Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

ZAKAJ ŽENSKI KROGI, ko pa vendar že imamo svoje prijateljice?

Ženski krog ni samo srečanje s prijateljico, ni le prostor, ker počvekaš in se nasmejiš, pohvališ za nove uspehe, frizuro ali obleko, se podpreš ali preživiš prijeten neobremenjen čas v znani družbi. Je vse to, ampak tudi še mnogo več.

Ženski zmenki v krogu so zavestno druženje, kjer se lahko zgodi vse zgoraj našteto, a obenem se osredotočimo na našo notranjost. Vzamemo si čas in se zazremo vase, v svoje sredice ..prečutimo in sestram v krogu podelimo kaj se ‘kuha’ v nas, v naši srcih, v naših maternicah. Kaj nas v tem obdobju navdihuje, kje se porajajo dvomi, kaj potrebuje celjenje in kaj le sprejemanje, nežnost in pričo odprtih src. Biti videna in slišana brez kritike je močno zdravilo. Biti sprejete take kot smo, kjerkoli smo v tem trenutku zdaj, je neverjetno. Sprostimo se, lahko samo smo, saj smo dovolj (Dovolj. Dovolj lepe, pridne, pametne, sexi, dobre, hitre, počasne, eko …karkoli si govorimo.) Ta občutek je nekaj velikega kar nam prinaša krog, nekaj kar je v današnji družbi vredno negovati.

Poleg tega, da podelimo del sebe in smo sprejete, v zameno dobimo vpogled v ranljivost, sanje, pogum in to najlepšo naravnost sester okoli nas. Ena drugi smo navdih, ogledalo in podpora. V tem kroženju v naše žmohtne globine ena drugo premikamo globje, se učimo (marsičesa pa tudi tega kako se imeti rade) in skupaj še bolj cvetimo.
Poleg srčnega deljenja besed, lahko v krogu čas namenimo tudi fizičnemu in energetskemu telesu. Ko našo pozornost premaknemo iz glave navzdol, se marsikaj spremeni. Kakor, da bi telo oživelo, dobimo ogromno prostora za zavedanje in opazovanje. Kako občutim svoj trebušček? Svoje prsi? Podplate, hrbtenico? Smo sproščene in ljubeče do svojega telesa? Vemo kako svoje stanje spremeniti, ko smo razburjene? Vemo kako prižgati ogenj v svojih bokih, le tako, same za svoj užitek? Smo si lepe?… Mnogo je vprašanj, ki si jih lahko zastavljamo na poti do zavestnega odnosa s telesom. V šoli so nas pri športni vzgoji učili le različnih športov in timskega duha, zato je tudi negovalen, ljubeč odnos s telesom lahko za marsikatero novo učenje.

Zato je tako plodno, če na krogu tudi migamo, zavestno, najprej počasi potem z našim lastnim ritmom. Iščemo, kaj je naše, kje smo v danem trenutku. Stopamo na novo ozemlje, preko meje udobja včasih in se učimo, odkrivamo, kaj deluje in hrani naše telo, naš tempelj. Same sebi smo povabilo v več nas. Raziskujemo dih in iščemo naravno erotično stanje naših teles. Igramo se v varnem prostoru za odkrivanje in doživljenje stvari, ki so zrele, da jih začutimo.

Včasih je del kroga ali delavnice tudi obred ali vaja, kjer v skupini ali parih ena drugo negujemo, pobožamo, pocrtamo. Prav lahko se zgodi, da se negovanje zaključi s pristnim objemom ali ležanjem ena ob drugi, globokemu pogledu v oči, ko s polno prisotnostjo slavimo ena drugo in smo popolnoma sprejete.

 

Oh sestre, in potem so na krogu vedno še tiste neopisljive globoke stvari, ki privrejo iz naših src ali grla, sočni ali solzni pogledi …trenutki, ko se v milini premikajo gore  🙂

Torej draga ženska, če te kaj od tega privlači ali čutiš trohlico firbca, klic k sebi ali plemenu, morda tudi, če začutiš trohlico strahu, pridi,pridi! Toplo si  dobrodošla, da se nam v krogu kadarkoli pridružiš. Če ti je ljubše priti v družbi svojih najbljižjih žensk, pridite skupaj. Ali pa sledi impulzu, če ga imaš in ustvari svoj krog. Vse več nas bo nahranjenih in negovanih, bolj bomo žarele in navdihovale sebe ter svet.

Leave a Comment

Scroll to Top