Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

Ženske imamo še toliko prostora za spoznavanje svoje ženskosti. Nismo bile naučene v polnosti ceniti svojih teles, poslušati njihovih modrosti ter intuicije in jih brez sramu, ponosno živeti. Prej nasprotno. Odrezane smo bile od lastnega vedenja iz globin, rahlo naglušne smo za šepete divje narave v nas in iz Narave. Zato je vsak vzgib, da se kot odrasle ženske zavestno vrnemo in spominjamo tega, veliko darilo. Kdo smo, zakaj, kaj so naše moči … in kakšne sence smo razvile, da smo se znašle v življenju od-cepljenem od svoje prirojene moči?

Toliko ljubezni še lahko odkrijemo v sebi. Podarimo si darilo ljubečega, plodnega in negovalnega časa zase v krogu z drugimi čudovitimi ženskami, sestrami. V krogu se srečujemo, da se bolje spoznamo, se povežemo, da ozavestimo svoje vzorce in se vzljubimo ter praznujemo točno take kot smo. 

Učimo se nazaj intime s sabo. Vedenja, Čutenja, Videnja. INTIMACY = Into me I see

Zato vabim ženske v krog. V kroge. Da spletemo varen prostor za intimo. Da se odpremo videnju vase, lastni ranljivosti in občutenju sebe v polnosti. Saj je v resnici to najlepše v nas, naša moč, da smo naravne, točno takšne kar smo v danem trenutku. Brez mask, pričakovanj in projekcij. Obenem nas kličem v krog, da občutimo kako je, če smo sprejete in ljubljene, brez tekmovalnosti, s podporo drugih čudovitih sester. Da smo ena ob drugi, ko raziskujemo in spoznavamo.

Ženske danes potrebujemo negovalne sestrske izkušnje, da se podprte pogumneje levimo v žensko za katero vemo, da smo se rodile.

O NAŠIH ŽENSKIH KROGIH SO SESTRE POVEDALE:

"Čudovit je sestrski krog z Andrejko 🙂 Hvaležna sem za prostor, kjer smo lahko ženske čisto svobodne, naravne, ustvarjalne in delimo med sabo globine svojih duš. Moja izkušnja je zelo pozitivna in negovalna in z vsem srcem jo priporočam tudi drugim ženskam. Mislim, da si vsaka zasluži to darilo, brez dvoma pa je sama s svojo prisotnostjo tudi darilo drugim. Hvala za čarobni krog, in še več krogov, prosim!"
Freja, 30
“Čisto vsak ženski krog je bil poseben in veliko darilo. Všeč mi je Andrejina iskrena predanost, neizmerna podpora in individualna spodbuda vsaki udeleženki. Ima zelo močen čut za povezovanje, odpiranje in vodenje, ki odpira ogromno skritih prostorov in dosega zelo močne globine.”
Alja, 34
“Ženski krogi so posebne magične izkušnje, kjer se povežem z deli sebe, ki so veliko let bili spregledani. Krogi mi dajejo varen prostor, da raziskujem svoje globine in širine ter se povežem z drugimi ženskami. Andreja nas vedno ljubeče in z veliko pozornosti vodi skozi procese in nam drži varen prostor. Močna podpora sester omogoča, da si upam iti globlje vase ter da se pri tem počutim varno in ljubljeno. Ženski krogi prebujajo v meni sestrsko povezanost ter ženskost v vsej svoji lepoti, divjosti in moči. Resnično sem hvaležna za vsako izkušnjo posebej. Velik hvala. Objem.”
Ajda, 33

Povabi se na...

Za več podrobnosti o posamezni delavnici, klikni na sliko

O meni

Kroge in delavnice z ljubeznijo in občudovanjem do sester vodim Andreja Kranjc. 

