predana ustvarjalnosti, naravi in vsem njenim modrostim. Svoja zanimanja najraje združujem pri delu z otroki, z njimi delim svojo igrivost, radovednost in radost ter jim znotraj varnih meja dopuščam sladko, divjo svobodo. 

BOŠTJAN ČAMPA

Boštjan Čampa

Moški krog in Moško ženski krog

Delavnico bo vodil Boštjan Čampa, vodja terapevtske skupine za moške. Aktivno pot na področju osebne in partnerske psihoterapije je pričel leta 2011. Od tedaj poleg terapevtskega dela tudi vodi različne terapevtske skupine na temo odnosov, strokovna izobraževanja, izkustvene delavnice, couching in izvaja supervizije za strokovne delavce. Raziskovanje in praktično delo je usmerjeno na področja kot so: terapevtsko delo z moškimi, partnerski odnosi, anksioznost izbruhi jeze in nasilja, obravnava travm, skupinska dinamika, motivacija ter vodenje individualnih in skupinskih supervizij.

andrej_udovc_postavitev_druzine

Andrej Udovč

Postavitve družine

Po zaključenem študiju kemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo sem živel življenje

povprečnega mladostnika, ki ga je že od mladih nog spremljal šport in dobra, vesela druščina. Po

končani fakulteti sem se zaposlil in opravljal delo, ki je bilo cel čas povezano s kemikalijami in

kemijo. Kasneje sem ugotovil, da je kemija vse kar se dogaja. Kemijske reakcije potekajo ves čas. To

se dogaja pri vsakem dotiku, pri vsaki vonjavi, pri vsakem čustvu … Ne gre toliko za prelivanje tekočin

in mešanje fizičnih substanc, kot smo se učili na ​fakulteti, ampak se to dogaja na bistveno bolj

subtilnih nivojih. Dejansko imamo nenehno opravka z reakcijami med substancami, produkti reakcij

pa so naša usoda.

Po več kot desetih letih učenja, danes izvajam Seminarje – Postavitev družine in energijske terapije

Tesla metamorfoze, lahko pa vas kot Reiki mojster tudi iniciram v Reiki. Besedi zdravilec se poizkušam

izogniti, če pa bi jo že moral uporabiti za sebe, pa bi jo v smislu da sem zdravilec, ki v drugih prebuja

njihovega lastnega notranjega zdravilca, tako da potem vsak lahko zdravi sam sebe.

aleks_marinkovic

Aleksander Marinković

Nedualna učenja

Aleksandar Marinković se je že v zgodnji mladosti pričel ukvarjati s športom, ki ga je pozneje vodil na duhovno pot. Njegova pot se je začela pri dvaindvajsetih letih z iniciacijo v transcendentalno meditacijo, katere učinki so zanj kmalu postali nova odvisnost. Po nekaj letih prakticiranja je prišel do knjige Avtobiografija jogija in se med branjem tako navdušil nad krija jogo, da je bil pripravljen oditi na drugi konec sveta, samo da bi se naučil te tehnike meditiranja.

Prijavil se je na tečaj, na katerem ga je inicirala Swami Mangalananda. Krija yogo je vadil dobra tri leta po nekaj ur dnevno, včasih tudi po 4–6 ur. Nekega dne mu je prijatelj poslal video posnetek, na katerem je neka duhovna učiteljica govorila o nedualnosti, advaiti vedanti. Medtem ko je gledal posnetek, se je v njem zgodil nekakšen preobrat. Z Aleksandra je v trenutku odpadlo vse! Vse, kar je do takrat vedel, se je v trenutku razblinilo, doživel je izkušnjo popolne enosti in radosti. Ta učiteljica je bila Gangaji. Izkušnja je trajala približno teden dni, nato se je vrnil um in z njim tudi identifikacija ločenosti. Spet se je vrnil stari jaz in tako se je trpljenje nadaljevalo. Vendar mu je ta izkušnja korenito spremenila življenje. Raziskovati je pričel vse, kar je bilo na kakršenkoli način povezano z nedualnostjo.

Leta 2013 je odpotoval v Indijo, kjer se je srečal z mojstrom Moojijem. To srečanje mu je prineslo podobno izkušnjo, zaradi česar je bil še trdneje prepričan, da je mogoče živeti v miru in radosti, ki sta neodvisna od okoliščin življenja.

Tu se Aleksandrova zgodba še ne konča, saj gre pravzaprav šele za začetek njegove poti.

Ob vrnitvi iz Indije iz Indije je doživljal v posameznih trenutkih veliko radost (nekakšno blaženost), vendar ga je trpljenje še vedno spremljalo. Leta 2014 je spoznal Ruperta Spiro, s katerim je ostal dobri dve leti. 

