Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

5. divji tabor - nazaj k sebi

Odpočij si od kaotičnega sveta in prisluhni svojemu srcu.
Prepusti se ljubezni, odkrij svojo divjo naravo
in zasij v vsej svoji mogočnosti

27. avgust - 30. avgust, okolica Logatca

5. Divji tabor bo posvečen raziskovanju nas samih in spoznavanju povezanosti z vsem, kar nas obdaja. Program smo oblikovali z mislijo na odrasle udeležence, saj bomo obravnavali sproščanje od stresnega vsakdana, oživljali koščke nas, ki jih še nismo odkrili, spet zanetili ogenj strasti v srcih, se med sabo globoko povezali  in si dovolili zaupati našim občutkom. Tabor bo izveden v okolju brez elektrike in drugih motečih faktorjev sodobnega sveta, zato bomo še toliko bolj opazili preprosto lepoto, ki nas obdaja. 

Polnost življenja

Na svet privekamo neobremenjeni in z neomejenim potencialom. Ko rastemo to vedno bolj pozabljamo, dokler se ne znajdemo na ozki poti, ki navidez vodi v le eno smer. Skozi delavnice in aktivnosti, ki sprostijo naše blokade, si bomo dovolili izkusiti polno življenje, se sprostili in odklenili naše skrivne potenciale.

Deljenje užitkov

Ni lepše stvari od te, da posebne trenutke delimo z drugimi. Naučili se bomo izostriti naše čute, dajati, sprejemati in zaupati. Prepustili se bomo sensualnim gibom masaže in plesa, se učili sprejemanja in se udeležili delavnic, kjer se bomo globje povezali v parih. 

Zmaga ljubezni

Da lahko zdravo ljubimo druge, moramo najprej sprejemati in ljubiti sebe. Ljubeči odnosi z bližnjimi so največ, kar lahko dosežemo. Naučili se bomo postavljati meje in si dovolili izražati ljubezen do nas samih, da jo bomo lahko potem delili tudi z drugimi. 

Program

Jutranje prebujanje z meditacijo

V jutro bomo vstopili z nežnim prebujanjem telesa. Čuječe se bomo raztegnili ter prebudili vitalno energijo. Izvedli bomo nekaj ljubečih vaj za povezovanje in prebujanje s svojim telesom. Svojo pozornost bomo nato preusmerili navznoter. Skozi vodeno meditacijo bomo počasi umirjali svoj um in iskali vedno več stika z dihom in sedanjim trenutkom. Postopoma bomo začutili vedno več notranjega miru in povezanosti s sabo. Skupaj bomo podpora drug drugemu in bomo tako lažje ohranjali oazo notranjega miru. Na koncu bomo naredili kratko vajo hvaležnosti in se zavedali koliko čudovitih stvari, ljudi, priložnosti in krasnih daril je v našem življenju. Hvala življenje!

Ženske so z lune, moški so z marsa

Zakaj je, ko je težko damam, težko vsem?

Kako se dotakniti srca in ne ega moškega, ženske?

Kaj v odnosu med žensko in moškim potrebuje ženska in kaj moški?

Kako osvojiti srce in kako osvojiti srce ženske?

Kako privlačiti plemenite partnerje in razviti ljubezniv ter trajen odnos?

V čem je ključ zvestobe med žensko in moškim ter kaj pomeni prava zvestoba?

Kaj storiti, če sem neopazen/neopazna za ženske/moške?

Prijateljstvo med žensko in moškim?

V čem je v odnosih meja med naivnostjo in dobroto?

Kako partnerju, staršem, prijateljem in otrokom pomagati postati daleč najboljša verzija samega sebe?

Vprašanja, diskusija in odgovori.

Kako obvladati stres?

Stres je naš vsakodnevni spremljevalec in velikokrat se niti ne zavedamo, da smo v stresu. Delujemo v avtomatskem pilotu, medtem ko življenje nekako drvi mimo nas. Predavanje bo potekalo v obliki “satsang”. V prvem delu se bomo seznanili s tem “kako pride do stresnih reakcij” in “kako se to pozna na fizičnem telesu”. Drugi del bo oblikovan v smislu delavnice/tečaja, kjer se bomo spoznali z nekaterimi dihalnimi tehnikami in vajami za obvladovanje stresa. S pomočjo čuječnosti se bomo podučili “kako zmanjšati stresne reakcije, zmanjšati anksioznost in depresivna nagnjenja”. Za zaključek bomo izvedli čuječo meditacijo. 

Ples z zaprtimi očmi - shamanika

Na Divjem taboru bomo udeležencem ponudili edinstveno izkušnjo. Ples z zavezanimi očmi, ob spremljavi zvočnega vrelca SHAMANIKE. SHAMANIKA izvaja Terapevtsko Glasbo Sedanjega Trenutka, spodbujamo samozdravljenje, prebuditev iz iluzije materialnosti v Harmonijo, Ljubezen, Zdravje, Srečo. Zaupajte si in se prepustite zvočni fuziji akustičnih inštrumentov iz celega sveta v kombinaciji s človeškim glasom.  Dobrodošli tako plesalci, kot tudi glasbeniki s svojimi inštrumenti. Nekaj izsekov iz naših seans najdete na sledečem linku:

Joga in masaža v parih

Stopite na Pot čutnega povezovanja.

Delavnica nam bo dala znanje o tem, kako sprostiti napetosti v jogijskih položajih in se predati masažnemu dotiku v paru. 

Joga v parih v sebi skriva zakladnico načinov s katerimi poglobimo odnos do telesa in se naučimo energetsko povezovati.

Prebujali svojo življenjsko energijo in jo usmerjali v višje energetske centre. Skozi preplet različnih jogijskih položajev in dihalnih tehnik jo bomo dvignili v srce, kjer domujeta čutenje in predaja,  v področje grla, ki je povezano z neizrečenimi občutki in v področje med obrvmi, kjer se razvija intuicija.

Tajska jogijska masaža vsebuje mišično raztezanje in akupresurno pritiskanje na ustrezne točke. Edinstven program, ki pomaga spoznati telo in se z njim povezati. Pridobljeno znanje je uporabno v vsakdanjem življenju, ko se pojavijo togosti v vratu, ramenih in hrbtenici. 

