fbpx

2. DIVJI tabor

14. – 16. junij 2019, Logatec

3 dni narave, več kot 10 delavnic za osebnostno rast in ustvarjanje, druženje ob tabornem ognju, ognjena predstava in glasbeni program

Časovnica po dnevih

Petek, 14.6.2019

 

do 15.00 Prihod DIVJAKOV in

DIVJAKINJ, kosilo

15.00-18.00 Delavnica povezovalne

komunikacije, Javor Škerlj Vogelnik

18.00 – 19.30 Jyotish in vastu

predavanje, Marijana Đukanović

19.30 – 21.30 Plesna delavnica, Javor z

gosti na glasbilih

22.00 – …. Ognjena predstava, Tilen

Pogačnik

Sobota, 15.6.2019

 

8.00 – 9.00 Zajtrk


9.00 – 10.00
Jutranje prebujanje z

dihalnimi, energijskimi vajami in

raztezanjem, Andreja Kranjc


10.00 – 11.00
Slackline delavnica, Tilen

Pogačnik


11.00 – 13.00
Barvanje tekstila z

naravnimi barvili iz rastin – 1.del, Anja

D. Šešek


13. 00 – 15.00
Kosilo


15.00 – 17.00
Sproščanje z glino, Deja

Hauptman


17.00 – 18.15
Joga smeha, Andreja

Kranjc


19.00 – 20.30
Zvočno popotovanje,

Oliver Ilievski & Alja Petric

 

Nedelja, 16.6.2019

 

8.00 – 9.00 Zajtrk

9.00 – 12.00 Nabiranje rastlin in

destilacija, Iva Hari


12.00 – 13.30 Barvanje tekstila z

naravnimi barvili iz rastlin – 2. del, Anja

D. Šešek


13.30 – 15.00 Kosilo


15.00 – 18.00 Tantrična delavnica,

Denis Forte


18.00 – …. Pospravljanje in

poslavljanje

Program

Barvanje in tiskanje tekstila
z divjimi rastlinami

Spoznali bomo različne tehnike barvanja tekstila z naravnimi barvili iz divjih rastlin, ki jih bomo nabrali po okoliških travnikih. Prvi dan bomo pobarvali blago, naslednji dan pa odtisnili rastline. Mi bomo priskrbeli bombažne eko vrečke, lahko pa si prineste tudi svoje blago, ki naj bo iz 100% bombaža.Anja Šešek Doblanovič

Zvočno popotovanje in reiki

Glasbeno popotovanje je zvočni tretma, katerega namen je sprostitev in zavedanje, v prvi vrsti lastnega telesa ter čustev, ki mnogokrat ne pridejo na plan zaradi našega preobremenjenega tempa življenja. Zvočne frekvence v določeni strukturi poslušalca popeljejo na potovanje vase in ga tako spomnijo na bistvo, ki se skriva v vseh nas. Performans bo sestavljen iz repertoarja mistične glasbe in improvizacije z različnimi inštrumenti. Skozi zvočno popotovanje vas bosta popeljala Oliver Ilievski in Alja Petric.

Cel čas trajanja DIVJEGA tabora bo na posebnem mestu tudi kotiček za reiki terapijo. Reiki je tehnika posredovanja univerzalne življenjske energije, ki jo nosi vsak človek oziroma je iz nje ustvarjen. Terapija je namenjena vsem, ki se tej energiji želijo prepustiti in občutiti njene blagodejne učinke na nezavedni ali zavestni ravni. Ključno pri tem je zaupanje, saj prejemnik reikija določi koliko, kam in kje se bo energija pretakala v njem.

Oliver Ilievski & Alja Petric

Predavanje Jyotish in vastu

Marijana bo predstavila vedsko astrologijo – djotiš/jyotish in vastu – medicino za prostor.

V prvem delu se bomo dotaknili več kot 5.000 let starega znanja, ki nam nudi vpogled v človeka na čustvenem, mentalnem, srčnem in dušnem nivoju. Djotiš ni samo astrologija temveč tudi znanost, filozofija in umetnost življenja.