Že od vedno se rada gibam in plešem, svoje telo in sfere nevidnega pa preko giba, meditacij in plesa zavestneje spoznavam že od najstniških let. V zadnjih letih sem se na poti samospoznavanja in rasti začela še bolj zaljubljati v naše telo in vse potenciale, ki čakajo, da jim damo krila. Odkrivanje ženske v meni ter spoznavanje in sprejemanje menstrualnega cikla v samostojni praksi in kot ogledalo v partnerskem odnosu, mi je dalo ogromno uvidov. V tem procesu gojenja večje ljubezni do sebe sem se učila od krasnih, modrih oseb. Oči, srce in zavedanje so mi in mi odpirajo mnoge modre učiteljice in pa vse udeleženke dosedanjih delavnic s svojimi izkušnjami.

Klic in strast, da delim svoja znanja z ženskami je zadnja leta rasla, pa tudi vse več znank in prijateljic se je name obračalo individualno. Tako sem zelo hvaležna, da se v zadnjem obdobju vse več srečujemo v ženskih krogih, na daljših delavnicah, v virtualnih izobraževalnih krogih in kmalu tudi na več dnevnem oddihu. Vsebina vseh druženj je preko srčnega deljenja v varnem okolju, raznolikih vaj za ozaveščanje telesa, čustev in vzorcev ter zavestnega plesa usmerjena v spominjanje modrosti, ki jih že nosimo v sebi.

Sicer sem kulturna antropologinja in zvedava popotnica. Navdihuje in polni me narava ter petje in ples. Izvajam zvočne masaže s himalajskimi posodami in Access bars energijske tretmaje ter občasno vodim delavnice joge smeha.

Dobrodošle v mojo družbo.

Dobrodošle v družbo sester.

Ženski krogi

Namen naših srečevanj je, da se zavemo kako čudovite smo, kako čudovita so naša telesa in naša mati Narava. 

V to nas vabijo raznolike vaje, meditacije, ples, deljenje v krogu ter sama atmosfera, ki jo pričaramo vsaka s svojo iskro. Raziskujemo starodavne taoistične vaje za žensko vitalnost, mehčamo prostor srca, vadimo prisotnost in senzualnost, osvobajamo telo s plesom, gibom in glasom. Ena drugi smo ljubeča priča in si zrcalimo naše dušne prostore. Navdih, odgovor, učiteljice in sestre ena drugi. Skupaj celimo in negujemo resnico, svojo sočnost in srčnost.

Držim varen ljubeč prostor, da bi po koncu srečanj vse odšle domov s tistim prijetno toplim občutkom v srcu ali s prebujeno sočnostjo v sebi. Morda z nasmeškom ali aha ugotovitvijo, da je možno še mnogo več. Želim si, da bi začutile sestrstvo, ki mu pripadamo. 

Tako te draga še enkrat srčno povabim, da se nam pridružiš. Potujmo skupaj.

Vsako srečanje nagovarjamo drugo tematiko, od obredov prehoda, žensko-moških energij,  menstrualnega cikla, ljubezni, stika z lepoto, izražanja z glasom in našo prisotnostjo, odkrivamo lastne vizije, rane in sence, odkrivamo moč prednikov …

 

Če te mika udeležba na delavnicah, vabim, da v vprašalniku spodaj podeliš katere teme te najbolj nagovarjajo ali žulijo in bi si želela sestrske globine in dotika v to smer.

Če si že bila na kakšni ali večih delavnicah, vabljena, da izpolniš anketo in mi pomagaš razumeti tvoj vtis in želje za naprej.

Zmenki z luno

Pozimi 2019 smo začele z večernimi Zmenki z luno na Golovcu v Ljubljani, kjer smo se skupaj zbrale pod polno luno v gozdu, pomeditirale in se napojile v mesečini. Čudoviti nočni sprehodi se bodo spontano nadaljevali, včasih na polno, drugič na prazno luno. Morda jih kdaj združimo še z nočnim plesom. Vse dogodke najdeš TUKAJ, vabim pa te tudi, da se nam pridružiš  na FB Društvu DIVJA in v  FB skupini Srčne, sočne ženske.