Globokotkivna masaža je točkovna globinska masaža, ki sporoča čustvene travme shranjene globoko v mišičnem tkivu. Nudi podporo pri mehčanju psiho-fizičnih zakrčenosti in odpravljanu togosti, ki nas ovirajo v vsakdanjem življenju in nam onemogočajo notranjo rast in razvoj.

Akrobatska joga - Acroyoga

Akrojoga je vadba, ki združuje elemente joge, akrobatike in tajske masaže. Skozi igro in zabavo razvijamo mišice, gibčnost in ravnotežje. Vadimo zbranost, vztrajnost, komunikacijo in sodelovanje.  Delamo v skupinah, kjer je najmanj en varovalec. Baza je tista, ki je stabilna in umirjena na tleh ter vodi letalca, ki je čvrst, se zaveda svojega telesa in zaupa. Preizkusimo se v vseh treh vlogah, da vidimo kaj nam najbolj ustreza in razumemo kako se počuti drugi. Na začetku naredimo nekaj vaj sami, da uskladimo svoje dihanje z gibanjem, potem poletimo s partnerjem. Najprej osvojimo osnovne položaje, ki jih kasneje povežemo v tok, gibanje po zraku. Sledi sprostitev, drug drugemu se zahvalimo za vadbo z nekaj osnovnimi prijemi iz tajske masaže in se prizemljimo.

Labirint ljubezni

Zadnje čase smo prebili v čustveno težkem obdobju negotovosti in strahu. Labirinti so vzorci moči, ki od vekomaj spremljajo človeštvo. Lahko spremenijo našo energijo ali sprostijo miselne procese. V njih se ne moremo izgubiti, pot vedno vodi v središče in nazaj.  Na 5. divjem taboru bomo skupaj zgradili osnoven labirint ljubezni, imenovan tudi Venerin labirint, ki hkrati deluje kot labirint ustvarjalnosti. Labirint bo v kraj, kjer je postavljen, privabljal energijo ljubezni in ustvarjalnosti, inovativnosti, obilje in bogastvo. Prosto se bomo lahko sprehodili vanj in se prepustili njegovemu transformativnemu vplivu. 

Raziskovanje osebnih mej

Delavnica nam bo ponudila raziskovanje lastnih mej čez fizične vaje v paru in skupini. Okusili bomo kako je jasno stati v svoji moči, živeti, izražati svojo resnico ter kje se nam zatika, ko pridemo v sodelovanje oz. stik z drugimi. Nam hitro zmanjka besed, se prepustimo pritiskom, potlačimo lastno intuicijo ali reagiramo burno in glasno? Kaj je naš JA in kaj naš NE? Vse to in še kaj bomo odkrili skupaj v varnem prostoru.

Zvočna delavnica s himalajskimi posodami

Alja in Andreja vaju bova povabili v spoznavanje prvinskih zvokov preko raznolikih naravnih (terapevtskih) glasbil. Najprej bomo izkusili čudovito delovanje in vibracije himalajskih pojočih posod. Polagali jih bomo na telo in jih preizkušali v parih. Nato bomo opazovali kvalitete zvoka raznih ropotulj, zvončkov, šamanskega bobna, gonga in opazovali kako se naše telo odziva na njih. Del delavnice bo usmerjen v lastno intuitivno raziskovanje, del pa bomo izvedli skupaj preko različnih vaj v skupini. Zanimivo in negovalno bo. Delavnica je namenjena manjšemu številu udeležencev (do 16, prijave isti dan po zajtrku).

Izdelava makrame ogrlice s kristali

Sva Eva in Tea, prijateljice že dolgih 23 let in delujeva pod znamko Ethandcraft. Povezuje naju umetnost, restavratorstvo in zadnjih 5 let tudi ustvarjanje unikatnega makrame nakita. Po vseh teh letih učenja in odkrivanja res neverjetnih možnosti vozlanja sva se odločili, da najino znanje podeliva tudi z vami. (Prva delavnica bo potekala v sodelovanju z drušvom Divja.) Na delavnici bomo izdelali enostavno verižico – obesek s kristalom. Spoznali boste osnove makrame tehnike za ustvarjanje v prihodnje. Na voljo bo ogromno odtenkov vrvic in vse potrebno za ustvarjanje. Lahko prinesete svoje kristale, ki pa morajo biti v obliki kabošonov (prikazani na sliki), če jih nimate jih bo ogromno na voljo tudi pri nama proti doplačlu 10ih evrov.   Število mest je žal omejeno na 20 udeležencev, ker se morava posvetiti vsakemu od vas. Delavnica bo trajala predvidoma 4 ure. Veseliva se deljenja znanja in druženja z vami!

Ples 5Ritmov

Delavnica vas vabi, da se spoznate z osnovami prakse 5Ritmov. Preplesali bomo glasbeni val, kjer bomo povabili mehko, čuteče in  krožno gibanje, ki se povezuje z ženskim principom  (tekoči ritem) ter poiskali odločne in definirane izraze v ritmu stakata, ki se povezuje z moškim principom  ter raziskovali, kako se prepustiti alkimiji teh dveh principov v plesu, življenju, tukaj in zdaj v ritmu kaosa. Kaotični ritem je ljubimec, ki zahteva 100% predajo. Nagrada je lahkotnost, vitalnost in več življenske energije (lirični ritem). Zaključili bomo z meditacijo in umirjanjem (ritem globoke tišine). 

Dihalne vaje Wim Hof

Wim Hof tehnika v zadnjem obdobju postaja vse bolj znana, njene koristi pa so bile tudi znanstveno dokazane. Skozi tehniko vas bosta varno popeljala Jana in Žiga. Vsi ljubitelji adrenalina in željni poskusiti nekaj novega, mlajši in starejši se jima pridružite že navsezgodaj zjutraj ob potoku. Skupaj se boste nadihali in na varen ter zabaven način potopili v ledeni potok. Pred potopom v potok vam bosta predstavila vse koristi dihalne tehnike Wim Hof in izpostavljanja mrazu, kot tudi dihalno tehniko samo.

