fbpx
Dobrodošla/el na DIVJI! Obišči tudi spletno trgovino, kjer najdeš kvalitetne izdelke za zdravje in tvojo dušo ;) Brezplačna poštnina nad 66€

7. divji tabor - Igrajmo Se

Na že tradicionalnem 7. taboru se bomo posvečali igri in prebujali radovedni otroški duh, na katerega smo v odraslosti že malce pozabili. Vabimo te, da prebudiš svojo pozabljeno krativnost in se nam pridružiš na igrivih štirih divjih dneh.31. marec - 3. april, hotel cerkno

7. Divji tabor nas bo skozi različne delavnice popeljal nazaj k pristnemu duhu otroške igrivosti. Program je namenjen odraslim, ki iščete sprostitev od napornega vsakdana, imate dovolj monotonosti, želite prebutiti radovednost in začeti spoznavati sebe, svoje partnerje in okolico na bolj odprt način.

Svobodno & Kreativno izražanje

Ali vedno plešeš in poješ popolnoma sproščeno, brez misli in si preprosto dovoliš biti, takšen kot si? Izražali se bomo na karaokah divji petelin, impro teatru ter glasbi, zgodbarijah in svobodnem plesu.

Prebudi Otroka v sebi

Pridružil sem nam bo tudi cirkus! Zato, ker je pisan, pravljičen in poln letečih predmetov ter ljudi. Zabavali se bomo z akrojogo, poslikavo obrazov in skozi igrivo komunikacijo zdravili notranjega otroka. 

Za pogumne

Vas je kdaj zamikala igra z vrvmi in umetnost zavezovanja? Skozi senzualno igro bomo raziskovali naše osebne meje,  Sledili bosta igriva delavnica arhetipov samo za ženske in uskladitev svojih čustvenih vzorcev preko QiGonga za moške.

Program

Cirkuška delavnica

Cirkus nas očara, ker je pisan, pravljičen in poln letečih predmetov ter ljudi. Združuje zavzeto vadbo in prosto ustvarjalnost.

Na delavnici se učimo pravilnih prijemov in osnovnih trikov z različnimi rekviziti (žogice, keglji, rutke, poi, hulahop, palice, diabolo, kitajski krožnik), preizkusimo svoje ravnotežje (slackline, rola bola, hodulje) in izvajamo akrobacije ter človeške piramide.

S cirkuškimi aktivnostmi razvijamo motorične sposobnosti, osebnostne lastnosti in socialne veščine.

Vsak lahko preizkusi svoje ideje in prilagodi vadbo svojim možnostim. Razgibajmo misli in telo skozi igro!

Akrojoga

Akrojoga je vadba, ki združuje elemente joge, akrobatike in tajske masaže. Skozi igro in zabavo razvijamo mišice, raztegljivost in ravnotežje. Skozi različne položaje v paru (in ob pomoči tretjega za varnost) raziskujemo elemente gibanja, zaupanja in sodelovanja. Baza je tista, ki je stabilna in umirjena na tleh ter vodi letalca, ki je čvrst, se zaveda svojega telesa in zaupa. »V dvoje je lepše« pravijo. A je tudi mnogo več. Akrojoga poudari pomembnost uspešne komunikacije, vztrajnosti in zaupanja ter zahteva popolno prisotnost. Na delavnici se bomo naučili enostavnih, statičnih položajev, ki jih bomo pozneje povezali v gibanje po zraku. Vadba je primerna za vse starosti, nivoje, samske ali pare… Veliko letimo, padamo in se smejimo! Vabljeni na delavnico, ki bo zbudila otroka v vas in vas igrivo povezala z drugimi.

Tantrična igra z vrvmi

Vas je kdaj zamikala igra z vrvmi in umetnost zavezovanja? Skozi senzualno igro bomo raziskovali naše osebne meje, naš JA in naš NE, igro moči, sposobnost zaupanja, ranljivost in popolno predajo. Vrv bomo uporabili kot podaljšek našega telesa in komunikacije v interakciji z drugo osebo. Kje je meja in povezava med užitkom in bolečino? Kaj se zgodi, ko popolnoma spustimo nadzor in se prepustimo vodenju? Ali ima igra z vrvjo lahko tudi terapevtski učinek? Število udeležencev na delavnici je omejeno glede na število vrvi. Udeležba je obvezna v paru z osebo, ki ji zaupate. 

