Pridruži se nam na 9. in 10. DIVJEM taboru! www.divja.net

Odzven divjih trav


8. maj 2022, Izletniška kmetija Žunko,

Srednje nad Mariborom

Vabimo Vas, da se nam pridružite na edinstvenem zvočno kulinaričnem popotovanju po travniku. Kulinarične kreacije, kjer bodo protagonistke užitne divje rastline in cvetovi bodo uprizorjene s tradicionalnimi glasbili in glasom s strani glasbenice Alje Petric. Pozvani boste, da se zavestno in v tišini odpravite na prebujanje vaših čutil. Vsakemu hodu divjih jedi bo sledila intuitivna glasba, ki bo uprizorila pravkar okušene rastline. Vse jedi bodo sestavljene iz divje hrane, nabrane v okolici naše lokacije. 

Unikatno zvočno izkustvo

Doživite zvočni prostor izven mestnega vrveža, čebljanja telefonov in predvajalnikov glasbe ter izkoristite priložnost, da poglobljeno prisluhnete sami sebi. Prepustite se unikatnemu zvočnemu izkustvu, ki bo ob dobri kulinariki vse vaše celice prepojil in pobožal z valovanjem melodij in zvokov iz narave. Akustična terapevtska zvočila telo dosežejo skozi mnogotere reflektorje in ga povabijo k obnavljanju, razstrupljanju ter harmoniziranju.

Zavestna prisotnost

Naša pozornost je večino časa izgubljena in tava v mislih, bodočih opravkih, premlevanju odnosov in situacij. Na našem dogodku vas bomo pozvali k aktivni meditaciji in zavestnemu prebujanju čutil. Med pokušanjem jedi in poslušanjem odzvena divjih trav se bomo v tišini osredotočili le na eno čutilo in opazovali občutke, ki se nam pojavljajo v telesu. Telefone bomo za ta čas pospravili na stran.

Odkrivanje novih okusov

Prepustite se divjim jedem Vide in Ive. Okusite divjo hrano, ki je mnogo intenzivnejša in hranljivejša od gojene, saj raste tukaj že na milijone let. Naš namen je, da vas vzpodbudimo in navdušimo nad pripravljanjem divjih jedi tudi pri vas doma. Ob vseh jedeh bodo rastline predstavljene tudi na mizi v svežem stanju, da si jih boste lahko ogledali.

Iz divje kuhinje

Jedilnik

Z vami bomo

Vida Fugina je lastnica Izletniške kmetije Žunko, kjer nudi prenočišča domačim in tujim gostom. V svoji bogati kulinarični karieri z več kot 20 letnimi izkušnjami je s svojimi kreacijami navduševala goste na protokolarnih dogodkih državnega in evropskega nivoja. Svoje kulinarične veščine je izpopolnjevala na delavnicah cvetlične kulinarike pri baronici Jeleni De Belder v Belgiji. Na njenem posestvu, kjer bo tudi naš zvočno kulinarični večer je večkrat organizirala različne kulinarične delavnice, sodelovala je med drugim tudi s Sanjo Lončar.

 

Alja Petric, nekoč arhitektka, danes pevka, pedagoginja in vsestranska raziskovalka, posveča svoje življenje raziskovanju glasbene umetnosti, vodenju individualnih in skupinskih zvokovno-glasbenih delavnic, poučevanju petja in terapevtsktemu delu z zvokom. Zaključila je študij jazzovskega petja in pedagogike na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu, aktivna je na področju terapevtskega dela z zvokom, vodenja skupinskih glasbenih delavnic, individualnih tretmajev, pedagoškega vodenja skozi pravilno uporabo glasu in koncertnega nastopanja. www.aljapetric.com

 

Iva Hari je magistra farmacije in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo. Rada se kratkočasi z odkrivanjem sebe, nabiranjem rastlin in urejanju vrta ter eksperimentiranjem v kuhinji. V Ljubljani ter na spletu ima tudi trgovino DIVJA, kjer ponuja ljudem različne izdelke, knjige in terapevtska glasbila. Preko dogodkov, ki jih ustvarja želi približati naravo in osebno rast na preprost način širši skupini ljudi. Svojo strast je odkrila v organizaciji kreativnih dogodkov v povezavi z naravo. Zagon ji dajejo spremembe, ki jih opazi pri udeležencih. Njen cilj čez nekaj je živeti nekje v miru v naravi.