Bachova cvetna delavnica

Bachovi cvetovi nam na nežen, a učinkovit način pomagajo pri krepitvi našega notranjega ravnovesja. Z njihovo pomočjo hitreje in lažje stopamo po poti samozdravljenja. Vsak bolezenski simptom telesne, čustvene ali pa duševne narave, nam daje posebno sporočilo, ki ga velja v življenju spoznati, sprejeti in uporabiti. Kapljice nam pomagajo pri ozaveščanju naših negativnih osebnostnih lastnosti in njihovi transformaciji v pozitivne lastnosti. 

Na delavnici vam bomo predstavili vseh 38 Bachovih cvetov in njihov učinek, ter vam s tem približali enega izmed načinov kako si lahko pri določenih čustvenih stanjih pomagate sami. V kolikor se boste na delavnici navdušili nad kakšno Bachovo cvetico, pa se lahko naknadno o tem tudi posvetujete na individualnem svetovanju..

Telo Dih Glas

Področje grla in glasu je eno iz med najbolj obremenjenih delov našega fizičnega in energetskega telesa. Od zgodnjega otroštva, ko začnemo govoriti in nas okolica »vzgoji« da »utihnemo«, se naš glas omeji zgolj na priučen jezik v govornem razponu, ki sega le čez nekaj tonov. Posledično naše mišice pozabijo na zmožnosti s katerimi se rodimo. Glas velikokrat postane nefleksibilen, šibak, prepihan,… Lahko se pojavi strah pred njegovo jakostjo, pred tem, da bomo (ne-u-)slišani, ali da bomo zveneli narobe. Tako se v njem vsakodnevno kopiči veliko neizrečenega in neizraženega kar vodi do tenzij v mišicah in nepretočnosti energetskega telesa. Z odraščanjem postaja telo fizično manj aktivno. Življenje se vedno bolj pomika v um, kar nas velikokrat odtuji od telesa in našega naravnega refleksa dihanja. Pljučna kapaciteta se širi do približno tridesetega leta, po tem pa začne počasi upadati, kar z leti vpliva veliko procesov v našem telesu.   Na delavnici bomo začutili celostno povezavo med telesom, dihom in glasom. Opazovali bomo kaj vse se skriva v nas in našem vokalnem aparatu in kaj vse lahko izrazimo skozenj. Seznanili se bomo s preprostimi telesnimi in dihalnimi vajami, ki so povezane s tvorjenjem glasu ter z vokalnimi vajami. Preizkusili bomo kaj se z zgodi z glasom ko se povežemo s partnerjem ali skupino ter se naučili kako slišati in biti slišan.   

Astrologija

Življenje nam vsakodnevno nudi trenutke uvidov v kompleksnost obstoja, posameznikove osebnosti in družbenega delovanja, ki pa jih je težko zadržati v zavestnem delu osebnosti. Astrologija nam pri osebnem razvoju in soočanju z življenjskimi izzivi lahko pomaga s tem, da nam daje zemljevid posameznikove notranje strukture, ki v veliki meri vpliva na naše počutje in delovanje. Ozaveščanje čustvovanja, razmišljanja in ostalih vzorcev delovanja ter njihova zavestna koordinacija in spreminjanje, sta tako veliko lažji, saj nam naša astrološka mandala deluje kot kažipot s katerim se lažje orientiramo v svojem osebnem vesolju.Na astrološki delavnici se bomo seznanili z osnovnimi astrološkimi pojmi. Govorili bomo o elementih, planetih, znamenjih in astrološki mandali ter poskušali osvetliti njihovo medsebojno interakcijo in kako se le ta kaže v posameznikovi osebnosti in življenjski poti.

Ženski krog

Medtem, ko bodo moški na moški delavnici, se bomo ženske zbrale v svojem intimnem krogu, da podelimo našo unikatno lepoto, izkušnje in vedenja. Vadile bomo srčno izražanje in poslušanje. Priča bomo ena drugi in si tako dovolile, da skupaj ozaveščamo, celimo, rastemo in praznujemo. Kaj nam pomeni biti ženska in kakšne užitke in izzive nam to prinaša? Spoznale se bomo s taoističnimi vajami, ki podpirajo našo vitalnost in hormonsko ravnovesje ter povabile telesa v igrivo povezovanje v skupinah. Dobrodošle med sestre.

Tantra in kontrola izliva (delavnica za moške)

Delavnico vodi Aleksander Lah. Prezgodnji izliv je pogosta težava moških in ga pogosto spremljajo neprijetni občutki, saj želi z žensko potovati globlje in dlje, pa prezgodnji izliv to prepreči. Preko globokega ljubljenja želi z njo deliti ekstatične trenutke, ki ju povezujejo, dajo globino in krepijo odnos.

Prezgodnji izliv je normalna posledica trenutne družbe (vzgoja, porniči, naravna moškega…). Žal pa pogosto moški prevzame celotno odgovornost za neuspeh, kar pa pogosto spremlja krivda, sram in občutek manjvrednosti. Kar pa še ne pomeni, da se ne more naučiti drugačnega ljubljenja, kjer lahko z žensko potuje do globljih ekstaz in duhovnih stanj, brez da bi prezgodaj padel dol s tega divjega vlaka užitka.

Prepogosti izlivi izčrpavajo moškega in njun odnos, saj z vsakim izlivom izgubi določeno količino vitalne energije, kar se potem odraža v tem, da ne čuti privlačnosti do nje, da zgublja svojo moč, svojo odločnost, jasnost in ustvarjalnost in vedno bolj postaja pasiven, negotov in brez prave moške moči in ostrine. 

Na delavnici bomo nekaj časa namenili teoriji, dobili boste pa tudi praktične vaje za kontrolo izliva, kar pomeni, imeti izliv, ko to hočem, ne pa ko se to zgodi.

Naučili se bomo najti svojo idealno osebno frekvenco izlivov, torej na koliko časa lahko moški ima izliv in še vedno ostane poln življenjske energije. Pa tudi da ne bi imel v telesu preveč seksualne energije, ki povzroča podobne težave kot če jo je premalo. Iščemo torej ravnotežje.

Intuitivno petje ob ognju

Delavnica vas vabi, da se vrnete domov v svoje telo in odkrijete čarobni svet zvoka, ki čaka, da se prebudi in izrazi. Preko različnih gibalnih, dihalnih in vokalnih tehnik bomo ozavestili naš inštrument, ga uglasili s seboj in s skupino. Sokreirali bomo večer ob ognju in izkusili moč zdravilnega zvoka.