Igrivo telo po metodi feldenkrais

“It is in playing and only in playing that the individual child or adult is able to be creative and to use the whole personality, and it is only in being creative that the individual discovers the self .’’ – Donald Winnicott Igra je ključni element našega psihomotoričnega razvoja. Otroci se učijo izjemno hitro in učinkovito in to sposobnost ne omogočata volja in vztrajnost ali celo disciplina, temveč prav igrivost. Podobno lahko elementi igre zelo učinkovito vplivajo na naravno sposobnost vseživljenjsega učenja odraslih. To bomo s pomočjo telesa in gibanja raziskovali v uri in pol, ki nam bo namenjena. Metoda Feldenkrais je sistem somatskega učenja, ki z ozaveščanjem telesa in gibanja, na človeka deluje celostno. Temelji na predpostavki, da je način posameznikovega gibanja, delovanja in drže, neločljivo povezan z njegovim čutenjem, čustvovanjem in mišljenjem. V metodi Feldenkrais uporabljamo gibanje kot sredstvo za spoznavanje sebe, za prepoznavanje svojih nevro-mišičnih navad in njihove povezanosti s čustvenimi in mentalnimi vzorci. Ob tem odkrivamo nove načine in možnosti gibanja ter doživljanja sebe. Novo zavedanje nam omogoča, da postopoma spremenimo navade, ki nam povzročajo stanja napetosti in bolečine, ter s tem olajšamo neudobje in omejitve. Posledično se izboljša drža, koordinacija in vsesplošno psihofizično stanje ter počutje. Metoda Feldenkrais sloni na konceptu nevroplastičnosti, torej sposobnosti možganov, da se spreminjajo in reorganizirajo ter tvorijo nove nevronske povezave. Ozaveščanje skozi gibanje po metodi Feldenkrais so skupinske lekcije, pri katerih je ključni element usmerjena pozornost ob sledenju navodilom učitelja. So nekakšna meditacija v gibanju. Navodila poskuša vsak posameznik izpolniti v svojem ritmu, na svoj način in čim bolj udobno, z zavedanje posameznih delov telesa ter biomehanskih povezav. Pri podajanju navodil učitelj sugerira, kam usmeriti pozornost in kaj opazovati. Kljub temu pa so navodila le okvir, vsak posameznik je avtoriteta samemu sebi, saj je vsak proces raziskovanja in odkrivanja neponovljiv. Lekcije Ozaveščanja skozi gibanje so vsakič drugačne in vsaka pomeni edinstveno psihofizično izkušnjo. Izvajajo se v različnih položajih, ki spodbudijo raziskovanje novih načinov gibanja in nas pripeljejo do širše palete možnosti gibanja ter poglobljenega zavedanja sebe in svojega delovanja. Učenje je organsko, njegovi učinki pa takoj zaznavni – kot večja lahkotnost v gibanju, bolj celostno občutenje sebe, osredotočenost, sproščenost, stabilnost in večje zaupanje vase. 

Delavnica glasbene improvizacije

Na delavnici glasbene improvizacije se bomo osredotočili na tišino, zvok in glas. Raziskovali bomo različne načine igranja na klasična, ljudska in lastnoročno izdelana glasbila ter vsakdanje predmete. Poiskali bomo svoj glas in ga prepletli z glasovi drugih.

Zdravljenje notranjega otroka - igriva komunikacija

Pozdravi punčko v sebi in zaživi boginjo, ki si;  prebudi fantka v njem, da zaživi kralja, ki je.

Ko si dovolimo izražati otroka v sebi, ga zdravimo. Ko si me dovolimo izražati punčko v sebi, ga na lahkoten in igriv način povabimo, da on izrazi fantka v sebi in obratno. Tako se skozi igro in lahkotnost odvija zdravljenje skozi partnerski odnos. Vsekakor je to izražanje otroka v sebi primerno in enakovredno zdravilno tudi za samske. Preveč resnosti v odrasli dobi nas ukaluplja in ubija sijaj otroških oči, zven otroškega smeha in pogum otroških sanj, ki pa so tisto, kar smo prišli izraziti. Vse to še vedno živi v nas in v kolikor si tega ne dovolimo začutiti, raziskati in zares zaživeti, ne moremo utelesiti svojega polnega potenciala, svoje ženskosti/moškosti in kreirati svoje sanjsko partnerstvo, kariero, prijateljstva…življenje. Skozi igrivost dovolimo travmam, da se razkrijejo in tam jih lahko pričakamo z odraslo in zrelo ljubeznijo. Jih sprejmemo, objamemo, jim dovolimo biti in s tem tudi spustimo, transformiramo in z nekaj vztrajnosti, zavzetosti in nežnosti- pozdravimo. Pripadata nam mir in brezpogojna ljubezen. In takrat zares postanemo boginje in kralji, ki že vseskozi smo.

Na delavnici bomo prebujali otroško igrivost, zdravili notranjega otroka in skozi praktične primere ustvarjali boljše odnose, s sabo, partnerjem, prijatelji in življenjem.

Svobodni ples

Namen delavnice je ponuditi varen prostor za vaš ples. Anja vas bo vodila na začetku in na koncu, da se boste lažje sprostili in integrirali izkušnjo, sam ples pa je ne-voden in svoboden. Skozi glasbeno potovanje, se bodo odpirale različne notranje pokrajine, delavnica je namenjena vam in vašemu izrazu teh občutenj. Tukaj ni dobrega ali pravilnega gibanje, nihče vas ne bo opazoval in ocenjeval zato ste lepo vabljeni, da namenite ta čas izražanju na način, ki bo v tistem trenutku iskren in avtentičen.

