Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

3. DIVJI TABOR – SKRB ZASE

Pa je za nami še en DIVJI tabor. Najbolj transformativen doslej.

Dogajal se v čudovitem, na novo obnovljenem CŠOD Prvine v okolici Trojan. Spet smo zapolnili dogodek, zbralo se nas je namreč 64, toliko je bilo tudi prostora v domu. Na tokratnem taboru je bila tema Skrb zase, na katero pogostokrat pozabimo v tem hitrem tempu življenja. Zase smo skrbeli preko jutranjih meditacij, joge, Tai Chi-ja, zvočnega popotovanja, samomasaže, divjega gobarskega sprehoda, plesa srca, odpiranja zvoka preko delavnice Zvok Dih Glas, fraktalnih risb in moškega ter ženskega kroga. Med delavnicami pa je bilo za naše želodčke poskrbljeno z odličnimi veganskimi obroki. Ustvarili smo tudi 2 platni skupne slike z akrili. 

Močni procesi so se dogajali med udeleženci, intenzivna doživljanja in veliko čustev. 

Veliko od vas se je s takimi delavnicami srečala prvič in vesela sem, da ste šli preko svojih meja in se podali v odkrivanje nečesa novega.

Za tematiko tokratnega tabora in nadaljnega delovanja DIVJE sem bila močno inspirirana lani poleti, ko sem obiskala največjo alternativno skupnost na Švedskem v želji, da najdem vzor in vidim kako poteka organizacija na tako velikem nivoju. Angsbacka je skupnost, ki se čez celo leto ukvarja z organizacijo festivalov za osebnostno rast na različne teme. Jaz sem bila lani tam prostovoljka 40 dni. Med tem časom sem bila prisotna na treh različnih festivalih: No Mind festival, Yoga festival in Tantra festival. Angsbacka je zelo velika skupnost, ki deluje že več kot 20 let, na njihovem največjem festivalu No Mind pa je bilo lani prisotnih 1200 udeležencev in več kot 200 prostovoljcev. Še bolj fascinantno pa je, da celotna skupnost funkcionira na bazi prostovoljskega dela. 

Meni je ta izkušnja spremenila pogled na svet. Velikokrat so bile nekatere stvari zelo intenzivne, spoznavala sem sebe, končno sem si vzela čas zase in se odklopila od nenehnega dela. Začela sem risat z akvareli, spoznala sem, koliko dela me še čaka na osebni rasti. Velikokrat sem se počutila samo, velikokrat sem se počutila, da ne spadam tja in se ne vem vklopit. Veliko čustev je prihajajo iz neznano kod, na začetnih delavnicah sem se skoraj na vsaki razjokala. Velikokrat sem rabila samoto in k sreči sem imela svoj šotor postavljen sredi gozda. Presenečena sem bila nad odprtostjo ljudi, še posebno intenziven je bil tantra festival, kjer si slišal vzdihovanje in kričanje od užitkov na vsakem koraku. Res nekaj, česar nisem pričakovala ali bila na to pripravljena. Ta izkušnja me je dodobra zaznamovala in take dogodke, ki spreminjajo zavest in je njihov namen samozdravljenje v povezavi z naravo ter grajenje skupnosti je prihodnost DIVJIH taborov.  Če imate možnost, pogum in čas pa vam definitivno priporočam, da obiščete tudi Angsbacko. 

Pa da se vrnemo na naš tabor. Morda mi malo zmanjkuje tematik o čem pisat, saj sem si po svoji navadi, železni srajci, spet nakopala preveč dela in obiskala premalo delavnic.

Kljub temu pa sem imela možnost skozi cel tabor opazovati iskrive oči in nasmehe na obrazih udeležencev.

Uspela sem opaziti hvaležnost, povezanost in iskrenost ljudi, ki so se združili.

Uspela sem opaziti vezi, ki so se stkale med udeleženci, nova prijateljstva, odprtost pri skupinah deljenj.

Uspela sem opaziti notranje procese, ki so se dogajale znotraj udeležencev in so jim morda za vedno spremenili življenje in njihovo razmišljanje.

Mogoče ste prvi dan pri deljenju govorili še o vremenu in zastojih na cesti, medtem ko ste se zadnji dan odprli v svoje globine ter razodeli svoja čustva z ljudmi, ki ste jih prvič videli dva dni nazaj.

In te stvari so tiste, ki štejejo in mi dajejo zagon za nadaljne delo. Te stvari delam res s srcem in s pomočjo nenadomestljive SUPER DUPER ekipe! Neizmerno sem hvaležna za vse nove obraze, ki so se pridružili, še bolj pa za stare prijatelje in naše člane, ki ustvarjajo občutek DIVJE skupnosti in potrditve, da smo na dobri poti s tem, kar počnemo.

Vse kar si doživel/a na taboru je znotraj tebe, samo odkriti moraš pot do tja.

HVALA da ste. HVALA da ste se bili pripravljeni odpretI in biti iskreni. HVALA za našo DIVJO skupnost 

~ Iva

Leave a Comment

Scroll to Top