Osvobodimo orgazmično energijo

Na delavnici bomo vzpostavili energijsko pretočnost, ki omogoča samozdravljenje in doživljanje prijetnih občutkov v telesu. Osvoboditev telesa in razbremenitev dolgoletne navlake je lahko zelo močna in orgazmična izkušnja, polna notranje harmonije, blagodejnega stanja in blaženega počutja, ki se ga da spoznati le tako, da ga začutimo. V tako harmoničnem stanju in notranjem zadovoljstvu privlačimo k sebi vse kar je najbolje za nas: vso obilje, pravega partnerja, priložnosti in dosežke. S spoštljivimi vajami v parih bomo začutili kroženje božanske ženske in moške energije ter ju z občudovanjem doživljali in uporabili v opolnomočenje sebe in drugega. Ko senzibiliziramo telo in si ga dovolimo v polnosti čutiti, se nam odpre mavrični spekter občutkov in užitkov. Spoznali se bomo z močnimi in učinkovitimi tehnikami energijske tantra masaže brez dotika, ki nas razbremeni travm in blokad v obliki potlačenih čustev, ki so shranjena v telesu in čakajo na nežno pozornost, da se lahko sprostijo, kar pripomore k globokemu odkrivanja našega čutnega potenciala.

Skriti potenciali užitka v ženskem telesu

Kako odkriti in aktivirati skriti potencial ženskega telesa? Kako do več užitka in čutenja v spolnosti? Kako se povezati s svojo ženskostjo in svojim telesom, ter sprostiti blokade iz telesa, ki nam preprečujejo čutiti v polnosti? Preko predavanja in praktičnih vaj bomo spoznale vse o uporabi yoni jajčk, samomasaži prsi, yoni samomasaži, zavestnem dotiku ter še marsikaj zanimivega. Vodi tantrična terapevtka Urša Drabik – Shivani.

Poveži se s svojo božansko esenco

V sodobnem svetu, v katerem živimo, verjamemo, da smo vedno povezani, zahvaljujoč sodobni tehnologiji, vendar nam to dejansko povzroča nepovezanost. Naše življenje je preobremenjeno z vrtoglavim bombardiranjem informacij iz družbenih medijev, novic, radia, televizije. Vse več ljudi to občuti kot kopičenje stresa, tesnobe ali notranje praznine in se ločuje od zdravih in harmoničnih odnosov z drugimi in samim seboj kot mehanizem obvladovanja. Če opazuješ cvet, ga lahko zaznaš kot dar narave, ki nas spominja na absolutno lepoto obstoja? Ali ga lahko zaznaš kot odraz erotične igre med kozmičnim moškim in ženskim principom? Ali ga lahko zaznaš sebe kot tiha priča? To je naše bistvo. V tej delavnici te bova vodila, kako se ponovno povezati s svojim božanskim bistvom z uporabo močne starodavne tantrične tehnike.

spoznaj ayurvedo

Na predavanju bomo spoznavali osnovno izročilo ajurvede, ki zajema tri življenjske sile v
telesu, pet naravnih elementov in tri gune. Poglobili se bomo v tako fizični, subtilni kot
duhovni aspekt človeškega bitja ter spoznali prehrano, zelišča in življenjski slog za
posamezne telesne konstitucje – doshe. Pogovarjali se bomo o človeški psihologiji,
mentalnih impresijah in vzorcih ter razvijali in spoznavali koncept »healing-a«.

Vsakodnevna Deljenja

Namen deljenja je, da ima vsak udeželenec možnost izraziti njegove občutke v tistem trenutku. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje. Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. Skupine za deljenje bomo naključno ustvarili že prvi dan in take bodo ostale tekom celega vikenda. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsobjanja, hkrati pa je zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš tudi v prihodnje med svojimi bližnjimi.

Hitro spoznavanje

Veliko od nas ima težave s vzpostavljanjem prvega stika. Še posebej, če pridemo nekam sami in nikogar ne poznamo. Zato bomo prvi dan po uvodnem krogu eno uro namenili hitremu spoznavanju en drugega. Naključno pomešani se bomo za par minut srečali drug z drugim in si povedali nekaj o sebi. Tako bomo dosegli bolj sproščeno vzdušje že od začetka.

Izvajalci in ekipa

Andrej Pešec

Ženske so z lune, moški so z marsa
Andrej Pešec, univ. dipl. pol., vedski psiholog in pedagog ter strokovni sodelavec preko 150 zavodov v Sloveniji in na tujem. Za njim je preko 1000 interaktivnih predavanj, ki jih krasijo nenavadni življenjski primeri in praktična sinteza sodobnih znanj, zgodbe ter motivacije.

Marijana Đukanović

Kako obvladati stres?
Marijana Đukanović je intuitivna in energijska terapevtka, ki raziskuje svet naravnih ritmov in ciklov tako na osebni ravni, kot tudi v prostoru. Pri svojem delu uporablja vedska znanja (Djotiš in Vastu), znanja coachinga in kvantnih metod samozdravljenja. Pomemben ji je človek, narava in človekov odnos do nje. Pomemben ji je svet in naše bivanje na njem. Zato jo večkrat zasledimo tudi v različnih bivalnih okoljih, ko je potrebno energijsko očistiti ali urediti bivalni in poslovni prostor.

Andreja Kranjc

Ženski krog, Raziskovanje osebnih mej in Zvočna delavnica s himalajskimi posodami
Andreja Kranjc je rojena optimistka, raziskovalka nevidnega, zagovornica naravnih načinov in zaljubljenka v življenje.

Po diplomi iz kulturne etnologije in antropologije je izbrala popotniški način življenja, ki ji je omogočil nov vpogled v bivanje izven njenih con udobja. Je navdušena učiteljica in vaditeljica joge smeha z mednarodnim certifikatom, ki ga je pridobila pri ustanovitelju dr. Madanu Katarii.

Izvaja tudi individualne zvočne tretmaje s himalajskimi posodami in pa negovalne Acess Barse in energijski Facelift. 

