fbpx
Sporočamo vam, da jutri, 30.6. zapiramo našo fizično trgovino v Ljubljani in ostajamo prisotni na spletni trgovini. Osebni prevzemi bodo od 1.7. na voljo v Mariboru.

Jojobino olje, ekološko

7.1012.10

Odlično olje za vse tipe kože – vlaži, ne masti in deluje antimikrobno. Olje jojobe je pravzaprav vosek, zato je izjemno stabilno.

Počisti
Šifra: 07007-1 Kategorije: , ,

Jojoba je zaradi svoje kemične sestave eno najbolj uporabnih rastlinskih olj v naravni kozmetiki. Ker je pravzaprav vosek, ne oksidira, zato je izjemno stabilno. Jojobino olje se dobro ujema z našo kožo. Poleg tega, da zviša prožnost kože in preprečuje izgubo vlage ima antimikrobno delovanje, zato je posebej priporočljivo za nečisto kožo.

Način pridobivanja: hladno stiskano

Uporaba:

  • Ker je izjemno stabilno, je nepogrešljivo pri izdelavi krem, še posebej, kadar želimo v svoje kreme vključiti olja z večkrat nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki hitro oksidirajo (na primer olje konoplje, orehovo olje, svetlinovo olje, olje šipkovih plodov).
  • Priporoča se za nego suhih kot mastnih las. V kombinaciji z eteričnim oljem muškatne kadulje ali grenivke pripravimo oljno oblogo za lase, ki bo vzpostavila ravnovesje.
  • Za nego zrele kože ga kombinirajte z oljem šipkovih plodov, arganovim oljem ali oljem mareličnih koščic, za nego mastne in nečiste kože pa z lešnikovim oljem ali oljem grozdnih koščic.
  • Olje jojobe je tudi osnovno olje za izdelavo naravnih oljnih parfumov z eteričnimi olji.
Količina

50 mL, 100 mL

Scroll to Top