fbpx
Delovni čas trgovine DIVJA na Gosposvetski 7, Ljubljana: pon-pet, od 9 do 18. ure.

ČAROVNIŠKO HALLOWEEN RAJANJE V GOZDU

31. oktober 2020, vodice pri ljubljani

Vabimo te na čarovniško gobarjenje!

Tokratna delavnica bo prav posebna, saj bo potekala za noč čarovnic!

Vabimo te, da se našemiš, za buče in gobe pa poskrbimo mi 😉

Zbrali se bomo na parkirišču pri trgovini Bergant, v Vodicah pri Ljubljani

Dobimo se ob 9:00 pri trgovini Bergant, kjer pustimo avtomobile.

Nato se bomo skupaj odpravili v gozd. Na sms boste prejeli koordinate končne lokacije v gozdu, kjer bomo kuhali kosilo.

Gozd je mešan, tako da nam s tem ponuja zelo širok spekter različnih gob. Prav tako je nižinski, primeren za vse starosti, ne glede na fizično pripravljenost.

Nabiranje gob in skrivanje med drevesi

Med sprehodom skozi gozd bomo nabrali vse vrste gob in drugim gozdnih sadežev 😉 Sprehod bo trajal dve do tri ure. Mogoče se ti zdi veliko, vendar ne skrbi 😉 Še vedel/a ne boš kam je šel čas. Otroci se bomo med tem igrali skrivalnice med drevesi.

Gobarska razstava in kuhanje kosila nad ognjem

Po končanem sprehodu se bomo zbrali na prelepi jasi, kjer bomo skuhali kosilo. Ker bomo že lačni nas bo tam najprej pričakala MALICA. Vse nabrane gobe bomo razvrstili na užitne, neužitne, pogojno užitne, strupene in zdravilne. Naredili bomo veliko gobarsko razstavo, prav tako bomo gobe označili tudi z njihovimi imeni. Med tem bo čas za vprašanja, hkrati pa boste izvedeli veliko zanimivih informacij o gobjem kraljestvu 😉

Zakurili bomo ogenj in počasi začeli kuhati gobji golaž iz užitnih in pogojno užitnih gob, ki smo jih nabrali po poti. Slavko bo vsako gobo pred tem, kot jo bomo dali v lonec, skrbno pregledal!

Izrezovanje buč

Ker je noč čarovnic prav  poseben dan, bomo tistim, željnim ustvarjanja priskrbeli tudi buče za izrezovanje:) Buče si boste lahko odnesli domov, da bodo še nekaj dni strašile vaše sosede. Najlepša buča po izbiru strokovne komisije bo prejela DIVJO nagrado 😉

Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest! Tvoja prijava bo potrjena po plačilu računa. Število mest je omejeno.

Nekaj utrinkov iz prejšnjih delavnic

Ali si vedel/a, da pri nas raste več kot 3000 različnih vrst gob?

Kaj lahko pričakuješ po gobarski delavnici

NOVO MIKOLOŠKO ZNANJE

Če se na delavnico prijavljaš prvič boš nedvomno preseneč/a nad vsemi novimi gobami, ki jih bomo našli. Naslednjič se ti tako obetajo najdbe okusnih gob, tudi jurčkov in lisičk.

KVALITETNE FOTOGRAFIJE

V roku enega tedna po delavnici objavimo na našo facebook stran fotografije iz delavnice, kjer boš našla/el tudi slike vseh gob, ki smo jih našli. Tako jih lahko še enkrat pregledaš, da se ti bolj vtisnejo v spomin. 

SUPER DAN PREŽIVET V NARAVI

Preživeli bomo čudovit dan v naravi, ki ti bo dal novega zagona za prihajajoč delovni teden.

Vprašal/a se boš, zakaj gozda ne obiščeš večkrat. 

 

Kdo bo z vami?

Slavko Šerod

SAMOSTOJNI DETERMINATOR SVETOVALEC

Strokovni del gobarske delavnice bo vodil Slavko Šerod, samostojni determinator svetovalec (to je najvišji naziv ljubiteljskega gobarja v Mikološki zvezi Slovenija) in predsednik gobarskega društva Lisička Maribor. Slavko se z gobami aktivno ukvarja že več kot 25 let in je eden od največjih strokovnjakov v Sloveniji. Svoje znanje o gobah Slavko aktivno nadgrajuje, med drugim tudi z delom v Mikološki zvezi Slovenije, kjer je sodeloval pri številnih projektih.