Zardi vere, da smo lahko precej bolj povezani z naravo in našo lastno naravo znotraj sebe v zadnjem letu srčno vodi ženske kroge ter delavnice, da se s sestrami skupaj podajo v raziskovanje svojih teles, notranjih darov in virov vitalnosti.

Ajda Flašker

Jutranje prebujanje z meditacijo
Sem doktorica Bioznanosti, ki se mi je življenje nekajkrat obrnilo na glavo in me pošteno streslo iz cone udobja. Potem ko sem nekaj let nazaj pustila službo znanstvenice in se z enosmerno letalsko karto podala na drug konec sveta se je v meni premaknilo marsikaj. Večletno potovanje globoko vase in bivanje v različnih ashramih po svetu me je pripeljalo do mojega pravega poslanstva: ljudem pokazati pot do notranjega miru. Skozi povezovanje s seboj, svojo notranjo oazo miru ter umirjanjem uma. Notranji mir je nekaj kar se ne da kupiti za noben denar, a je hkrati nekaj kar vsak izmed nas nosi v sebi. Včasih zgolj ne vemo na katera vrata potrkati. Sicer sem energična in vesela oseba, ki se navdušuje nad naravo in pristnim povezovanjem ljudi. Ko začutimo sebe in drug drugega, brez mask in ostalih nepotrebnih okraskov. Vedno znova sem hvaležna za vse izkušnje, ki mi jih prinaša življenje in se veselim vsakega trenutka posebej!

Dejan Žuna

Joga in masaža v parih
Tantrik, mag, filozof, izkušen učitelj joge (IRJU 600), meditator, maser, popotnik, praktikant borilnih veščin, raziskovalec gibanja Dejan je od malih nog povezan z duhovnostjo. Že v najstniških letih je začutil povezavo s krščanskim in vajšnavskim okoljem, kasneje pa ga je pot vodila v svet, kjer se je pobliže spoznal s filozofijo hinduizma in budizma. Zanimajo ga filozofija duhovnosti, preučevanje duhovne literature, psihologija človeškega uma, meditacija. Na svojih programih prepleta različne zvrsti joge, rad raziskuje neustaljene vzorce gibanja in telesno komponento povezuje s filozofijo, ki se poglablja v spoznanje zakonov bivanja, odkrivanja smisla življenja in osvoboditve iz kroga trpljenja. Na ravni uma želi v vadečih vzpodbuditi ponotranjene čutov in izostreno mentalno osredotočenost. Rad organizira interaktivne pogovore na temo duhovnosti in izkustvene delavnice, vodi različne programe joge in usposablja bodoče učitelje joge. Zase pravi, da ni učitelj, le človek, ki je dlje časa preživel v tišini.  Dejan ima najvišje strokovne jogijske nazive, a se z njimi ne poistoveti. S prakso joge se je srečal leta 1991, svojo učiteljsko pot pa je začel leta 2008 v Indiji. Do danes je vodil več kot 3000 ur programov joge. Pridobljeno znanje tradicionalne joge je nadgradil s sodobnimi spoznanji jogijske prakse na usposabljanjih doma in v tujini. Verjame, da je bistvo rasti in razvoja lastno raziskovanje, ki poveže pridobljeno znanje skozi izkušnjo v celovito spoznanje. Z Natašo vodita Joga šolo POT JOGE, ki je registrirana pri Joga združenju Slovenije in pri Svetovni zvezi joge Yoga Alliance ZDA, v sklopu katere usposabljata učitelje joge, organizirata tečaje joge, tematske delavnice in joga oddihe. Sta soustanovitelja in strokovni vodji Joga studia Yoga Yama, Ljubljana-Šiška.

Živa Stojanovič

Akrobatska joga - Acroyoga
Živa je samozaposlena v kulturi in vodi tečaje akrojoge, cirkuške delavnice ter jogo za otroke na Centru plesa Maribor in drugje. Končala je šolo uličnega gledališča ŠUGLA v Ljubljani in šolo za cirkus in ulično gledališče CAU v Granadi. Akrojogo je začela trenirati pri Leteči jogi in tam tudi vodila svoje prve delavnice. Veliko cirkuško-pedagoških izkušenj si je nabrala pri Cirkokrogu in na Waldorfski šoli v Ženevi, kjer je delala kot prostovoljka. Je tudi permakulturna načrtovalka in gozdna raziskovalka.

Aleksander Lah

Tantra in kontrola izliva (delavnica za moške)
Aleksander je terapevt tantrične masaže in vodi tantrične delavnice in treninge za moške, ženske in za pare. Več o Aleksandru lahko prebereš tukaj.

Alja Petric

Telo Dih Glas in Zvočna delavnica s himalajskimi posodami
Alja je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Študira jazz petje na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani.

Njena glasbena raziskovanja segajo od interpretacije glasbenega izročila raznolikih kultur, do projektov uglasbene poezije, jazza  in sodobnih eksperimentalnih zvočnih performansov. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. 

Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Akademiji v Zagrebu in si pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«.

Martina Motl

Ples 5Ritmov in Intuitivno petje
Zaljubljena v življenje, predano držim prostor in spodbujam transformacijo ustvarjalnosti in zdravljenja v skupinah, kjerkoli učim. Bodisi, da sem v učilnici srednje šole, kjer poučujem umetnost zadnjih 15 let, na odru gledališča, kjer ustvarjam gledališke predstave, ob ognju ali na pevskem odru, kjer se pustim glasu, da poišče svoj izraz in nenazadnje na plesnem podu, kjer predano držim prostor za plesno prakso Gabrielle Roth, imenovano 5Ritmov (FB: Ples Ritmov Slovenija). V obliki delavnic in rednih tedenskih srečanj v Ljubljani in v tujini. Sem članica mednarodne zveze učiteljev 5Ritmov 5RTA, z certifikatom za poučevanje nivoja valovi (Waves), (5Rhythms Global)  in sem trenutno na šolanju za delo s čustvi (Heartbeat).