Divja fermentarnica

Na delavnici spoznavamo kako enostavna in kreativna je lahko fermentacija. Tokrat bomo z uporabo bakterij in divjih rastlin ustvarii, okusne osvežilne napitke. Naučili se bomo kako lahko kar z domačega pulta, z uro vloženega časa na teden, postrežemo okusne žive veganske napitke in fermentirano sezonsko zelenjavo. Sodobni način življenja nas je prestavil v sterilno okolje in porast alergij je bil prvi znak, da smo šli z antibakterijsko gonjo morda malce predaleč. Vse bolj se zavedamo, da človek ni izoliran organizem, temveč sobivamo s kolonijami mikroorganizmov na naši koži, v nas in okolju. Ozavestili bomo, kako ravnovesje vseh treh biosfer izrednega pomena za naše zdravje in razpoloženje. Odkrili bomo alternativni pogled na umazane roke, koristi stika z raznolikim naravnim okoljem in kdaj si je zares potebno umiti roke, kdaj pa si s tem naredimo več škode kot korisiti. Delavnico bo vodil Uroš Švigelj iz Domača.si, kjer vodi lokalno ustvarjalnico dobrega počutja Domača.si, kjer se v koktajlu sreče mešajo tradicionalna znanja kmetijstva, zeliščarstvo, divja hrana, fermentacija in povezovanje z naravo preko intuativnega spoznavanja rastlin.

Spontano zgodbarjenje

Na delavnici se bomo igrali z besedami ter z njimi ustvarjali nore domišljijske svetove, nekateri bodo samo naši, nekatere pa bomo delili tudi z drugimi. Igrali se bomo tako z vsebino zgodb, kot načini pripovedovanja, se igrali z glasom, držo in atmosfero, ki jo čara pripovedovalec ter povezovali naše osebne zgodbe z izmišljenimi. Seveda pa bomo tudi veliko in osredotočeno poslušali, druge in sebe. Pridi (po)iskat svoj glas!

Impro TEATER

Gledališka improvizacija oziroma krajše impro je igra pri kateri ne potrebujemo ničesar drugega razen lastnega telesa in drug drugega. Gre za obliko igranja, kjer je najbolj pomembno biti in ostati tukaj in zdaj, se osredotočiti na svoje soigralce in opazovati, poslušati, se odzivati ter predvsem uživati ob morebitnih napakah, ki jih impro jemlje za svoje ter slavi. Na delavnici bomo spoznali nekaj impro iger, se poigrali, zabavali, skozi odzive spoznavali sebe in druge in slavili skupinsko spontano ustvarjanje.

Karaoke divji petelin

Karaoke divji petelin niso klasične karaoke. Kot se divji petelin s svojim perjem in petjem postavi pred samičko, tako se boste v skupinah postavili pred režijo svojih nasprotnikov. Skrbno izberite svoje 2-4 sotekmovalce in se v skupini odločite, kako boste odpeli (ali odplesali) svojo izbrano pesem. Nastope bomo ocenjevali vsi in sicer tako, da bomo z glasnim ploskanjem in vzklikanjem pokazali svojo  naklonjenost določeni skupini. Zmagovalci ne bodo odšli praznih rok. Prejeli bodo namreč veliko mero ego boosta in bogato-skromne nagrade iz strani našega Društva Divja. Poleg tega se jim bodo poraženci vsako jutro do konca tabora nežno priklonili v znak spoštovanja in občudovanja.

To so karaoke Divji Petelin!

kATERE ŽENSKE BIVAJO V TEBI?

Na delavnici za ženske bomo sestre skupaj potovale čez različne arhetipe, ki jih zavedno ali nezavedno utelešamo. Skozi igro in gib bomo občutile v katerem smo domače, kateri pa se nam zdi tuj, nepoznan. Znaš biti zapeljivka in divja ženska, arhetipa maldenke, nedolžne device pa se izogibaš? Ali morda ravno obratno? Se zavedaš koliko arhetipov živi in deluje v tebi? Bolj kot naše arhetipe raziščemo in sprejmemo v sebi, lažje potujemo od senčnih do sončnih aspektov, ki se izražajo v nas. Se že veselim, da se še bolje spoznamo in ozavestimo kako se arhetipi odražajo tudi širše v družbi. 

Swing

Swing je družabni ples v paru, ki je živahen, igriv in vesel. Temelji na sodelovanju, poslušanju drug drugega in odzivanju na izredno bogato swing/jazz glasbo. V uri in pol se boste pod vodstvom Sabine Blumauer naučili osnov tega plesa, tako da boste na swing glasbo znali zamigati, se odzivati na plesnega partnerja in uživati. 

sOOČANJE Z MOČJO ČUSTEV

Delavnica za moške. V obliki skupinske “igre” bomo raziskali teorijo 5 elementov tradicionalne kitajske medicine in uporabili QiGong tehnike za prepoznavanje, sproprijateljitev in uskladitev svojih čustvenih vzorcev. Sprostili bomo veliko omejenega, notranjega Qi, ga ponovno aktivirali, tako bomo naša negativna čustva transformirala v zavezniška.