Leta 2016 se je srečal z video posnetkom, na katerem je bil učitelj Roger Castillo. Med gledanjem posnetka je ponovno doživel izkušnjo enosti. Odločil se je, da bo poiskal Rogerja in ga povabil v Slovenijo. Med njima se je kmalu spletla zelo trdna vez, tako sta kmalu postala ne samo učenec in učitelj, ampak tudi zelo dobra prijatelja. Skupaj sta potovala po Evropi, pri čemer je bil Aleksandar po več tednov deležen njegove prisotnosti, vse dokler se ni nekega

dne tudi pri njem zgodil dokončen preobrat. Tako je Aleksandar leta 2018 in 2019 dopolnil svoje znanje v Leela school of awakening pod vodstvom Elija Jaxona Beara, Jareda Franksa in Lise

Schumaher. Šolanje temelji na samospoznanju in končanju psihološkega trpljenja. Tukaj je dopolnil svoje znanje s klinično hipnozo, NLP modelingom in poznavanjem Enneagrama, ki je ključni dejavnik pri odkrivanju osebne fiksacije ega. V letu 2020 je Aleksandar zaključil šolanje v

https://leelaschool.org/directory/ in pridobil licenco Advanced Clinical Hypnotherapist. Aleksandar Marinković je obiskal številne učitelje tega sveta. Vsak izmed njih mu je dal dragoceno izkušnjo, ki ga je na koncu pripeljala do osebne svobode, kateri sam pravi konec psiholoskega trpljenja. Od nekdaj ga je zelo zanimalo, zakaj kot človeška bitja trpimo. Zaradi tega zanimanja se je udelezil izobraževanja pod vodstvom Elija Jaxona beara, Lise Schumaher in Jareda Franksa, ki temelji na samospoznanju in končanju osebnega transa trpljenja. Ko

je Aleksandar spoznal, da se osebno trpljenje lahko preneha pri slehernem posamezniku, je tudi sam pričel poučevati druge in jih voditi do osebne osvoboditve, ki se izraža kot mir in radost.

anja_krog

Anja Brenko

Vsaka (nova) tehnika, ki jo spoznaš, postane del tebe. Anja ponuja paleto praks, tehnik in orodij, da se boljše spoznaš, najdeš svoj notranji kompas v tem svetu, kjer ti vsi in vse narekujejo kako bi morali živeti. Povezuje starodavno znanje v kompleksnost modernega življenja in verjame, da ni tehnike, ki bi bila prava za vse in zato zelo rada dela z manjšimi skupinami ali individualno (povezuje predvsem jogo, meditacijo, dihalne tehnike), kjer vodi ljudi nazaj domov, k sebi.

Ideja in moja misija je, da se vsak naseli v svoji osebni sferi (vpilva) in se spomni kako smo dejansko vsi povezani, del celote.

Sem učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki sem jo ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Še danes ostaja edini obalni studio, specializiran izključno za jogo. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge sem opravila leta 2007 v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Jogo pa raziskujem in prakticiram pod mentorstvom različnih svetovno priznanih učiteljev.

Leta 2018 sem pridobila certifikacijo iz Katonah Joge, ki ima velik vpliv na moje učenje in samo življenje.

Ema Weixler

Gibalno plesna delavnica

Odkriva dimenzije igrivosti, uči (se) nenavezanosti, lahkotnosti, svoje čudenje napaja v čutnih, somatskih razsežnosti biti ter v skrivnostih in čarobnostih (človekove) narave. Je plesalka kontaktne improvizacije in sodobnega plesa, praktkinja Ilan Lev metode, ILM movementa in Nenasilne komunikacije po Marshallu Rosenbergu, po izobrazbi kulturologinja in soc. antropologinja.

urška_krog

Urška Orešnik

Otroške delavnice
Večna sanjalka, potovalka in ustvarjalka. Strast do raznovrstnega ustvarjanja jo žene v spoznavanje vedno novih svetov. Najbolj domača je v svetu besed in knjig in v zelenem naročju Narave. Njen klic jo vodi k vedno novim ustvarjanjem – botaničnih parfumov, aromaterapevtskih dišečih mešanic, skratka iskanju poti, kako iz rastlinskih izvlečkov ustvariti naravnost opojne in magične dišeče stvaritve. V zadnjem času posebno pozornost posveča povezavam med botaniko in našim duhovnim svetom. Svojo dišečo in ustvarjalno pot uresničujem tudi v družinskem podjetju Herba Slovenica.
lili

Lili Gavrilović

Avtentična povezava in soglasja

Lili Gavrilović je izkušena terapevtka, ki je zadnjih 20 let izpolnjevala svoje znanje o Aryuvedi, Jumeiho masaži, Tuina masaži, tradicionalni kitajski masaži, refleksoterapiji, dihanju in jogi. Je pionirka dearmouringa v Sloveniji in ravno to delo jo najbolj navdušuje, saj združuje terapevtske modalitete telesa, duha in energije.