Eva Brovinsky

Raziskovanje osebnih mej
S telesom in gibanjem se ukvarjam že več kot 10 let. Sem embodied facilitatorka, učiteljica joge, akrojoge in maserka. Po letih intenzivnih gibalnih praks sem se v zadnjem letu usmerila v bolj subtilno plat giba, v raziskovanje in poučevanje odnosa do sebe in svojega telesa. Telo in to kar sem dojemam kot eno. Telo je prostor v katerem so utelešene vse naše izkušnje in občutki. Priti v stik s svojim telesom pomeni priti v stik s sabo. Gib, drža, dihanje neposredno govorijo našo zgodbo, hkrati pa so tudi ključ do zavestne spremembe stanja uma. V svojem delu vam želim na enostaven in konkreten način približati jezik telesa, da se lahko ponovno zaveste sebe, si povrnete izbiro o svoji prihodnosti in niste več le suženji starih navad.

Urša Drabik

Skriti potenciali užitka ženskem telesu
Urša je tantrična terapevtka, zvočna alkimistka in učiteljica joge. Njena pot se je začela deset let nazaj na duhovnem potovanju v Indijo. Tam se je pobližje spoznala z jogo, meditacijo in holističnim zvokom. Že od najstniških let pa jo je zanimalo raziskovanje spolne energije. Kasneje se je srečala s tantro in tantrično masažo, ter začela intezivno raziskovati terapevtske učinke spolne energije na telo in duha, kar je trenutno njena največja strast. Na različnih izobraževanjih in delavnicah doma in v tujini se je spoznala s tantrično masažo, različnimi tehnikami body work-a in zavestnim dotikom. Kasneje je izpopolnila svoje znanje na izobraževanju za tantrično Dakini in pridobila certifikat za tantrično terapevtko. Svoje znanje združuje v svojih tantričnih seansah, ki jih profesionalno izvaja od leta 2016. Poleg tega občasno vodi delavnice za ženske, in delavnice tantrične masaže skupaj z Aleksandrom Lahom. Na področju tantre, tantrične terapije in tantrične masaže se stalno izobražuje in dopolnjuje svoje znanje. Za svoje delo uporablja in združuje različne pristope iz tantre, taoizma in šamanizma.

Denis Forte

Osvobodimo orgazmično energijo
Po izobrazbi sem doktor znanosti s področja robotike, po srcu pa energijski terapevt in tantrični učitelj. Inženirsko ozadje je pripomogel k temu, da lahko dovolj strokovno pristopam do spiritualnih področji in kvalitetno ustvarjam povezave med znanstvenim svetom in svetom subtilnih energij. Učinkovite prakse meditacije, joge in tantre so me oblikovale v močnega terapevta z energijami. Veseli me, da lahko svoje potenciale s tehničnega in duhovnega področja kvalitetno združim in pomagam ljudem. Moje poslanstvo je omogočiti ljudem, da si povrnejo svojo moč na čim več področjih. Kot tantrični učitelj, želim ljudem približati spoštljiv in zrel odnos do spolne energije, brez sramovanja in nepotrebnih tabujev, kajti ko se zavemo, da je spolna energija naša temeljna energija in nekaj najbolj naravnega kar lahko čutimo ter kvalitetno uporabimo prav na vseh področjih našega bivanja, lahko končno aktiviramo ves svoj speči potencial.

Andrej Kocjančič​

Astrologija​
Andrej se že nekaj let intenzivno ukvarja z astrologijo. Po izobrazbi je sociolog, zanima pa ga vse mogoče in včasih tudi nemogoče. Želi si živeti po lastnih principih in željah, zato je opravljal raznovrstna dela in si med njimi jemal daljša obdobja premorov, ki jih je izkoristil za raziskovanje sebe, vesolja, ljudi in narave. Od del je vredno omeniti predvsem delo z otroci s posebnimi potrebami in delo na zeliščni kmetiji. Dve zelo različni deli, ki sta mu veliko dali in ga o sebi in vesolju veliko naučili. Zaradi širokega spektra zanimanj in alternativnega pogleda na svet, se težko najde in znajde v ustaljenih družbenih okvirih, kar ga sili v iskanje oziroma ustvarjanje novih poti obstoja. Te poti so ga med drugim pripeljale tudi do bivanja v ekološki vasi v nastajanju in jadralnega padalstva, ki zadovoljuje njegov pustolovski duh. V zadnjem letu pa je zaključil uvodno izobraževanje na Inštitutu za psihološko astrologijo – IPAL. Po duši je izumitelj in pustolovec, včasih pesnik in filozof, pogosto psiholog in vse bolj in bolj astrolog.

Iva Hari

Organizatorka
Magistra farmacije, leteča farmacevtka in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo.

Zanima me milijon stvari, sem proaktivna, moje vodilo pa je razvoj na vseh področjih. Rada se kratkočasim s študiranjem zdravilnih rastlin, eksperimentiranjem v kuhinji, risanjem botaničnih risb ter z drugimi alternativnimi metodami, dogodki in ljudmi.

Še veliko neraziskanega se mi poraja ob odkrivanju nepoznanih občutkov in reakcij v meni in okoli mene.

Preko društva DIVJA želim približati naravo in osebni razvoj širši skupini ljudi. Svojo strast sem odkrila v organizaciji dogodkov, pri katerih je moje glavno vodilo “Ustvarjanje doživetij”. Neopisljivi so trenutki, ko vidiš skupino ljudi, ki uživajo ob tabornem ognju po tvoji zaslugi. Ker spomini so tisti, ki ostanejo. Moja želja je, da bi se s skupino podobno mislečih ljudi združili ter skupaj zaživeli v eko skupnosti, kjer bi ustvarili center za organizacijo dogodkov povezanih z naravo in delavnicami za osebnostno rast. S tvojo prisotnostjo na naših dogodkih sem korak bližje temu cilju. Hvala. 

Adrijan Bandelj

Organizator in delavnica Labirint ljubezni
Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani ekonomist, vendar sem se dolga leta bolj ukvarjal s sabo in problemi, ki sem jih videl v mojem življenju kot s katerokoli drugo zadevo. V zadnjih letih so se mi počasi odprle oči in tako je naneslo, da sem se udeležil 2. Divjega tabora. Tam sem odkril, da se cilji društva Divja ujemajo z mojimi, zato sem postal aktiven član in zdaj z veseljem pomagam pri organizaciji in izvedbi naših aktivnosti. Sem človek idej, vendar se hkrati zavedam, kako je za njihovo realizacijo pomembno prilagajanje in vsestransko iskanje pravih rešitev. Ko dobim inspiracijo, rad ustvarim kakšen likovni izdelek, ali kaj napišem.