O izletniški kmetiji Žunko

Izletniška kmetija Žunko se razprostira na nadmorski višini 500 m. Ob sončnem vremenu ponuja čudovit razgled na mesto Maribor.

Vida je kmetijo v celoti renovirala. V njej se prepletata harmonija med avtentičnim slovenskim podeželskim stilom in note sodobne kreativnosti. Kmetija danes ponuja nastanitve za domače in tuje skupine gostov – prostora ima za 20 ljudi.

Pridih slovenskega podeželja se dodobra začuti tudi v izbi, ki je opremljena po zapovedih kulturne dediščine. Za renoviranim gospodarskim poslopjem, ki je danes spremenjen v knjižnico in prenočišča, se razprostira zeliščni vrt s starimi vrstami vrtnic. Vrtnice in ostala zelišča se uporabljajo za lokalno proizvodnjo eteričnih olj in hidrolatov Eywineo.

Cena in prijave

Cena na osebo je 50€
Če prideš v paru je cena 40€/osebo

Člani društva DIVJA prejmejo 10% popust!

Prijavite se preko spletne prijavnice TUKAJ. Po prijavi prejmete račun na vaš email. Po plačilu računa bo vaša prijava potrjena. 

Prenočišče

V primeru, da pridete iz dlje oddaljenega kraja in bi želeli prespati ter se odpraviti v nedeljo na pohod po okoliških gričih, nam sporočite, da vam pomagamo/svetujemo pri ureditvi prenočišča pri Vidi.

Kaj lahko pričakuješ?

Vitalno živo telo

Vibracije terapevtskih glasbil zavalovijo skozi celotni organizem, ga sprostijo, energetizirajo in revitalizirajo. Hrana, pripravljena z živimi sestavinami, našega telesa ne obremeni, ampak vse celice napolni z informacijo življenja. Ob simbiozi obojega boste polni, živi in nahranjeni celostno.

Nova znanja

Na dogodku boste spoznali užitne divje rastline, ki rastejo pred domačim pragom in na skoraj vsakem slovenskem vrtu kot “plevel”. Rastline se boste naučili nedvoumno identificirati, tako da jih boste od zdaj naprej lahko uporabljali za popestritev jedi tudi v domači kuhinji 🙂

 

Čutno izkušnjo

 Povabljeni boste na uživanje hrane in poslušanje zvokov v temi. Tako se bodo vaši čuti izostrili. Okusi postanejo bogatejši in zvoki intenzivnejši. Potop v temo vas bo globoko osvobodil. Misli Vam ne bodo uhajale na opazovanje in presojanje, saj se boste globoko skoncentrirali navznoter in doživeli edinstveno izkušnjo.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

Če pride do odpovedi iz naše strani, vam vrnemo denar v celoti.

Če se odjaviš – ne glede na odpovedni rok se dodatno zaračuna strošek administracije 10€.
Če odpoveš:
– več kot 1 mesec pred dogodkom vrnemo celoten znesek plačila.
-do 10 dni pred dogodkom vrnemo 80% zneska prijavnine.
-manj kot 10 dni do 72 ur pred dogodkom vrnemo 50%.
-manj kot 72 ur zadržimo celotno prijavnino.
V primeru neudeležbe zaradi nepričakovane bolezni in predložitve zdravniškega dokazila ti izdamo darilni bon v vrednosti tvoje prijavnine, ki ga lahko izkoristiš v roku enega leta za drug dogodek/storitev ali izdelke iz spletne trgovine www.divja.net/trgovina.
Prijavo lahko preneseš tudi na drugo osebo.

Če imate še kakšno vprašanje nas kontaktirajte preko info@divja.net ali pokličite Ivo na 070 841 231.

Scroll to Top