LOV na zaklad

V najbližjem gozdu bomo za športne in manj športne postavili kontrolne točke, po katerih se bodo tekmovalci orientirali po prej prejetih navodilih. Najboljšo ekipo čakajo okusne in lepe nagradice, skrite v gozdu, ostali pa se bodo morali zadovoljiti z zašvicano majico in dobro predihanostjo 😉

Čutni laboratorij

Čutni laboratorij je eksperimentalni prostor, namenjen igri in raziskovanju dinamike dotika po sistemu Somatic Consent. V varnem prostoru bomo preko igre raziskovali dotik in interakcijo z drugimi osebami. Skozi sporazum bomo raziskovali svoje meje in svoje želje, ter se učili poslušati sebe, svoje telo in svoj avtentični jaz, ter pri tem enako spoštovati pri drugem.

Intuitivno petje

Delavnica vas vabi, da se vrnete domov v svoje telo in odkrijete čarobni svet zvoka, ki čaka, da se prebudi in izrazi. Preko različnih gibalnih, dihalnih in vokalnih tehnik bomo ozavestili naš inštrument, ga uglasili s seboj in s skupino. Sokreirali bomo večer ob zdravilnih zvokih, ki prihajajo iz nas in izkusili moč  primarnih instrumentov. 

Nabiranje divjih rastlin

Divje rastline so izjemne. Zato bomo na delavnici poiskali tiste najbolj okusne, zanimive in zdrave. Naučili se jih bomo prepoznati in se spraševali, v katerih receptih jih je smiselno uporabiti. Izvedeli boste, kako te rastline uporabljajo vrhunski kuharji in katerim kombinacijam se je vredno posvetiti, da iz navidez vsakdanjih rastlin nastane vrhunski obrok. Po delavnici nabiranja divjih rastlin sledi divja fermentarnica, kjer bomo nabrane rastline fermentirali in jim še povečali njihovo moč.

Vsakodnevna Deljenja

Namen deljenja je, da ima vsak udeželenec možnost izraziti njegove občutke v tistem trenutku. Skupine za deljenje so sveti prostor, kar pomeni, da vse, kar se zgodi v skupini, ostane v skupini. Med deljenjem drugih se ne komentira, niti se o tem ne pogovarja kasneje. Vsak dan se bomo zbrali v naši skupini in delili svoje občutke, razmišljanja, si zaželeli masaže, bili tiho, povabili na ples ali karkoli drugega. Ta čas bo namenjen tebi in vsak bo imel svojih 5 minut. Skupine za deljenje bomo naključno ustvarili že prvi dan in take bodo ostale tekom celega vikenda. To je čas, ki ga imaš, da izraziš svoje občutke in drugi ti prisluhnejo brez obsobjanja, hkrati pa je zelo dobra praksa, ki jo lahko uporabiš tudi v prihodnje med svojimi bližnjimi.

Izvajalci in ekipa

Mateja kodermac

Feldenkrais
Mateja Kodermac poučuje jogo, meditacijo, metodo Feldenkrais ter druge body-mind tehnike, vodi delavnice na različne teme ter se posveča poglobljenemu individualnemu delu z različnimi pristopi, kot sta metoda Feldenkrais in kranio-sakralna reintegracija.  Rada pleše in poje in raziskuje naravo, navzven in navznoter. Mateja nas bo v petek zjutraj povabila v Ozaveščanje skozi gibanje po metodi Feldenkrais.

Urša Drabik

Tantrična igra z vrvmi in somatsko soglasje
Urša je tantrična terapevtka, zvočna alkimistka in učiteljica joge. Njena pot se je začela deset let nazaj na duhovnem potovanju v Indijo. Tam se je pobližje spoznala z jogo, meditacijo in holističnim zvokom. Že od najstniških let pa jo je zanimalo raziskovanje spolne energije. Kasneje se je srečala s tantro, neotantro in tantrično masažo, ter začela raziskovati terapevtske učinke spolne energije in zavestnega dotika na telo in duha. Na različnih izobraževanjih in delavnicah v tujini se je spoznala s tantrično masažo, različnimi tehnikami body work-a in zavestnim dotikom. Kasneje je izpopolnila svoje znanje in pridobila certifikat za tantrično terapevtko in učiteljico zavestne spolnosti. Njena strast je tudi Shibari – japonska umetnost vezanja. Shibari združuje s tantričnimi tehnikami in filozofijo, ter raziskuje terapevtke učinke te tehnike. Svoje znanje združuje v svojih tantričnih seansah, ki jih profesionalno izvaja od leta 2016. Poleg tega občasno vodi delavnice za ženske, in delavnice tantrične masaže. Na področju tantre, tantrične terapije, tantrične masaže in terapevtskega vezanja, se stalno izobražuje in dopolnjuje svoje znanje.