V drugem delu bomo spoznali hindujsko vedo, ki govori o harmoniji med človekom in naravo v naših bivalnih prostorih, poslovnih prostorih in okolici. Je več tisoč let staro znanje, ki pri nakupu zemljišča, gradnji in opremljanju prostorov upošteva naravne sile, naravne zakonitosti in človeka.

Marijana Đukanović

Slackline in ognjena predstava

Slackline predstavlja iskanje harmonije in ravnovesja, ne samo na “gurtni” ampak tudi v različnih aspektih naše fizične, duševne in duhovne ravni. Slacklining je več kot zabava in triki. Slacklining je duhovna praksa, pot, ki razvija disciplino in vztrajnost, posveča pozornost majhnim detajlom, nas uči biti hkrati perfekcionističen ter se zabavati.

Slacklining je kot meditacija v gibanju – hrani vašo dušo. Izboljša nadzor in koordinacijo, fokus in zaznavanje. Gre za igro z lastnim razumom in prepričanji.

Delavnico bo vodil Tilen, ki nas bo ob večerih zabaval tudi z ognjeno predstavo s poi-poi.

Tilen

Plesna delavnica

V petek zvečer ste povabljeni na ples ob zvokih bobnov in drugih inštrumentov. Uvod v ples bo vodil Javor Škerlj Vogelnik, ki je v procesu izobraževanja iz gibalno terapevtske metode medicina gibanje (Movement Medicine). 

Medicina gibanja je kreativna, utelešena meditacijska praksa za naš čas. Ukoreninjena je bila v starodavni modrosti in sodobnem razumevanju sprememb. Njen namen je, da nam preko osveščanja načina gibanja, občutkov in razmišljanja pomaga pri dostopu do več fizične in čustvene inteligence. Ne glede na vaše izkušnje, starost ali stanje, je zavestna praksa gibanja sila za ustvarjalno izražanje in zavedanje v vsakodnevnem življenju. Medicina gibanja je povabilo za osebno krepitev v kontekstu skupnosti.

Javor z ekipo

Divjega tabora se bo mogoče

udeležiti za posamezen dan ali za

cel vikend 🙂 

Tantrična delavnica: povezovanje s svojo kreativno in spolno energijo

Vzpostavili bomo srčno povezavo s samimi sabo in z drugimi. Naučili se bomo močnih dihalnih vaj, ki nas popeljejo v občutke ekstaze in blaženosti, zanetijo naš notranji ogenj in motivacijo, da smo kos vsakršnim nalogam in izzivom. Začutili bomo svojo spolno in kreativno energijo ter jo vodili po telesu. Odkril/a boš občutke, ki ti bodo omogočili pristno doživljanje samega sebe, za izpolnitev tvojega celotnega potenciala. 

Denis Forte

Sproščanje z glino

Glina je ena izmed najbolj sproščujočih in priljubljenih načinov sproščanja ter ustvarjanja. Gnetenje kepice v roki ni namenjeno le oblikovanju in igri. V svetu je namreč glina priznano terapevtsko orodje, s katerim preprosto odpravljamo psihološke, govorne in telesne blokade. Omogoča nam, da se izražamo naravno in pristno. Glino je ustvarila narava, zato ob dotiku z njo občutimo povezanost z naravo in prizemljitev. Je izjemno sredstvo za sproščanje in pomirjanje. Spodbuja neverbalno komuniciranje, izražanje čustev in občutij, s čimer zmanjšamo stres, ki je v današnjem času vsakodnevno prisoten.
(Viri: Barbara Černe – Glina za vsak dan)

 

Deja Hauptman

Delavnica povezovalne komunikacije

Nenasilna komunikacija (NVC) oz. povezovalna komunikacija je globalno uveljavljen pristop, ki ga je razvil ameriški psiholog Dr. Marshall Rosenberg. Namen  je srčna povezava med samim seboj in drugimi preko stika z našimi potrebami in željami. Bistvo razumevajočih odnosov je prepoznavanje naših skupnih značilnosti in razlik ter iskanje načinov, kako komunicirati na iskren, razumevajoč in sočuten način.