Med raziskovanjem
dearmouringa je šla skozi posledice plastičnega zdravljenja, s tem pa je pridobila močno sposobnost, da ima prostor za transformacije, ki se dogajajo na individualni in skupinski ravni njenega dela. Je ustanoviteljica Lili studi, ki je kolektiv štirih pogumnih ljudi, ki so svoja življenja posvetili temi, da v življenju ljudi prinašajo zdravljenje in transformacijo.


Deluje na več ravnih, vedno z ljubečo, neobsojajočo prisotnostjo. Je kreativna vodja delavnice Lili studia, ki je tako intuitivna, močna delavnica, kjer se posamezniki lahko ponovno povežejo s svojim bistvom in popolnoma iskreno notranjo lepoto. Deluje iz globoke ljubezni in empatije in ljudje ne uči le, kako negovati svoje bistvo, ampak kako vzbuditi transformacije v drugih in svet ter druge ljudi doživljati iz prostora iskrene empatije. Trenutno vse več časa namenjajo delu z božansko prisotnostjo in raziskovanju duhovnih potovanj, ki imajo globalni vpliv. Predvsem pa je ustvarjalna in vesela oseba, ki ljudem okoli sebe vsak dan dokazuje, da živi svojo resnico.

ana_mikos

Ana Mikos

Karmična diagnostika

Odkar pomnim sem iskala odgovore. Zakaj smo tu in kje je moj pravi dom? 15 let sem potovala po svetu da najdem tisti pravi kraj, pot, učitelja. Ašrami, delavnice, gore, guruji…vedno je nekaj manjkalo. Potem pa je v moje življenje stopila Jelena. Jelena Jonke je ena prvih učiteljic karmične diagnostike v Sloveniji in je bila tudi prva, ki mi je resnično na enostaven, praktičen in predvsem prizemljen način pokazala pot, ki je vodila do resnične mene. V njenem Sakura centru sem zaključila 3-letno šolanje za terapevte, da lahko to povezanost in svobodo, ki sem jo našla znotraj sebe, delim naprej.

Za Jeleno že od leta 2016 organiziram in vodim Potovanja v sebe, največkrat v Saharo in Jordanijo, letos pa prvič tudi v gorovje Atlas. 

rok_krog-2

Rok Lesjak

Ognjena predstava

Rok prihaja iz Maribora in bo naš divji tabor obogatil z ognjeno predstavo. Opisal bi se takole: Skozi svoje življenje sem vedno bil nekakšen `upornik´, nikoli nisem želel slediti potem, katere so m i predlagali drugi. Odkar pomnim, sem v življenju vedno iskal unikatnost, način izražanja, ki polni mojo dušo in me navdihuje. Tako sem odkril tudi žonglersko pot, ki je neskončna in s katero sem aktiviral tudi svoje celotno telo. Lahko sem se poglobil vase in tako prvič začutil stanje FLOWA, kadar te neka dejavnost čisto absorbira vase, trenutek ko so se začeli žonglerski triki povezovati med seboj in teči brez prekinitve, trenutek, ko sam sebi rečeš WOW. Od tega prvega spoznanja s FLOW stanjem, sem ugotovil, da je to tisto kar `iščem´ v življenju – pretočnost , ko se z aktivnostjo zliješ v ENO. To stanje sem nedolgo nazaj odkril tudi v oblikovanju nakita, ki je tudi postala ena izmed mojih strasti. Vesel in srečen sem ko lahko te občutke skozi umetnost delim tudi z drugim

gasper

Gašper Kolenc

Ekstatičen ples

Gašper Kolenc aka D.J. Alkimystik Šamaniak. Sin, oče, prijatelj, ljubimec, samotar, permakulturnik, martial artist, celostni jogini, tantrika, audiofil, D.J., včasih baraba in še marsikaj.

Lokacija in spanje

8. DIVJI tabor bo potekal na travniku v okolici Šentilja na Štajerskem. Točne koordinate bodo dobili udeleženci po prijavi na svoj email.

Spalo se bo v lastnih šotorih ali brez šotora po želji. Okrog je gozd, tako da imate tudi opcijo viseče mreže. 