Barbara Jedovnicky

Zdravljenje notranjega otroka - igriva komunikacija
Barbaro najbolj navdušujeta glasba, tako skladanje, petje kot pisanje in (o)zdravljenje duš oz. človekovega bistva. Po težki izgorelosti je postala resna navdušenka nad meditacijo v povezavi z razumevanjem nevroznanosti. Skozi lečo znanosti se rada podaja v odkrivanje sveta onkraj očitnega, spoznavanja svojega jedra in odkrivanje neusahljivega vira ustvarjalnosti, modrosti ter ljubezni. Najbolj jo osrečuje, če lahko komu pomaga prepoznati svojo lastno vrednost in potencial ter zanetiti iskrico v očeh. Navdušuje se nad zmožnostmi zdravljenja telesa s pomočjo uma. Od malega verjame v dobro ljudi in svet, kjer vsak posameznik neizpodbitno prejme svoje prepoznavno mesto, vrednost, sprejetost in iskreno naklonjenost. Kot se v glasbi zgodi čudovita stvaritev pri združenju več glasbil v simfonično formacijo, tako lahko ljudje z roko v roki ustvarjamo čudovit svet, ki nas podpira in povzdiguje v najboljšo verzijo samih sebe. Za otroka v nas in za vse otroke.

Žiga Birsa

Intuitivno petje
Po poklicu sem refleksolog, glasbenik in čuvar modrosti. Rad imam čisto naravo, stik z osnovnimi elementi, mir v srcu. Spodbujam ustvarjalnost, iznajdljivost, pogum. Sem avtor glasbe, besede in različnih praktičnih izdelkov. Z veseljem sodelujem v prizemljevanju svobodnega, srečnega in zdravega sveta.

Urša strehar Benčina

Zgodbarije in impro teater

Urša je antropologinja, ki je že od malega zapisana gledališču, predvsem gledališki improvizaciji. Kot improvizatorka, sodnica in moderatorka je sodelovala in sodeluje v ŠILI – Šolski impro ligi, Impro ligi in je sedaj tudi vodja programa MIŠ – Mala impro šola, ki je namenjena gledališki improvizaciji za osnovnošolce. Trenutno dela v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih, kjer vodi skupine mladih, pripravlja in izvaja evropske projekte in druge projekte sodelovanj ter se zadnja leta ukvarja predvsem z izobraževanjem učiteljev in pedagoških delavcev. Sodeluje tudi v impro skupini Improške in poskuša vključevati načela gledališke improvizacije tudi v svoj vsakdan.

Živa Stojanovič

Akroyoga in cirkuška delavnica
Živa je samozaposlena v kulturi in vodi tečaje akrojoge, cirkuške delavnice ter jogo za otroke na Centru plesa Maribor in drugje. Končala je šolo uličnega gledališča ŠUGLA v Ljubljani in šolo za cirkus in ulično gledališče CAU v Granadi. Akrojogo je začela trenirati pri Leteči jogi in tam tudi vodila svoje prve delavnice. Veliko cirkuško-pedagoških izkušenj si je nabrala pri Cirkokrogu in na Waldorfski šoli v Ženevi, kjer je delala kot prostovoljka. Je tudi permakulturna načrtovalka in gozdna raziskovalka.

Samo kutin

Glasbena improvizacija

Ana Kravanja in Samo Kutin sta glasbena improvizatorja in multiinstrumentalista. V zadnjem desetletju skupnega muziciranja sodelujeta v improvizacijskih sestavih in bendih, kot so Širom, Olfamoštvo in Kačis. Ustvarjata glasbo za pripovedovanja, plesne in gledališke predstave, animirane in dokumentarne filme in vodita glasbene delavnice za otroke in odrasle.

Njun inštrumentarij se iz nastopa v nastop spreminja, v osnovi pa zajema kopico lastnoročno izdelanih in tradicionalnih glasbil. Med njimi so violina, viola, ribab, hurdy gurdy, ikitelia, obročni bobni, begena, kalimbe, balafoni, balunofoni, razna tolkala in zvočila.

Ana kravanja

Glasbena improvizacija

Ana Kravanja in Samo Kutin sta glasbena improvizatorja in multiinstrumentalista. V zadnjem desetletju skupnega muziciranja sodelujeta v improvizacijskih sestavih in bendih, kot so Širom, Olfamoštvo in Kačis. Ustvarjata glasbo za pripovedovanja, plesne in gledališke predstave, animirane in dokumentarne filme in vodita glasbene delavnice za otroke in odrasle.

Njun inštrumentarij se iz nastopa v nastop spreminja, v osnovi pa zajema kopico lastnoročno izdelanih in tradicionalnih glasbil. Med njimi so violina, viola, ribab, hurdy gurdy, ikitelia, obročni bobni, begena, kalimbe, balafoni, balunofoni, razna tolkala in zvočila.