Povezovalna komunikacija nas torej vabi k ranljivemu stiku na nivoju človečnosti, kar lahko pripomore k harmoničnim odnosom znotraj skupnosti, sodelovanju po principih so-moči, reševanju konfliktov in hkrati k ohranjanju polnega avtentičnega izraza posameznikov.

Javor Škerlj Vogelnik

Jutranje prebujanje in joga smeha

Jutranje prebujanje z dihalnimi, energijskimi vajami in raztezanjem

Zjutraj se bomo prebudili z nežnim ogrevanjem, raztezanjem in dihalnimi vajami, da bodo naša telesa usrediščena, predihana in odprta za čudovite vibracije iz zelene narave naokoli. Tako bomo lahke glave in duha pripravljeni na poln na dan aktivnosti, druženja in spoznavanje sebe.

Joga smeha

V tej igrivi delavnici se bomo prepustili vodenju našim notranjim otrokom. Razigrane vokalne in smejalne vaje bodo povezale skupino, kmalu pa nas bo zalil val nalezljive pozitivne energije. Radost in otroška lahkotnost bosta utišali misli in nas spomnili kako preprosto čudovito je živeti potenciale veselja, ki spijo v nas. Med hihitanjem in krohotom bomo vadili pranajamo – dihalne vaje, da telesa napolnimo s kisikom, zaključili pa bomo s sproščanjem in prizemljevanjem.

Joga smeha je povabilo, da damo veselju več prostora v našem življenju.

Ko življenje vidimo pozitivno, lahko opazimo ogromno razlogov za (na)smeh. Več takih trenutkov kot doživimo in ozavestimo, več jih opazimo in privlačimo. Vsak se počuti dobro po tem, ko ga nekaj od srca nasmeji. Smeh nas sprosti, napolni z energijo ter zanosom in nas z nalezljivostjo hitro medsebojno poveže. V trenutkih veselja pozabimo na stres in v nas znova zažarijo naši potenciali.

 

Andreja Kranjc

Nabiranje divjih rastlin in destilacija

Na divjem taboru se bomo sprehodili po travniku, kjer bomo nabrali  užitne in zdravilne divje rastline iz katerih si bomo pripravili kosilo. Včasih, predvsem med vojnimi časi je obilje divje hrane naše prednike reševalo pred lakoto. Danes užitne divje rastline postajajo vse bolj cenjene, saj jih nemalokrat najdete kot prestižno sestavino na jedilniku vrhunskih kuharjev, ki na tak način sladokuscem ponujajo nove okuse. So mnogo hranljivejše od gojenih, saj rastejo tu že na milijone let.

Po nabiranju bo sledila delavnica parne destilacije nabranih zelišč po tradicionalni metodi v bakrenem alembiku. Vsak udeleženec bo prejel unikaten hidrolat iz divjih rastlin, ki ga bo lahko uporabil za osvežitev obraza ali ga dodal vodi ali hrani za popestritev okusa.

Iva Hari

O izvajalcih

Javor je dipl. prof. športne vzgoje z večletnimi izkušnjami. V zadnjih letih ga je pot popeljala na področje nenasilne komunikacije. Organizira večdnevna izobraževanja in intenzivne treningi povezovalne komunikacije, v svoje delo pa vključuje tudi gibalne pristope. Povezovalna komunikacija mu predstavlja most k poglobljenemu stiku s seboj in drugimi, hkrati pa ga navdušuje njena praktična uporabnost v vsakdanjem življenju in odnosih. Trenutno je tudi v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo (www.CNVC.org). Med njegove strasti spadajo tudi glasba, izdelovanje čudovitih luči in pohištva iz lesa, postopoma pa se izobražuje tudi iz gibalno terapevtske metode Movement Medicine. Javor bo na divjem taboru vodil tudi uvod v plesno delavnico. Več o Javorju lahko najdete tukaj.