Iva Hari

ORGANIZATORKA

Magistra farmacije, leteča farmacevtka in ustanoviteljica društva DIVJA. Zaljubljena v divjino in naravo. Zanimajo jo zdravilne in užitne divje rastline ter trajnostni samooskrbni način življenja. Njena želja je, da bi nekoč živela v eko skupnosti s podobno mislečimi ljudmi. 

Iva vodi delavnice nabiranja divjih rastlin, na gobarski delavnici pa bo koordinirala dogajanje ter se prelevila v fotografinjo in kuharico.

Cena in prijave

Pridem sam/a

25€/osebo + 5€ po želji za bučo

Dobil/a boš:
– malico
– kosilo iz kotlička
– strokovno vodenje delavnice
– kopico novega znanja o gobah
– kvalitetne fotografije
– bučo za izrezovanje
– čudovit dan, preživet v gozdu v dobri družbi

Pridemo z otroci

5€ za bučo, otroci do 10 let zastonj

Pridruži se na maškaradi in izrezovanju buč s celotno družino. Cena za otroka do 10 let je zastonj, tokrat, ko organiziramo posebno halloween delavnico pa 5€, da se nam pokrijejo stroški za buče.

Pogosta vprašanja

Kako se prijaviti?

Klikni na link zgoraj “Prijavi se zdaj”. Prispel/a boš na typeform prijavnico, ki jo izpolniš. Tvoja prijava bo potrjena po plačilu prijavnine na naš TRR račun. Podatki za nakazilo so: Društvo DIVJA, Trstenjakova 10, 9000 Murska Sobota, TRR: SI56 6100 0001 5136 033, Namen: Halloween gobarska pustolovščina, tvoje ime. Referenca ni pomembna.

Delavnico bi želela podariti kot darilo

Tudi to se da! Napiši nam email na info@divja.net ali nas še raje pokliči na 070 841 231. Lahko pa obiščeš našo spletno trgovino, kjer imaš na voljo darilne bone! Preseneti nekoga, ki ti je ljub 🙂

Kaj potrebujem s sabo?

Oblačila primerna letnemu času, košarico in nožek za nabiranje, nož za izrezovanje buč, svoj krožnik/skodelico, kozarček in pribor za gobov golaž in malico, stekleničko vode za pit in nekaj za pod rit 😉

Ali lahko s sabo pripeljem tudi mojega psa?

Seveda so vsi psi manjše ali večje rasti dobrodošli, če se držijo lastnika in so normalno socializirani. Nedvomno se bodo v gozdu neizmerno zabavali 🙂

Kako je s plačilom prijavnine in vračanjem, v primeru odpovedi?

Svoje mesto si zagotoviš s plačilom prijavnine. Če se delavnice zaradi kakršnegakoli razloga ne moreš udeležiti in nam to sporočiš 1 teden pred dogodkom ti prijavnino vrnemo. V primeru odpovedi manj kot 1 teden pred dogodkom ti prijavnino zadržimo. 50% vrednost od celotnega zneska pa lahko izkoristiš v roku 1 leta za naš drug dogodek ali kak izdelek/storitev iz naše trgovine.

Ali se delavnica izvede v vsakem primeru?

V primeru nezadostnega števila prijav bo delavnica prestavljena. Število mest je omejeno na 15 (odraslih) oseb. Tudi v primeru izredno slabega vremena je delavnica odpovedana. V primeru rahlih padavin se delavnica normalno izvede.

Ali si vedel/a, da ne smeš nabirati gob, manjših od 3 cm in da v enem sprehodu lahko nabereš max. 2 kg gozdnih sadežev?

Zadnje prijave – sprejemamo do torka, 29. oktobra do 22.00 ure.

Newsletter

Ti je všeč kaj počnemo?


Če nočeš zamuditi DIVJIH dogodivščin, se prijavi na naše novičke 🙂

Scroll to Top