Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

Zakaj postati prostovoljka/ec?

Vabimo te na čudovito prostovoljsko izkušnjo, ko skupaj pripravljamo prizorišče naših divjih taborov. Zberemo se par dni pred pričetkom dogodka in v super družbi pričaramo naravne kulise, udobne prostore, zgradimo vse potrebno … Med delom boš spoznal/a ostale prostovoljce, se preizkusil/a v novih veščinah, se udeleževal/a dnevnih sestankov in dobil/a izkušnjo iz ozadja – kaj vse pomeni Divji tabor iz organizacijskega vidika. Obljubljamo lokacijo v naravi, taborni ogenj, zdravo hrano, zanimivo delo, počitek, zabavo, izzive, ustvarjalnost, večere ob ognju in nepozabne trenutke z novimi prijatelji.

Prostovoljska izkušnja ti hkrati daje priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor.

Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. S tem boš imel/a tudi zastonj vstopnino na tabor. V primeru, da se odločiš pomagati samo med taborom boš za tabor upravičen/a do 50% popusta. Vsem prostovoljcem bomo v času njihovih delovnih dni zagotovili zastonj vegansko prehrano (zajtrk, kosilo, večerja in dostop do zdravih prigrizkov, sadja čez dan). Po koncu tabora pa si vzamemo en dan in gremo tudi na kolektivni izlet <3 

Kje potrebujemo pomoč?

 • pomoč v kuhinji
 • pomoč na stojnici in pri otroških delavnicah
 • pomoč pri vzdrževanju splošnega reda na taboru
 • prvi dan usmerjanje pri parkingu, usmerjanje na recepciji
 • grajenje oz postavljanje vsega potrebnega pred taborom
 • priprava lesa
 • čiščenje in pospravljanje po taboru

Kako bo potekal dan?

Od tebe pričakujemo 5 ur delovne meditacije na dan. Koordinatorji bodo vsak dan določili tvoje zadolžitve in ti nudili podporo pri izvajanju. Po opravljenih obveznostih boš imel/a na voljo prost čas za poležavanje, druženju ob mesečini, kramljanju z družbo, sprostitvi. Med taborom pa seveda tudi na udeležbi na delavnicah. Prostovoljci, ki pridejo za celotno obdobje 1 tabora (pripravljanje, tabor in pospravljanje) bodo imeli v tem času 1 dela prost dan. 

Kakšni posebni pogoji?

Ker imamo za pripravo tabora na voljo le nekaj dni, potrebujemo zanesljive, motivirane prostovoljce. Največ dela bo pri pripravi prostora z gradbeništvom, okraševanjem, kuhanjem, koordnacijo ter z iznajdljivimi rešitvami za (ne)predvidljive izzive. Vabljen/a, da se prijaviš in opredeliš kaj so tvoja znanja, kje si želiš največ doprinesti, ustvarjati.

Potrudili se bomo, da vas sprejmemo, a v primeru prevelikega števila prijav, bomo prostovoljsko skupino oblikovali koherentno glede na naše potrebe in  vaše sposobnosti. 

Prostovoljci na celotnem obdobju tabora se bodo k prostovoljstvu zavezali s podpisom pristopne izjave in plačilom povratne kotizacije v vrednosti 100€. Pristopno izjavo prejmete prostovoljci na vaš mail, ko sprejmejo vašo prijavo.

Prednost pri prostovoljstvu bodo imeli tisti, ki se lahko udeležijo za celoten termin; pred taborom, med in po. 

Letošnji termini prostovoljstva

Termini za prostovoljstvo so:

 • Celotno obdobje Sočutni: prihod v petek popoldne 28.6. do ponedeljka ponedeljka 8.7. zvečer
 • Prostovoljstvo med taborom Sočutni – v tem primeru se plača polovična vstopnina na tabor, kar je 166€ z vključeno hrano.  Prihod 3.7. popoldne do 18h. Odhod  7.7. zvečer, več kot dobrodošel/a, da ostaneš tudi 8.7.
 • Celotno obdobje za tabor Pogumni: v dveh delih – prihod popoldne 28.6. do srede zvečer 3.7.  +  prihod v torek zvečer 9.7., odhod 16.7. v popoldanskih/večernih urah oz. ko je vse pospravljeno. V tem primeru, vam za eno pot do lokacije povrnemo potne stroške po porabi.
 • Prostovoljstvo med taborom Pogumni: v tem primeru se plača polovična vstopnina na tabor, kar je 166€ z vključeno hrano. Prihod v sredo popoldne 10.7., najkasneje do 17h., odhod 14.7. zvečer.

Zadnja leta imamo v navadi, da se po taboru, verjetno bo letos to 17.7. še en dan podružimo in gremo nekam na kolektivni izlet in praznovanje. Zna biti ta dan že tudi 16.7., če do takrat vse pospravimo. Tako, da si za prostovoljstvo rezerviraj dovolj časa, da ne zamudiš tudi sladice ;

Moram vedeti še kaj?

V času pripravljanja tabora in med taborom bomo imeli prakse deljenja in delovne sestanke za organizacijo in pregled dela, ki se bodo izvajala izven časa prostovoljskih ur.

Namen deljenja je, da se skupina poveže in boljše spozna, pa tudi, da damo vsakemu sodelujočemu možnost izraziti tisto, kar je v tistem trenutku v njem živo in kako se počuti. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane zaupno v skupini. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svoj čas, da je slišan. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsojanja. Tako lahko kot mini skupnost tudi nagovorimo izzive, se podpremo in uvedemo izboljšave.

V prostem času se lahko predlaga dejavnosti, kjer podelite svoja znanja in zanimanja.
Utrinki od prejšnjih taborov

Scroll to Top