ZMENKI Z MOJIM MENSTRUALNIM CIKLOM

Toplo vabljene na poglobljene interaktivne delavnice v spletnem krogu na temo našega čudovitega, a velikokrat nerazumljenega ženskega cikla.

Sama sem v zadnjih letih izkusila popolno preobrazbo odnosa do menstruacije, od bolečih, včasih neznosnih dni, ko sta mi šla krvavljenje in šibko telo na živce, prav tako ljudje okoli mene z željo, da čim prej mine .. do resničnega uživanja v tem času, prejemanja daril menstruacije, uvidov, miline in nege, ki ju rojeva zame ta čas ter do prepoznavanja valovanja energije, preko katerega telo surfa cel mesec. Razumevanje kakšne lastnosti so moja moč v določenem obdobju, ter kako se izmenjujejo in dopolnjujejo mi je pomagalo podreti veliko samokritike in siljenja sebe v pričakovanja in okvire kamor naj bi spadala vedno – čeprav se morda počutim drugače.

Ker zdaj obožujem svoj cikel in menstruiranje (včasih prav predem ob ugodja ali pa upam, da bi trajalo dlje) bi si želela, da bi to naravno danost kroženja prepoznalo čim več žensk.

Zato delavnice, zato izobraževanje in deljenje v krogu žensk, da se slišimo, naučimo, ozavestimo. Zato vabim v raziskovanje, opazovanje, saj šele, ko se stvari približamo, nežno in iz različnih pogledov, jo lahko resnično vzljubimo.

Zdaj je skrajni čas, da ta od narave dan ples hormonov, ki ohranja našo žensko plodnost sprejmemo kot darilo in ne prekletstvo, ki ga spregledaš, otopiš s tabletami, ignoriraš ali le vedno znova preživiš.

In najlepše pri ozaveščanju je, da se s spoznavanjem sebe, vzljubiš vsakič še malo bolj.

Oblikovala sem 5 srečanj, kjer bomo postopoma razkrivale mistiko, moči in izzive naših čudovitih menstrualnih ciklov. Začnemo z uvodnim splošnim srečanjem, ki bo najobsežneje in najdaljše. Na njem bomo pogledale v celoten cikel in naš odnos do njega, razjasnile bomo delovanje hormonov, kulturno ozadje, sram, tradicije in možnosti.

Ostali krogi bodo namenjeni vsakemu tednu cikla posebej v podrobnosti.

Srečanja bodo potekala kot spletni video klic, zato jih lahko izvajate iz kjerkoli; doma, na dopustu, v naravi.

Kaj vse lahko še ozavestimo? Kako se lahko še bolj vzljubimo?
Se nas že veselim!

V času izolacije smo srečanja v živo prestavile na spletno platformo in na pettedenski delavnici pogledale v globino in odnos z našim menstrualnim ciklom. 

Pretekle udeleženke so zadovoljne. Ena je bila tako nadušena nad učenjem, povezavo s sabo in navdihom, da se je je udeležila že dvakrat. Nekatere so po delavnici uspele prenehati z jemanjem protibolečinskih tablet, tudi vzpostaviti tak odnos z maternico, da so bolečine popolnom prenehale. Druge so poročale o uvidih, hvaležne za razumevanje do lastnega telesa in njegovih notranjih sporočil. Spoštovanju lastne lepote, modrosti in pripadanja energiji vesolja. Večini pa je  odzvanjal velik prostor, kjer se še lahko povežejo in vzljubijo svoje telo.

Dobrodošle!

Odzivi udeleženk prejšnjega cikla:

"Zelo sem hvaležna, da sem del teh zmenkov. Odprla si mi popolnoma novo obzorje. Hvala.🙏"
Monika, 34
"Božansko je bilo. 💕
Ajda, 36
Čestitam za najboljši zoom krog do zdaj! Super flow, super konstruktivno, super globoko in super tajming! Bravisssssimo! Neizmerno sem hvaležena, da lahko zorim s tabo.
Alja, 35

VEČDNEVNI ODDIHI IN ŽENSKI KROGI V NARAVI

V zadnjih letih smo izvedle že več nekajdnevnih ženskih oddihov. Zmeraj srčnih, navdihujočih, sestrsko hranljivih.