Eva Lasič

Akroyoga

Eva je dolgoletna gibalka, ki je spoznala akrojogo leta 2012 in se zaljubila na prvem poletu. Najprej je odkrila svoje veselje do akrobatskih elementov in do sveta, ki je na glavo obrnjen, ko je leta 2011 začela Capoeiro trenirati. Nato jo je pot peljala v svet akrojoge, svet sodelovanja in ne tekmovanja, ki pa je pogosto prisotno pri drugih športih. Od takrat naprej je akrojoga velik del njenega življenja in daje mnogo več kot le športno rekreacijo (ki pa je sicer zelo zabavna!).

 

Akrojoge ne dojema le kot fizični trening, ampak tudi kot trening osebnosti, kjer spoznavaš medsebojne odnose ter različnosti posameznikov. Zaradi njenega izjemnega veselja do te gibalne veščine, jo je vedno spremljala želja, da deli akrojogo z drugimi. Tako je leta 2018 opravila učiteljski tečaj pri Leteči jogi in zdaj še naprej deli radosti akrojoge, ki nenehno povezujejo posameznike v igrivo skupnost.

Mauro lugano

Soočanje z močjo čustev

Mauro se je rodil v La Plati v Argentini leta 1986. Že v zgodnji mladosti je bil navdušen nad lepoto in svetlobo, kar ga je spodbudilo k študiju fotografije in filma. Na potovanju po Latinski Ameriki z dokumentarnim projektom za raziskovanje korenin svoje kulture je začutil, da mu pot kaže, da je umetnost dragocena le, kadar služi za osvetlitev človeške duše in prebujanje zavesti.

Od takrat naprej je začel raziskovati svoj terapevtski poklic in študirati orientalske manualne terapije. Kot pravi pregovor, “mojster se pojavi, ko je učenec pripravljen”: je leta 2010 domačem kraju spoznal šolo El centro pod vodstvom Gustava Villara, kjer je začel izobraževati v Tai Chiu in Qi Gongu. Tam se je iz sodobnih in tradicionalnih sistemov naučil različnih stilov, med njimi tudi Zhi Neng Qi Gong, kateremu se je takoj posvetil. Prepoznal ga je kot čudovit in učinkovit način za preoblikovanje človekovega zdravja in razvoj potenciala zavesti. Danes še naprej študira pri odličnih učiteljih, kot sta Yuantong Liu in Anne Hering, ter aktivno sodeluje pri raziskavah in prevodih s ciljem promocije koristi teh umetnosti / znanosti v svetu.

Anja Šešek Doblanovič

Svobodni ples
Plešem od malih nog. Od šestega leta naprej sem trenirala jazz balet pri Mojci Horvat. Dobila sem ogromno odličnega gibalnega znanja, vendar kot zelo občutljiva oseba, sem trpela v perfekcionizmu, strogi disciplini strukturiranega plesa in tekmovalnemu duhu. Šele, ko sem postala najstnica sem zbrala pogum, da prekinem to pot. Kasneje sem obiskovala različne pedagoge izraznega plesa, vendar sem vedno znova naletela na odpor do koreografij. Šele, ko sta me starša prvič pripeljala na delavnico petih ritmov, ko sem bila stara 18 let, sem presrečno ugotovila, da strast do plesa še živi v meni. Zaradi varnega prostora, sem začela opuščati skrb kako moje gibanje izgleda in se prepustila  potovanju v sebe. Skozi ples sem izražala različna čustva in to je bilo za mene ključno, ples je postalo orodje za izražanje tistega, kar je prisotno v notranjosti. V zgodnjih dvajsetih letih sem prvič doživela, da sem preko plesa vstopila v trans, v stanje ko se telo samo premika, zavest pa je v stanju meditacije. Ostajam v procesu učenja različnih telesno sprostitvenih in meditativnih vaj, ki pomagajo pri potovanju iz glave v telo. Varen prostor in svoboda izražanja pa se mi zdita ključni sestavini, da ples postane zdravilen.
 

Katja rebolj

Nabiranje divjih rastlin

Po poklicu je nabiralka in raziskovalka uporabe divjih rastlin in cvetja v kulinariki. Sodeluje z

vrhunskimi kuharji in restavracijami, ki na svoje krožnike uvrščajo najbolj hranilne in okusne rastline iz naše narave. Njene članke in recepte lahko prebirate v številnih slovenskih revijah, oddajah in na njeni spletni strani www.katjarebolj.com. Kot nabiralko jo lahko spremljate v oddaji Restavracije na robu televizijske hiše Netflix.

Je promotorka lokalne slovenske narave in zagovornica dejstva, da v naši naravi najdemo vsa hranila in okuse, ki jih naše telo potrebuje za dobro počutje.

Sabina blumauer

Swing

Sabina Blumauer se je s swingom prvič srečala leta 2004 na gradu Kodeljeva v Ljubljani in od takrat je neločljivi del njenega življenja – tako zasebnega kot profesionalnega. Od leta 2007 swing poučuje, njena specifika pa je v zadnjih letih poučevanje blues plesa, ki je v primerjavi s swingom običajno počasnejši. Sabina se profesionalno ukvarja z odpravo bolečin v hrbtenici po, v svetu vodilni, metodi Gokhale. Le-ta uči, kaj je človeku primarna telesna drža in kako jo dosegati 24 ur na dan. Dobro telesno držo zato vedno poudarja tudi pri plesu. Poleg poučevanja Gokhale metode se posveča tudi vodeni vadbi za krepitev telesa (ki podpira zdravje hrbtenice), tehnikam sprostitve in globljem delu na področju čustev, s pomočjo tehnik Clairvision šole. Vsa njena znanja so usmerjena v krepitev zdravja posameznika in v boljšo kvaliteti življenja.