 

 

 

Petek od 18.00-19.30

Marijana Đukanović

Dyotiš – indijska astrologija in vastu

Andreja Kranjc je rojena optimistka, raziskovalka nevidnega, zagovornica naravnih načinov in zaljubljenka v življenje. Po diplomi iz kulturne etnologije in antropologije je izbrala popotniški način življenja, ki ji je omogočil nov vpogled v bivanje izven njenih con udobja. Je učiteljica in vaditeljica joge smeha z mednarodnim certifikatom, ki ga je pridobila pri ustanovitelju joge smeha dr. Madanu Katarii. Izvaja tudi individualne zvočne tretmaje s himalajskimi posodami, ki vsako celico telesa uravnovesijo s frekvenco, ki jo telo potrebuje ter ženskih krogov, kjer udeleženke raziskujejo svoja telesa, njihove notranje darove in vire vitalnosti. Več o Andreji lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

 

Sobota od 10.00-11.00 in petek zvečer

Tilen Pogačnik

Slackline delavnica in ognjena predstava

 

Petek od 15.00 naprej

Javor Škerlj Vogelnik

Povezovalna komunikacija in uvod v plesno delavnico

Marijana je diplomirana ekonomistka in magistra poslovnih ved. Že med časom študija  se je začela zanimati za duhovnost in starodavne vede. Zaključila je 3-letno šolo jyotisha in vastuja ter se udeleževala različnih praktičnih delavnic na področju osebne rasti, čustvene inteligence in psihologije ljudi, NLP, spoznavanje sveta energij, geomantije in trajnostnega razvoja.

Nedavno se je odločila stopiti na samostojno pot kot mentorica za osebno rast in kakovost bivanja, djotiš in vastu svetovalka ter osebna coachinja. Uživa v interakciji z ljudmi. Nasmeh na usta ji privabi vsaka sprememba, ki pripomore k osebni rasti in kvaliteti življenja posameznika.

Več o Marijani lahko najdete tukaj.

 

 

Sobota od 9.00-10.00 & 17.00-18.15

Andreja Kranjc

Jutranje prebujanje in joga smeha

Tilen se z slacklinom ukvarja že vrsto let, natančneje od leta 2010, ko je bil zaradi poškodbe primoran okrepiti vse notranje mišice, katere se pri normalnem vsakdanu le redko aktivirajo. Slackline pa jih aktivira ter okrepi.

Trenutno študira video in fotografijo v Sežani. Večino svojega časa posveti svojemu življenjskemu stilu, katerega spremljata še plezanje in alpinizem ter ga tako prestavljata iz enega kotička sveta na drugega. Tilen nas bo v petek zvečer zabaval tudi z ognjeno predstavo s poi-poi.

Anja Doblanovič Šešek je ustvarjalka, ki stoji za znamko Interior. S pozornostjo na podrobnosti ročno izdeluje 100% lanena oblačila ter pri tem eksperimentira z barvami iz narave ter odtisi divjih rastlin. V svojem delu neizmerno uživa, pri njem pa si prizadeva, da bi se pri njem na vsakem koraku odražala lahkost, veselje in ljubezen. Njeno delo je zelo osebno in je njen neskončni učitelj.

 

 

 

 

 

  

Sobota od 15.00-17.00

Deja Hauptman

Sproščanje z glino

Oliver je raziskovalec različnih področij življenja, od umetnosti do družboslovja, s kančkom kvantnih metod, ki odpirajo še neraziskane teritorije. Veliko zanimanja ima za mistiko, meditacijo in energijske pristope do vsakodnevnega življenja. Od začetnih eksteriornih oblik izražanja sebe ga pot vodi k popolnoma subjektivnim in individualnim kreacijam. Oliver bo tudi izvajalec zvočnega popotovanja. Glasba predstavlja velik del njegovega življenja, saj se z njo ukvarja že od malih nog. V preteklosti je preigraval najrazličnejše glasbene žanre in sodeloval v več glasbenih skupinah s katerimi je posnel nekaj plošč in koncertiral po Evropi. V zadnjih letih se posveča predvsem glasbi starih kultur, simbiozi različnih zvrsti, improvizaciji in terapevtskemu vidiku glasbe. Z glasbo želi presegati meje samoumevnega sveta in iti preko ustaljenih čutnih in miselnih vzorcev. Več o Oliverju lahko preberete TUKAJ.

