Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

Gobarska delavnica s Katko

Gobe so čarovnija!

Preživeli smo čudovit dan s poznavalko determinatorko gob, članico mikološke zveze in prikupno čarovničko Katko. Spoznali smo zakaj so gobe magične, načine uporabe, kako jih nabirati in shranjevati ter najpogostejše usodne zamenjave. Gobe so na svetu dosti dlje časa kot mi in bodo še dolgo, ko nas več ne bo. Res so ena od najbolj magičnih stvari, kar jih lahko najdemo na Zemlji.

Na poti spoznavanja gliv nas je grelo jesensko sonce in drevesa so nas nežno božala in vabila v gozd. Košare smo napolnili s številnimi prebivalci dolenjskih prostranih gozdov. Na travniku smo v čarovniškem loncu nad ognjem z veliko kuhalnico zmešali gobe, zelenjavo in zelišča v božanski golaž. Za predjed smo si napolnili želodčke z domačim ajdovim kruhom, fižolovim namazom, vloženimi kostanjevkami ter čemaževimi popki. Sladkali smo se še z divjo kostanjevo kremo, pripravljeno iz kuhanih kostanjev, ovsene smetane, vanilije, ruma, ščepca sladkorja in pestjo dobre volje.

Sklenili smo nova prijateljstva in zgradili nove načrte za Divjo. Užili smo še zadnje lepe sončne dni preden pride zima.

Naj vam zaupamo še recept za dobro voljo: » dobra voljo najdete med drevesi, na soncu, med opazovanjem magičnega in barvitega sveta gliv, dobra volja je vonj jesenskih listov, ki grejejo zemljo, veter ki prepiha telo …. vse to in še.. Večkrat se odpravite tja … v naravo … na divje

Več gob z naše delavnice z opisi najdete tule, spodaj pa si oglejte še krajšo galerijo 🙂

 

Leave a Comment

Scroll to Top