Zakaj postati prostovoljka/ec?

Prostovoljstvo na divjem taborju je posebna izkušnja.

Daje ti priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor.

Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. S tem boš imel/a tudi zastonj vstopnino na tabor. V primeru, da se odločiš pomagati samo med taborom ali teden pred taborom boš za tabor upravičen/a do 50% popusta. Vsem prostovoljcem bomo v času njihovih delovnih dni zagotovili zastonj vegansko prehrano (zajtrk, kosilo, večerja in dostop do zdravih prigrizkov, sadja čez dan).

Število prostovoljcev je omejeno. Prednost bo imel/a tisti, ki se prej prijavi.

Kje potrebujemo pomoč?

 • pomoč v kuhinji
 • pomoč pri dekoracijah
 • pomoč pri vzdrževanju splošnega reda na taboru
 • usmerjanje pri parkingu, usmerjanje na recepciji
 • grajenje oz postavljanje vsega potrebnega pred taborom
 • čiščenje in pospravljanje po taboru

Kako bo potekal dan?

Od tebe pričakujemo 5 ur delovne meditacije na dan. Koordinatorji bodo vsak dan določili tvoje zadolžitve in ti nudili podporo pri izvajanju. Po opravljenih obveznostih boš imel/a na voljo prost čas za poležavanje od potočku, druženju ob mesečini, kramljanju z družbo, peki pic in sprostitvi. Med taborom pa seveda tudi udeležbi na delavnicah. Prostovoljci, ki pridejo za celotno obdobje 1 tabora (pripravljanje, tabor in pospravljanje) bodo imeli med taborom 1 dela prost dan. Kateri dan bo to, se bomo uskladili pred taborom, glede na to, katere delavnice bi kdo rad obiskal. Poskusili se bomo prilagoditi kolikor je to mogoče. 

Možni termini prostovoljstva so:

 • Celotno obdobje 4. tabora 23.7. – 4.8.
 • Samo med 4. taborom 29.7. – 4.8.  (v tem primeru plačaš polovično vstopnino na tabor, hrano imaš zastonj)
 • Celotno obdobje 5. tabora 20.8.-1.9.
 • Na 5. taboru in končno pospravljanje 26.8.- 1.9. (v tem primeru plačaš polovično vstopnino na tabor, hrano imaš zastonj)
 • Celotno obdobje obeh taborov (23. julij – 4. avgust + 26. avgust – 1. september)

Kakšni posebni pogoji?

Ker imamo za pripravo tabora na voljo le en teden, potrebujemo zanesljive prostovoljce. Da bi se izognili morebitnim težavam in hkrati zagotovili, da se bo k delu pristopalo resno, smo se odločili, da vsak prostovoljec pred začetkom prostovoljstva plača akontacijo 100€, ki se v primeru, da se prostovoljec drži svojih zadolžitev vrne ob koncu dogodka. V primeru prijave in odpovedi prostovoljskega dela ali ob neresnosti in neopravljanju svojih nalog, se akontacija zadrži. 

Še kaj kar moram vedeti?

Tudi v času pripravljanja tabora in med taborom bomo imeli na dnevnem redu deljenja, ki se bodo izvajala izven časa prostovoljskih ur. Deljenje se bo izvajalo v okviru skupine v kateri delaš. Deljenje ni nujno, je pa priporočljivo in zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš v prihodnje tudi s svojimi bližnjimi. Namen deljenja je, da damo vsakemu sodelujočemu možnost izraziti tisto, kar je v tistem trenutku v njem živo in kako se počuti. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje. Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsojanja.

Utrinki od lanskega pripravljanja tabora

Scroll to Top