Prebudi Boginjo v sebi, Užitek v meni, V Polnosti Ženska. 

Večdnevni oddihi so potekali v jurti v bližini Ljubljane, sredi gozda blizu Kamnika, pa na turistični domačiji nad Mariborom. V nadaljevanju nas kličeta Posočje in bližina morja. 

 Program in vse informacije o preteklih dogodkih najdeš na Facebook strani, nov termini bodo še objavljeni. 

ŽENSKI VEČERI ~ negovanje ženske energije

Na ženskih krogih nam je bilo vedno zelo lepo in skoraj vedno do sedaj smo ugotovile, da si želimo še več. Zato se letos srečujemo vsak teden, ob sredah zvečer 🙂 Začenjamo počasi, nežno, da se brez hitenja čuječe začutimo, nato podelimo svoja občuteja, izkušnje z določeno temo, ki pa jo največkrat izkusimo preko določenih telesnih vaj, plesa, dotika, dela v skupini ali parih. 

Ženske potrebujemo še več stika z našimi telesi, z notranjimi vzgibi, z glasom, ki nam znotraj šepeta ali rjovi. Dajmo si to svobodo in nego, povabilo v užitek utelešanja sebe. Skupaj bomo slavile naša telesa ter dobro sestrsko družbo.

Dobrodošle vse, nobeno predznanje ni potrebno, le želja, da prisluhneš svojemu notranjemu kompasu. Dobrodošle točno take kot ste, umirjene, ponotranjene, divje, razigrane, tik pred menstruacijo ali na višku moči, zmatrane, naveličane, firbčne.

Skozi vaje, meditacijo, pogovor, ples, glas bomo raziskovale sebe, točno tam kjer smo, ker smo že dovolj, smo že ok in točno temu lahko damo izraz preko telesa.

Srečujemo se vsako sredo ob 19.30h v Ljubljani, za Bežigradom. 

Prispevek za srečanje je 20€, za 4 zaporedna 70€. 

Za dogodek so obvezne prijave 🙂 

OBREDI PREHODA
IN INDIVIDUALNA PRAZNOVANJA

Ob trenutkih velikih mejnikov v naših življenjih je čudovito prirediti zavesten ritual oziroma praznovanje tega kar se na novo rojeva. Spustiti staro in zavestno stopiti korak naprej v novo življenje ob podpori in pozornosti svojih bližnjih je lahko neizmerno lepa in pomenljiva popotnica. 

V današnji družbi obredom prehoda skoraj ne dajemo več pozornosti in družbeno jih le malokrat slavimo, pozabili smo na njihovo neizmerno moč. Prehajanje dekleta v žensko, ženske v mamo, mame v modro žensko. Zorenje. Rojevanje sebe. Umiranje v novo verzijo nas.

Kako bi tebi doprinesel ljubeč ritual, ko si bila še dekle? Kaj bi ti, odrasla ženska, danes povedala sebi v času, ko si bila še dekle? Kakšne resnice o tem kaj pomeni bivati tu in zdaj bi si podelila? Kako bi podelila ljubezen? Predstavljaj si …

Kaj bi povedala sebi o materinstvu, če si že mama, da bi lahko v to spremembo potovala bolj lahkotno in zavestno?

In kaj bi razodela zrela, modrosti polna starka sebi ob prehodu v jesen življenja? Koliko nepričakovanih in spregledanih darov čaka v tem obdobju?

Ob prvi menstruaciji in prehodu v ženskost

Le kako bi doživljale naše mesečno krvavljenje, če bi nas ob prvi menstruaciji krog starejših žensk v to uvedel, nam ljubeče razložil lepote in načine kako z menstruacijo živeti kot darilom in ne nadlogo? Koliko strahov, nevedenja in zmede, lahko prepreči tak zbor modrih ob boku mladenke. Kako posebno se lahko ona počuti, če jo ostale ravno zaradi darila prve krvi prepoznajo kot sebi enako in ji odstrejo tančico v svet njenjega plodnega telesa. Kakšne globinske in lepe povezave se lahko spletejo ob takih ritualih med sorodnicami in prijateljicami? Oh, vredno je obuditi ta starodaven obred in vrniti hvaležnost, milino in veselje ob rojevanju ženskosti.