Uroš Švigelj

Divja fermentarnica

Uroš ustvarja zeliščne in zelenjavne zvarke ter prisega na moč lokalne samooskrbe in neposrednega dostopa do čiste hrane. Pred dobrimi tremi leti pa je odprl vrata mikro zeliščno kmetijo Domača.si, lokalne ustvarjalnice dobrega počutja. Na druženjih nabiramo divje rastline, spoznavamo tradicionalna kmečka dela, fermentiramo vse mogoče, se samospoznavamo preko komunikacije z rastlinami, obujamo modrosti naših prednikov in jih mešamo s sodobnimi odkritji. 

Iva Hari

Organizatorka
Magistra farmacije, leteča farmacevtka in predsednica društva DIVJA. Zaljubljena v naravo.

Zanima me milijon stvari, sem proaktivna, moje vodilo pa je razvoj na vseh področjih. Rada se kratkočasim s študiranjem zdravilnih rastlin, eksperimentiranjem v kuhinji, risanjem botaničnih risb ter z drugimi alternativnimi metodami, dogodki in ljudmi.

Še veliko neraziskanega se mi poraja ob odkrivanju nepoznanih občutkov in reakcij v meni in okoli mene.

Preko društva DIVJA želim približati naravo in osebni razvoj širši skupini ljudi. Svojo strast sem odkrila v organizaciji dogodkov, pri katerih je moje glavno vodilo “Ustvarjanje doživetij”. Neopisljivi so trenutki, ko vidiš skupino ljudi, ki uživajo ob tabornem ognju po tvoji zaslugi. Ker spomini so tisti, ki ostanejo. Moja želja je, da bi se s skupino podobno mislečih ljudi združili ter skupaj zaživeli v eko skupnosti, kjer bi ustvarili center za organizacijo dogodkov povezanih z naravo in delavnicami za osebnostno rast. S tvojo prisotnostjo na naših dogodkih sem korak bližje temu cilju. Hvala. 

Andreja Kranjc

Organizatorka in ženska delavnica

Sem optimistka, raziskovalka, popotnica in zaljubljenka v nevidno, narav(n)o in ljudi. Navdušujejo me naša čudovita telesa, zato navijam za ozaveščanje in vračanje k prvinskemu, sproščenemu, zdravemu in ljubečemu. Precej let sem vodila smejalne delavnice joge smeha, sedaj pa svojo strast in znanje o utelešanju, ženski naravi predajam v ženskih krogih in delavnicah. Negovalno, čutno in ljubeče raziskujemo na delavnicah v živo, v naravi, spletnih tečajih ter daljših oddihih.

 

Prav lepo mi je tudi, ko drugim nudim zvočne tretmaje s himalajskimi pojočimi posodami, energijske tretmaje z rahlim dotikom glave Access Bars ter individualne obrede z intimno parno kopeljo ter obrede prehoda. So pa vse te prakse tudi moj način nege in druženja s sabo. Na toliko načinov se lahko imamo radi.

Martin Vogrič Dežman

Fotograf in delavnica Karaoke divji petelin
Po poklicu in duši sem fotograf, študiral sem na višji šoli za medijsko produkcijo – Inštitut in akademija za multimedije. Rad imam utrujene noge po dolgemu dnevu, mir pred sončnim vzhodom,  svetlobo čajnih sveč, metin čaj in temno čokolado.

Sem sproščen, rad opravim stvari počasi in z občutkom. Pritegnejo me žive barve in tihi trenutki zadovoljstva. Stanujem  v Ljubljani, v Rožni dolini, zraven majhne slaščičarne. Z mano živijo še moja punca Urška in psički Lučka in Marie.

Navdušujejo me pristni trenutki. Iskati, loviti, jih ujeti na najbolj zanimiv način. To mi je prava strast.

Nastanitev in prehrana

Za lokacijo spomladanskega divjega tabora smo po dolgem iskanju izbrali hotel Cerkno. Hotel se nahaja dobrih 55 km (1h15min) iz Ljubljane v smeri Primorske. Spalo se bo v 2- in  3-posteljnih sobah s kopalnico. Po želji se lahko odločite za spanje tudi v enoposteljnih sobi – v tem primeru je na dan 10€ doplačila. V neomejeno uporabo čez dan oz ob večerih imamo tudi termalni bazen. Hotel ponuja tudi uporabo savn (doplačilo 7€/osebo/2h) in solno sobo (50 minut – doplačilo 7,5€). Naše delavnice bodo potekale v 2 ločenih dvoranah, ki bodo rezervirane samo za nas. 