Martin Vogrič Dežman

Fotograf
Po poklicu in duši sem fotograf, študiral sem na višji šoli za medijsko produkcijo – Inštitut in akademija za multimedije. Rad imam utrujene noge po dolgemu dnevu, mir pred sončnim vzhodom,  svetlobo čajnih sveč, metin čaj in temno čokolado.

Sem sproščen, rad opravim stvari počasi in z občutkom. Pritegnejo me žive barve in tihi trenutki zadovoljstva. Stanujem  v Ljubljani, v Rožni dolini, zraven majhne slaščičarne. Z mano živijo še moja punca Urška in psički Lučka in Marie.

Navdušujejo me pristni trenutki. Iskati, loviti, jih ujeti na najbolj zanimiv način. To mi je prava strast.

Jana Soban

Dihalna tehnika Wim Hof
Jana je velika oboževalka narave in alternative nasploh. To jo je nenazadnje tudi pripeljalo na pot raziskovanja divjih, ledenih voda in tehnike, ki jo izvaja Wim Hof. Rada se poglablja in raziskuje različne načine alternativnega zdravljenja ljudi in živali. Zadnje čase se ukvarja predvsem s tehniko torzijskega polja, ki ji ga je predstavil Tadej Pretner v enoletni šoli Osebne rasti. Obiskala je tudi bioenergetsko šolo Zdenka Domančiča. V prostem času je navdušena plezalka, kamor vedno vzame s sabo tudi svojo 4 nožno kožuharko Mojo.

Žiga Kovač

Dihalna tehnika Wim Hof
Žiga je raziskovalec alternativnih načinov zdravljenja. Zanima ga vse kar je povezano z naravnim načinom dvigovanja oziroma izboljšanja imunskega sistema, predvsem me zanima dihanje v povezavi z ledeno vodo. Obiskoval sem izobraževanje pri Tadeju Pretnerju, šolo pri Marjanu Ogorevcu ter izobraževanje Wim Hof metode pri Wim Hofu na Nizozemskem.

Neža Slak

Poveži se s svojo božansko esenco
Neža je tantrična in jogijska praktikantka in učiteljica. Potaplja se v razumevanje bistva življenja in sveta okoli nas s pomočjo starodavnih tradicionalnih duhovnih besedil in naukov, da bi s svojo transformacijo navdihnila druge. Vodi s svojim lastnim zgledom in pomaga ljudem, da ponovno odkrijejo svojo resnično naravo. S pomočjo orodij, kot je tantrična masaža, sproži pristno prebujenje v duhovno potovanje.
 
 
 

Benedict Newton

Poveži se s svojo božansko esenco

Benedict je že 17 let praktikant in učitelj joge, tantre, astrologije in šaivizma. Je navdušen privrženec tradicionalnih ajurvedskih naukov in raziskuje mistično naravo življenja ter analizira človeško psihologijo, odnose in medsebojno povezanost. njegova raziskovanja človeškega bistva. Pred kratkim se je preselil v Slovenijo, kjer bo z Nežo odprl novo šolo joge, katere cilj je pomagati ljudem, da se spomnijo globlje povezanosti in namena svojega življenja in odkrijejo, da je življenje pot neizmerne sreče in zdravja.

Tea Skupek

Izdelava makrame ogrlice
Sva Eva in Tea, prijateljice že dolgih 23 let in delujeva pod znamko Ethandcraft. Povezuje naju umetnost, restavratorstvo in zadnjih 5 let tudi ustvarjanje unikatnega makrame nakita. Po vseh teh letih učenja in odkrivanja res neverjetnih možnosti vozlanja sva se odločili, da najino znanje podeliva tudi z vami. (Prva delavnica bo potekala v sodelovanju z drušvom Divja.

Eva Drašak

Izdelava makrame ogrlice

Karmen Maser

Bachova cvetna delavnica

Ljubiteljica narave in živali. Po izobrazbi, farm. tehnik. Zaključuje izobraževanje za Bachovega cvetnega svetovalca (BFRP) pri Bachblüten Ausbildungs-Netzwerk, kateri deluje po smernicah Bachovega središča v Veliki Britaniji. Z Bachovimi esencami se je začela intenzivno ukvarjati pred petimi leti. Skozi čas so esence postale njen nepogrešljiv spremljevalec. Njen namen je s pomočjo Bachovih esenc in svetovanjem podpreti čim več ljudi pri vsakodnevnih življenjskih situacijah.

Mihael Imperl

Spoznaj ayurvedo
Moje življenje je pot razumevanja ter prebujanja notranje čistoče. Vsako sekundo imamo možnost harmonije in vitalnosti, živeti povezani z naravo in duhovnimi resnicami.
Pridobivanje znanje iz sveta tradicionalnih oblik zdravljenje ter joge mi pomaga skozi vsakodnevne preizkušnje ter navdihuje mojo umetniško stran. Glasba mi pomaga pri izražanju 
emociji ter deluje očiščevalno. Pisanje besedil ali ustvarjanje melodije resnično obarva prostranstva in vse kotičke, ki se skrivajo znotraj mene. Sem študent in učitelj, včasih poslušen
in discipliniran drugič spontan in kaotičen. Sprejemam tok življenja, ki mi odkriva kdo v resnici sem. Vsakemu posamezniku želim, da odkrije svoje poslanstvo ter hodi po poti ljubezni in sočutja.

Lokacija in spanje

Divji tabor bo potekal na travniku v bližnji okolici Logatca. Točne koordinate bodo dobili udeleženci po prijavi na svoj email.

Spalo se bo v lastnih šotorih ali brez šotora po želji. Okrog je gozd, tako da imate tudi opcijo viseče mreže – vendar pozor! Ponoči se zna kar shladiti, tako da si prinesite dovolj debelo spalno vrečo/deke. 

Ostale vitalne informacije

Hrana in voda

Glede hrane imate možnost, da si jo zagotovite sami ali da vam jo pripravimo mi. Če si jo boste pripravljali sami na ognju, je to dovoljeno na območju, kjer je skupno gorišče. Imeli bomo kotel in sač, ki si ga lahko izposodite, v primeru, da ga ne potrebujemo. Odprti ogenj naokrog po travniku ni dovoljen, lahko pa si prinesete s sabo plinski gorilnik. 

