Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

kopriva za vsak dan

Pomlad je v polnem razmahu in večina nas ima malo več časa za potepe po naravi, kar lahko izkoristimo za nabiranje bogatih in svežih užitnih rastlin, ki jih srečamo na vsakem koraku. Tako nam ne bo treba na tržnico ali v tgovino, pa še telesu bomo privoščili meditativno stanje med iskanjem rastlinic, ter čistilno in krepčilno ob uživanju slastnih jedi, ki si jih boste pripravili.

Poleg divjih omakic, namazov, bogatih solat, maceratov in le žvečenja mimogrede, je možnosti priprave divje hrane neskončno. V tem zapisu z vami delim (moj jutranji) slastni napitek. Morda še koga navdahne, ki ustvarjanju svojega okusa, ki vas pocarta.

Torej moja osnova so koprive, vsak dan. Koprive (velika pest ali dve), svež ingver (cm ali dva), en velik svež datelj, ščep kurkume in cimeta (če želim, da me bolj pogreje) zmiksam. Včasih dodam polovico bio banane. Danes sem dodala rdečo peso in goji jagode in ščep mace. Zalijem s toplo izvirsko vodo, še enkrat zmešam. Prelijem v gurmanski kozarec, kjer imam od noči namočeno žličko chia semen in pomešam. In vuola to je moj jutranji ritual dajanja ljubezni mojemu teleščku ?

Ker ne dam veliko sadja, ta napitek ni sladek, a tako vsaj občutiš okus divjih rastlin in prav kmalu jih brbončice zelo vzljubijo.

Super je, da se lahko igraš in po navdihu in temu kar imaš doma dodajaš sestavine in ti ni nikoli dolgčas. Nobena šmensi sestavina ni potrebna.

Sama imam rada tudi svežo stebelno zeleno, jabolka, drugo divjo hrano (kozja nogica, kurja črevca, sveži listi lipe, bukve, gozdni regrat, cvetke…)

???

Vsa divja hrana sedaj izjemno blagodejno dene telesu, čisti kri, podpira čiščenje zastale jetrne energije in vnaša bogate rudnine in vitamine, ki jih vsebuje več kot gojeno sadje in zelenjava.

Jaz sem danes za piko na i, jutranjemu napitku dodala še žličko surovega kakava … in se prepustila užitku.

Katera pa je tvoja najljubša divja hrana?

P.S. Če še nisi te vrste Divjak/inja, ki se znajde med divjo hrano, si pa želiš poizkusiti njene okuse, nam piši, lahko ti jo naberemo in dostavimo tudi mi 🙂

Leave a Comment

Scroll to Top