Hrana bo veganska, priskrbljena za nas po našem jedilniku s strani hotela. 

Za plačilo nočitev in zajtrka je možno koristiti turistične Bone 2020 – znesek za 3x nočitev z zajtrkom je 99€ 

Za plačilo kosila in večerje je možno koristiti turistične Bone 2021 – znesek 3x kosilo in 3x večerja je 69€

Turistična taksa (7,05€ za 3 nočitve) je všteta v ceno programa. 

Cena in prijave

Cena programa (v primeru, da za celotne hotelske storitve koristite turistične bone)
Zgodnje prijave in plačilo do 28. februarja 2022 - 175€. Prijava in plačila od 1. marca naprej - 205€.
Cena programa s hotelskimi storitvami (3x polni penzion + 4-dnevni program - v primeru, da nimaš več bonov)
Zgodnje prijave in plačilo do 28. februarja 2022 - 349€
Prijava in plačilo od 1. marca naprej - 379€ Vsi člani PRAVI DIVJAKI prejmejo 10% popust. Število mest je omejeno na 60 udeležencev.
Prijave so obvezne preko spodnjega linka.


10% vseh prihodkov ostane v društvu za obljubeno deželo (prav pravo našo parcelco) ali kakšno večjo investicijo (npr. šotor), ki si ga vsako leto izposojamo. Vsi člani PRAVI DIVJAKI prejmejo 10% popust. Število mest je omejeno na 60 udeležencev.

Program po urah ter razpredelnico za delitev prevozov boste udeleženci dobili na vaš mail po plačilu računa. Na lokaciji te pričakujemo v četrtek od 15-17 h. ob 17h začnemo z uvodnim krogom. Lahko se pridružiš že dopoldne ter se odpraviš raziskovat bližje hribčke ali zaviješ na ogled partizanske bolnišnice franja.

Udeležence poletnega divjega tabora smo vprašali, kaj jim je bilo najbolj všeč

Vzdušje in energija, ki se je ustvarila med udeleženci na taboru.
Matej
Udeleženec
Čudovit prostor, zelo prijetna družba, odlična organizacija in lep, umirjen tempo. Pa hrana!!!
Maša
Udeleženka
Sproščenost, prijaznost, odprtost vseh vključenih. Veliko novih in zanimivih informacij. Večernje sedenje in petje ob ognju.
Sanja
Udeleženka

Pogosta vprašanja

Kako se prijavim?

Prijaviš se preko typeform prijavnice, ki jo najdeš TUKAJ. Po prijavi boš prejel/a račun na tvoj email. Po plačilu računa na naš TRR bo tvoja prijava potrjena. Dodali te bomo na seznam gostov in ti poslali potrditveni email, ki velja kot vstopnica. Cena za zgodnje prijave velja za prijave in PLAČILO do navedenega roka. V primeru, da je plačilo izvedeno kasneje se cena zviša. Če ti je celoten znesek težko poravnati v enem obroku, ti ga lahko razdelimo na 2 ali 3 obroke, s tem da zadnji mora biti poravnan do začetka dogodka. Število mest je omejeno na 60 udeležencev. Če imaš kakšno vprašanje pokliči na 070 841 231

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?

Udeležba je zaradi logistike na voljo le za celoten tabor.

Kaj potrebujem s sabo?

S sabo potrebuješ joga blazino, udobna oblačila, povšter/dekico, ki ti bo morda prišla prav pri kakšni delavnici. Stvari za osebno higieno in copate. Kopalke in kakšno dodatno brisačo, če boš uporabljal/a hotel ali savno, obutev in oblačila za zunaj,  če se boš udeležil/a delavnice nabiranja divjih rastlin ali lova na zaklad.

Domači ljubljenčki in otroci?

8. DIVJI tabor je namenjen odraslim. Otroke za ta čas dajte v varstvo in si privoščite oddih v parih 🙂

Domači ljubljenčki prav tako pustite doma.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?

Če se odjaviš – ne glede na odpovedni rok se dodatno zaračuna strošek administracije 10€.
Če odpoveš več kot 1 mesec pred dogodkom vrnemo celoten znesek plačila.
do 10 dni pred dogodkom vrnemo 80% zneska prijavnine.
manj kot 10 dni do 72 ur pred dogodkom vrnemo 50%.
manj kot 72 ur zadržimo celotno prijavnino.
V primeru neudeležbe zaradi nepričakovane bolezni in predložitve zdravniškega dokazila ti izdamo darilni bon v vrednosti tvoje prijavnine, ki ga lahko izkoristiš v roku enega leta za drug dogodek/storitev ali izdelke iz spletne trgovine www.divja.net/trgovina .
Prijavo lahko preneseš tudi na drugo osebo.

Za dodatna vprašanja pišite na info@divja.net ali pokličite Ivo 070 841 231 ali Andrejo 041 436 401.

Nekaj utrinkov iz prejšnjih taborov:

Za več slik iz prejšnjega tabora klikni tukaj.

Scroll to Top