 

Sobota od 18.30 – 20.00

Alja Petric

Zvočno popotovanje

 

Sobota od 11.00-13.00 in ned od 12.00 – 13.30

Anja Doblanovič Šešek

Barvanje in tiskanje tekstila z divjimi rastlinami

Deja je  diplomirana oblikovalka unikatov, ki se zadnjih nekaj let ukvarja z oblikovanjem in izdelovanjem keramičnih izdelkov. Zadnje čase jo zanima predvsem področje dotika ter povezave gline s posameznikom. Želi si raziskovati odnose, druge dimenzije in interakcije človeka s tem čudovitim naravnim materialom. Zelo se veseli novih priložnosti in izkušenj. Vljudno vabljeni vsi, ki si želite sprostitve na malo drugačen način.

 

 

 

 

  

Sobota od 18.30 – 20.00, reiki po dogovoru

Oliver Ilievski

Zvočno popotovanje in reiki

Alja je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Študira jazz petje na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani. Njena glasbena raziskovanja segajo od interpretacije glasbenega izročila raznolikih kultur, do projektov uglasbene poezije, jazza  in sodobnih eksperimentalnih zvočnih performansov. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Akademiji v Zagrebu in si pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«.

 

 

 

Iva je magistra farmacije, leteča farmacevtka in ustanoviteljica društva DIVJA. Zaljubljena v divjino in naravo. Zanimajo jo zdravilne in užitne divje rastline ter trajnostni samooskrbni način življenja. Njena želja je, da bi nekoč živela v eko skupnosti s podobno mislečimi ljudmi. 

Z društvom DIVJA želi ljudi popeljati nazaj k naravi z organizacijo različnih izobraževalnih delavnic ter delavnic za osebno rast in povezovanje z naravo. 

Za DIVJO si želi, da bi v prihodnosti postala socialno podjetje, ki bi za nabiranje in kreiranje produktov zaposlovala ljudi s posebnimi potrebami, ljudi na zdravljenju od alkohola in prepovedanih drog ter druge ljudi, ki so nezmožni za redno zaposlitev.

 

 

 

 

Nedelja od 15.00-18.00

Denis Forte

Tantrična delavnica

 

Nedelja od 9.00 – 12.00

Iva Hari

Nabiranje divjih rastlin in destilacija

Denis je doktor znanosti s področja robotike, po srcu pa celostni terapevt in tantrični učitelj. Ljudi si želi usmerjati k bolj intuitivnemu načinu življenja, k sočutju ter ljubezni do sebe in do vsega kar nas obdaja. Kot tantrični učitelj želi ljudem približati spoštljiv in zrel odnos do spolnosti, brez sramovanja in nepotrebnih tabujev, saj je spolna energija naša temeljna energija in nekaj najbolj naravnega kar lahko čutimo ter kvalitetno uporabimo  na vseh področjih našega bivanja ter tako aktiviramo svoj speči potencial.

Več o Denisu najdete TUKAJ. 

Cene & Prijava

Prijavi se preko spletne prijavnice TUKAJ.

. Po plačilu prijavnine na društven TRR boš preko emaila  prejel/a potrditev prijave in tvoje ime bomo dodali na listo gostov.

Podatki za nakazilo so: Društvo DIVJA, Trstenjakova 10, 9000 Murska Sobota, TRR: SI56 6100 0001 5136 033; Namen: Divji tabor (ime & priimek, št. oseb), npr. “Divji tabor Iva Hari, 1”. 

Če imaš kakšno vprašanje brez skrbi piši na email naslov info@divja.net ali pokliči Ivo na 070 841 231.