V naši kuhinji bomo kuhali vegansko hrano za prostovoljce in delavničarje (3 obroki dnevno + dostop do prigrizkov/sadja čez dan). Če želite, da kuhamo tudi za vas je možnost rezervacije prehrane za celoten termin. Zaradi logistike se je potrebno glede tega odločiti pri oddaji prijavnice. Cena za celoten tabor je 30€ po osebi.

Pitno vodo si prinese s sabo vsak sam. Na parceli teče potok, ki izvira v bližini. Voda je pitna na lastno odgovornost. 

Elektrika

Elektrike ni. Če želite ostati mobilni, si zagotovite kak power bank.

Kopalnica in Wc-i

Lani smo zgradili dva kompostna WC-a, ki delujeta kot normalni WC brez neprijetnih vonjev in sta prijazna naravi (ne uporablja se vode za splahovanje). Če imate pred tem zadržke, vam lahko povemo, da so bili udeleženci lanskega tabora z samim delovanjem izjemno zadovoljni. Kopalnice ni. Osrednji center dogajanja na taboru je naš dragi potok, kjer bo označen prostor za umivalnico. Tam se boste umili in osvežili obenem. Pri umivanju v potoku in pri umivanju posode je nezaželjeno uporabljati sintetične detergente in mila. Posodo bomo umivali s pepelom.

Cena in prijave

Zgodnje prijave do 20. julija 2020 - 139€. Prijava po 20. juliju 2020 - 169€.
Doplačilo za vegansko prehrano: 30€/osebo za cel tabor Vsi člani PRAVI DIVJAKI prejmejo 10% popust. Število mest je omejeno na 50 udeležencev.

Prostovoljstvo

Prostovoljstvo na divjem taborju je posebna izkušnja.

Daje ti priložnost, da se naučiš veliko novega, izkusiš, kakšno je življenje v skupnosti, rasteš kot posameznik ter s skupnimi močmi pomagaš luč sveta ogledati nečemu večjemu, kot je DIVJI tabor. Najbolje boš to izkušnjo doživel/a, če se nam pridružiš za celotno obdobje pred in med taborom. 

Število prostovoljskih mest je omejeno. Če te zanima kako bo potekalo prostovoljstvo, termini in kje potrebujemo pomoč, klikni na spodnji gumb.

Program po urah bo objavljen kmalu. Pričakujemo vas v četrtek 27. avgusta. Lahko se pridružite že dopoldne ter na skupnem kosilu. Uradni program z Uvodnim krogom je na sporedu ob 14.00.

Udeležence poletnega divjega tabora smo vprašali, kaj jim je bilo najbolj všeč

Vzdušje in energija, ki se je ustvarila med udeleženci na taboru.
Matej
Udeleženec
Čudovit prostor, zelo prijetna družba, odlična organizacija in lep, umirjen tempo. Pa hrana!!!
Maša
Udeleženka
Sproščenost, prijaznost, odprtost vseh vključenih. Veliko novih in zanimivih informacij. Večernje sedenje in petje ob ognju.
Sanja
Udeleženka

Cena in prijave

 Po prijavi prejmeš račun na tvoj email. Tvoja prijava bo potrjena po plačilu prijavnine, ki jo nakažeš na naš TRR. Namen: 5. DIVJI tabor. V roku parih dni po plačilu boš prejel/a račun na tvoj email. Za vsa vprašanja ali če bi želel/a plačati kako drugače (na obroke), pokliči Ivo na telefonsko številko 070 841 231.

Pogosta vprašanja

Kako se prijavim?

Prijaviš se preko typeform prijavnice, ki jo najdeš TUKAJ. Po prijavi boš prejel/a račun na tvoj email. Po plačilu računa na naš TRR bo tvoja prijava potrjena. Dodali te bomo na seznam gostov in ti poslali potrditveni email, ki velja kot vstopnica. Cena za zgodnjo prijavo do 20. julija je 139€, cena po 20. juliju pa 159€/osebo. Število mest je omejeno na 70 udeležencev. Če imaš kakšno vprašanje pokliči na 070 841 231

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?

Udeležba je zaradi logistike na voljo le za celoten tabor.

Kaj potrebujem s sabo?

S sabo potrebuješ svoj pribor, krožnik, steklenico za vodo in vse kar rabiš za kuhanje, hrano (če ne boš jedel/la z nami), svoj šotor, spalno vrečo, naglavno lučko in ostale kamping pripomočke. Stvari za osebno higieno. Joga blazino oz armaflex, kakšno dekco. Ne pozabi svojih glasbil za glasbo ob ognju 😉

Umivalnica bo tokrat v naravi, v potoku, ki je zelo čist, tako da je v njem prepovedana uporaba umetnih detergentov in mil! Pomivanje posode ti bo olajšal pepel, ki ga boš našla/el pri ognju.  

Domači ljubljenčki in otroci?

5. DIVJI tabor je namenjen odraslim. Otroke za ta čas dajte v varstvo in si privoščite oddih v parih 🙂

Domači ljubljenčki so dovoljeni pod pogojem, da so socializirani in jih imate pod nadzorom. V preteklih letih smo imeli težave zaradi spuščenih psov naših udeležencev tabora, ki so se gibali izven našega tabora. Če svojega psa nimate pod kontrolo, ga pustite doma oz. ga obvezno morate imeti na povodcu. V primeru incidenta vas bomo primorani zaprositi, da psa odpeljete domov. Seveda je obvezno tudi pobiranje pasjih iztrebkov na področju tabora.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

Ob odpovedi denarja ne vračamo, lahko pa vam pomagamo pri iskanju novega imetnika vstopnice (pišite nam na email info@divja.net). V primeru, da pride do višje sile kot je smrt v družini ali vaša poškodba vam vstopnico refundiramo.

Za dodatna vprašanja pišite na info@divja.net ali pokličite Ivo na telefonsko številko 070 841 231.

Nekaj utrinkov iz prejšnjih taborov:

Za več slik iz prejšnjega tabora klikni tukaj.

Scroll to Top