Ostale vitalne informacije

Hrana in voda

Glede hrane imate možnost, da si jo zagotovite sami ali da vam jo pripravimo mi. Če si jo boste pripravljali sami na ognju, je to dovoljeno na območju, kjer so pripravljena kurišča. Odprti ogenj drugje ni dovoljen, lahko pa si prinesete s sabo kamping opremo oz. plinski gorilnik.

V naši kuhinji bomo kuhali vegansko hrano za prostovoljce in delavničarje (3 obroki dnevno in sadje čez dan). Letos smo se odločili, da razdelimo cene za program in hrano ločeno. Zaradi logistike se je za polni penzion potrebno odločiti pri oddaji prijavnice. Kasneje oz nekaj dni pred dogodkom sprememba ne bo možna. Za kosilo bo vsak dan na voljo dovolj časa (cca 2h). Cena na odraslo osebo in za otroke starejše od 13 let je 75€ za celoten tabor.  Za otroke od 4 – 12 let je doplačilo 35€/osebo.

Elektrika

Na voljo bo nekaj vtičnic za polnit telefone. Na lokaciji je prisoten telefonski signal za klice, internet pa deluje le na nekaterih mestih.

Kopalnica in Wc-i

Na prostoru je en kompostni wc ter luknja za kakanje, ki deluje kot normalni WC brez neprijetnih vonjev in je prijazna naravi (ne uporablja se vode za splahovanje). Če imate pred tem zadržke, vam lahko povemo, da so bili udeleženci lanskega tabora z samim delovanjem izjemno zadovoljni. Zgradili bomo tudi 2 tuša.  Pri umivanju v potoku in pri umivanju posode je prepovedano uporabljati sintetične detergente in mila, ker voda odteka direktno v zemljo.

Cena in prijave

Prostovoljci, rabimo vas!

Prostovoljstvo na divjem taborju je posebna izkušnja.

Daje ti priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor. Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. 

Število prostovoljskih mest je omejeno. Če te zanima kako bo potekalo prostovoljstvo, termini in kje potrebujemo pomoč, klikni na spodnji gumb.

Pogosta vprašanja

Kako se prijavim?

Prijaviš se preko typeform prijavnice, ki jo najdeš TUKAJ. Po prijavi boš v roku 1/2 dni prejel/a račun na tvoj email. Po plačilu računa na naš TRR bo tvoja prijava potrjena. Dodali te bomo na seznam gostov in ti poslali potrditveni email, ki velja kot vstopnica. Število mest je omejeno na 70 udeležencev. Če imaš kakšno vprašanje pokliči na 070 841 231.

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?

Ne. Udeležba je na voljo le za celoten tabor.

Kaj potrebujem s sabo?

S sabo potrebuješ svoj pribor in vse kar rabiš za kuhanje, hrano (če ne boš jedel/la z nami), svoj šotor, spalno vrečo, naglavno lučko in ostale kamping pripomočke. Stvari za osebno higieno. Joga blazino oz armaflex, kakšno dekco. Ne pozabi svojih glasbil za glasbo ob ognju 😉

Naravna biorazgradljiva čistila in milo. Na taboru je prepovedano uporabljati sintetične detergente in šampone. Pomivanje posode ti bo olajšal pepel, ki ga boš našla/el pri ognju.  

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

več kot 1 mesec pred dogodkom vrnemo celoten znesek plačila.
do 10 dni pred dogodkom vrnemo 80% zneska prijavnine..
manj kot 10 dni do 72 ur pred dogodkom vrnemo 50%.
manj kot 72 ur zadržimo celotno prijavnino.
– ne glede na odpovedni rok se zaračuna strošek administracije 10€.
V primeru neudeležbe zaradi nepričakovane bolezni in predložitve zdravniškega dokazila vam izdamo darilni bon v vrednosti vaše prijavnine, ki ga lahko koristite v enem letu za drug dogodek ali izdelke iz spletne trgovine v društvu Divja.
Prijavo lahko prenesete tudi na drugo osebo.
V primeru odpovedi iz strani društva Divja vrnemo celoten znesek.

Domači ljubljenčki?

Domači ljubljenčki so dovoljeni pod pogojem, da so socializirani in jih imate pod nadzorom. V preteklih letih smo imeli težave zaradi spuščenih psov naših udeležencev tabora, ki so se gibali izven našega tabora. Če svojega psa nimate pod kontrolo, ga pustite doma oz. ga obvezno morate imeti na povodcu. V primeru incidenta vas bomo primorani zaprositi, da psa odpeljete domov. Seveda je obvezno tudi pobiranje pasjih iztrebkov na področju tabora.

Za dodatna vprašanja pokličite pišite na naši Facebook strani ali preko emaila info@divja.net

Nekaj utrinkov od prejšnjih taborov, več slik poglej pod albumi na naši facebook strani:

Scroll to Top