Naši sponzorji

Lokacija

Divji tabor bo stacioniran v okolici Logatca, natančneje na koordinatah 45.9194760, 14.1788382, koordinate lahko kopirate v iskalnik na maps.google.com.

Če nimate google maps, priporočamo da si lokacijo vseeno ogledate na google zemljevidih, obenem pa prilagamo še obrazložitev poti:
Prihod po avtocesti – Iz Ljubljanske smeri se peljemo proti Kopru, iz Kopra proti Ljubljani :), na izvozu za Logatec zapustimo avtocesto ter se peljemo naravnost (3km-mimo hoferja, priložnost za nakup potrebščin) do drugega krožišča, tam zavijemo levo. Nato se peljemo še približno kakšen kilometer ter pred OŠ v Gornjem Logatcu zavijemo desno. Nadaljujemo po cesti ter po 300m za kozolcem zavijemo levo na Režiško cesto. Nadaljujemo do drugega križišča (100m) ter zavijemo desno na cesto Strmica. Čez 500m na križišču zavijemo desno. Nato se vozimo naravnost še približno 1,5km (3min) ter poiščete stari veliki Hrast ob cesti, kjer lahko tudi parkirate.

SLIKA STAREGA HRASTA

Od tam vas bodo znaki usmerili do tabora (1min, po ravnem ;))

Prihod po stari cesti iz Ljubljanske smeri. Za izhodišče si vzamemo Dolgi most, od katerega nadaljujemo po cesti proti Kopru, po približno 30 km pridemo v Logatec kjer pot nadaljujemo do Gornjega Logatca. Tam upoštevamo zgoraj navedena navodila ki so označena z odebeljeno pisavo.
Iz Koprske smeri se peljemo po stari cesti mimo Senožeč, Postojne, Planine, Grčarevca, Kalc do Gornjega Logatca, tam za OŠ zavijemo levo in nadaljujemo po cesti ter po 300m za kozolcem zavijemo levo na Režiško cesto. Nadaljujemo do drugega križišča (100m) ter zavijemo desno na cesto Strmica. Čez 500m na križišču zavijemo desno. Nato se vozimo naravnost še približno 1,5km (3min) ter poiščete stari veliki Hrast ob cesti, kjer lahko tudi parkirate. Od tam vas bodo znaki usmerili do tabora (1min, po ravnem ;))

V primeru, da se izgubite, vam bo na voljo Martin na telefonski št. 040 184 646

Ostale informacije

ELEKTRIKA

Elektrike na placu ni. Kuhalo se bo na plinskih gorilnikih. Mi bodo organizirali kuhinjo s parimi gorilniki, vendar priporočamo, da si opremo za kuhanje in kak gorilnik prinesete s sabo.

VODA

Na placu je potok, kjer je pitna voda, saj je to tudi vodno zajetje za Logatec. Pravtako je potok dovolj globok, da se da skopat v tolmunčku, tako da ne pozabite na kopalke. Detergenti, žajfe in ostale umetne stvari so PREPOVEDANE. Posodo se bo pomivalo s pepelom.

SPANJE

Za udeležence, ki bodo prisotni na celotnem taboru bo tudi prostor za kampiranje. Spalo se bo v lastnih šotorih ali visečih mrežah. Prinesite si dovolj toplo spalno vrečo, saj se na placu ponoči zna ohladiti tudi do 10 stopinj. 

KUHINJA in PRIBOR

Za hrano poskrbi vsak sam. Kuhinjo bomo organizirali mi. Na voljo bosta 2 sača za izpod peke ter par gorilnikov, velikih posod in kuhalnic. Računamo, da se boste udeleženci med sabo dogovorili in si po več oseb skupaj skuhali kosilo. V primeru posebnih prehranjevalnih navad ali želj pa si lahko prinesete s sabo tudi lastno posodo in gorilnik. Za šalčko/kozarec, krožnik in pribor poskrbi vsak sam.

 

Za dodatna vprašanja pokličite Ivo na telefonsko številko 070 841 231.

Utrinki iz 1. DIVJEGA tabora

Pin It on Pinterest