DOBRODOŠLICA NOVEMU BITJU

Predstavljajte si, da vašemu novorojenčku vsi izbrani srčni prijatelji in družina izrečejo dobrodošlico. Mu že pred rojstvom ali v prvih tednih izkažejo veselje s katerim so ga pričakali in ljubezen katero mu želijo deliti. Predstavljajte si varnost in mir, ki jo vaše malo novo bitje občuti, ko mu vsak od njih pokaže, da ima podporo, učitelje, sopotnike. Da se veselijo učenj, ki mu bi jih radi predali in komaj čakajo, da spoznajo njegova darila, ki jih kot oseba prinaša na ta svet.

BLAGOSLOV NOVE MAME

Prav tako je potrebno blagosloviti novo mamo. Žensko, ki se je med porodom prelevila v novo sebe. Se odprla milini dajanja, se odprla svoji neizmerni notranji moči, se predala učenju materinstva in svojim novim globinam. Krog srčnih prijateljic, morda tudi mam, ji ob tem velikem prehodu lahko nudi velikansko podporo. Tako z bodrenjem, nasveti, ljubečim spremstvom, kot z konkretnimi dejanji pomoči: kuhanja, pospravljanja, varstva otrok, nege telesa, masaže, božanja, nakupov … Zavedanje, da nova mama v času okrevanja po porodu pa tudi kasneje, ni sama, je vredno bogastva. Vse prevečkrat namreč šele veliko mesecev kasneje, izvemo, da je bilo mami to izredno naporno obdobje, ko ni želela prositi za pomoč, čeprav je bila izmučena, morda izgubljena, žalostna ali ‘le’ osamljena.

Ritual slavljenja in prepoznavanja nove vloge ženske-mame je namenjen sidranju ljubeče podpore v lastni socialni mreži. Blagoslov mami pa je močen opomnik njene novo odkrite moči in darov, ki prihajajo z njo.

KRONANJE ZRELIH ŽENSK

V današnji dobi se vse manj zavedamo modrosti starejših okoli nas, prav tako pa imam občutek, da se niti same zrele ženske ne zavedajo kakšno modrost nosijo leta izkušenj, čutenja, opazovanja in zorenja.  Starešine v še prvinskih ali davnih kulturah ponosno nosijo vlogo modrih in jo zato z veseljem in zavedanjem predajo naprej svojim potomcem. Ljudje jih cenijo. Kaj pa danes? Lahko z obredom prehoda nadenemo ženski status in priznanje njenega doprinosa, ne pa napihnjene groze in bede zorenja, ki ga sprošča strah pred staranjem, ki se je tako razpasel v večinski sodobni kulturi. Obredov prehoda je ogromno. Vsaka ima svoje. Prehod, ker smo se končno odločile živeti v svoji moči. Prehod, ker smo si dovolile postati neodvisne. Prehod, ker smo sprejele svojo divjo naravo. Prehod v zdravilko. Biti videna, slišana, pogumna. In ko ženska začuti, da je zares … lahko to tudi ovekoveči, podpre s pričami, z ljubeznijo in prisotnostjo božanske energije, ljubezni, Velikega Duha, ali kakorkoli poimenujete univerzalno energijo vesolja.

Vsaka zgodba in vzgib sta individualna, zato je najboljše, da se odzovete notranjemu klicu in me kontaktirate preko andreja.kranjc@gmail.com. Pogovorili se bova o vaši situaciji, željah in skupaj oblikovali ritual, ki bi vas najbolj podprl.

Veselim se tega globinskega ustvarjanja z vami in vse podpore, ki jo lahko nudim.

Scroll to Top